محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832421979
فارس از نخستين نشست بررسي آسيبهاي فرهنگي-اجتماعي گزارش ميدهدچايخانهها بايد به مكان تفريحي سالم تبديل شود
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از نخستين نشست بررسي آسيبهاي فرهنگي-اجتماعي گزارش ميدهدچايخانهها بايد به مكان تفريحي سالم تبديل شود
به همت سرپرستي فارس در استان اصفهان نخستين نشست بررسي آسيبهاي فرهنگي-اجتماعي «قليان؛تفريح يا تهديد» برگزار و در پي آن مسائل و مشكلات آن با محوريت چايخانه داران مورد نقد و بررسي قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، نخستين نشست رسانهاي بررسي آسيبهاي فرهنگي- اجتماعي شهر اصفهان با موضوع قليان؛ تفريح يا تهديد، در حالي در سالن كنفرانس مجموعه فرهنگي تالار فرشچيان برگزار شد كه با وجود تداخل نخستين نشست خبري استاندار اصفهان به مناسبت گزارش 100 روزه از استقبال خوب كارشناسان و نيز قشر مردمي بخصوص چايخانهداران به عنوان قشري كه اين روزها بسيار مورد هجمه قرار گرفتهاند، روبرو شد.
در اين نشست رسانهاي «قليان؛ تهديد يا تفريح» كه البته با كمي تاخير اما بسيار پرشور و حدود دو ساعت به طول انجاميد، مباحث مختلفي بيان شد، به نحوي كه ابتدا كارشناسان به مدت هفت دقيقه آخرين وضعيت و ديدگاههاي خود را مورد قليان تفريح يا تهديد بيان كردند و سپس در بخش دوم اين نشست علاوه بر پاسخ به سئوالات مكتوب حضار، كارشناسان به فراخور حوزه مربوطه به تكتك سئوالات حضوري حضار پاسخ دادند.
از نكات جالب توجه اين نشست اين بود كه هر چند مطالب مختلفي در خصوص موافقت و مخالفت با بحث چايخانهها و منع استفاده از قليان در اين اماكن مطرح و حتي بحث بين چايخانهداران با مسئولان بالا گرفت، اما به دليل پايان سقف جلسه و استقبال مسئولان و حتي چايخانهداران به ادامه بحث درخواست شد كه نشست ديگري در خصوص ساير زواياي ديگر اين بحث با كارشناسان نيروي انتظامي و نيز قضايي و اصناف مجدد برگزار شود.
حسين حسينزاده يكي از مسئولان دعوت شده به اين نشست بود كه به دليل شركت در مراسم تدفين آيت لله سيد محمدباقر مصطفي كاشاني در كاشان به جلسه نرسيد اما حضور مرضيه فرشاد معاون پيشگيري بهزيستي استان اصفهان به عنوان يك كارشناس آسيبشناسي در جلسه، حسين صفاري به عنوان مدير گروه بهداشت محيط زيست مركز بهداشت استان اصفهان، عباسعلي بصيرت رئيس اتاق اصناف استان اصفهان و فلاحنژاد نايب رئيس سابق چايخانهداران استان اصفهان يكي از نقاط قوت ديگر اين نشست بود كه سبب شد كه به موضوع قليان يك جانبه نگاه نشود و از زواياي مختلف بررسي شود.
البته روند اين نشست با وجود اينكه قصد داشت، قليان را هم از بعد تفريحي بودن و هم از بعد تهديد بودن مورد بررسي قرار دهد اما روند جلسه به سمتي پيش رفت كه بيشتر به جاي بررسي اينكه قليان يك تفريح است يا تهديد به سمت و سوي، طرح مشكلات چايخانهداران و تعطيلي و رفع مشكل آنها برود.
*قليان دروازه ورود به اعتياد است/ ساختار استفاده از قليان در خانوادهها تغيير كرده است
مرضيه فرشاد به عنوان نخستين سخنران اين نشست با طرح اين سئوال كه مقوله قليان به دو بخش آسيبشناسي اجتماعي و جسمي و ديگري چگونگي استفاده از قليان تقسيم ميشود كه همه بخوبي از آن آگاهي دارند، اظهار كرد: مصرف يك وعده قليان براي يك فرد مصرف كننده معادل 80 تا 100 نخ سيگار، عارضه ايجاد ميكند و اين در حالي است كه قليان در قديم يك به عنوان يك شي تزئيني و بيشتر مختص بزرگترها بود به نحوي كه كوچكترها جرات استفاده از قليان را نداشتند.
وي با بيان اينكه ما بايد به بررسي تغيير ساختار مصرف قليان بپردازيم و ببينم كه چرا اين ساختار عوض شده است، افزود: اگر فردي به عنوان يك مادر يا پدر، مخالف قليان كشيدن فرزندش است، به هيچوجه حتي با عنوان تفريح هم خود نبايد از قليان استفاده كند، چنانكه خود قشر چايخانهداران هم اجازه قليانكشي به فرزندانشان را نميدهند.
كارشناس مسئول مقابله با آسيبهاي اجتماعي با تاكيد به اينكه اگر مادري به عنوان تفريح خود لب به قليان بزند بداند كه بچه خود در آينده در اين زمينه قابل كنترل نيست، تصريح كرد:مقدمات پيشگيرانه بايد از افراد در معرض خطر آغاز شود، چنانكه نگراني بهداشتي، يك بخش از نگراني ما را براي عرضه قليان به خود اختصاص ميدهد اما نكته اصلي اين است كه بايد بپذيريم قليان و نيكوتين، دروازه ورود به اعتياد است.
وي با بيان اينكه همه اين نگرانيها به خانواده ها بر ميگردد، گفت: حريم و ساختار اين قضيه بايد معلوم شود چنانكه اگر ساختاري نداشته باشد در مسائل بهداشتي، خانوادگي و اجتماعي دچار مشكل ميشويم.
فرشاد اضافه كرد: با تدبير ميتوان حتي براي چايخانهها نيز اين تهديد را تبديل به فرصت كرد و ما بايد به نقطهاي برسيم كه توسط دانشآموزان تشكلي ايجاد شود كه خود به اين نتيجه برسند كه استفاده از قليان برايشان خوب نيست،ضمن اينكه بايد براي نسل جوان ما كه مكان چايخانه را براي آشنايي و گپ و گفتوگو انتخاب ميكنند، تعريف شود.
*رنگ و لعاب جديد تنباكوهاي فاسد پشت پرده سودبري از جوانان
در ادامه بخش نخست اين نشست، حسين صفاري مدير گروه بهداشت محيط زيست مركز بهداشت استان اصفهان با بيان اينكه نبايد فراموش كرد كه كساني كه عرضه قليان ميكنند نا خود آگاه ديگران را ترغيب به اين تهديد ميكنند، اظهار كرد: جوانان ما به طرق مختلف در معرض آسيب دشمنان قرار دارند چنانكه اخيرا يخمكهايي به شكل پيپ و لواشكهايي به شكل سيگار طراحي شده است كه فرهنگ استفاده از مصرف سيگار و پيپ را با استفاده از خوردن لواشك و نوشيدن يخمك در بين نوجوانان ترويج ميكند و نوجوان ما از همين طريق علاقمند به استفاده از سيگار و پيپ ميشوند.
وي با بيان اينكه اين اقدامات هدفمند است و كسي از روي دل سوزي براي جوانان ما چنين كاري را نميكند، افزود: دشمن به شيوههاي مختلف در كمين فرزندان ما نشسته است و براي رسيدن به اهداف خود، هيچ راه نرفتهاي را باقي نگذاشته و نميگذارد.
مدير گروه بهداشت محيط زيست مركز بهداشت استان اصفهان تصريح كرد: طراحي و ساخت يخمك داخل پوشش پيپ، لواشك داخل پوشش سيگار و تهيهي تنباكو در كارگاههاي غيرمجاز از جمله روشهايي است كه دشمن براي به انحراف كشيدن فرزندان ما استفاده كرده است.
وي با تاكيد به اينكه مضرات قليان چندين برابر خطرناكتر از سيگار است و ساختار قليان خود مضراتي دارد، ادامه داد: سيگار هشت سانتيمتر است و با يك پك ساده، دود را وارد ريهها ميكند اما طول لولهي قليان بسيار بيشتر است و لذا پك زدن به آن قويتر خواهد بود؛ در اين مرحله دودي فراوان وارد ريهها ميشود كه حدود هفت تا هشت ساعت زمان نياز دارد تا از ريه خارج شود كه مواد سمي موجود در دود آن، پس از گذر زمان، انواع سرطانها و آلزايمر را به دنبال دارد.
صفاري گفت: فلزات سنگين كه توي اين قليان به كار رفته است، انواع بيماريهاي لب و دندان و حلق به همراه دارد و حتي فويل آلومينيوم سر قليان ايجاد آلزايمر و مهمتر اينكه رسوبات دوده از ني قليان و نيز خود ادوات چوبي گاها با ايجاد تنفس خطراتي را ايجاد ميكند.
وي با بيان اينكه تنباكوهايي كه در مغازهها موجود است بعضا با قالبهاي غير مجاز تنباكو و مارك تقلبي و جعلي عربستان توليد است، بيان كرد: برخي از اين تنباكو ها در جاهاي غير مجاز و در استبل تهيه شده است، چنانكه در يك مورد در خيابان ابن سيناي اصفهان افراد معتاد در گوشه خرابه و در بدترين شرايط يك نوع تنباكو را با رنگ شيميايي مخلوط ميكردند و بعد در نهايت پرس و به جاي تنباكوي معسل به فروش ميرساندند.
*كاربري چايخانهها از گذشته تا اكنون دچار تغيير شده است/ اصناف بايد چايخانهها را ساماندهي كند
عباسعلي بصيرت رئيس اتاق اصناف استان اصفهان در ابتداي صحبتهاي خود با بيان اينكه هر اتفاقي كه رخ ميدهد، معلول يك علت است لذا رفع معلول بدون شناخت علت امكانپذير نخواهد بود، اظهار كرد: براي پيدا كردن علت هر مسئلهاي ابتدا آن را بايد كارشناسي كرد و اين در حالي است كه ما معتقد به اين هستيم كه هزينهي پيشگيري بسيار كمتر از درمان است.
وي افزود: در امر فرهنگسازي براي رفع مشكلاتي چون قليان، نهادهاي مختلفي همچون خانوادهها، آموزش و پرورش و دانشگاه وظايفي را بر عهده دارند كه بايد همكاري كنند تا بسياري از مشكلات برطرف شود.
رئيس اتاق اصناف استان اصفهان تصريح كرد: سال 75 مسئولان امنيتي استان بخصوص در حوزه شهرستان وارد صحنه و جلوي آن تعداد كم چايخانهها را گرفتند در حالي كه اكنون شاهد رشد قارچگونه ناشي از عدم كارشناسي درست در امر چايخانهها و قهوهخانهها هستيم.
وي با بيان اينكه دولت در اين خصوص نقطهنظر داشت و با همكاري وزرات بهداشت، مجلس و قوهقضاييه تصميمگيري شد، گفت: حدود چهار سال پيش ساختار اتحاديه دچار تغيير شد و حتي در اين خصوص تسهيلاتي نيز براي افرادي كه قصد تغيير شغل داشتند در نظر گرفته شد.
بصيرت با تاكيد به اين نكته كه در خصوص چايخانهداران، به طور قطع بايد نظر بهداشت و نيروي انتظامي را در نظر ميگرفتيم و بر اساس آن، شرايطي را براي صدور پروانهي كسب اين شغل مشخص ميكرديم، ادامه داد: بايد شرايط به نحوي تعريف ميشد تا تنها افراديكه شرايط مورد نظر را دارند بتوانند مجوز فعاليت دريافت كنند و اتاق اصناف هم بتواند آنها را ساماندهي كند.
وي به گذشته چايخانهها اشاره كرد و افزود: از چايخانهها در مقاطع مختلف تاريخ استفادهاي خاص صورت ميگرفت، اما امروز در مقايسه با سالهاي گذشته اين مكان دچار تغيير و تحول شده است.
بصيرت گفت: نظارت بهداشت و درمان طبق قانون از ما گزارش هر مكاني كه ديگران را دچار عارضه اجتماعي كند و براي سلامت ضرر داشته باشد،ميخواهد و اين در حالي است كه نسبت به گذشته كه افراد 50 سال قلبان ميكشيدند شاهد كاهش سن مصرف قليان به 13 سال شدهايم.
*چرا دستورالعمل چايخانههاي اصفهان براي چايخانههاي كل كشور اجرا نميشود؟
محسن فلاحنژاد نايب رئيس سابق اتحاديه چايخانهداران اصفهان با اشاره به اينكه چايخانهها همواره محلي براي رفع خستگيهاي كاري، گرهگشايي و محلي براي ترويج فرهنگ فارسي از طريق نقالهخواني بوده است، اما در اثر گذر زمان دچار تغيير و تحولاتي شده است،اظهار كرد: بزرگترين مشكل صنف چايخانهداران، فعلا نداشتن اتحاديه است و اين در حالي است كه پس از انحلال اين اتحاديه شاهد رشد بيرويه و قارچگونهي اين شغل هستيم.
وي با بيان اينكه رشد چايخانههاي بدون مجوز سبب مشكلاتي براي اعضاي داراي پروانه شده و حتي منجر به جمعآوري همهي آنها شده است،افزود: حتي فعالان اين صنف براي رفع مشكلات موجود، در چايخانههاي خود اقدام به نصب تابلوهاي هشدار در خصوص مضرات قليان و عرضه سيدي و فيلم كردند.
نايب رئيس سابق اتحاديه چايخانهداران اصفهان با بيان اينكه در اثر تغييرات فيزيكي، اجتماعي و فرهنگ و نيز تغيير افكار عمومي اين مكان ها ناخواسته دچار تغييراتي شد، تصريح كرد: همين تغييرات را برخي از ارگانهاي وابسته كه در اين زمينه دخيل بودند، انجام دادند.
وي با اشاره به اينكه زماني توليد توتون و تنباكو فقط توليد محصولات گياهي و روييدني بود، گفت: اكنون شاهد توتون هاي معطر و تنباكوهاي مختلف هستيم كه ما در اين زمينه حاضر به اعلام همكاري با بهداشت شديم كه در راستاي سلامت بهينه اقشار جامعه اقدام كنيم.
فلاحنژاد ادامه داد: ما معتقديم اگر قرار است نظارت و كنترل شديد در همهي موارد در چايخانهها انجام شود اين تعهد جمعي نسبت به جمعآوري قليان به صورت قانوني در سراسر كشور باشد.
وي ضمن اعتراض به اينكه چرا فروش سيگار،توتون و تنباكو در دكهها و مغازههاي سطح شهر آزاد است اما از عرضهي قليان در چايخانه كه محل مخصوص آن است، جلوگيري ميشود، گفت: آيا سلامت جوانان با جمعآوري چايخانهها تضمين ميشود.
نايب رئيس سابق اتحاديه چايخانهداران اصفهان بيان كرد: به هر حال برخي دستاندركاران هيچ چيزي را در مقابل اين مسئله قبول ندارند و در پي حاكم كردن صورت مسئله هستند.
اين فعال چايخانهدار تصريح كرد: قبلا از هر گونه اقدام سليقهاي بايد امرار معاش 5 هزار نفر از كساني كه از اين راه در اين شرايط بد اقتصادي امرار معاش ميكنند، را در نظر گرفت.
وي گفت: جمع آوري چايخانهها علاج درد جوانان ما نيست، و اين كار سبب ميشود كه جوانان به دخمهها، باغها و زير سقفهاي پنهان كشانده شوند كه بايد عواقب اين كار را نيز در نظر گرفت.
*قانوني جلوهداران چايخانهها با خود استقبال به همراه دارد
در ادامه اين نشست كه بخش دوم آن به طرح سئوالات حضوري و نيز مكتوب حضار اختصاص داشت، سه نفر از خبرنگاران و نيز چند نفر از اقشار بخصوص چايخانهداران به طرح سئوالات خود پرداختند.
يكي از خبرنگاران با طرح سئوالي مبني بر اينكه زماني براي جلوگيري از فساد يك سري محيط هايي براي ازدواج موقت زده شد كه فساد را كم كن و همين امر سبب شد كه برخي اين امر را راهكار قانوني دانسته و يواش يواش قبح آن ريخته شد و آيا تضميني وجود دارد كه چايخانهها زير نظر قانون باشد و قبح آن نريزد، توسط مرضيه فرشاد، كارشناس آسيبهاي اجتماعي پاسخ داده شد، مقايسه چايخانهها با آن مراكز مورد مثال قياس معالفارغ است.
*فستفودها پر به سلامتي ضرر ميزنند يا قليان/كافيشاپها مراكز فسادند يا چايخانهها
وي در پاسخ به صحبتهايي كه توسط محمد كراچيان يكي از نقالهخانهها و اهل فرهنگ و ادب اصفهان مطرح شد كه چگونه حضور چايخانهها گزينه بد و بدتر است و بستن آنها بدتر است، بدون اينكه بد و بدتر را تعريف و اين پديده را مورد بررسي قرار دهيم، در حالي كه چايخانهها در گذشته محلي براي نقالهخاني و پردهخاني و هنرهاي سخنوري و امور فرهنگي بوده است، اما فستفودهاي فعلي به سلامتي ضرر ميرساند و كافيشاپها هم مركز فساد ميتوانند باشند و نوعي تهديدات اجتماعي است، پاسخ داده شد، اگر چايخانهها در گذشته كه از مراكز فرهنگي بودهاند را با وضعيت كنوني و با همان شاكله دوران صفوي مقايسه كنيد متوجه ميشويد كه مثل قديم نيست اما چايخانهها با همان تعريف گذشته باشد منعي ندارند.
وي افزود: در قهوهخانههاي قبلي فرهنگ، منش و شاهنامه منتقل ميشد اما شما تضمين دهيد قهوهخانههاي كنوني همين كاربري را دارند در حالي كه اگر تعهدات سر جاي خود انجام و خط قرمز رعايت ميشد كار به اين جا كشيده نميشد.
