تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدا اطاعت و پیروی از ما اهل بیت را سبب برقراری نظم اجتماعی در امت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843425450




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گفتگو با پسر حاج اکبر ناظم؛ پیرغلام اهل‌بیت: پدرم هیچوقت روضه باز نمی‌خواند، می‌گفت کسر شأن ائمه است/ ایشان رابطه نزدیکی با آیت‌الله بروجردی داشت


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گفتگو با پسر حاج اکبر ناظم؛ پیرغلام اهل‌بیت: پدرم هیچوقت روضه باز نمی‌خواند، می‌گفت کسر شأن ائمه است/ ایشان رابطه نزدیکی با آیت‌الله بروجردی داشت

گفتگو با پسر حاج اکبر ناظم؛ پیرغلام اهل‌بیت: پدرم هیچوقت روضه باز نمی‌خواند، می‌گفت کسر شأن ائمه است/ ایشان رابطه نزدیکی با آیت‌الله بروجردی داشت
ایشان روضه وداع حضرت زینب را خیلی دوست داشتند و حساس بودند. معتقد بودند حضرت زینب حجت خداست. چرا؟ چون تمام کائنات به فرمان حجت خدا هستند.
به گزارش نامه نیوز، چهارپایه، روضه، بازار، حضرت عباس، شعر و قنات آباد، وقتی به گوش اهل روضه می‌رسد یک نام را تداعی می‌کند، حاج اکبر ناظم. پیرغلام هیئت نوباوگان قنات آباد که در حقیقت سازنده فرصت‌ها بوده نه بازنده فرصت‌ها. مخالف هوای نفس بود نه مطیع هوای نفس و فریادگر عشق ولایت برفراز چهارپایه بود. برای شناخت بیشتر این پیرغلام اهل بیت، با پسر او« مصطفی کاظم‌نیا»  به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در زیر آن را می‎‌خوانید:

حاج اکبر آقای ناظم نام شناخته‌شده‌ای برای مردم است، به همین دلیل هم خیلی از مردم دوست دارند جزئیات بیشتری از زندگی ایشان بدانند.

حاج آقا اکبر ناظم سال 1288 در تهران به دنیا آمدند. دو ساله بودند که برادرش مهدی به دنیا آمد و 4، 5 سالگی پدرشان را از دست دادند. مادر ایشان هم حافظ قرآن بود. آنگونه که من ایشان را به خاطر دارم خانم فوق‌العاده متدینی بودند. حاج آقا ناظم هم در همین فضای قرآنی و مذهبی رشد کردند. 15 ساله بودند که از هیئت اصلی قنات آباد جدا شدند.


چرا جدا شدند؟

اصلا رسم است که کوچک‌ترها خودشان شروع می‌کنند به تشکیل دادن هیئت جدیدی به نام نوباوگان یا نوجوانان. در واقع جزو همان هیئت قنات آباد بودند. ما خودمان هم اقدام به تشکیل هیئتی به نام نوجوانان قنات آباد کردیم. که ما در واقع نسل سوم آن هیئت بودیم. ایشان هم به همراه حاج حسین رستگار یا همان حاج حسین خیاط معروف، حاج آقا روشن، آقای مقدسیان، آقای جباری، شاطر اکبر تیموری و بقیه افرادی که هم سن‌شان بودند، هیئت را تشکیل دادند. ابوی فقط ناظم هیئت بود. ناظم هیئت بودن یعنی میان‌دار و همه کاره هیئت بودند. بعد از مدتی هم حاج ناظم خودش شروع به خواندن نوحه می‌کند. ایشان با اینکه سواد نداشتند و سوادشان قرآنی بود ولی حافظه عجیبی داشتند. آن زمان ایشان یک مغازه داشتند و شغل‌شان علافی بود، علاف هم به کسی می‌گفتند که در کار علف و یونجه و خرما و... بود و حالا به بیکاره‌ها می‌گویند علاف. ولی در قدیم به علف فروش می‌گفتند علاف.


جایی ‌خواندم که نوشته شده بود مادرشان به ایشان تاکید کرده بودند که نمی‌خواهم پولدار شوید و دوست دارم نوکری دستگاه امام حسین(ع) را انجام بدهی.

بله! نمی‌دانم چطوری باید بیان کنم ولی ببینید پدر من خیلی کار کرد، ولی انگار خدا اجازه نمی‌داد که او پولدار شود. نمی‌دانم چرا؟ شاید یک مشکلی هم که داشتند، این بود که هرکسی از او می‌پرسید پول داری «نه» نمی‌گفت. تا اینکه سال‌ 1338 بود که حاج آقا کرابیان که از مدیران راه‌آهن بودند می‌خواستند به عنوان کارمند استخدامش کنند، شب خواب دیده بود که آقا امام حسین(ع) گفته بود ناظم مال ماست و شما حق ندارید این کار را بکنید. برای همین است که من می‌گویم مسائلی پشت پرده هست که از عقل ما خارج است. خاطرم هست به ایشان می‌گفتیم حاج آقا نزدیک محرم است، شعرها را بگویید که ما دَم آن را بنویسیم، می‌گفت به موقع‌اش به موقع‌اش، بعد به یکباره نیم ساعت مانده که به مسجد و هیئت برویم، شعر پشت شعر می‌خواندند و ما می‌نوشتیم. ببینید ایشان سواد نداشتند، نمی‌دانستند عروض و قافیه و سجع و ...چیست. ولی خیلی خوب شعر می‌گفتند. وقتی عربی دم می‌داد ما می‌ماندیم از کجا آمده است؛ وقتی نه عربی بلد است نه سوادی دارد. این فوز عظیمی بود که امام حسین(ع) به ایشان می‌دادند.


یکی از چیزهایی که در شخصیت حاج آقا ناظم مشهود است، تربیت خانوادگی ایشان است، شاید بتوان گفت ایشان مصداق همانی باشد که می‌گویند عشق حسین را از شیر مادر گرفتم.

خدا مادر بزرگ ایشان (مادر مادری شان) را رحمت کند، ایشان سیده بودند، ارج و قرب زیادی بین همه داشتند. همیشه می‌گفتند اکبر اگر راهی به جز راه امام حسین(ع) بروی بچه من نیستی. طبیعت‌های مادری است که فرزند را حساس می‌کند.


یکی از مسائلی که شاید این روزها مغفول مانده باشد رابطه مداحان و روحانیت است. من شنیدم که آقای ناظم با مراجع و روحانیت رابطه خوبی داشتند؟

ایشان خیلی با آیت‌الله بروجردی رابطه نزدیکی داشتند. آیت‌الله بروجردی علاقه عجیبی به ابوی داشتند. ایشان هم همینطور. خیلی به قم می‌رفتند. حتی زمانی که آیت‌الله بروجردی می‌خواستند مسجد اعظم را افتتاح کنند ابوی را دعوت کردند، برخی اطرافیان آیت‌الله هیئت‌های دیگر را پیشنهاد داده بودند ولی ایشان قبول نکرده بودند و گفته بودند فقط هیئت قنات‌آبادی‌ها. ما 20 شب در مسجد اعظم قم روضه می‌خواندیم. پس از فوت آیت‌الله بروجردی هم ابوی دائما به قم می‌رفتند که ببینید چه کسی را مرجع تقلید خودشان کنند. خیلی ناراحت و سردرگم بود تا اینکه سال 1338 یا 1339 بود، یک سال بعد از فوت آیت‌الله بروجردی، خواب دید و صبح که بیدار شد هراسان آماده شد تا به قم برود. گفتم حاج آقا کجا؟ گفت به قم می‌روم. گفتم چه خبر است، گفت مرجع‌ام را پیدا کردم. خواب دیدم یک آقای روحانی وارد خانه شد، یک شمشیر هم دستش بود، آن زمان اخوی من شیرخوار بود. گفت ناظم این سرباز من است بدون وضو به او شیر ندهید. گفتیم چه کسی بود، گفت حاج آقا روح الله. رفت قم و بلافاصله برگشت و گفت که مرجع تقلیدم آیت‌الله خمینی(ره) است. بعد از آن ما با ایشان آشنا شدیم و رابطه ابوی با ایشان شکل گرفت.


رابطه ابوی شما و امام خمینی(ره) چگونه بود، چقدر به هم نزدیک بودند؟

رابطه خوبی داشتند. خاطرم هست مرحوم شهید عراقی پس از واقعه فیضیه قم در سال 42، تلفن کرد و گفت ناظم کار دیگری از ما بر نمی‌آید هرکاری در تهران کردید شما کردید. به حاج عباس هم تلفن کرد که شما هرکاری می‌توانید در تهران بکنید. همان 15 خرداد هم حاج آقا ناظم آن دم معروف «یحیی الخمینی یحسن الزعیم الاعظم» را دادند، اصلا در بازار این شعر را دم دادیم.


پدرتان به چه چیزهایی مقید بودند و شاه‌کلید مشی هیئتی ایشان چه بود؟

شاه کلید رفتار هیئتی ایشان ادب و تواضع بود. این بزرگ‌ترین حسن یک هیئتی است. برایشان فرقی نمی‌کرد این حاجی فلانی است یا آن یکی کارگر است. قنات آباد یک «علی پیش پیشی» داشتیم که مقداری روانی بود. یکی از دوستان می‌گفت یک‌بار وقتی این علی به هیئت آمده بود دیدم حاج ناظم کفش‌های گلی او را برداشت و داشت با آرنجش گِل‌های کفش او را پاک می‌کرد، گفتم حاجی چرا این کار را می‌کنی؟ گفت این هم مهمان امام حسین(ع) است. اگر می‌دید کسی به هیئت نمی‌آید و گرفتاری و کار را بهانه می‌کرد، می‌گفت بیا یک چایی بخور و برو تا اسمت را امام حسین(ع) بنویسد. تواضع و ادب ایشان مثال‌زدنی بود.


یعنی با این اخلاق می‌خواستند شاگرد اول کلاس امام حسین(ع) باشند؟

بله! وقتی بساط امام(ره) را راه می‌اندازی، خودت در کردار و رفتار باید سرلوحه باشی. قدیم‌ها می‌گفتند وقتی حاج ناظم در بازار راه می‌رود انگار مجسمه امام حسین(ع) دارد راه می‌رود؛ مردم می‌گفتند نه اینکه ما بگوییم. مردم خلوصش را دوست داشتند. همه چیزش را برای امام حسین(ع) می‌گذاشت، امام هم خوب دستشان را گرفتند.


حاج آقا در بین روضه‌های کربلا به کدام روضه علاقه داشتند؟

ایشان روضه وداع حضرت زینب را خیلی دوست داشتند و حساس بودند. معتقد بودند حضرت زینب حجت خداست. چرا؟ چون تمام کائنات به فرمان حجت خدا هستند. وقتی که حضرت زینب در کوفه می‌گفت زنگ شتران از صدا افتاد یعنی چه؟ یعنی قدرت خدا! حاج آقا ناظم هیچ وقت روضه باز نمی‌خواند، همیشه حاشیه می‌خواند و از کنارش رد می‌شد. آنقدر قشنگ و ظریف روضه می‌خواندند که آدم لذت می‌برد. نباید که هر واقعیتی را مستقیم گفت. کسر شان ائمه است. حضرت اباالفضل(ع) را خیلی دوست داشتند. یک بار نشد که شعری بگوید در حدی که این اهل بیت را کوچک کند هرچه گفت بالایشان برد.







حاج آقا شاگرد هم تربیت می‌کردند؟

چندتا بودند که می‌آمدند و می‌رفتند ولی تنها کسی که باقی مانده، حاج قاسم قنات آبادی است.


فقط شعرهای خودشان را می‌خواندند یا شعرهای دیگران هم بود؟

نه محدودیتی قائل نبودند شعرهایی که می‌خواندند ناب بود. یک کتاب از شعرهای ایشان چاپ شده است.


زندگی محرم و صفر ابوی چطور بود، معمولا مداحان در این دوماه حال خاصی دارند؟

حالشان دگرگون می‌شد، چند روز قبل از محرم شروع می‌شد. از 15روز قبل از محرم دگرگون بودند. همه ما اینطوری بودیم. این خیلی مهم است که بدانیم اگر یک محرم بگذرد شاید محرم دیگر را نبینیم، برای همین است که باید این محرمی که هستی را دو دستی نگه داری.


از آخرین سال‌های زندگی‌شان هم به ما می‌گویید؟

ایشان زندگی معمولی‌ای داشتند، تا اینکه در بازار سر مسائل انقلاب جر و بحث‌شان شد و بعد که به خانه برگشتند، سکته کردند و در بیمارستان بستری شدند. سال بعدش هم فوت کردند. خیلی قشنگ مرد. اول ماه رجب سال 1363 یعنی 14 اسفند، خانه اخوی کوچکم بودند. صبح بیدار شده بودند نماز اول وقت و دعا را خوانده بودند، اخوی می‌گفت دیدیم حاج آقا رنگ و رویشان پریده، به بیمارستان جرجانی رفته بودند. دکترا آمدند و نوار قلب گرفتند و دیدند حالش بد نیست. بعد همانطور که روی تخت بودند گفته بود، پای من را رو به قبله دراز کنید. بعد می‌خوابند چشم‌هایشان را می‌بندند. پرستارها شیون می‌کردند و می‌گفتند کسی را ندیدیم که آنقدر قشنگ بمیرد. همانطور که می‌خندید و صحبت می‌کرد گفت پای من را رو به قبله دراز کنید.





1392/10/2





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن