واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون قرآني اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان:ميناب پرچمدار نوحههاي محلي نشسته هرمزگان است
معاون قرآني اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان گفت: شهرستان ميناب پرچمدار نوحههاي محلي نشسته در هرمزگان است.
به گزارش خبرگزاري فارس از ميناب در شرق هرمزگان، حجتالاسلام كاظم قنبري صبح امروز در آئين اختتاميه سومين سوگواره نوحههاي محلي نشسته در جمع گروههاي نوحهخوان در ميناب، عزاداري براي سيد و سالار شهيدان را داراي اهميت دانست و گفت: حفظ فرهنگ عاشورا و قيام اباعبدالله الحسين (ع) عملي ارزشمند است.
وي در ادامه به سبك عزاداري در منطقه ميناب اشاره كرد و افزود: شهرستان ميناب در مراسم سوگواري آئين ويژهاي دارد كه با ديگر نقاط كشور متفاوت است.
قنبري با بيان اينكه نوحههاي محلي نشسته سبك عزاداري ويژه ميناب است، اظهار داشت: شهرستان ميناب پرچمدار نوحههاي محلي نشسته در استان است.
معاون قرآني اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان با تاكيد بر حفظ سنتهاي پيشينيان افزود: ميراثي كه اجداد و نياكان مردم ميناب نسل به نسل حفظ كرده و به امروز رسيده، جوانان اين منطقه بايد به خوبي آن را به نسلهاي آينده بسپارند.
اين مسئول در بخش ديگري از سخنان خود استفاده از نسخ معتبر بومي را مهمترين عامل حفظ شعائر ديني ذكر كرد و گفت: آنچه در محتواي بسياري از اشعار شاعران و مرثيهسرايان مينابي هويدا و مشخص است بيانگر اين است كه از منابع و مآخذ معتبر و مورد وثوق بهره گرفته شده است.
وي با تاكيد بر پرهيز از خرافه در اشعار مذهبي و ديني افزود: اگر مطالبي كه به اهل بيت (ع) نسبت داده ميشود واقعيت نداشته و كذب باشد از نظر شرعي گناه است.
معاون قرآني اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان توجه به آداب و رسوم بومي مذهبي را مهم دانست و ادامه داد: نوحههاي نشسته محلي از آئينهاي ويژه ميناب است كه ضمن تلاش براي نشر و گسترش آن نبايد اجازه داد برخي مراسم وارداتي نوپا كه هيچ تعلقي به منطقه ندارد جايگزين آن شود.
وي گفت: استان هرمزگان و مناطقي نظير ميناب از نظر فرهنگي و معنوي غني هستند و نيازي براي وارد كردن فرهنگ در آن وجود ندارد.
قنبري تاكيد بر حفظ شعائر ديني و دوري از تحريف را مهمترين ويژگي اشعار و نوحههاي محلي ميناب ذكر كرد و گفت: در نوحههاي محلي ميناب عشق و ارادت به اهل بيت (ع) و خاندان عصمت و طهارت موج ميزند.
وي همچنين بيان داشت: عزاداري نشسته مردم ميناب به حدي پر محتوا و كامل است كه شور عزاداران را به شعور تبديل ميكند.
به گزارش خبرگزاري فارس سومين سوگواره نوحههاي محلي از 21 آذرماه به مدت دو روز با شركت 80 گروه نوحهخوان از روستاهاي دو بخش مركزي و بندزرك در روستاي حكمي ميناب برگزار شد.
در اين مراسم همچنين 500 نفر از پيرغلامان اباعبدالله (ع) تجليل و محمد اعتماديفر نيز به عنوان تنها نوغلام و نوحهخوان شركتكننده در اين آئين مورد قدرداني قرار گرفت.
انتهاي پيام/88004/ط30
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]