واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در نامهاي به استاندار مازندران و معاون رئيس جمهور؛بازگشايي معدن «ملار» داد دوستداران دماوند را در آورد
اعضاي انجمن دوستداران دماوندكوه در نامهاي به استاندار مازندران و ابتكار رئيس سازمان محيط زيست نسبت به بازگشايي يك معدن در بخش لاريجان در دامنه كوه دماوند اعتراض كردند.
به گزارش خبرگزاري فارس از آمل، در نامه دوستداران طبيعت و فعالان زيست محيطي استان مازندران به معصومه ابتكار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان محيط زيست آمده است: معدن پوكه ملار در ارتفاع 2 هزار و 750 متري ضلع شرقي قله دماوند با شيب بالاي 70 درصد و با غناي زيستي متنوع شامل گونههاي گياهي و جانوري سالها است مورد بهرهبرداري غيراصولي قرار گرفته كه اين امر موجب تخريب سيماي طبيعي و از بين رفتن حيات وحش منطقه قرار شده و مورد اعتراض جمعي از اهالي روستاي ملار و طبيعتدوستان قرار گرفت و با دستور مراجع قضايي و ادارات مربوطه به تعطيلي واحد منجر اما دوباره به شكل ناباورانه معدن بازگشايي شد.
در اين نامه آمده است: در مهر ماه سالجاري نيز اين معدن توسط عدهاي از اهالي منطقه و با پيگيريهاي مجدانه و با طرح دعوي در دادگاه عمومي بخش لاريجان همچنين راي كميسيون 99 استانداري در آبان دستور قلع بنا و جمعآوري تمامي تاسيسات معدن صادر و رئيس دادگستري آمل خواستار اقدام قانوني در مورد معدن فوق شد.
در اين نامه كه به امضاي علياكبر حيدرزاده رئيس هيئت مديره انجمن دوستداران دماوند كوه رسيده است، آورده شده: براساس اطلاعات موثق عدهاي افراد سودجو و ذينفعان پوكه معدني از طريق استانداري مازندران قصد بازگشايي مجدد آن را دارند كه با اعتراض اهالي مواجه شده است، به هر حال بازگشايي مجدد معدن جز به سخره گرفتن قانون و مجريان آن و تخريب محيط زيست منطقه منفعت ديگري در پي ندارد.
در اين نامه از معاون رئيس جمهور درخواست شده است كه به عنوان نماينده قانوني دولت تدبير و اميد در عرصه محيط زيست اقدامات مقتضي لازم به منظور جلوگيري از بازگشايي مجدد معدن فوق و حفظ شكوفايي محيط زيست به عمل آيد.
همچنين جمعي از اهالي قريه ملار لاريجان و علاقهمندان به طبيعت در نامهاي به ربيع فلاح استاندار مازندران نيز آوردهاند كه چرا از اجراي قانون درباره وضعيت پوكه معدني غيرمجاز و مخرب محيط زيست در روستاي ملار در دامنه عرصه قله دماوند در ارتفاع بالاتر از 200 متر تعلل ميشود.
اين گروه خطاب به استاندار مازندران نوشتهاند: وقتي تمامي عرصه قله دماوند در فهرست آثار ملي ثبت ميشود يعني كاربري و بهرهبرداري آن گردشگري بوده و هر گونه تغيير و تحولي در منطقه ممنوع است.
اين گروه از استاندار مازندران درخواست كردهاند كه با توجه به حضور وي در سازمان منابع طبيعي هرچه سريعتر براي حفظ اين نماد ملي و پاكسازي منطقه از هر نوع فعاليت معدني كه جز تخريب و از بين بردن اين سرمايه ملي و خدادادي توجيه فني ديگري نداشته گامي بلند و مفيد در منطقه در قالب فعاليت گردشگري و زيست محيطي برداشته شود.
انتهايپيام/86011/ع
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]