واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي نقشآفريني عقل در مسئوليت اجتماعي در نشست ادبيات انسان در قرآن
گروه ادب: پژوهشگر قرآني كشورمان، امروز، چهارم دي، در نشست «ادبيات جهاني انسان در قرآن و نهجالبلاغه» درباره نقشآفريني عقل جمعي در مسئوليتهاي اجتماعي سخن ميگويد.

به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، به نقل از روابط عمومي مركز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري، ابوالقاسم حسينجاني، پژوهشگر قرآن و نهجالبلاغه در سلسله جلسات «ادبيات جهاني انسان در قرآن و نهجالبلاغه»، با توجه به وجود اختيار در انسان و مسئوليتپذيري وي در جامعه به نقشآفريني عقل جمعي در مسئوليتهاي اجتماعي خواهد پرداخت.
وي درباره مسئوليتپذيري انسان در جامعه افزود: جامعه انساني به سؤال و پرسشهاي خود زنده خواهد بود و مردم هر قدر نسبت به مسائل اجتماع حساستر باشند، سؤالات بيشتري در ذهن خواهند داشت و از دل اين سؤالات ميتوان به پاسخهاي درستي دست يافت.
اين پژوهشگر با اشاره به اينكه آفرينش انسانها بر اساس اختيار بوده است نه جبر، گفت: انسانها به دليل داشتن قوه اختيار ميتوانند انتخابگر باشند و در بسياري از مسائل ميتوانند خود را از ظلم و جور، مسائل و مشكلاتي كه در جامعه انساني به وجود ميآيد رهايي دهند.
حسينجاني، نقد و نقادي مردم و مسئولان از يكديگر را به عنوان يكي از راههاي حل مشكلات در جامعه معرفي كرد و اظهار كرد: اگر گفتوگوها و تعاملات مسئولان و مردم به صورت نقد و نقادي صورت پذيرد، مطمئناً به نتايج مطلوبي دست پيدا خواهيم كرد. گفتوگوها و تفاهم انسانها در جامعه اسلامي، در حل مشكلات اجتماعي بسيار ضروري و مثمرثمر خواهد بود.
وي با اشاره به آيات و روايات قرآني و توجه به امر گفتوگو و مشورت تأكيد كرد: در گفتوگوها و مشورتهاي اجتماعي، انسان در واقع در عقل جمعي مشاركت خواهد كرد و همين مشاركتها خواهد توانست انسانها را در حل مسائل و مشكلاتي كه دامنگيرشان شده، بهتر رهنمود كند و به جامعه ايدهال برساند.
حسينجاني جامعه را نتيجه بهرهگيري از ذهن و زبان دانست و گفت: زبان و بيان ريشه در شعور ما دارد، پس با عقل جمعي بهتر ميتوان به حل مسائل و مشكلات رسيد. توليد تعريفات، توليد تفكر، توليد علم و توليد عقل بر اثر مشورت به وجود ميآيد؛ زماني كه در جامعه تلاش كنيم كه علم جديدي به وجود آيد، در واقع به توليدات كمك خواهيم كرد و تنها در اين صورت است كه ميتوانيم از زماني كه خداوند براي زندگي در اين جهان قرار داده، بهتر بهرهمند شويم.
يادآور ميشود، نشست «ادبيات جهاني انسان در نهجالبلاغه و قرآن»، ساعت 16 روزهاي چهارشنبه هر هفته در سالن سلمان هراتي حوزه هنري واقع در خيابان سميه، خيابان حافظ، حوزه هنري برگزار ميشود.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]