واضح آرشیو وب فارسی:مهر: انتقاد از نظام چند نرخي سوخت صنايع دريايي
دبير اتحاديه مالكان كشتي ايران با تشريح فرصتها و تهديدهاي پيش روي صنايع دريايي ايران به نظام چند نرخي عرضه سوخت و نامشخص بودن متولي توسعه ترانزيت كالا اشاره كرد و گفت: در سال 91 با در نظر گرفتن 100 فروند كشتي حامل كالاي اساسي به بندر شهيد رجايي حدود 18 درصد ظرفيت عملياتي بلا استفاده بود يعني 2 تا 3 اسكله در سال خالي داشتيم.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن تيمورتاش در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود مرزهاي گسترده دريايي ايران با 12 كشور همسايه در حوزه درياي عمان، خليج فارس و درياي خزر، گفت: هم اكنون ايران در حوزههاي دريايي بيش از 250 هزار كيلومترمربع محدوده دريايي با كشورهاي مختلف همسايه در اختيار دارد كه با احتساب يك ميليون و 648 هزار كيلومتر وسعت خشكي ايران به همراه آبهاي تحت حاكميت و دولت كشوررا به حدود 2 ميليون كيلومتر مربع مي رساند.
وي با اشاره به حدود 5800 كيلومتر مرزهاي آبي در كشور، افزود: ايران يك كشور دريا محور بوده و از اين رو اقتصاد دريا ميتواند به توسعه صنعتي و اقتصادي كشور در بلندمدت كمك كند.
دبير اتحاديه مالكان كشتي خاطر نشان كرد: در كنار ظرفيتهاي طبيعي و دريايي ايران در شمال و جنوب كشور، هم اكنون بنادر ايران با تجارت 139 ميليون تن و با توجه به 9.1 ميليارد تن ظرفيت جهاني كالا از طريق دريا جايگاه مناسبي در بين كشورهاي منطقه خاورميانه از نظر ظرفيت تخليه و بارگيري دارند.
تيموتاش با اشاره به تردد بيش از 20 هزار فروند انواع شناورايراني شامل كشتيهاي باري، مسافربري، عملياتي و نفتكشهاي غول پيكر ايراني در آبهاي حاكميتي و بينالمللي، اظهار داشت: با توجه به وجود اين حجم گسترده ظرفيت و زيرساختهاي دريايي و فراساحلي در ايران، بايد با مشاركت بيشتر بخش خصوصي زمينه تدوين و اجراي طرح جامع دريايي كشور فراهم شود.
دبير اتحاديه مالكان كشتي ايران با يادآوري كمك به ناوگان دريايي كشور با توجه به ميانگين سني آنها، گفت: ميانگين سني تانكرها و فلهبرهاي كشور حدود 17 سال، كشتي هاي باري حدود 24 سال و كشتي هاي كانتينر بر حدود 10 سال است بنابراين توجه به نوسازي ناوگان يكي از اهداف مهم ما خواهد بود.
وي افزود: بايد ميزان نرم تخليه و بارگيري را به حدود 15 هزار تن رسانده و زمان توقف عمليات دريايي را به حداقل برسانيم به عنوان مثال در سال 91 با در نظر گرفتن 100 فروند كشتي حامل كالاي اساسي به بندر شهيد رجايي حدود 18 درصد ظرفيت عملياتي بلا استفاده بود يعني 2 تا 3 اسكله در سال خالي داشتيم.
تيمورتاش در تشريح يكي ديگر از معضلات پيش روي صنايع دريايي و فراساحلي كشور، از عدم تعيين قيمت و فرمول فروش سوخت به شناورها به عنوان يكي از اين مشكلات ياد كرد و افزود: هم اكنون اجراي نظام عرضه چند نرخي سوخت با قيمت 150 تا 2500 تومان منجر به سردرگمي فعالان دريايي كشور شده است.
دبير اتحاديه مالكان كشتي ايران يكي از فرصتهاي پيش روي صنايع دريايي و فراساحلي ايران را توسعه فعاليتهاي ترانزيت كالا عنوان كرد و يادآور شد: در حال حاضر توسعه فعاليتهاي ترانزيتي به ويژه با استفاده از ظرفيتهاي دريايي در ايران متولي ندارد و بايد توجه بيشتري به آن شود.
وي با يادآوري اينكه افزايش امنيت اقتصادي و بينالمللي، توسعه صنعتي، اشتغال آفريني پايدار و استفاده از موقعيت طلايي جغرافيايي از مهمترين مزيتهاي توسعه ترانزيت كالا در كشور است، گفت: توسعه اين تجارت منجر به توسعه صنعتي در حوزه دريايي كشور هم خواهد شد.
تيمورتاش با بيان اينكه در دولت تدبير و اميد در كنار توسعه و احياي ظرفيتهاي دريايي، بايد آموزش نيروي انساني و حتي صادرات نيروي انساني متخصص در صنعت دريايي و فراساحلي به عنوان يك اولويت در دستور كار قرار بگيرد، گفت: هم اكنون فيليپين بيش از 130 هزار نيروي متخصص دريايي به كشورهاي مختلف جهان صادر كرده است و ما نيز مي توانيم در اين زمينه با توجه به استعداد جوانان ايران نسبت به آموزش و صدور مبالغ انساني به اقصي نقاط دنيا اقدام كنيم.
وي با اشاره به ضرورت اتخاذ سياستهاي جديد دريايي پس از توافق ژنو، اظهار داشت: با كاهش تحريمها دولت بايد براي بهبود فضاي كسب و كار در حوزههاي دريايي كشور با مشاركت بيشتر بخش خصوصي استفاده كند.
دبير اتحاديه مالكان كشتي ايران با اشاره به برگزاري نخستين جشنواره اقتصاد دريا در بهمن ماه سالجاري يكي از مهمترين اهداف برگزاري اين گردهمايي را معرفي بيشتر ظرفيتهاي دريايي و بهبود فضاي كسب و كار در حوزه دريايي كشور اعلام كرد و ادامه داد: در اين جشنواره در 15 گروه فعاليتهاي دريايي از فعالان صنايع دريايي و فراساحلي نمونه كشور تقدير و تشكر خواهد شد.
تيمورتاش با اشاره به اينكه تقارن اين جشن را با سال حماسه اقتصادي به فال نيك مي گيريم و آن را به عنوان يك فرصت بزرگ براي بخش دريا مي دانيم، اظهار داشت: اين حركت در راستاي خلق حماسه سياسي است كه باعث آرامش و متعادل شدن نسبي وضعيت كشور شد لازم است حماسه اقتصادي نيز در تمام ابعاد كه مكمل كننده آن است به وقوع پيوسته تا اين تدبير را در بخش محيط دريا تكميل كند.
وي با بيان اينكه در اين جشنواره از كساني كه به طور گمنام و با عشق در عرصه دريا به عنوان سرمايه گذار در عرصه هاي مختلف فعاليت مي كنند قدرداني مي شود، گفت: اينگونه عملكردها در تشويق نيروهاي واقعي در دريا بسيار تاثيرگذار است و اعتقاد ما اينست كه تجليل از پيشگامان و سرمايه گذاران، كارآفرينان در دريا زمينه اي را در ايجاد انگيزه در شركتهاي توانمند، تجليل از شركتهاي نوآور و پيشتاز، فراهم كردن فضاي لازم براي ارائه تجربيات شركتهاي پيشرو و توسعه فرهنگ ارتباط و همكاري و همياري را براي تحقق حماسه اقتصادي در دريا ايجاد مي كند و باعث نشاط و شادابي در فضاي دريا مي شود.
دبير اتحاديه مالكان كشتي ايران با يادآوري اينكه با اجراي اين جشنواره پيش بيني ميشود فعاليت كمي و كيفي فعالان بخش دريايي و فراساحلي كشور توسعه يابد و ارزيابي مطلوب تري از توانمنديهاي موجود در اين حوزه استراتژيك خواهد شد، خاطرنشان كرد: در اين گردهمايي علاوه بر اعضاي كابينه دولت، نمايندگان فراكسيون دريايي مجلس مسئولان و فعالان دريايي، چندين سفير كشورهاي خارجي از چين، امارات متحده عربي، آفريقاي جنوبي، تانزانيا و كنيا دعوت به عمل خواهد آمد.
كد خبر: 2202165
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۱:۵۰
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]