تبلیغات
تبلیغات متنی
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852057143
افزايش جمعيت الزام اساسي توسعه كشور/ تحرك، پويايي و پيشرفت كشور در گرو افزايش جمعيت
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: افزايش جمعيت الزام اساسي توسعه كشور/ تحرك، پويايي و پيشرفت كشور در گرو افزايش جمعيت
سمنان - خبرگزاري مهر: افزايش جمعيت كه امروز به عنوان يك خواسته اساسي از سوي مسئولان بلندپايه كشورمان مطرح مي شود، نه تنها نبايد نگران كننده و دغدغه آور باشد بلكه بايد دانست اين امر مهم در حقيقت، الزام اساسي توسعه كشور است.
به گزارش خبرنگار مهر، جمعيت و امور مرتبط با مسائل جمعيتي همواره يكي از اركان اصلي در تمام نظريه هاي جمعيتي بوده و در طول تاريخ علوم اسلامي، اقتصادي و ديني به ويژه در دوران شكل گيري دانش توسعه ملل از زواياي مختلف مورد بحث و بررسي بوده است.
هنگامي كه سخن از افزايش جمعيت در محافل آكادميك يا حتي از سوي مسئولان به صورت مستقيم يا غيرمستقيم مي شود، بازتاب هاي عمدتا منفي متوجه اين مسئله مي شود.
تحرك، پويايي و پيشرفت كشور در گرو افزايش جمعيت
افزايش جمعيت نه تنها نگران كننده نبوده بلكه به صورت يك الزام اساسي توسعه و به ويژه توسعه ايران مطرح شده است؛ علاوه بر اين، دين مبين اسلام نيز تاكيد بسياري به داشتن فرزند و افزايش جمعيت دارد.
بحث جمعيت در كشور ايران، با توجه به آمار و ارقامي كه نشان داده ميشود، حركتي رو به سالمندي دارد و اين موضوع نميتواند پيام خوبي براي آينده داشته باشد زيرا وقتي جمعيت رو به سالمندي ميرود، نياز به دارو، درمان، مراقبت، نگهداري مخصوص سالمندي دارند، در اين شرايط بايد نسلي وجود داشته باشد كه از اين ميانسالان مراقبت كند، يعني آن تعداد نيروي جواني هم كه وجود دارد، صرف اين مسائل ميشود، آن وقت از تحرك، پويايي و پيشرفت كشور كاسته ميشود.
بايد در زمينه فرآيندهاي پيري جمعيت فكري كرد و اين پويايي، تازه نفسي و تحرك را در نسل آينده و جوان تقويت كرد اگر نه با مشكلات زياد مواجه خواهيم شد كه مشكلات امنيتي در راس آن خواهد بود.
افزايش جمعيت امري ضروري و حياتي براي كشور
نماينده ولي فقيه در استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به كاهش جمعيت جوان و حركت به سمت پير شدن جمعيت ايران گفت: افزايش جمعيت با توجه به تاكيد ولي امر مسلمين، امري ضروري و حياتي براي كشور است.
آيت الله سيد محمد شاهچراغي، نقش رسانه ها، نشريات، خبرگزاري و دولت و ائمه جمعه را در تبيين نظرات رهبر معظم انقلاب مبني بر افزايش جمعيت كشور مهم دانست و افزود: توجه به افزايش جمعيت و افزايش نسل، سنت رسول اكرم (ص) است.
وي گفت: روزنامه ها، نشريات داخلي و صاحبان تريبون بايد در اين زمينه نظرات رهبر انقلاب را در جامعه تبيين و فرهنگ سازي كنند.
نشريات و تريبون ها به امر ضرورت افزايش جمعيت كم پرداخته اند
امام جمعه سمنان با اشاره به اينكه رهبر فرزانه انقلاب قبل از اين نيز در سخنراني شان بر امر ضرورت افزايش جمعيت تاكيد كرده بودند، افزود: به اين مساله در نشريات و تريبون ها كم پرداخته شده است.
آيت الله شاهچراغي با اشاره به تاكيد پيامبر اكرم (ص) در مورد ازدواج گفت: اين يك سنت نبوي است به طوريكه پيامبر اكرم (ص) فرموده اند ازدواج كنيد براي بقاي نسل.
وي گفت: دولت نيز بايد با اعطاي تشويق ها و تسهيلات مناسب دراين زمينه فعاليت كند و زمينه تحقق فرمايش رهبر فرزانه انقلاب را فراهم سازد.
آيت الله شاهچراغي گفت: خواسته رهبري در مورد لزوم بازنگري در سياست هاي كنترل جمعيت بايد توسط تريبون هاي مختلف، نشريات، ائمه جمعه و جماعات و دولت در كشور تبيين شده و همانند ساير فرمايشات ايشان نظير توليد ملي مورد توجه قرار گرفته و فرهنگ سازي شود.
كاهش جمعيت مهمترين تهديد امروز جامعه ايران است/ كاهش جمعيت يك برنامه صهيونيستي
استاندار سمنان نيز با اشاره به كاهش جمعيت در جامعه، اين امر را تهديدي جدي براي كشور دانست و با بيان اينكه اين بحث بر اساس آمار و اطلاعات يك شعار نيست، تاكيد كرد: تغيير جمعيت سني يكي از چالشهاي جدي است كه جمعيت پير حدود پنج درصد جامعه را تشكيل ميدهد و در سال 1420 اين جمعيت به 18 درصد خواهد رسيد بنابراين وقتي جمعيت به سمت پيري برود با كاهش توليد مواجه خواهيم بود.
محمد وكيلي همچنين با تاكيد بر اينكه كاهش جمعيت قطعا يك برنامه صهيونيستي است، گفت: آنها برنامه ريزي شده از اين طريق مي خواهند به نظام اسلامي ضربه وارد كنند.
وكيلي با بيان اينكه مي توان به توسعه مناسبي دست يافت، اظهار داشت: افزايش جمعيت در استان همراه رشد توسعه و ارزش اقتصادي است.
استاندار سمنان يكي از تهديدات استان سمنان را كاهش رشد جمعيت در استان برشمرد و افزود: با توجه به اينكه رشد جمعيت استان 2,3 دهم درصد است بايد بسترهاي مناسب براي مهاجرتپذيري را در استان فراهم كنيم و از همه امكانات به عنوان فرصت براي افزايش و رشد جمعيت بهره گيريم.
وي رشد جمعيت را مهم دانست و گفت: سياستهاي افزايش جمعيت در كشور نيازمند برنامهريزيهاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي است.
فرهنگ سازي و توجه به مسائل اقتصادي براي مقابله با كاهش جمعيت موثراست
معاون سياسي امنيتي استاندار سمنان نيز برنامه ريزي علمي، فرهنگ سازي و توجه به مسائل اقتصادي را براي مقابله با كاهش جمعيت موثر خواند و با اشاره به تغييرات رفتاري جمعيت كشور بر عمل به سياست هاي كلي ابلاغي نيز در اين زمينه تاكيد كرد.
عليرضا خلخالي با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري در افزايش جمعيت گفت: جمعيت ايران به سوي پيري ميرود و بايد براي افزايش جمعيت برنامهريزي شود تا در آينده با مشكلاتي مواجه نشويم.
وي بر اهميت ثبت احوال در فرآيند امنيتي و جمعيتي در كشور تاكيد كرد.
سياستهاي دولت در راستاي افزايش جمعيت نميتواند راهگشا باشد
معاون سياسي امنيتي استاندار سمنان با بيان اينكه نميتوان براي افزايش جمعيت اقداماتي تكبعدي انجام داد، اظهار كرد: مثلا در نظر گرفتن سياستهاي تشويقي و مادي اخيرا دولت براي خانوادهها در راستاي افزايش جمعيت در نظر گرفتهاند نميتواند راهگشا باشد.
خلخالي با بيان اينكه مقوله جمعيت تصميمگيري در خصوصيترين مسئله يك خانواده محسوب ميشود، خاطرنشان كرد: براي موفقيت در راستاي افزايش جمعيت بايد اقدامات اعتمادآميز از سوي نهادهاي دولتي صورت پذيرد.
وي با بيان اينكه كاهش جمعيت يك تهديد اجتماعي و سياسي براي جامعه ما محسوب ميشود، اظهار داشت: اگر ما به طور ناگهاني با كاهش جمعيت مواجه شويم در هرم جمعيتي كشور ما چاله جمعيتي به وجود ميآيد كه اين شكلگيري به مراتب خطرناكتر است براي اينكه در چنين شرايطي ما امكانات تحصيلي، بهداشتي، آموزشي و فرهنگي براي يك طيف عظيمي فراهم آورده ايم.
وي تاكيد كرد: بيانات مقام معظم رهبري نقشه راه، برون رفت تغييرات جمعيتي (پيري جمعيت) در كشور است.
ضرورت بستر سازي لازم در حوزه فرهنگي از دغدغه هاي مقام معظم رهبري
معاون سياسي امنيتي استاندار سمنان، بسترسازي لازم در حوزه فرهنگي را از دغدغه هاي مقام معظم رهبري دانست و گفت: بالا رفتن سن ازدواج دختران و پسران از مهمترين عوامل پيري جمعيت كشور است.
خلخالي اظهار داشت: تغييرات فرهنگي در حوزه تشكيل خانواده و كاركردهاي آن و ازدواج آسان و درست از اهم اقدامات دستگاه ها و نهادهاي فرهنگي در اين زمينه بايد باشد.
وي تصريح كرد: حوزه هاي علميه و دانشگاه ها با تدوين برنامه هاي خاص براي اقشار مختلف مي توانند در اين زمينه مثمر ثمر باشند و در اجراي منويات رهبري گام بردارند.
رهبري در خصوص جمعيت كشور هشدار داده اند
فرماندار شهرستان سمنان نيز با اشاره به كاهش نرخ رشد جمعيت در كشور، تغييرات فردي، اجتماعي و فرهنگي در جامعه را اصلي ترين عوامل كاهش نرخ رشد جمعيت عنوان كرد.
حسن سعدالدين ضمن بيان اينكه سياست كنترل جمعيت در سال هاي گذشته تا دوره اي پاسخگو بود و پس از آن بايد متوقف مي شد، اظهار داشت: برنامه و سندهاي بالادستي كشور مانند افق چشم انداز و سند توسعه بدون توجه به جمعيت محقق نمي شود.
وي جمعيت هر كشور را نشان دهنده پيشرفت و نوع توسعه آن دانست و تصريح كرد: در مورد جمعيت در كشور غفلت شده و نياز به برنامه جامعي در اين زمينه داريم تا درآينده كشور به سالخوردگي دچار نشود.
توجه به ديدگاه اسلام در اصلاح تمايل افراد به فرزندآوري موثر است
فرماندار شهرستان سمنان خاطرنشان كرد: رواج فردگرايي، تجردگزيني، افزايش نرخ طلاق، افزايش سن ازدواج، اشتغال زنان، افزايش تحصيلات، گسترش خانواده هاي كوچك، افزايش شهرنشيني، مصرف گرايي و فرزندسالاري در كاهش تمايل افراد به فرزندآوري نقش مهمي داشته اند.
سعدالدين توجه به ديدگاه دين اسلام در مورد نقش و جايگاه افراد در خانواده را در اصلاح تمايل افراد به فرزندآوري موثر دانست و گفت: عقب ماندگي در نرخ باروري بايد جبران شود و به فرهنگ سازي در جامعه نياز داريم.
وي اجراي سياست هايي مانند اعمال برخي محدوديت ها براي فرزندان چهارم و بعد از آن در خانواده ها، كنترل جمعيت به ويژه در دهه هشتاد و ... در كشور در كاهش تمايل خانواده ها به فرزندآوري نقش داشته است.
سعدالدين خواستار برگزاري منظم همايش هاي جمعيتي و برپايي كارگاه هاي آموزشي تشكيل خانواده سالم و اسلامي در دانشگاه ها، دبيرستانها و ... در اين حوزه ها را در قالب برنامه هاي فرهنگي شد و تصريح كرد: كاهش آمار طلاق و افزايش ازدواج و افزايش جمعيت از طريق آگاه سازي و افزايش بصيرتي ديني خواهد بود و ايران اسلامي بايد به عنوان پرچم دار اسلام ناب محمدي (ص) در جهان شيعه الگوي مسلمانان و شيعيان جهان و ترويج دهنده فرهنگ علوي و فرهنگ عاشورايي باشد.
ايران كمترين ميزان باروري را در منطقه دارد
مديركل ثبت احوال استان سمنان صنعتي شدن، شهرنشيني و توسعه اقتصادي را اصلي ترين دلايل كاهش نرخ رشد جمعيت در كشور عنوان و تصريح كرد: در حال حاضر ايران كمترين ميزان باروري را در منطقه دارد.
عباس طالب بيدختي با اشاره به بالاتر بودن جمعيت شهري، پائين تر بودن متوسط تعداد زنان و كمتر بودن نرخ ولادت در استان سمنان نسبت به ميانگين كل كشور، گفت: كمتر بودن نرخ ازدواج، بالاتر بودن ميانگين سن ازدواج مردان و زنان و همچنين بيشتر بودن جمعيت شهرنشين در اين استان نسبت به كل كشور، هشدارهايي در مورد نرخ جمعيت براي استان است.
وي با اشاره برخي پيش بيني هاي جمعيتي كشور بر اساس آمارهاي فعلي، اظهار داشت: مقطع سني جوانان ايران در آينده به نصف ميزان فعلي كاهش مي يابد.
طالب بيدختي غالب شدن جمعيت سالخورده كشور و سالخوردگي جمعيت را پيامد منفي ادامه روند فعلي با كاهش نرخ رشد جمعيت در جامعه عنوان كرد.
سياست كنترل جمعيت؛ برخلاف آموزه هاي ديني
يك كارشناس مسائل مذهبي نيز در اين خصوص با تاكيد بر اينكه سياست كنترل جمعيت به خاطر مسائل اقتصادي برخلاف آموزه هاي ديني است، اظهار كرد: زنان تصور مي كنند با فرزند كمتر مي توانند به جامعه خود خدمت كنند، اما غافل از اينكه اگر در مقام مادر بودن بتوانند فرزندان شايسته اي تربيت كنند و تحويل اجتماع دهند، آنگاه به جامعه خود خدمت كرده اند.
ظريفه پرويز افزود: فقهاي اهل تسنن عنوان كرده اند كه جلوگيري از توليد نسل در صورتي كه انگيزه آن ترس از فقر باشد، حرام است، چرا كه خداوند متعال مي فرمايد "هيچ جنبنده اي بر روي زمين نيست، مگر آنكه روزي او بر عهده خداوند است".
وي به سخن پيامبر اعظم (ص) اشاره كرد و افزود: فرزند شايسته دسته گلي خوش بو از جانب خداوند است كه ميان بندگانش قسمت مي كند و نيز مي فرمايد از خوشبختي مرد، داشتن فرزند شايسته است.
اين كارشناس مسائل مذهبي تاكيد كرد: امروز بايد زوج هاي جوان را به فرزندآوري تشويق و مسائلي كه باعث بي تمايلي زوج هاي جوان به فرزند آوري شده است را مورد بررسي قرار داد و آنان را حل كرد.
پرويز گفت: امروز ترس از رفاه اقتصادي در جوانان، آنان را از توليد نسل محروم كرده است، ولي ما وظيفه داريم جوانان خود را به اين باور برسانيم كه "هر آن كس كه دندان دهد، نان دهد".
........................................
گزارش از عصمت سالار
كد خبر: 2201021
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۰۸:۰۹
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]
صفحات پیشنهادی
وزیر کشور: روند کند افزایش جمعیت نگرانکننده است
وزیر کشور روند کند افزایش جمعیت نگرانکننده است وزیر کشور گفت روند افزایش جمعیت در کشور با توجه به شرایط جغرافیایی و بلندمدت در 40-30 سال آینده پاسخگوی نیازهای جامعه نیست و جبران این خلاء در این مدت کوتاه مشکلاتی را پدید میآورد چرا که عوامل متعددی در آن دخالت دارد و اجازه تافزايش جمعيت كشور؛ بايدها و نبايدها در صنعت دامپروري
افزايش جمعيت كشور بايدها و نبايدها در صنعت دامپروري در صورتي كه گزاره پتانسيل افزايش جمعيت كشور كه اين روزها مورد توجه است به عنوان يك ضرورت براي تداوم حيات سياسي و اجتماعي ايران در دنيا يا از منظر امنيت ملي حائز اهميت باشد آنگاه اتخاذ سياستهاي مناسب جهت توسعه زيرساختها برايوزير كشور: كساني كه در افزايش جمعيت سهل انگاري كردند بايد عذرخواهي كنند
وزير كشور كساني كه در افزايش جمعيت سهل انگاري كردند بايد عذرخواهي كنند به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين امروز عبدالرضا رحماني فضلي در همايش روز ملي ثبت احوال گفت سازمان ثبت احوال بهترين جايي است كه زنگ خطري در خصوص كاهش جمعيت به صدا درآورد و سپس مراكز علمي و دانشگاهي در اين خصوص اقوزير كشور: روند كند افزايش جمعيت نگرانكننده است
وزير كشور روند كند افزايش جمعيت نگرانكننده است وزير كشور گفت روند افزايش جمعيت در كشور با توجه به شرايط جغرافيايي و بلندمدت در 40-30 سال آينده پاسخگوي نيازهاي جامعه نيست و جبران اين خلاء در اين مدت كوتاه مشكلاتي را پديد ميآورد چرا كه عوامل متعددي در آن دخالت دارد و اجازه تاختصاص بودجه برای افزایش جمعیت کشور
اختصاص بودجه برای افزایش جمعیت کشور معاون قوانین رئیس مجلس شورای اسلامی گفت از محل همین ردیف دولت 300 میلیارد تومان برای افزایش اعتبارات رشدجمعیت در نظر گرفته است که کار خوبی است اما باید ردیف آن جداگانه دیده می شد و از اعتبارات عدالت در سلامت کم نمیشد خبرگزاری فارس امیدوزير كشور: روند افزايش جمعيت نگران كننده است
وزير كشور روند افزايش جمعيت نگران كننده است وزير كشور گفت روند افزايش جمعيت در كشور با توجه به شرايط جغرافيايي و بلندمدت در 40-30 سال آينده پاسخگوي نيازهاي جامعه نيست و جبران اين خلاء در اين مدت كوتاه مشكلاتي را پديد ميآورد چرا كه عوامل متعددي در آن دخالت دارد و اجازه تصميمدر مراسم روز ملي ثبتاحوال كشوروزير كشور: كاهش روند افزايش جمعيت در كشور مشكلات ايجاد ميكند
در مراسم روز ملي ثبتاحوال كشوروزير كشور كاهش روند افزايش جمعيت در كشور مشكلات ايجاد ميكند وزير كشور گفت روند افزايش جمعيت در كشور با توجه به شرايط جغرافيايي و بلندمدت در ۳۰ سال آينده پاسخگوي نيازهاي جامعه نيست و جبران اين خلاء در اين مدت كوتاه مشكلاتي را پديد ميآورد به گزظريف: گروه دي 8 ثابت كرد، كشورهاي اسلامي قادر به افزايش همكاري هاي اقتصادي هستند
ظريف گروه دي 8 ثابت كرد كشورهاي اسلامي قادر به افزايش همكاري هاي اقتصادي هستند ما معتقديم اين كشورها بايد از ظرفيت هاي قابل توجه موجود لذت برده و در جهت توسعه همكاري ها در زمينه هاي مختلف و اجراي طرح هاي مشترك تلاش كنند ظريف گروه دي 8 ثابت كرد كشورهاي اسلامي قادر به افزايش هگروه دي 8 ثابت كرد، كشورهاي اسلامي قادر به افزايش همكاريهاي موثر اقتصادي هستند
گروه دي 8 ثابت كرد كشورهاي اسلامي قادر به افزايش همكاريهاي موثر اقتصادي هستند محمد جواد ظريف وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با تأكيد بر لزوم همكاري كشورهاي اسلامي به ويژه در عرصه اقتصادي اظهار داشت گروه دي 8 به جهان اثبات كرده است كه كشورهاي اسلامي قادر به افزايش همكاريپيشرفت و توسعه كشور در گرو وحدت بيش از پيش حوزه و دانشگاه است
پيشرفت و توسعه كشور در گرو وحدت بيش از پيش حوزه و دانشگاه است نماينده مردم بجنورد گرمه جاجرم مانه و سملقان و راز و جرگلان در مجلس شوراي اسلامي گفت امروز توسعه و رشد كشور در گرو وحدت بيش از پيش حوزه و دانشگاه است قاسم جعفري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران ايسناروند افزايش ماليات ها در سال 2012 در بيشتر كشورهاي سازمان همكاري و توسعه اقتصادي ادامه داشت
روند افزايش ماليات ها در سال 2012 در بيشتر كشورهاي سازمان همكاري و توسعه اقتصادي ادامه داشت تهران واحد مركزي خبر اقتصادي 1392 09 26 سازمان همكاري و توسعه اقتصادي اعلام كرد روند افزايش ماليات ها در سال 2012 در بيشتر كشورهاي عضو اين سازمان به ويژه در فرانسه ادامه داشت به گزارشبررسي ايجاد توازن بين مطالبات زنان فارغ التحصيل و افزايش جمعيت/ پيشنهاد تشكيل كارگروه ويژه زنان معتاد بهبودياف
بررسي ايجاد توازن بين مطالبات زنان فارغ التحصيل و افزايش جمعيت پيشنهاد تشكيل كارگروه ويژه زنان معتاد بهبوديافته معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده با اعلام ضرورت تشكيل كارگروه ويژه زنان معتاد بهبود يافته گفت در تلاش هستيم تا در معاونت زنان بين مطالبات زنان به ويژه فارغ الت-
گوناگون
پربازدیدترینها