فرشاد تصريح كرد: چرا خود صنف اجازه ميدهد هر كسي در اين حرفه كار كند و من خواهش ميكنم ابتدا بررسي شود،چه چيزي را ميخواهيم ببنديم و بررسي شود آيا قهوهخانه و چايخانهها را فقط براي قليان ميبنديم يا براي موارد و آسيبهاي ديگري هم هست و بايد يك راه حل منطقي براي وضعيت فعلي و نيز نسل فردا پيدا كنيم.
*خواستار تشكيل كارگروه رسيدگي به مشكلات چايخانهداران هستيم
در بخش سئوالات حضوري نيز يكي از چايخانهداران به نمايندگي از سايرين خطاب به مسئولان حاضر گفت،من پيشنهاد ميكنم كارگروهي تشكيل شود تا مشكلات چايخانهداران بررسي شود تا خطاي عدهاي چايخانهدار و نيز كمكاري اتحاديهها و كمكاري مجمع امور صنفي و اماكن سبب نشود كه صورت مسئله پاك شود، در حالي كه در سال 86 كه مسئولان بهداشت قهوهخانهها را بستند،من 85 ميليون تومان ضرر دادم در حالي كه در صورت تعطيلي از كارم بايد براي سرمايهام برنامهريزي ميكردم.
ضمن اينكه با وجود بهداشت، امينت و كيفيت داخل استان اصفهان اما سختترين برخوردها هم در همين اصفهان ميشود.
*جمع آوري چايخانهها از سطح شهر جلوگيري از آسيب رساندن به جوانان است يا بيكار كردن چايخانهداران؟
در ادامه بخش پرسش و پاسخ يكي از بازرسان اتحاديه چايخانهداران كشوري گفت،ما معضل در اصفهان زياد داريم و معضل قليان فقط يك مورد است ضمن اينكه صحبتي كه دكتر مرضيه فرشاد در مورد اينكه قليان دريچهاي براي اعتياد است را قبول ندارم، چون براي اثبات اين امر نياز به ارائه آمار وجود دارد كه چند نفر از افراد معتاد قليان كشيدند تا معتاد شدند.
وي افزود: ما نيز بر اين مسئله معتقديم كه دود داراي زيانهايي است اما بايد به اين مسئله نيز توجه داشت كه در زماني كه بيكفايتي اتحاديه اين صنف اعلام شد، 180 چايخانه در اصفهان وجود داشت در حالي كه اكنون شاهد رشد قارچگونه چايخانهها در سطح شهر هستيم و اين مسئله به دليل نبود اتحاديه ناشي ميشود.
در اين مراسم خبرنگار يكي از روزنامههاي محلي پس از اظهارات تاج تصريح كرد: بسياري از كارشناسان حاضر در اين جلسه معتقدند كه كشيدن قليان يك تهديد محسوب ميشود اما هيچ كدام راهكاري ارائه نميدهند كه چگونه ميتوان اين تهديد را به تفريح تبديل كرد.
*اگر كشيده سيگار و قليان ضرر دارد چرا توليد ميشود
وي با طرح سئوالي مبني بر اينكه آيا هدف از جمع آوري چايخانهها از سطح شهر جلوگيري از آسيب رساندن به جوانان است يا بيكار كردن چايخانهداران و عوامل آن، ادامه داد: اگر كشيدن سيگار و قليان زيان آور و بد است پس چرا اين مواد در كشور توليد ميشود و اين نشان ميدهد كه كارشناسان حاضر در اين جلسه با عرضه قليان مخالف هستند نه با زيانهايي كه قليان ميتواند به انسان بزند.
پس از آن كراچيان در تأييد اظهارات اين خبرنگار با تأكيد بر اينكه جوانان ما در چايخانهها آسيب نميبينند، بيان كرد: بايد توجه داشت كه در چايخانهها ميتوانيم دپوي فرهنگي داشته باشيم، همانگونه كه در گذشته چايخانهها يك مكان فرهنگي بودند امروزه نيز به اين مهم دست يابيم.
وي با بيان اينكه بايد بررسي شود كه چگونه در مقطعي از تاريخ چايخانهها به عنوان يك ظرفيت تاريخي، فرهنگي و هنري به حساب ميآمدند، گفت: از سوي ديگر بايد بررسي شود كه چه عواملي سبب تغيير اين روند شده است و ما بايد برنامهريزي كنيم تا باز بتوانيم اتاق فكري در چايخانه ها ايجاد كنيم، همانگونه كه در حال حاضر بسياري از گفت و گوهاي اقتصادي در چايخانه ها رخ ميدهد.
در اين جلسه بصيرت به عنوان نايب رئيس اصناف استان اصفهان در پاسخ اظهار كرد: با نگاه به گذشته ميتوان به اين مسئله رسيد كه همواره در مقاطع مختلف تاريخي قهوهخانهها در جامعه ايفاي نقش ميكردند و از سوي ديگر نيز ضرر و زيانهايي كه تنباكويهاي ميوهاي امروز در قهوهخانهها وجود دارد، وجود نداشت.
*آمار دقيقي از چايخانهها با توجه به منحل شدن اتحاديه آن نداريم
وي با بيان اينكه تنها تنباكوي مصرفي در آن زمان تنباكوي سنتي هكان بود اما اكنون از نظر بهداشتي با معضلاتي در اين زمينه روبهرو هستيم، در پاسخ به اظهارات تاج در مورد اتحاديه چايخانهداران افزود: در اين زمينه بايد بررسي كرد كه زماني كه سال 85 اتحاديه اين صنف بسته شد چه مشكلاتي را به وجود آورده بود كه پس از آن شاهد بروز اين مشكلات نبوديم.
رئيس اتاق اصناف استان اصفهان با بيان اينكه در آن زمان 280 چايخانه وجود داشت كه 200 چايخانه پروانه و زير نظر اتحاديه بودند، گفت: وضعيت كنوني معلول علتهاي زيادي است و اگر به فرض در كشور 50 هزار واحد صنفي موجود باشد از وجود چايخانهها در اصفهان پس از منحل شدن اتحاديه آمار دقيقي نداريم و در آخرين آمار دقيق نداريم، اما اگر چايخانهها قانونمند شوند و يك سري ضوابط اماكن، بهداشت و قوانيني هم كه نيروي انتظامي و بهداشت تاييد ميكند را رعايت كنند ما پروانه صادر ميكنيم.
وي گفت: از 150 پروانه صادر شده چايخانهها و 130 مورد معتبر و فعال و طبق يك سري شرايط و مورد تاييد و صلاحيت واقع شدند.
بصيرت تاكيد كرد: ما بايد منضبط به قواعد و تابع قوانين كشوري باشيم و آن تعدادي را كه نيروي انتظامي تعطيل كرد به دليل نداشتن ضوابط و با كسب اجازه از مراجع قضايي بود و من معتقدم بايد آسيب شناسي شود چرا كه يك موقع تنباكوي هكان بود و يك سري افراد خاص ميكشيدند اما امروز بين جوانان رواج و قليانهاي ميوهاي رواج يافته است.
وي گفت: آسيبشناسي و تحليل اين قضيه بايد توسط خانوادهها دانشگاهها و مدارس انجام شود.
*برخي سياستها بر اساس سياست كلي كشور است/ از عهده بهداشت كاري ساخته نيست
صفاري در پاسخ به سئوال يكي از حضار راجع به اينكه اگر قليان ميوهاي بد است برخي شركتها با مجوز اداره بهداشت به توليد آن ميپردازند، عنوان كرد: مجوز بهداشت بر اساس سياست كلي كشور و مسائل اقتصادي است و ارتباطي به ما ندارد.
وي با بيان اينكه از سال 86 تا كنون از ترغيب چايخانهها به سوي نقالهخواني و شاهنامهخواني دم مي زنيم، گفت: اگر در گذشته چايخانهها وجود داشتند اما زنان و نوجوانان و حتي جوانان حق اينكه پا در چايخانهها بگذارند، نداشتند.
رئيس اداره بهداشت دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با تأكيد بر اينكه چايخانهها اكنون به مكاني براي تجمع جوانان و حتي نوجوانان مبدل شده است، به مدافعان وجود چايخانهها متذكر شد: بايد از تعصبات شخصي دست برداشت چرا كه اين يك مسئله شخصي نيست و قانون را بايد رعايت كرد.
*ما متهم به رعايت قانون در اصفهان هستيم/ چرا قوانين در شهري همچون تهران اجرا نميشود
وي با بيان اينكه قانون در شهرهايي مانند تهران در اين زمينه اجرا نميشود اما در اصفهان به دليل رعايت قانون مآخذه ميشويم، گفت: سود حاصل از عرضه قليان در چايخانهها است كه به چايخانهداران اجازه نميدهد كه اين شغل را رها كرده و از اينكه به فكر سلامتي جوانان باشند جلوگيري ميكند.
صفاري در پاسخ به محمد كراچيان كه معتقد بود فستفودها به جوانان ما آسيب بيشتري ميرسانند، تصريح كرد: بايد با فروشنده فستوفودي كه تخلف ميكند برخورد شود و همه تخلفات از نظر ما يكسان بوده و از ديد ما تفاوتي نميكند.
*مراجع قضايي گزارش صريح از وضعيت چايخانهها ميخواهد
وي با بيان اينكه مرجع قضايي از ما ميخواهد كه با صراحت وضعيت تهديد عليه سلامت عمومي را بررسي كنيم، افزود: اگر شخصي عليه چايخانهداران به مراجع قانوني شكايت نميكند به اين دليل است كه مردم از چايخانهداران ميترسند.
*وجود چايخانهها در معابر از ديد نظام جمهوري اسلامي وجاهت دارد
رئيس اداره بهداشت دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با اشاره به اينكه اگر چايخانه در معابر باشد از ديد نظام جمهوري اسلامي وجاهت دارد، گفت: اين مسئله سبب شده است كه استفادهكنندگان از قليان در چايخانهها مدعي شوند كه چايخانهها زير نظر بهداشت و اصناف بوده،بنابراين از نظر قانوني مشكلي ندارد و اين ادعا و تفكر سبب شده است كه قباحت استفاده از قليان از ميان برود.
*حالا كه قليان بد است، دانشگاهعلومپزشكي خروجي تحقيقات ميداني خود را ارائه دهد
وي همچنين در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس در فريدن پيرامون تحقيقات ميداني دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در مورد معضل قليان تصريح كرد: يك طرح جامع اطلاعرساني در مورد مضرات قليان تهيه شده است كه توسط اصفهان اما به صورت كشوري عرضه ميشود و نيز به صورت بنر در دانشگاه ها و مراكز دولتي انجام ميشود.
فلاحنژاد نايب رئيس سابق اتحاديه چايخانهداران در اين جلسه با بيان اينكه ما نيز معتقديم كه سلامتي جوانان مهم است، اظهار كرد: بايد توجه داشت كه سلامتي جوانان علاقمند به قليان با جمع شدن در چايخانهها تضمين ميشود و اين درحالي است كه زماني هم كه هفت ماه مغازههاي ما در سال 76 بسته شده ما شاهد عواقب آن بوديم.
وي با اعتقاد بر اينكه آقاي صفاري مسائل كوچك را بزرگ و مسائل بزرگ را كوچك جلوه ميدهند، گفت: ورود به دنياي اعتياد از دروازه قليان يك جزء است چرا كه به گراني تورم و بيكاري معضلات اصلي است كه مشكل اصلي جوانان است توجهي نميشود.
انتهاي پيام/63012/س
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]
صفحات پیشنهادی
گزارش فارس از نخستين نشست خبري شهردار كرجكرج نيازمند 51 تقاطع/براي احداث تقاطعات 90 ميليارد تومان اعتبار نياز
گزارش فارس از نخستين نشست خبري شهردار كرجكرج نيازمند 51 تقاطع براي احداث تقاطعات 90 ميليارد تومان اعتبار نياز است شهردار كرج گفت كرج نيازمند 51 تقاطع است كه براي احداث تقاطعات مذكور 90 ميليارد تومان اعتبار نياز است به گزارش خبرگزاري فارس از كرج علي تركاشوند شامگاه امروز در نشسگزارش فارس از همايش «روشنفكران خودي»/3يثربي: اگر خر تبديل به هواپيما شده، نتيجه تفكر است
گزارش فارس از همايش روشنفكران خودي 3يثربي اگر خر تبديل به هواپيما شده نتيجه تفكر است عضو هيئت علمي بازنشسته دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينكه اگر در غرب خر هواپيما شده است اتفاقي افتاده است گفت اين اتفاق نتيجه تغيير در بنيادهاي تفكر است و چرا در ايران اين اتفاق نميافتدنخستین نشست بررسی شعر انقلاب برگزار میشود
نخستین نشست بررسی شعر انقلاب برگزار میشود خبرگزاری رسا ـ نخستین نشست بررسی شعر انقلاب روز دوشنبه 16 دیماه با حضور پیشکسوتان شعر در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار میشود به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری این نشست با حضور پیشکسوتان شعر علیرضا قزوه علیرفارس گزارش ميهدبررسي لايحه بودجه ۹۳ در كميسيونهاي مجلس/ سوال ۷ نماينده از وزير صنعت
فارس گزارش ميهدبررسي لايحه بودجه ۹۳ در كميسيونهاي مجلس سوال ۷ نماينده از وزير صنعت دستور كار كميسيونهاي مجلس نشان ميدهد در هفته جاري لايحه بودجه ۹۳ توسط همه كميسيونها بررسي خواهد شد و نمايندگان مجلس وزير صنعت را به مجلس فراخواندند به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارسگزارش فارس از نشست مشترك نمايندگان و اعضاي شورا تبريزشهر تبريز پايلوت اجراي قانون مديريت خدمات شهري شود
گزارش فارس از نشست مشترك نمايندگان و اعضاي شورا تبريزشهر تبريز پايلوت اجراي قانون مديريت خدمات شهري شود سخنگوي شوراي شهر تبريز گفت شهرداري تبريز اعلام آمادگي كرد تا براي اجرايي شدن اين قانون طرحهايي از آن را به صورت پايلوت در تبريز اجراي كند سعيد حاجيزاده امروز در گفتوگو باباهنر در نشست خبري:/ كامل/ هيات رئيسه درحال تبديل گزارش تحقيق و تفحص به دادخواست است
باهنر در نشست خبري كامل هيات رئيسه درحال تبديل گزارش تحقيق و تفحص به دادخواست است مرتضوي و افراد بزرگتر از او نيز اگر جواب بدهند مهم نيست شايد وي در دادگاه هم بتواند ثابت كند تامين اجتماعي معاملهاي با بابك زنجاني نداشته است اما پاسخهاي رسانهاي فايدهاي ندارد باهنر در نشفارس گزارش ميدهدبارش نخستين برف در شهر كرمانشاه + تصاوير
فارس گزارش ميدهدبارش نخستين برف در شهر كرمانشاه تصاوير بارش نخستين برف در سال جاري چهره زيبا و متفاوتي به كرمانشاه بخشيده است و افراد مختلفي براي دين منظره زيباي برفي شهر به بيرون از منزل آمدهاند به گزارش خبرگزاري فارس از كرمانشاه در پي بارش برف از شب گذشته كه تا صبح امروزگزارش فارس از برگزاري مراسم اربعين حسيني در كهگيلويه و بويراحمدكهگيلويه و بويراحمد در اربعين پسر فاطمه (س) به
گزارش فارس از برگزاري مراسم اربعين حسيني در كهگيلويه و بويراحمدكهگيلويه و بويراحمد در اربعين پسر فاطمه س به سوگ نشست در اربعين اباعبداللهالحسين ع كهگيلويه و بويراحمد در غم شهادت جانسوز پسر فاطمه س غرق در ماتم و عزا شده است به گزارش خبرگزاري فارس از ياسوج اربعين حسيني جوگزارش مكتوب....فارس، پيشرو درتوليد محصولات سالم و ارگانيك
گزارش مكتوب فارس پيشرو درتوليد محصولات سالم و ارگانيك شيراز واحد مركزي خبر اجتماعي گزارش مكتوب فارس پيشرو در توليد محصولات سالم و ارگانيك استان فارس با بيش از 180هزارتن محصول سالم و ارگانيك مقام نخست را در كشور بدست اورده است محصولات ارگانيك محصولاتي هستندكه درتوليد آبا محوريت بررسي بودجه 93 برگزار شدگزارش فارس از جلسه 4 ساعته نمايندگان مجلس با استاندار آذربايجانشرقي
با محوريت بررسي بودجه 93 برگزار شدگزارش فارس از جلسه 4 ساعته نمايندگان مجلس با استاندار آذربايجانشرقي نخستين نشست مجمع نمايندگان استان آذربايجانشرقي با استاندار با محوريت بررسي بودجه 93 استان برگزار شد به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز در اين نشست چهار ساعته كه با حضور اكثريت نگزارش فارس از نشست ادبي «چله آه»از وضع نامطلوب شعر و ادبيات در فرهنگسراها تا نفسهاي آخر زبان فارسي در كشور هن
گزارش فارس از نشست ادبي چله آه از وضع نامطلوب شعر و ادبيات در فرهنگسراها تا نفسهاي آخر زبان فارسي در كشور هند در نشست ادبي چله آه كه شب گذشته به مناسبت اربعين حسيني در فرهنگسراي ارسباران برگزار شد يك شاعر هندي از وضع نامناسب زبان فارسي در اين كشور گلايه كرد و گفت زبان فارسيفارس گزارش ميدهدسوء تدبير منافع ملي و منطقهاي را تهديد ميكند
فارس گزارش ميدهدسوء تدبير منافع ملي و منطقهاي را تهديد ميكند سوءتدبير به چه معناست اين كلمه منفي در اين عرصه بدان معنا است كه در انجام امور و وظايف محوله خردورزي از يادمان نرود به افكار جامعه بر مبناي قانون منطق عقلانيت و شايستهسالاري احترام بگذاريم به گزارش خبرگزاري فدانشمندان نخستين بررسي دوقلوهاي همسان را در فضا انجام ميدهند
دانشمندان نخستين بررسي دوقلوهاي همسان را در فضا انجام ميدهند اكنون ناسا دارد آماده ميشود كه نخستين بررسي براي دوقلوها در فضا انجام دهد به مقايسه دو فضانورد دوقلوي همسان بپردازد كه يكي از آنان قرار است يك سال را در مدار كره زمين بگذراند و ديگري در زمين باقي بماند به نوشته ساي-
گوناگون
پربازدیدترینها