واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: نميخواهيم از معتمدنژاد استادي غيرقابل نقد بسازيم
رييس دانشكدهي علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي گفت: پيشرفت يك كشور به پيشرفت علم و دانش بستگي دارد و پيشرفت علم و دانش به موقعيت دانشمندان، بنابراين بزرگداشت اساتيد، بزرگداشت علم و دانش است.
هموطن آنلاين _حسين پناهي در مراسم نكوداشت استاد كاظم معتمدنژاد با بيان اينكه در كشوري كه توسعه و پيشرفت لازم را دارد، عالمان موقعيت بهتري دارند، اظهار كرد: در دين هم براي انديشمندان جايگاه بالايي منظور شده است. اين جلسه كمترين كاري بود كه ميشد براي بزرگداشت مقام استاد معتمدنژاد انجام داد.
در ادامه، كليپي از بزرگداشت دكتر معتمدنژاد در سال 1383 پخش شد. همچنين در اين مراسم، هادي خانيكي - استاد رشتهي ارتباطات و دبير همايش نكوداشت استاد كاظم معتمدنژاد - با بيان اينكه نكوداشت استاد بر عمرش وفا نكرد و تلاش آنها كه ميخواستند نام او را زنده نگاه دارند، نيمهكاره ماند ادامه داد: نكوداشت دكتر معتمدنژاد، بزرگداشت او را نيز دربرميگيرد تا علامتي باشد براي ادامهي منش و دانش او و يادي باشد در هفتمين روز درگذشت او. جمعي از شاگردان دور و نزديك استاد، اين نشست را در ميان اندوه و انديشه برگزار كردند. البته اين مهر ختم بر زندگي پدر ارتباطات نيست، بلكه آغازي است براي راه او.
او گفت: اين نكوداشت را بايد در امتداد همايش نكوداشت او در سال 1383 تعريف كرد كه در آن زمان، لوح تأسيس دانشكدهي ارتباطات پس از امضا در حضور ايشان، به ديوار آويخته شد. اگرچه سالهاست غبار سياستزدگي روي آن است و آرزوي استاد را گرفتار تعليق كرده، اما خوشبختانه به همت رييس دانشكده، راهاندازي دانشكدهي ارتباطات دوباره در دستور كار قرار گرفته است.
خانيكي با تأكيد بر اينكه ما قصد داريم وجدان علمي دانشمندان اين حوزه به ياد استاد معتمدنژاد بيدار شود بيان كرد: ميخواهيم كارهايي را كه او انجام داده، ادامه دهيم و حداكثر سهماه ديگر ارجنامهي اين نشست به نام او منتشر ميشود. همچنين ميخواهيم جايزهاي علمي به نام او تأسيس و طراحي شود و در قالبي مستقل و معتبر به انجام برسد. ما ميخواهيم انديشهي او را زنده نگه داريم و همچنين تمام آثار، مقالات و درسنامههاي او به همت خانواده و صاحبنظران اين حوزه انتشار خواهد يافت.
وي افزود: همچنان كه خود دكتر معتمدنژاد نقطهي پيوند بود، تلاش خواهيم كرد بين نهادهاي دولتي، علمي و حرفهاي نزديكي بهوجود آيد تا به هر عنواني بتوان نام او را زنده نگه داشت. ما بنا نداريم از او، استادي غيرقابل نقد بسازيم و دانش ارتباطات را محصور به آن چيزي كنيم كه او آورد بلكه ميخواهيم بگوييم او آغاز اين راه است نه پايان راه.
در پايان اين نشست نيز نصرالله جهانگرد - رييس سازمان فناوري اطلاعات - با تأكيد بر اينكه جامعهي اطلاعاتي ايران بخشي از آنچه را كه دارد مديون دكتر معتمدنژاد است، اظهار كرد: از سال 2000 تا 2005 كه جامعهي جهاني در حال گذار بود، ما توانستيم در عرصهي اين گذار حضوري حرفهاي، مداوم و مستمر داشته باشيم و اين مرهون دستاندركاران مختلفي بود كه نقش استاد معتمدنژاد در آن ميان بسيار برجسته بود.
او ادامه داد: ما در طول پنج سال، در بيش از 50 نشست تخصصي حضور داشتيم و در تدوين بخش فرهنگي سندهاي اين نشستها بهطور واضح از ادبياتي كه ايشان خلق كرده بود، استفاده كرديم.
جهانگرد با تأكيد بر اينكه در جريان گفتوگوهاي سند دوم برنامه در سال 2005 در تونس، رفتار استاد كاظم معتمدنژاد بسيار عميق، آرام و با صلابت بود گفت: براي من جالب بود كه او در آستانهي دههي هشتم زندگياش، ويژگيهايي بسيار خلاق در حوزهي ارتباطات داشتند. كاظم معتمدنژاد يك سرمايهي اجتماعي و فرهنگي كامل بود و رفتار يك انسان همراه رفتار يك نهاد را داشت.
در اين مراسم، رامين معتمدنژاد - فرزند استاد كاظم معتمدنژاد - از تمام اقدامهايي كه در اين مدت در راستاي بزرگداشت او انجام شد، تشكر كرد.
احمد مسجدجامعي، سيدمحمود دعايي، نصرالله جهانگرد، رويا معتمدنژاد، وحيد معتمدنژاد، محمدمهدي فرقاني، محمد سلطانيفر، يونس شكرخواه، حسامالدين آشنا، حسينعلي افخمي، حسن نمكدوست تهراني و جمع از استادان ارتباطات، اهالي رسانه و دانشجويان ارتباطات در اين مراسم حضور داشتند.
اين مراسم به همت انجمن ايراني مطالعات فرهنگي و ارتباطات، انجمن ايراني مطالعات جامعه اطلاعاتي، انجمن جامعهشناسي ايران و دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد.
هادي خانيكي، دبير علمي اين همايش و داوود زارعيان نيز دبير اجرايي بودند. قاري قرآن و طراح پوستر اين همايش نيز هادي حيدري- كارتونيست - بود.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]