محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832530030
گفتگو با پسر حاج اکبر ناظم؛ پیرغلام اهلبیت: پدرم هیچوقت روضه باز نمیخواند، میگفت کسر شأن ائمه است/ ایشان رابطه نزدیکی با آیتالله بروجردی داشت
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گفتگو با پسر حاج اکبر ناظم؛ پیرغلام اهلبیت: پدرم هیچوقت روضه باز نمیخواند، میگفت کسر شأن ائمه است/ ایشان رابطه نزدیکی با آیتالله بروجردی داشت
ایشان روضه وداع حضرت زینب را خیلی دوست داشتند و حساس بودند. معتقد بودند حضرت زینب حجت خداست. چرا؟ چون تمام کائنات به فرمان حجت خدا هستند.
به گزارش نامه نیوز، چهارپایه، روضه، بازار، حضرت عباس، شعر و قنات آباد، وقتی به گوش اهل روضه میرسد یک نام را تداعی میکند، حاج اکبر ناظم. پیرغلام هیئت نوباوگان قنات آباد که در حقیقت سازنده فرصتها بوده نه بازنده فرصتها. مخالف هوای نفس بود نه مطیع هوای نفس و فریادگر عشق ولایت برفراز چهارپایه بود. برای شناخت بیشتر این پیرغلام اهل بیت، با پسر او« مصطفی کاظمنیا» به گفتوگو نشستهایم که در زیر آن را میخوانید:
حاج اکبر آقای ناظم نام شناختهشدهای برای مردم است، به همین دلیل هم خیلی از مردم دوست دارند جزئیات بیشتری از زندگی ایشان بدانند.
حاج آقا اکبر ناظم سال 1288 در تهران به دنیا آمدند. دو ساله بودند که برادرش مهدی به دنیا آمد و 4، 5 سالگی پدرشان را از دست دادند. مادر ایشان هم حافظ قرآن بود. آنگونه که من ایشان را به خاطر دارم خانم فوقالعاده متدینی بودند. حاج آقا ناظم هم در همین فضای قرآنی و مذهبی رشد کردند. 15 ساله بودند که از هیئت اصلی قنات آباد جدا شدند.
چرا جدا شدند؟
اصلا رسم است که کوچکترها خودشان شروع میکنند به تشکیل دادن هیئت جدیدی به نام نوباوگان یا نوجوانان. در واقع جزو همان هیئت قنات آباد بودند. ما خودمان هم اقدام به تشکیل هیئتی به نام نوجوانان قنات آباد کردیم. که ما در واقع نسل سوم آن هیئت بودیم. ایشان هم به همراه حاج حسین رستگار یا همان حاج حسین خیاط معروف، حاج آقا روشن، آقای مقدسیان، آقای جباری، شاطر اکبر تیموری و بقیه افرادی که هم سنشان بودند، هیئت را تشکیل دادند. ابوی فقط ناظم هیئت بود. ناظم هیئت بودن یعنی میاندار و همه کاره هیئت بودند. بعد از مدتی هم حاج ناظم خودش شروع به خواندن نوحه میکند. ایشان با اینکه سواد نداشتند و سوادشان قرآنی بود ولی حافظه عجیبی داشتند. آن زمان ایشان یک مغازه داشتند و شغلشان علافی بود، علاف هم به کسی میگفتند که در کار علف و یونجه و خرما و... بود و حالا به بیکارهها میگویند علاف. ولی در قدیم به علف فروش میگفتند علاف.
جایی خواندم که نوشته شده بود مادرشان به ایشان تاکید کرده بودند که نمیخواهم پولدار شوید و دوست دارم نوکری دستگاه امام حسین(ع) را انجام بدهی.
بله! نمیدانم چطوری باید بیان کنم ولی ببینید پدر من خیلی کار کرد، ولی انگار خدا اجازه نمیداد که او پولدار شود. نمیدانم چرا؟ شاید یک مشکلی هم که داشتند، این بود که هرکسی از او میپرسید پول داری «نه» نمیگفت. تا اینکه سال 1338 بود که حاج آقا کرابیان که از مدیران راهآهن بودند میخواستند به عنوان کارمند استخدامش کنند، شب خواب دیده بود که آقا امام حسین(ع) گفته بود ناظم مال ماست و شما حق ندارید این کار را بکنید. برای همین است که من میگویم مسائلی پشت پرده هست که از عقل ما خارج است. خاطرم هست به ایشان میگفتیم حاج آقا نزدیک محرم است، شعرها را بگویید که ما دَم آن را بنویسیم، میگفت به موقعاش به موقعاش، بعد به یکباره نیم ساعت مانده که به مسجد و هیئت برویم، شعر پشت شعر میخواندند و ما مینوشتیم. ببینید ایشان سواد نداشتند، نمیدانستند عروض و قافیه و سجع و ...چیست. ولی خیلی خوب شعر میگفتند. وقتی عربی دم میداد ما میماندیم از کجا آمده است؛ وقتی نه عربی بلد است نه سوادی دارد. این فوز عظیمی بود که امام حسین(ع) به ایشان میدادند.
یکی از چیزهایی که در شخصیت حاج آقا ناظم مشهود است، تربیت خانوادگی ایشان است، شاید بتوان گفت ایشان مصداق همانی باشد که میگویند عشق حسین را از شیر مادر گرفتم.
خدا مادر بزرگ ایشان (مادر مادری شان) را رحمت کند، ایشان سیده بودند، ارج و قرب زیادی بین همه داشتند. همیشه میگفتند اکبر اگر راهی به جز راه امام حسین(ع) بروی بچه من نیستی. طبیعتهای مادری است که فرزند را حساس میکند.
یکی از مسائلی که شاید این روزها مغفول مانده باشد رابطه مداحان و روحانیت است. من شنیدم که آقای ناظم با مراجع و روحانیت رابطه خوبی داشتند؟
ایشان خیلی با آیتالله بروجردی رابطه نزدیکی داشتند. آیتالله بروجردی علاقه عجیبی به ابوی داشتند. ایشان هم همینطور. خیلی به قم میرفتند. حتی زمانی که آیتالله بروجردی میخواستند مسجد اعظم را افتتاح کنند ابوی را دعوت کردند، برخی اطرافیان آیتالله هیئتهای دیگر را پیشنهاد داده بودند ولی ایشان قبول نکرده بودند و گفته بودند فقط هیئت قناتآبادیها. ما 20 شب در مسجد اعظم قم روضه میخواندیم. پس از فوت آیتالله بروجردی هم ابوی دائما به قم میرفتند که ببینید چه کسی را مرجع تقلید خودشان کنند. خیلی ناراحت و سردرگم بود تا اینکه سال 1338 یا 1339 بود، یک سال بعد از فوت آیتالله بروجردی، خواب دید و صبح که بیدار شد هراسان آماده شد تا به قم برود. گفتم حاج آقا کجا؟ گفت به قم میروم. گفتم چه خبر است، گفت مرجعام را پیدا کردم. خواب دیدم یک آقای روحانی وارد خانه شد، یک شمشیر هم دستش بود، آن زمان اخوی من شیرخوار بود. گفت ناظم این سرباز من است بدون وضو به او شیر ندهید. گفتیم چه کسی بود، گفت حاج آقا روح الله. رفت قم و بلافاصله برگشت و گفت که مرجع تقلیدم آیتالله خمینی(ره) است. بعد از آن ما با ایشان آشنا شدیم و رابطه ابوی با ایشان شکل گرفت.
رابطه ابوی شما و امام خمینی(ره) چگونه بود، چقدر به هم نزدیک بودند؟
رابطه خوبی داشتند. خاطرم هست مرحوم شهید عراقی پس از واقعه فیضیه قم در سال 42، تلفن کرد و گفت ناظم کار دیگری از ما بر نمیآید هرکاری در تهران کردید شما کردید. به حاج عباس هم تلفن کرد که شما هرکاری میتوانید در تهران بکنید. همان 15 خرداد هم حاج آقا ناظم آن دم معروف «یحیی الخمینی یحسن الزعیم الاعظم» را دادند، اصلا در بازار این شعر را دم دادیم.
پدرتان به چه چیزهایی مقید بودند و شاهکلید مشی هیئتی ایشان چه بود؟
شاه کلید رفتار هیئتی ایشان ادب و تواضع بود. این بزرگترین حسن یک هیئتی است. برایشان فرقی نمیکرد این حاجی فلانی است یا آن یکی کارگر است. قنات آباد یک «علی پیش پیشی» داشتیم که مقداری روانی بود. یکی از دوستان میگفت یکبار وقتی این علی به هیئت آمده بود دیدم حاج ناظم کفشهای گلی او را برداشت و داشت با آرنجش گِلهای کفش او را پاک میکرد، گفتم حاجی چرا این کار را میکنی؟ گفت این هم مهمان امام حسین(ع) است. اگر میدید کسی به هیئت نمیآید و گرفتاری و کار را بهانه میکرد، میگفت بیا یک چایی بخور و برو تا اسمت را امام حسین(ع) بنویسد. تواضع و ادب ایشان مثالزدنی بود.
یعنی با این اخلاق میخواستند شاگرد اول کلاس امام حسین(ع) باشند؟
بله! وقتی بساط امام(ره) را راه میاندازی، خودت در کردار و رفتار باید سرلوحه باشی. قدیمها میگفتند وقتی حاج ناظم در بازار راه میرود انگار مجسمه امام حسین(ع) دارد راه میرود؛ مردم میگفتند نه اینکه ما بگوییم. مردم خلوصش را دوست داشتند. همه چیزش را برای امام حسین(ع) میگذاشت، امام هم خوب دستشان را گرفتند.
حاج آقا در بین روضههای کربلا به کدام روضه علاقه داشتند؟
ایشان روضه وداع حضرت زینب را خیلی دوست داشتند و حساس بودند. معتقد بودند حضرت زینب حجت خداست. چرا؟ چون تمام کائنات به فرمان حجت خدا هستند. وقتی که حضرت زینب در کوفه میگفت زنگ شتران از صدا افتاد یعنی چه؟ یعنی قدرت خدا! حاج آقا ناظم هیچ وقت روضه باز نمیخواند، همیشه حاشیه میخواند و از کنارش رد میشد. آنقدر قشنگ و ظریف روضه میخواندند که آدم لذت میبرد. نباید که هر واقعیتی را مستقیم گفت. کسر شان ائمه است. حضرت اباالفضل(ع) را خیلی دوست داشتند. یک بار نشد که شعری بگوید در حدی که این اهل بیت را کوچک کند هرچه گفت بالایشان برد.
حاج آقا شاگرد هم تربیت میکردند؟
چندتا بودند که میآمدند و میرفتند ولی تنها کسی که باقی مانده، حاج قاسم قنات آبادی است.
فقط شعرهای خودشان را میخواندند یا شعرهای دیگران هم بود؟
نه محدودیتی قائل نبودند شعرهایی که میخواندند ناب بود. یک کتاب از شعرهای ایشان چاپ شده است.
زندگی محرم و صفر ابوی چطور بود، معمولا مداحان در این دوماه حال خاصی دارند؟
حالشان دگرگون میشد، چند روز قبل از محرم شروع میشد. از 15روز قبل از محرم دگرگون بودند. همه ما اینطوری بودیم. این خیلی مهم است که بدانیم اگر یک محرم بگذرد شاید محرم دیگر را نبینیم، برای همین است که باید این محرمی که هستی را دو دستی نگه داری.
از آخرین سالهای زندگیشان هم به ما میگویید؟
ایشان زندگی معمولیای داشتند، تا اینکه در بازار سر مسائل انقلاب جر و بحثشان شد و بعد که به خانه برگشتند، سکته کردند و در بیمارستان بستری شدند. سال بعدش هم فوت کردند. خیلی قشنگ مرد. اول ماه رجب سال 1363 یعنی 14 اسفند، خانه اخوی کوچکم بودند. صبح بیدار شده بودند نماز اول وقت و دعا را خوانده بودند، اخوی میگفت دیدیم حاج آقا رنگ و رویشان پریده، به بیمارستان جرجانی رفته بودند. دکترا آمدند و نوار قلب گرفتند و دیدند حالش بد نیست. بعد همانطور که روی تخت بودند گفته بود، پای من را رو به قبله دراز کنید. بعد میخوابند چشمهایشان را میبندند. پرستارها شیون میکردند و میگفتند کسی را ندیدیم که آنقدر قشنگ بمیرد. همانطور که میخندید و صحبت میکرد گفت پای من را رو به قبله دراز کنید.
1392/10/2
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]
صفحات پیشنهادی
باب گفتگو با مديران سينمايي دولت يازدهم باز است/ ماندگاري سوژهها در آثار مستند
باب گفتگو با مديران سينمايي دولت يازدهم باز است ماندگاري سوژهها در آثار مستند ابراهيم فروزش معتقد است سينماي مستند واقعيتي انكار ناشدني در صنعت سينما است كه باعث ميشود سوژههايي كه به آنها ميپردازد در طول تاريخ ماندگار شوند ابراهيم فروزش كارگردان پيشكسوت سينماي ايران كه ساختچشمهاي شان را بعد از ازدواج باز ميكنند گفتگو با پروفسور باهر درباره علل طلاق
چشمهاي شان را بعد از ازدواج باز ميكنند گفتگو با پروفسور باهر درباره علل طلاق سر تا پاي ديوارهاي دفتر پروفسور حسين باهر بنيانگذار مكتب رفتارشناسي و مشاور پر از لوح هاي تقدير و مدارك تحصيلي مختلف است ميان آنها اما قابي با ابعاد تقريبا يك متر در يك متر است كه بيشتر به چشم مي آيعلي اكبر ثقفي در گفتگو با برنا: بايد به شعور مخاطب احترام بگذاريم/ «همه چيز براي فروش» را تحويل جشنواره دادم
علي اكبر ثقفي در گفتگو با برنا بايد به شعور مخاطب احترام بگذاريم همه چيز براي فروش را تحويل جشنواره دادم علي اكبر ثقفي گفت مخاطب اصلي ترين ركن فروش يك فيلم است وبايد به شعور مخاطب هنگام ساخت يك فيلم احترام بگذاريم علي اكبر ثقفي به خبرنگار سينمايي برنا گفت نسخه نهايي فيلم سشهرام شکیبا، پسر حاج آقا دلنوا: ماندگاری فقط برای سیدالشهدا است اما برخی آدمها بلدند چگونه با این بزرگان پیون
شهرام شکیبا پسر حاج آقا دلنوا ماندگاری فقط برای سیدالشهدا است اما برخی آدمها بلدند چگونه با این بزرگان پیوند داشته باشند فرزند حاج آقا دلنوا از پیرغلامان اهل بیت می گوید ماندگاری برای سیدالشهدا ع است به سواد هم ربطی ندارد برخی آدمها بلدند که چگونه با بزرگان این عالم پیوندبازگشت شازده گلابي/ پدرم خنده را به خانه مي آورد
بازگشت شازده گلابي پدرم خنده را به خانه مي آورد كتاب هاي اولين كلمه ام پروانه بود نوشته مژگان بابامرندي شازده گلابي نوشته عذرا جوزداني پدرم خنده را به خانه مي آورد نوشته محمد رمضاني سالومه و خرگوشش نوشته فريبا كلهر و گيلگمش به روايت فريبا كلهر به دليل استقبال از سويمصطفي زماني در گفتگو با برنا: به دنبال بازيگري از جنس خودم هستم/ آدم اخلاق گرايي هستم
مصطفي زماني در گفتگو با برنا به دنبال بازيگري از جنس خودم هستم آدم اخلاق گرايي هستم مصطفي زماني گفت در واقع تصميم گرفتم دنبال بازيگري از جنس خودم باشم ضمن اينكه هميشه اخلاق گرايي هستم مصطفي زماني درباره پذيرفتن نقشها در فيلمها به خبرنگار سينمايي برنا گفت تلاش ميكنم در فيلحاج آقا مجتبی میگفت با «تهران - قم» رفتن کسی ملا نمیشود
حاج آقا مجتبی میگفت با تهران - قم رفتن کسی ملا نمیشود حجتالاسلام عطرینژاد از شاگردان آیتالله تهرانی از خاطره اولین و آخرین دیدارش با ایشان میگوید اینکه عشقش درس بود و دغدغه اخلاق و تربیت داشت و اینکه میگفت جدیت درتحصیل انسان را باسواد میکند و با خط تهران ـ قم رفتن کسی ملهمنوا با ذاكران و پيرغلامان حسيني/۱۸مداحي بدون توجه به نماز كارساز نيست/ پسرم هم كشاورزي ميكند هم مداحي
همنوا با ذاكران و پيرغلامان حسيني ۱۸مداحي بدون توجه به نماز كارساز نيست پسرم هم كشاورزي ميكند هم مداحي حيدر شفيعي ذاكر آذريزبان و تعزيهخوان اباعبدالله الحسين ع در شهرستان نقده ميگويد شكر خدا پسرم هم راه مرا ادامه داده و با اينكه كشاورز است اما مداحي ميكند و صدايش هم ازكريمي : حاج منصور خيلي خوب فوتبال بازي ميكند! / شب يلدا دل هاي ما اربعيني است+ دانلود فيلم
كريمي حاج منصور خيلي خوب فوتبال بازي ميكند شب يلدا دل هاي ما اربعيني است دانلود فيلم تصويري كه ميبينيد هم موقعيتي بود كه با دوستان ميرفتيم زمين چمن اتفاقا حاج منصور بعضي اوقات افتخار ميدانند و تشريف ميآوردند و اتفاقا خيلي بازيشان خوب است حاج آقا در همه چيز نابغهاندگفتگو با خیاطان؛ شاعری که حاضر نشد در تولد محمدرضا شاه شعرسرایی کند: من آیتالله خامنهای را به بازرگان معرفی
گفتگو با خیاطان شاعری که حاضر نشد در تولد محمدرضا شاه شعرسرایی کند من آیتالله خامنهای را به بازرگان معرفی کردم خیاطان می گوید در زمان شاه رهبر انقلاب به دیدار زندانیان آمده بودند آنجا آقای باهنر من را به آیتالله خامنهای معرفی کردند و ایشان هم از اشعار من تقدیر کردند به گجزئیاتی از گفتگوی ظریف و اشتون/ مذاکرات بازهم متوقف شد
جزئیاتی از گفتگوی ظریف و اشتون مذاکرات بازهم متوقف شد محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز یکشنبه اول دی ٢٢ دسامبر درباره مذاکرات هستهای تلفنی گفتگو کردند به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز سایت بی بی سی وابسته بهرئيس كميسيون عمران مجلس در گفتگو با ايلنا عنوان كرد: سايه عدم ارائه سياستهاي كلي مسكن بر ركود بازار مسكن
رئيس كميسيون عمران مجلس در گفتگو با ايلنا عنوان كرد سايه عدم ارائه سياستهاي كلي مسكن بر ركود بازار مسكن شايد يكي از دلايل ركود موجود در بازار مسكن عدم ارائه طرح مسكن دولت باشد اما قطعا تمام دليل ركود فعلي اين مساله نخواهد بود رئيس كميسيون عمران مجلس در گفتگو با ايلنا عنوان كرفغانی و اکبری بازی های استقلال و پرسپولیس را سوت می زنند
فغانی و اکبری بازی های استقلال و پرسپولیس را سوت می زنند کمیته داوران فدراسیون فوتبال اسامی داوران دیدارهای هفته بیستم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاههای کشور را اعلام کرد به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز اسامی داوران دیدارهای هفته بیستم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاههای کشو-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها