تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هيچ باطلى نيست كه در برابر حق بايستد مگر آن كه حق بر باطل چيره مى شود و اين سخن خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819224208




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزايش فاجعه‌آميز خسارت‌ سيل در مازندران


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: افزايش فاجعه‌آميز خسارت‌ سيل در مازندران
معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري مازندران منطقه ساري گفت: خسارت سيل در دو سال اخير در مازندران بيش از 2 هزار ميليارد ريال بوده است.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه مازندران به نقل از روابط عمومي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري مازندران منطقه ساري، سيد محسن موسوي تاكامي اظهار كرد: دفعات وقوع سيل در دهه‌هاي اخير به اوج خود رسيده و ميزان زيان‌ها و خسارت‌ها به شكل فاجعه آميزي افزايش يافته كه مي‌توان به سيل‌هاي 73 و 82 نوشهر و 78 نكا و نيز 91 بهشهر اشاره كرد.

وي تصريح كرد: اگر چه جنگل‌هاي سرسبز دامنه شمالي البرز تداعي كننده وجود ظرفيت بالاي طبيعي براي حفاظت از آب و خاك است، اما مشكلات ويژه حوضه‌هاي آبخيز مازندران، اين حوضه‌ها را در رديف حوضه‌هايي با سيل‌خيزي بالا قرار داده است.

موسوي تاكامي ادامه داد: نداشتن شناخت صحيح و كافي از منابع و امكانات بالقوه استان و نبود مشاركت مناسب مردم در حفاظت از منابع طبيعي و مهاجرت بي‌رويه روستاييان به شهرها، اثر اين عوامل را تشديد كرده است.

معاون اداره كل منابع طبيعي مازندران بيان كرد: ورود دام بيش از ظرفيت مراتع توسط دامداران و برهم خوردن تعادل بين دام و مرتع، شخم در جهت شيب، قرار داشتن تنه و سرشاخه‌هاي مختلف درختان و انواع نخاله‌ها، رسوبات ساختماني و معدني و جاده سازي در آبراهه‌ها و تخليه و لايروبي نشدن به موقع رودخانه‌ها از عوامل انساني دخيل در وقوع سيلاب است.

موسوي ادامه داد: تجاوز به حريم رودخانه با ساخت و سازهاي غير مجاز و غيراصولي، غيراستاندارد بودن پل‌ها و زهكش آنها در مسير رودخانه‌ها، نامناسب بودن سطح مقطع كانالها، برداشت غيراصولي از مصالح رودخانه‌اي و مسدود كردن مسيرهاي آبراهه‌هاي فرعي و هماهنگ نبودن ارگانها در اجراي پروژه‌هاي عمراني راه و معدن از ديگر عوامل دخيل در وقوع سيل است.

وي يادآور شد: هدف آبخيزداري در طرح‌هاي ملي و استاني، كنترل فرسايش و رسوب در حوزه سدهاي موجود و در دست ساخت به منظور ايمن سازي مخازن سدها براي كنترل سيل، زمين لغزش، فرسايش و رسوب است.

انتهاي پيام

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن