تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن ابتدا به سلام مى كند و منافق منتظر سلام ديگران است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851031684




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هجوم نرم‌افزارهاي موبايل به حريم خانواده


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: هجوم نرم‌افزارهاي موبايل به حريم خانواده
چند روز قبل در يكي از دبيرستان‌هاي دخترانه پايتخت، جلسه‌اي با اولياي مدرسه تشكيل شده بود كه موضوع اين جلسه بحثي بود كه البته تا همين چند ماه اخير نيز از سوي برخي مسئولان جدي گرفته نمي‌شد.


در اين جلسه، مسئولان مدرسه نسبت به تبعات وجود نرم افزار «وي چت» در گوشي هاي هوشمند دانش آموزان بحث كرده و از اوليا درخواست كرده بودند مراقب اين نرم افزار به ظاهر ساده در گوشي فرزندانشان باشند.

اين روزها داشتن گوشي هوشمندي كه به نرم افزار ارتباطي مثل وي چت مجهز باشد، پول زيادي نمي خواهد و حتي مي توان با هزينه اي كمتر از 300 هزار تومان هم گوشي داشت كه مجهز به وي چت يا نرم افزار هاي مشابه باشد.

اما همين نرم افزار رايگان كه ابتدا خيلي هم مهم تلقي نمي شد، حالا آسيب هاي اجتماعي اش به مرزي رسيده كه اولياي مدرسه اي را دور هم جمع مي كند، نوجوانان زيادي را به آغوش خطر مي سپارد و در نهايت مسئولان را مجبور مي كند كه اين امكان نرم افزاري را روي گوشي هاي هوشمند فيلتر كنند.

شما كافي است ابتدا اين نرم افزار را در گوشي خود نصب كنيد، در سامانه ثبت نام آن عضو شويد تا در گام اول، اين نرم افزار همه دوستانتان را كه با ثبت شماره تلفن هايشان در اين نرم افزار عضو هستند، به شما معرفي كند.

بعد از اين مرحله است كه مي توانيد با خريد يك بسته اينترنت گوشي كه ماهي حداكثر ده هزار تومان هزينه دارد يا با استفاده از اينترنت بدون سيمي كه در منزل يا محل كار داريد، به دوستانتان به طور رايگان پيام متني، صوتي و تصويري بفرستيد، تماس تلفني بگيريد و در هزينه هاي خود صرفه جويي كنيد.

اما ايراد بزرگ كار اين است كه حريم خصوصي شما در اين نرم افزار مورد تهديد قرار مي گيرد و نمي توانيد خود را از دسترس غريبه ها دور نگه داريد.

اين اتفاق در مورد نوجواناني كه بيشتر در معرض آسيب و سوءاستفاده هستند، از اهميت بيشتري برخوردار است. مثلا اگر نوجواني، نرم افزار وي چت را در گوشي هوشمندش نصب كرده و در يك مكان عمومي باشد، ديگر افرادي هم كه در مجاورت او قرار دارند و از همين نرم افزار استفاده مي كنند، مي توانند تا شعاع چند صد متري او را شناسايي كرده و برايش پيام بفرستند.

حتي اين نرم افزار به امكاناتي مجهز است كه اگر گوشي را با دست تكان دهيد ، ديگر گوشي هاي تكان خورده در همان لحظه را شناسايي كرده و امكان ارتباط بين آنها را برقرار مي كند.بنابراين تصور كنيد كودك و نوجوان شما بدون آن كه متوجه باشيد مي تواند مخاطب افرادي قرار بگيرد و حتي با كساني دوست شود كه نه آنها را مي شناسد و نه شما آنها را مي شناسيد.

درواقع مهم ترين عامل برقراري ارتباط و دوستي در وي چت، نزديكي مكاني و فيزيكي است؛ در حالي كه در مجاورت فردي قرار داشتن، اصلا به معني بي خطر بودن و درستكار بودن او نيست.

مجلس پيگيري مي كند

پس از فيلتر شدن وي چت، پرسشي كه پيش مي آيد اين است كه آيا با فيلتر كردن اين برنامه ها، مشكل حل مي شود يا بايد به دنبال راه حل هاي مناسب تري بود؟ بسياري از كارشناسان معتقدند روشنگري و آموزش براي شناخت بيشتر خانواده ها و كاربران موبايل و اينترنت را ه حل پايدارتر و مناسب تري است ، اگرچه اكنون هم نمي توان نسبت به مخاطرات اجتماعي و آسيب هايي كه چنين نرم افزارهايي به خانواده ها و بويژه جوانان وارد مي كند بي اعتنا بود.

فرج الله عارفي، نايب رئيس كميسيون اجتماعي مجلس در گفت وگو با جام جم خبر مي دهد كه يكي از اعضاي كميسيون اجتماعي در حال تدوين طرحي براي نظارت بر اين گونه نرم افزارهاي ارتباطي در گوشي هاي هوشمند است و بزودي اين طرح مورد بررسي نمايندگان مجلس قرار مي گيرد.

عارفي بر اين باور است كه نرم افزارهايي مثل وي چت، حريم خصوصي شهروندان را نقض مي كند و آسيب هاي اجتماعي متعددي را در خانواده ها برجا خواهد گذاشت.

به گفته اين نماينده مجلس، استفاده از امكانات پيشرفته براي رشد و تعالي جوانان الزامي و مهم است، ولي براي استفاده از توليدات كشورهاي غربي بايد شرط احتياط هم لحاظ شود، زيرا بسياري از توليدات و فناوري هاي ارتباطي صادر شده از سوي اين كشورها، مصالح واقعي مردم را در نظر نمي گيرد.

هجمه فرهنگي

مهدي لبيبي، جامعه شناس نيز در گفت و گو با تسنيم تاكيد مي كند كه فضاي مجازي در كنار برخورداري از مزايا و اثرات منفي فراوان، موانع و تهديداتي نيز به همراه دارد كه بايد مورد بررسي قرار گيرد و حضور فضاي مجازي موجب مي شود انسان از دنياي واقعيت فاصله گرفته و خيال پروري و خيال پردازي در او تقويت شود و اين امر در تمام لايه هاي زندگي او نيز تاثيرگذار شود.

به اعتقاد لبيبي، كاربران بويژه نوجوانان و جوانان از حضور در برخي فضا هاي مجازي دچار آسيب جدي خواهند شد و اين گروه در فضاي مجازي به دليل نداشتن قوه تجزيه و تحليل كافي در مواجهه با مفاهيم و اطلاعات انحرافي، پايين بودن سطح دانش علمي و برخورداري از حداقل آگاهي هاي ديني تحت تاثير باور هاي دروغين و هجمه هاي فرهنگي قرار مي گيرند.

حراج اطلاعات شخصي در وي چت

محمد اميني مطلق، محقق و كارشناس رسانه هم تاكيد مي كند كه در گام نخست نصب اين برنامه، متاسفانه به دليل آگاهي نداشتن، كاربر اجازه استفاده از اطلاعات شخصي را كه هنگام نصب پرسيده مي شود، به سرور مي دهد و بعد از نصب و عضويت در اين ابزار با ارائه شماره تلفن همراه، كد چهاررقمي را از سوي سرور آمريكايي از طريق پيامك دريافت مي كند.

اما همين روند عضويت در وي چت سرآغاز در معرض خطر قرار دادن اطلاعات شخصي است و با بارگزاري هر نوع تصوير و متن در اين شبكه اجتماعي، فضاي امنيتي و حريم خصوصي افراد را در معرض سودجويان قرار مي دهد.

نكته قابل تامل ديگري كه اميني به تسنيم مي گويد، ميزان سوءاستفاده و تجاوز ذهني در ابزار وي چت است كه به كاربران كم سن و سال اعمال مي شود كه متاسفانه به دليل در دسترس بودن اين ابزار و استفاده آسان آن، خطرات زيادي را براي اين نسل در پي دارد.

حتي گفته مي شود در شش ماه نخست امسال هكرها و سودجويان از طريق ابزار وي چت از كاربران اين ابزار در حدود دو ميليارد دلار اخاذي كرده اند و اغلب كاربران اصلي اين اپليكيشن دختران هفت تا 15 سال و پسران 9 تا 15 سال بوده اند.

همچنين سرقت اطلاعات و تصاوير از طريق وي چت هاي جعلي، امكان تهديد كاربران وي چت از طرف سودجويان و هكرها، گسترش اختلالات رواني، سلب امنيت رواني، بيماري هاي موبايلي و اينترنتي، بلوغ زودرس و مشكلات رفتاري از ديگر خطراتي اين فناوري است كه بنيان خانواده ها را تهديد مي كند.

توصيه هايي براي والدين

به دليل وجود برخي آسيب هاست كه جامعه شناسان و روان شناسان درباره استفاده كودكان و نوجوانان از فناوري هاي نوين گوشي هاي موبايل بارها هشدار داده اند كه در ادامه به برخي از اين توصيه ها اشاره خواهيم كرد.

ـ نسبت به افرادي كه با كودك و نوجوان شما ارتباط تلفني دارند حساس باشيد و اجازه ندهيد هر فردي با او تماس تلفني برقرار كند يا با استفاده از فناوري هاي نوين گوشي هاي هوشمند با او در ارتباط باشد.

ـ از محتويات گوشي فرزند كم سن و سال خود آگاهي داشته باشيد و اجازه ندهيد كه هر محتواي صوتي و تصويري كه دوست داشت در اختيار داشته باشد.

ـ به كودك و نوجوان بايد آموخت كه ارتباط از طريق فناوري هايي مثل وي چت، هيچ فرقي با گفت و گوي حضوري با يك فرد غريبه و ناشناس در خيابان ندارد.

ـ بايد به فرزندان آموخت كه اطلاعات شخصي و خانوادگي را از طريق گوشي هاي هوشمند در اختيار عموم قرار ندهند.

ـ مراقب باشيد كه كودك و نوجوان شما با افراد غريبه اي كه در وي چت يا ديگر نرم افزارهاي مشابه با او آشنا شده است، ملاقات حضوري ترتيب ندهد.

ـ بايد به فرزندان در حال بلوغ آموخت كه ادب، نزاكت و اخلاق محيط واقعي را در محيط هاي مجازي مثل گوشي هاي هوشمند رعايت كنند.

ـ بايد به كودكان هنر دوست يابي سالم از طريق محيط هاي نظارت شده والدين آموزش داده شود.

نگراني اوباما از فيسبوك

دغدغه دسترسي آزاد كودكان و نوجوانان به امكانات نرم افزاري و اينترنتي جديد فقط مختص ايراني ها نيست و اين موضوع را بايد يك نگراني جهاني به حساب آورد.

حتي باراك اوباما، رئيس جمهور آمريكا نيز چندي پيش دسترسي دخترانش را به شبكه اجتماعي فيسبوك محدود كرد.

به گفته اوباما و همسرش، «ماليا» پانزده ساله دسترسي محدودي به اين شبكه دارد، در حالي كه «ساشا» دوازده ساله هنوز آنقدر بزرگ نشده كه بتواند از اين وب سايت استفاده كند.

همسر رئيس جمهور آمريكا هم عنوان كرده بود كه به اعتقاد من فيسبوك براي كودكان و نوجوانان مناسب نيست. بويژه اين قشر از اجتماع كه در مركز توجه مردم قرار دارد. برخي مسائل بي اهميت در شبكه هاي اجتماعي وجود دارد كه كودكان و نوجوان نبايد در آنها دخيل شوند؛ بنابراين تلاش مي كنيم تا از آنها در مقابل اين موارد حمايت كنيم.

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن