واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: فرهنگ ناب اسلامي را ميتوان در دل شبكههاي اجتماعي گنجاند
گروه فضاي مجازي: حجتالاسلام الحسيني گفت: فرهنگ ناب اسلامي بخشهاي مختلفي دارد؛ بخش تاريخ و سيره اهل بيت(ع)، آموزش تعامل در زندگي است كه ميتوان در شبكههاي اجتماعي داخلي به ترويج آن پرداخت.
![](http://static.iqna.ir/1/news/201312/-8588138659991524828.jpg)
حجتالاسلام والمسلمين سيداحمد الحسيني، كارشناس گروه تاريخ و سيره مركز نور در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، با اشاره به نقش شبكههاي اجتماعي اظهار كرد: نقش شبكههاي اجتماعي هماكنون نقش غيرقابل انكار، مهم و تأثيرگذار در دنياي امروز به ويژه در دنياي ديجيتال است.
وي افزود: اگر شبكههاي اجتماعي با مديريت، نظارت و كنترل داخلي در كشور با شرايط فرهنگي و بومي خودمان راهاندازي شود، به مراتب مي تواند مفيدتر و تأثيرگذارتر از شبكههاي اجتماعي همچون فيسبوك و توييتر باشد.
كارشناس فضاي مجازي تصريح كرد: اكنون بسياري از مباحثي كه در فيسبوك و توييتر مطرح ميشود با فرهنگ ديني، اسلامي و ايراني ما همخواني ندارد. به هر حال ما بايد بياييم شبكههاي داخلي خودمان را راهاندازي كنيم كه اين امر بسيار ميتواند تأثيرگذار باشد.
وي بيان كرد: البته نمونههاي شبكههاي اجتماعي داخلي را ميتوان در برخي از نهادها، ادارات و مراكز فرهنگي به صورت درون سازماني مشاهده كرد كه آنها از شبكههاي اجتماعي خارجي الگوبرداري كردهاند و بسيار در فرهنگ كاركنان، ارتقاء سطح سوادي و مشاركتشان در بحث اجتماعي، روابط و تعاملها تأثيرگذار بوده است.
بايد به سمت توسعه شبكههاي اجتماعي داخلي سوق يابيم
حجتالاسلام الحسيني اظهار كرد: ما بايد حتماً به اين سمت و سو برويم كه يك سري نهادهاي ذيربط وارد ميدان شوند و به توسعه و گسترش شبكههاي اجتماعي داخلي بپردازند.
وي با اشاره به ضعف شبكههاي اجتماعي داخلي گفت: در بحث شبكههاي اجتماعي داخلي، ما علاوه بر ضعف مديريتي، دچار ضعف فرهنگي هستيم. ما به نوعي عادت كردهايم كه با هر پديده نوظهوري كه روبرو ميشويم، ابتداي كار به سراغ استفادههاي غيرمرتبط، غيرمجاز وبه نوعي دنبال يك سري عقده گشاييهاي فرهنگي خودمان برويم.
كارشناس فضاي مجازي تصريح كرد: در بحث شبكههاي اجتماعي داخلي، دچار ضعف فرهنگي و فقر فرهنگي كه در طبقات مختلف جامعه موج ميزند، هستيم. معمولاً تبليغات رسانهاي كه خارجيها با هزينههاي گزاف و گستردگي كاري كه دارند، از جذابيتهاي فرهنگي وغير فرهنگي در شبكههاي اجتماعي استفاده ميكنند و بسيار هم اين جذابيتها ميتواند در اقشار مختلف جوامع تأثيرگذار باشد.
وي بيان كرد: فرهنگ ناب اسلامي بخشهاي مختلفي دارد و از ميان بخشها، بخش تاريخ و سيره اهل بيت(ع)، نحوه زندگي و تعامل است كه ميتوان آن را به مسائل اجتماعي و فرهنگي تعميم داد. ما متأسفانه در اين زمينه خوب كار نكردهايم و نتوانستهايم به خوبي به زواياي زندگي معصومين بپردازيم.
حجتالاسلام الحسيني اظهار كرد: در قرآن، مباحث مختلف بسياري وجود دارد كه ميتوان اين مباحث را از دل قرآن استخراج كرد و در همين شبكههاي اجتماعي ترويج داد. در اين شرايط همه كاربران جوامع ميتوانند در آن مشاركت داشته باشند و در اين حالت فرهنگ قرآني و اسلامي فراگيرتر و همهجانبهتر ميشود.
خطرات شبكههاي اجتماعي بسيار است
وي افزود: خطرات شبكههاي اجتماعي خارجي بسيار است و سبب تزلزل بنيان خانواده، تزلزل ديني افراد، تزلزل شخصيتي ميشود. همچنين به دليل نشر اطلاعات، تصاوير و فيلمها در شبكههاي اجتماعي با مشكلات بسياري روبرو خواهند شد. اگرچه شبكههاي اجتماعي داخلي ميتواند فوايدي داشته باشد اما خطرات آن بسيار است كه مهمترين آن تزلزل بنياد خانواده از طريق شبكههاي اجتماعي و ماهوارهاي است.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]