واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: پژوهشگاه نفت از "كنسرسيوم" ازدياد برداشت از "مخازن نفتي" خارج مي شود
وزارت نفت تصميم گرفته به منظور اينكه فعاليت دانشگاهها زير سايه فعاليت پژوهشگاه قرار نگيرد، پژوهشگاه صنعت نفت را از اين كنسرسيوم خارج كند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، سيدصالح هندي امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پژوهشگاه پرديس در سه قالب در پژوهشكده علوم و زمين شناسي و مهندسي مطالعات مخزن فعاليت مي كند. و شعار ما اين است كه بيشتر تامين كننده بخشهاي بالادسيتي نفت باشيم.
هندي با اشاره به توان جذب صنعت نفت در حوزه مختلف اكتشاف، توليد و توسعه براي ايجاد پايداري و امنيت در اين صنعت افزود: در عرصه انرژي در كشور پژوهشگاه چند راه حل را براي توسعه كارهاي خود ارائه داده است.
رئيس پرديس پژوهش و فناوري صنايع بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينكه در 3 – 4 سال گذشته تلاش كرده ايم با تغيير رويكرد از پژوهش به سمت ارائه فناوري حركت كنيم، اظهار داشت: در برخي مواقع صنعت نفت ما توان جذب فناوري را ندارد كه بايد اين توان جذب در صنعت نفت ايجاد شود.
هندي از برنامه هاي اين پرديس براي كاهش ريسك اكتشاف خبر داد و گفت: بزرگترين طرح پژوهش شركت ملي نفت ايران با عنوان طرح مرواريد خليج فارس در حال اجرا است تا ريسك اكتشاف در حوزه خليج فارس و درياي عمان كاهش يابد.
رئيس پرديس پژوهش و فناوري صنايع بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت از بررسي منابع نامتعارف نفت و گاز در كشور خبر داد و گفت: طرح هيدرات هاي گازي به عنوان منابع غيرمتعارف توليد گاز و طرح شل گس ها در كشور در حال بررسي است كه در اين زمينه دو هفته پيش قراردادي را با مديريت اكتشاف در ناحيه لرستان امضا كرديم.
وي تصريح كرد: پژوهشگاه صنعت نفت از ابتدا عضو كنسرسيوم ازدياد برداشت از مخازن بوده اما به دليل اينكه حضور پژوهشگاه با توجه به امكانات و توانش، كار دانشگاههاي عضو اين كنسرسيوم را تحت تأثير قرار مي داد وزارت نفت تصميم گرفت به منظور اينكه فعاليت دانشگاهها زير سايه فعاليت پژوهشگاه قرار نگيرد، پژوهشگاه صنعت نفت از اين كنسرسيوم خارج شود.
وي افزود: اولين قرارداد اين كنسرسيوم نهايي شده اما كنسرسيوم ازدياد برداشت عملا تاكنون كاري انجام نداده است.
رئيس پرديس پژوهش و فناوري صنايع بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به تأكيد برنامه پنجم توسعه براي افزايش يك درصدي ضريب ازدياد برداشت از مخازن تصريح كرد: تعيين يك درصد افزايش ضريب ازدياد برداشت از مخازن نفتي در برنامه پنجم توسعه زرنگي شركت نفتي ها بوده چرا كه با پارامتري كه عدم قطعيت بالا دارد در دوسال اول اعلام شد به اين هدف رسيديم.
وي ادامه داد: عددي كه به عنوان ريكاوري فكتور اعلام مي شود بيش از 30 درصد عدم قطعيت دارد و اين عدم قطعيت بالا نمي تواند اثبات كننده افزايش يك درصدي باشد به طوري كه شركت نفت در دوسال اول برنامه پنجم اعلام كرد به اين هدف رسيده است.
هندي در خصوص چرايي ايجاد رقابت بين دانشگاهها و پژوهشگاه به جاي همكاري براي رسيدن به اين هدف مهم اظهار داشت: مي تواند رقابت باشد و به اهداف مورد نظر هم برسيم.
وي افزود: تشكيل اين كنسرسيوم در راستاي تحقق اهداف برنامه بوده و فعاليت دانشگاهها هم در اين بخش مثبت است و هر كمكي هم از ما بربيايد انجام مي دهيم اما بايد قبول كنيم كه توان كشور در بخش بالادستي ضعيف است.
انتهاي پيام/
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]