واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تحقق بانكداري اسلامي دغدغه مجلس است
گروه اقتصاد: عضو هيئترئيسه كميسيون اقتصادي مجلس با بيان اينكه تحقق بانكداري اسلامي، دغدغه مجلس است، گفت: متأسفانه مفاد لازم كه براي تحقق بانكداري اسلامي در برنامه پنجم توسعه گنجانده شده، بهدرستي اجرا نشده است.
ابراهيم نكو، عضو هيئترئيسه كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي، در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن (ايكنا)، به بحث درباره برنامه پنجم توسعه و بانكداري اسلامي و نقش مجلس در تحقق بانكداري اسلامي پرداخت و اظهار كرد: آن چيزي كه ما تحتعنوان بانكداري اسلامي، در قانون و مقررات داريم و آنچه در عمل وجود دارد داراي تناقض هستند.
بازخواني و تعريف دوباره از بانكداري اسلامي ضروري است
وي افزود: اصول اساسي بانكداري اسلامي، در آموزههاي ديني، در نظر علماي اقتصاد اسلامي و در قوانين، بارها و بارها مطرح شده است اما متأسفانه در عمل شاهد اقداماتي هستيم كه براي مردم قابل هضم نيست. بايد تلاش كنيم تا شيوه بانكداري در كشور را با شيوههاي اسلامي به سازگاري برسانيم.
نكو خاطرنشان كرد: متأسفانه در بانكهاي ما اتفاقاتي ميافتد كه يا مردم از آنها آگاهي ندارند كه اسلاميست يا نه و يا اينكه برخي اقدامات بانكي باعث انحرافاتي از مسير حركتهاي اسلامي بانكي شده است. به نظر بنده، آن چيزي كه امروز نياز است و بايد در جامعه بر روي آن كار زيادي صورت گيرد، بحث بازخواني و تعريف دوباره از بانكداري اسلامي در سطح وسيع است. انجام اين عمل، ضروري است و كليات آن بايد بهدرستي تبيين شود.
مشكلات اجرايي؛ دليل عدم تحقق بانكداري اسلامي
وي درباره دلايل عدم تحقق بانكداري اسلامي، تصريح كرد: عمده مشكلات بانكداري اسلامي، به دلايل اجرايي مربوط ميشود. قانون و اجراي قانون، مكمل يكديگر هستند؛ لازمه قانون اين است كه به اجرا دربيايد. بايد قانونگذاران و مديران اجرايي، مراقب باشند تا بعد از تصويب قانون مناسب در زمينه بانكداري اسلامي در مراحل اجرايي آن، مشكلي پيش نيايد.
عضو هيئترئيسه كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي درباره راههاي تحقق بانكداري اسلامي در كشور، تصريح كرد: بايد براي عملياتي كردن بانكداري اسلامي در جامعه، نظارتهاي كافي و لازم صورت بگيرد تا دچار ترديد و دودلي مردم نسبت به شيوههاي بانكداري و به دنبال آن آسيبهايي كه گريبانگير جامعه خواهد شد، نشويم.
با اجراي درست برنامه پنجم نبايد شاهد اين خلأها باشيم
منتخب مردم رباط كريم در مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: به نظر بنده، امروز بيش از هر زمان ديگري ما نياز به اين موضوع داريم كه تغييري در كيفيت، تعريف و اجراي بانكداري اسلامي به وجود بيايد و الان مردم و مسئولين، اين خلأ بزرگ را احساس ميكنند. بنده اميدوارم با اين نگرانيهايي كه در جامعه و در ميان مسئولين احساس ميشود، تحول مناسبي در اين زمينه رخ دهد.
وي درپاسخ به اين پرسش كه آيا اجراييشدن برنامه پنجم توسعه را براي تحقق بانكداري اسلامي كافي ميدانيد، عنوان كرد: اگر مواردي كه در برنامه پنجم توسعه وجود دارد اجرا شود ما نبايد شاهد اين خلأها باشيم، اما متأسفانه دستورالعملي كه در اين قانون است هم هنوز بهدرستي اجرايي نشده است و لازم است كه ما براساس اين قوانين مصوب، در جهت بهبود آن و در راستاي اسناد بالادستي خود حركت كنيم.
برنامه پنجم توسعه وحي منزل نيست
نكو ادامه داد: متأسفانه حتي شاهد اجراي برنامه پنجساله توسعه در زمينه اجراي بانكداري اسلامي هم نيستيم. عدم اجراي درست اين قانون به معناي اشكال از خود مدل بانكداري اسلامي نيست بلكه بسياري از قوانين به درستي اجرا نميشوند و از آن مسير اصلي خود خارج ميشوند. اينها نواقصي است كه وجود دارد اما اين قانون برنامه پنجم، وحي منزل نيست و قابل تجديد نظر است و ميتوان آن را تغيير داد و تكميل كرد.
وي در باره نقش مجلس شوراي اسلامي در تحقق بانكداري اسلامي، گفت: مجلس در حدود اختياراتي كه در اين زمينه دارد بايد اقدامات لازم را انجام دهد و در مسائلي كه ميتواند، بايد ورود پيدا كند. موضوع بانكداري اسلامي در دستور كار مجلس و مخصوصاً كميسيون اقتصادي است و اقداماتي هم صورت گرفته اما هنوز به مرحله تصويب و اجرا نرسيده است.
تحقق بانكداري اسلامي؛ دغدغه مجلس
دبير اول كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در پايان اين گفتوگو، اظهار كرد: تحقق بانكداري اسلامي در كشور، دغدغه مجلس شوراي اسلامي است و مجلس در اين زمينه، تلاشهاي لازم را انجام ميدهد. اخيراً اعضاي كميسيون كميسيون اقتصادي، در ديدار با مسئولان بانكي، اين مسائل را مطرح كردند و اين حساسيت به وجود آمده است كه همه بايد در اين زمينه تلاش كنند كه يك كار اساسي صورت گيرد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]