پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851094078
بیوه های جوان معضل روز جامعه ایرانی
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بیوه های جوان معضل روز جامعه ایرانی
سرعت افزایش نرخ طلاق نسبت به ازدواج، کاهش دوام و بقای خانوادهها به کمتر از یک ماه و اینکه نیمی از طلاقهاي ثبت شده مربوط به کمتر از 5 سال زندگی مشترک بوده است، ثبت حدود 2 طلاق به ازای هر هزار نفر جمعیت و افزایش 9.1 درصدی طلاق در سال 92 نسبت به سال گذشته و تمام آمار و ارقامهاي مستند در سازمان ثبت احوال تنها یک آمار و ارقام نیست و باید سایر سازمانها در مورد آسیبهاي ناشی از افزایش این پدیده در کشور گزارشات جامعی ارائه دهند.
روزنامه قانون: سرعت افزایش نرخ طلاق نسبت به ازدواج، کاهش دوام و بقای خانوادهها به کمتر از یک ماه و اینکه نیمی از طلاقهاي ثبت شده مربوط به کمتر از 5 سال زندگی مشترک بوده است، ثبت حدود 2 طلاق به ازای هر هزار نفر جمعیت و افزایش 9.1 درصدی طلاق در سال 92 نسبت به سال گذشته و تمام آمار و ارقامهاي مستند در سازمان ثبت احوال تنها یک آمار و ارقام نیست و باید سایر سازمانها در مورد آسیبهاي ناشی از افزایش این پدیده در کشور گزارشات جامعی ارائه دهند.
دکتر مجید ابهری، آسیب شناس اجتماعی از رشد صعودی طلاق و آسیبهاي آن سخن مىگوید:
آقای دکتر، بعد از جدایی زوجها از یکدیگر، یک زندگی به طور کامل متلاشی مىشود؟ یا پس لرزه هایی هم به همراه دارد؟
ببینید، طلاق به عنوان یکی از بسترهای آشکار ساز و سازنده آسیبهاي اجتماعی است، اگر طلاق را نتوان یک آسیب تلقی کرد به طور حتم عوارض آن در لایه بعدی آسیبهاي اجتماعی اثر گزارخواهد بود، طلاق به عنوان پایان اختیاری یک زندگی زناشویی است که زن و شوهر با طلاق از یکدیگر جدا مىشوند و اگر در این میان فرزندانی هم داشته باشند مشکلات آنها پس از طلاق شروع مىشود. پس مىبینید که با جدایی، یک زندگی به صورت کامل سرنگون نشده و تا سالها بعد و حتی تا پایان عمر، دو طرف را درگیر و گرفتار مىسازد.پس به عبارتی پس لرزههاي طلاق همچنان دامنگیر است.
این آسیبها برای زنان بیشتر است یا مردان؟
آسیبها برای فرزندان حاصل از طلاق بیشتراست که البته در این مورد به صورت کامل توضیح مىدهم. اما از آنجا که در مقابل هر 6 ازدواج یک طلاق در کشور و ازهر 3 ازدواج، یک طلاق در تهران ثبت مىشود، پس مشکلات زیادی هم با رشد طلاق ایجاد مىشود. اولین و مهمترین آسیب آن، وجود حدود دو میلیون و 500 هزار زن سرپرست خانوار در کشور است که سالانه به طور متوسط، 60 هزار نفر به آنها افزوده مىشود. زنان سرپرست خانوار اولین عارضه ناشی از طلاق هستند. پس بیوگی مهمترین ثمره طلاق است.
اما تمام زنان سرپرست خانوار بهدلیل طلاق بی سرپرست نشده اند؟
بله همین طور است، از میان دو میلیون و 500 هزار زن سرپرست خانوار در کشور، حدود 60 درصد از آنها حاصل طلاق هستند و 40 درصد دیگر نیز همسرشان فوت شده، معلقه، از کارافتاده، زمین گیر، بلاتکلیف، زندانی، فراری یا مشکلات دیگری دارند. پس به هر حال سرپرستی ندارند.
در مورد علت این آسیب بیشتر توضیح مىدهید؟
70 درصد از زنانی که از همسرانشان جدا شده اند، از آنجا که روی بازگشت به خانواده را نداشته (که البته 30 درصد از آنها به زندگی باز مىگردند) و نمی خواهند که از کمک مالی دیگران برخوردار باشند، مدیریت اقتصادی خانواده را عهده دار مىشوند. زني که قبل از جدایی بیکار بوده، حالا پس از جدایی مجبور است کار کند و خرج فرزندان را تامین کرده و یا مخارج خودش را به تنهایی تامین کند، نقش پدرو مادر را به صورت همزمان برای فرزند ایفا کرده و یا خودش به تنهایی بدون فرزند، به زندگی مجردی ادامه دهد. دغدغه برای تامین معاش، ممکن است زنان را به سمت آسیبهایی که در کمین اشتغال بانوان است مثل سوءاستفاده یا بیگاری کشیدن از زنان مطلقه سوق دهد.
نگاه بد و منفی جامعه نسبت به زنان مطلقه به این قبیل سوء استفادهها ختم مىشود؟
بله، به همین دلیل سومین آسیب ناشی از طلاق به بیوهگی جوانان باز مىگردد. در جامعه ما متاسفانه به بیوهها به چشم بد نگاه کنند.ممکن است در جامعه ما بیوه هایی هم وجود داشته باشند که با برخی مشکلات رفتاری همراه باشند اما این درست نیست که در جامعه وقتی با یک خانم بیوه روبهرو مىشوند، دید و نگاهشان نسبت به اوتغییر کرده و مزاحمتهایی داشته باشند در حالی که در حال حاضر به دلیل ضعف و خلاهاي فرهنگی با این مسائل روبه رو هستیم و حتی نگاه خانوادهها مثل خواهر نیز، به خواهر مطلقه خود عوض شده و رفت و آمدهایشان کم مىشود.
حدود 65 درصد الی 70 درصد بیوهها بین 19 تا 25 سال سن دارند، یعنی در یک تا 5 سال اول زندگی مشترک جدا شدهاند. در حال حاضر نیز جامعه با حضور بیوههاي جوانی روبهروست که از حمایتهاي مادی، معنوی و فرهنگی لازم بی بهره هستند واغلب روی بازگشت به کانون خانواده خود را ندارند به همین دلیل یا مجبور هستند که ازدواج مجدد کنند یا برای امرار معاش سر کار بروند. پس حضور بیوههاي جوان نیز یکی از آسیبهاي ناشی از طلاق است. از سوی دیگر برخی از زنان بیوه نیز به دلیل داشتن مشکلات عدیده مالی، جذب باندهاي توزیع مواد مخدر مىشوند. در بین زنان معتاد، 67 تا 70 درصداز آنها زنان بیوهای هستند که به هر دلیلی از حمایت همسر محروم بوده و تنها زندگی مىکنند.
در حالی که این نگاه در مورد مردان طلاق گرفته و جدا شده وجود ندارد، چرا؟
بیوه شدن برای مردان چندان بار و نگاه منفی به همراه ندارد چرا که مرد در آینده مىتواند ازدواج کند اما زن بعد از طلاق در هر سن و سالی که باشد اسم بیوه رویش مانده وبا این اسم، سرنوشت آیندهاش نیز تحت تاثیر قرار مىگیرد. زن مطلقه، یا باید نقش «نامادری» یا «همسر در سایه» به صورت مخفیانه با مردان متاهل ازدواج موقت یا پنهانی داشته یا به خاطر ضعف ایمان، ارزشهاي اخلاقی و فشارهای روانی به خواستههاي ناروا تن دهد. پس زنان بزرگترین و مظلومترین قربانیان طلاق در کشور هستند. آسیب دیگری که متوجه زنان مطلقه است، افسردگی و انزواست که مرد و زن هر دو دچار آن مىشوند. البته بر اساس یک پایش و تحقیق صورت گرفته، به دلیل نگاه مردسالارانه و فرهنگی حاکم، افسردگی زنان در طلاق سه برابر بیشتر از مردان است چرا که طلاق چندان برای مردان مهم نیست و همین مرد در آینده مىتواند ازدواج مناسبی داشته باشد.
فرزندان هم قربانیان مظلومی هستند که آسیبهاي زیادی مىبینند، آسیبهاي اجتماعی بیشماری در کمین کودکان طلاق است، ارزیابی شما چیست؟اصلا در حال حاضر در این زمینه چه تعداد کودک و با چه شرایطی قربانی نزاع و طلاقهاي خانوادگی شده اند؟
فراموش نکنید که با طلاق والدین، بچهها و فرزندان روی دست جامعه مىمانند، این فرزندان اگر برای خانواده مهم بودند که «فرزندان طلاق» نشده و این انگ و نشان به روی آنها نمی ماند؛ در حال حاضر سرپرستی برخی از کودکان بعد از طلاق به عهده مادر گذاشته مىشود که در این شرایط مادر بدون داشتن شغل، توانایی اداره اقتصادی فرزند را نداشته و به طور حتم مشغول به کار مىشود، در مواردی هم که فرزند به عهده و تحت سرپرستی پدر قرار مىگیرد، پدر نیز توانایی اداره و نگهداری فرزند را ندارد و مسئولیت پذیر نیست، آسیب دیگر و مهم در اثر طلاق، فرزندان این جدایی هستند.چرا که که آنها چه نزد پدر بزرگ شوند و چه در کنار مادر، از نظر روحی و عاطفی ضربه و آسیب جدی مىبینند.
پسران طلاق در دوران بلوغ، نیاز حیاتی به الگوی مردانه دارند، اما پدر بالای سرشان نیست و دختران طلاق هم نیاز شدیدی به الگوی زنانه دارند در حالیکه مادرو الگوی زنانه در کنارشان نیست. در واقع فرزندان طلاق قربانیان ناسازگاری روابط زناشویی هستند چرا که با وقوع یک طلاق، تنها یک نفر بعد از طلاق آسیب نمی بیند، فرزندان نیز از نظر عصبی، عاطفی و روانی آسیب مىبینند.در پاسخ به بخش دوم سوالتان باید بگویم که 76 درصد از نوجوانان بزهکار، خانوادههاي متشنج داشته و فرزند طلاق هستند؛افرادی که در سنین نوجوانی درگیر ناهنجاریهاي رفتاری مثل اعتیاد، دله دزدی، فرار از منزل، افت تحصیلی، ترک تحصیل و انحرافات جنسی شده اند، همه را در پرانتزی که برای فززندان طلاق باز مىشود قلمداد مىکنیم.
یعنی تاثیر و نقش خانواده در تربیت کودکان کمرنگ مىشود واین خلأها باعث قربانی شدن کودکان طلاق مىشود؟
بله؛ این کودکان به دلیل خللأ حمایت عاطفی از والدین خود، این کمبود را در جای دیگری جستوجو کرده و آنرا به دست مىآورند، بخش دیگری از این معضل به گرایش این افراد به انجام بزه ختم مىشود؛ کودکان خیابانی و کارنیز آسیب دیگر نشات گرفته از طلاق هستند. برخی از کودکان طلاق، در سنین 16 – 15 سالگی به خاطر مشکلات مالی - خانوادگی وارد چرخه کار مىشوند و در مواردی هم به خاطر تاثیر همسالان و دوستان خود به اعتیاد یا خرده فروشی مواد مخدر و ... کشیده مىشوند. تمام این ظلمها در حق کودکی شده است که از کانون گرم خانواده محروم بوده و دست محبت روی سرش احساس نکرده است.
تمام آسیب هایی که در مورد آنها بحث شد، در گذشته و حال مورد تاکید و هشدار صاحب نظران، برنامه ریزان و برخی از مسئولان به ظاهر و باطن دلسوز جامعه بوده است، چرا آمارهای طلاق رو به افزایش است؟ راهکارهایی که همیشه درمورد آن صحبت مىشود چرا جواب نمی دهند؟
بنده همچنان بعد از سی سال فعالیت، کار اجتماعی، فعالیت میدانی و ... مىگویم که باید برای کاهش طلاق از راهکارهای پیشگیرانه بهره مند شد. راهکارهایی که جوانان با مهارتهاي زندگی آشنا شده، مهارتهاي برقراری ارتباط را بشناسند و در زمان مواجه با مشکلات بتوانند بهترین و کم هزینهترین راه را انتخاب کنند. یکی از دلایل اصلی وقوع طلاق، انتخاب نادرست، عجولانه واحساسی در زمان ازدواج است.در حالیکه تحقیقات نشان داده است که 85 درصد از ازدواجهاي خودگزین که بر اساس معیارهای نادرست و ظاهری صورت گرفته است، منجر به طلاق مىشوند؛ درصد بالایی ازدواجهاي خیابانی، تلفنی، اینترنتی مکاتبه ای و ... که با گزینش و انتخاب نادرست انجام مىشود به جدایی یا شکست و طلاق عاطفی منجر شده و 95 درصد از ازدواج هایی که با راهنمایی مشاور و والدین صورت مىگیرد به شادکامی و موفقیت میرسد.
در کنار انتخابهاي نادرستی که به طلاق ختم مىشود، چه عوامل دیگری را در افزایش آمار طلاق سهیم مىدانید؟
مشورت نگرفتن از بزرگسالان در زمان انتخاب همسر و حتی یک مشاور قابل اعتماد و حرفه ای، انتخاب بر اساس ظاهر، مال و اموال، همسنگ نبودن فرهنگی با فرد مورد نظر برای ازدواج، همگی از دلایل افزایش روز افزون طلاق در کشور هستند. در حالیکه داشتن صداقت، یک رنگی، روراستی و تفاهم جنسی، همگی در انتخاب مهم هستند. اما متاسفانه درحال حاضر 70 درصد از طلاق جدایی درکشور به دلیل نداشتن تفاهم جنسی است.
چرا جوانان و زوجها برای حل این مشکلات و حتی رسیدن به تفاهمات جنسی و موفقیت در امور زنا شویی به مشاور مراجعه نمی کنند؟
چون هنوز فرهنگ رفتن پیش مشاوران وجود ندارد، این موضوع که هزینههاي مراجعه به مشاوران بالاست، تنها یک بهانه است چرا که در حال حاضر مراکزی در نیروی انتظامی و بهزیستی فعال هستند که با کمترین هزینه، خدمات راهنمایی و مشاوره را ارائه مىدهند. لازم است رسانهها فرهنگ مشاوره را در کشور احیا کرده و در این زمینه بیشتر اطلاع رسانی کنند در بسیاری از کشورهای پیشرفته خانوادهها همانطور که هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه مىکنند، به مشاور و روانشناس نیز مراجعه کرده وبرای گرفتن مشورت، مشکلات خانوادگی و شخصی خود را با آنها در میان مىگذارند.
و کلام آخر؟
متاسفانه به دلیل تغییر سبک زندگی و انحراف از سبک زندگی اسلامی، ایرانی و تاثیر منفی شبکههاي ماهواره ای، شاهد شکلگیری روابط فرا زناشویی، عشقهاي مثلثی و مربعی هستیم که ممکن است موج دیگری از آسیبهاي اجتماعی را با خود به همراه آورد، در این زمینه نگرانی هایی نیز از سوی برخی کارشناسان مطرح شده است، در حالی که اگر هشدارهای مقام معظم رهبری در سال 1368 در مورد تهاجم فرهنگی در کشور و نیز زنگ خطرهای اعلام شده توسط نخبگان، مسئولان، نظریه پردازان و دانشگاهیان جدی گرفته شده بود، در حال حاضر شاهد رواج این قبیل روابط در کشور و تاثیر شبکههاي اجتماعی روی جوانان نبودیم.
اما آنچه که مىتواند موثرواقع شود، آماده سازی و واکسینه کردن جوانان در برابر آسیبهای اجتماعی در کمین است، چرا که در حال حاضر شاهد ضعف آموزش مهارتهاي زندگی در کشورهستیم متاسفانه پسران و دختران ما ازاین قبیل آموزشها بیبهره هستند. آموزش و پرورش و دانشگاهها هم راهکارهای مربوط به افزایش تفاهم با خانواده وهمسر و روابط فردی یا زناشویی را آموزش نمی دهند. در حالیکه با گنجاندن واحدهاي درسی مربوط به مهارتهاي زندگی و فردی مىتوان بزرگترین خدمت را به مردم وجوانان کرده ایم. دانشگاه ها، مدارس و مراکز علمی باید آموزش این مهارتها را هر چه سریعتر در دستور کار قرار دهند چرا که زنگ خطرها به صدا درآمده است.
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
«بيوههاي جوان» معضل روز جامعه ايراني
بيوههاي جوان معضل روز جامعه ايراني سرعت افزايش نرخ طلاق نسبت به ازدواج كاهش دوام و بقاي خانوادهها به كمتر از يك ماه و اينكه نيمي از طلاقهاي ثبت شده مربوط به كمتر از 5 سال زندگي مشترك بوده است ثبت حدود 2 طلاق به ازاي هر هزار نفر جمعيت و افزايش 9 1 درصدي طلاق درکلینیکهای کنترل خشم برای جوانان ایرانی
کلینیکهای کنترل خشم برای جوانان ایرانی معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از ایجاد کلینیکهای کنترل خشم در خانه های سلامت شهرداری خبر داد به گزارش نامه نیوز به نقل از مهر محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان پیش از ظهر چهارشنبه در نشست تخصصی پژوهش و برنامه ریزی80 درصد نوجوانان ايراني از راههاي انتقال ايدز بياطلاعند
80 درصد نوجوانان ايراني از راههاي انتقال ايدز بياطلاعند رييس دفتر يونيسف در ايران گفت بر اساس مقالهاي كه وزارت بهداشت در سال 2010 انجام داده است 16 درصد نوجوانان دختر و 20 درصد نوجوانان پسر راه انتقال HIV ايدز را ميدانند بنابراين 80 درصد نوجوانان كشور ايران از راههايمديركل ورزش و جوانان استان قزوين: استخرهاي استان با آخرين فن آوريهاي روز مجهز ميشوند
مديركل ورزش و جوانان استان قزوين استخرهاي استان با آخرين فن آوريهاي روز مجهز ميشوند مديركل ورزش و جوانان استان قزوين با اشاره به بحث سلامت و استانداردها گفت استخرهاي استان با آخرين فن آوريهاي روز مجهز ميشوند محسن حقشناس مديركل ورزش و جوانان استان قزوين در مجمع انتخابات ري80 درصد نوجوانان ایرانی از راههای انتقال ایدز بیاطلاعند
80 درصد نوجوانان ایرانی از راههای انتقال ایدز بیاطلاعند رییس دفتر یونیسف در ایران گفت بر اساس مقالهای که وزارت بهداشت در سال 2010 انجام داده است 16 درصد نوجوانان دختر و 20 درصد نوجوانان پسر راه انتقال HIV ایدز را میدانند بنابراین 80 درصد نوجوانان کشور ایران از راههاینائب رئيس شوراي شهر تهران:فضاي امروز جامعه با آرمانهاي شهدا فاصله دارد
نائب رئيس شوراي شهر تهران فضاي امروز جامعه با آرمانهاي شهدا فاصله دارد نائب رئيس شوراي اسلامي شهر تهران گفت فضاي امروز جامعه با آرمانهاي شهدا فاصله دارد و اين جاي نگراني است به گزارش خبرگزاري فارس از آمل مرتضي طلايي ظهر امروز در نخستين يادواره شهداي شهرداريهاي استان مازندراگزارش برنا از ميراث يك مهمان خوانده در جامعه ايراني؛ فرياد بيبندوباري در شبكههاي نوپديد/متاهلان بيشتر در معر
گزارش برنا از ميراث يك مهمان خوانده در جامعه ايراني فرياد بيبندوباري در شبكههاي نوپديد متاهلان بيشتر در معرض خطرند شايع شدن شبكههاي نوپديد بلاخص ميان جوانان و متاهلان سبب شده تا مسئولان از نمايندگان مجلس گرفته تا جامعهشناسان و كارشناسان فضاي مجازي نسبت به اين پديده واكنش نشامعرفي بهروزترين نرمافزارها و بازيهاي ايراني در «سيبنگار»
معرفي بهروزترين نرمافزارها و بازيهاي ايراني در سيبنگار گروه فضاي مجازي وبسايت سيبنگار با هدف گردآوري و حمايت از اپليكيشنهاو بازيهاي ايراني كه بر مبناي سيستمعامل iOS نوشته شدهاند راهاندازي شده است به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن ايكنا وبسايت سيبنگار با هدف گربامپوش گنبد و آق قلا تيم هاي پيروز هفته سوم ليگ واليبال نونهالان و نوجوانان گلستان
بامپوش گنبد و آق قلا تيم هاي پيروز هفته سوم ليگ واليبال نونهالان و نوجوانان گلستان گرگان ـ خبرگزاري مهر در هفته سوم رقابت هاي واليبال ليگ نونهالان و نوجوانان استان گلستان دو ديدار برگزار شد و دو ديدار به تعويق افتاد كه بامپوش گنبد و آق قلا پيروز هفته سوم اين مسابقات بودند به گزدلايل رفتار ناشايست جوانان ايراني با «مسي» و علاقه آنها به فضاهاي مجازي چيست؟
دلايل رفتار ناشايست جوانان ايراني با مسي و علاقه آنها به فضاهاي مجازي چيست عضو هيأت علمى دانشگاه علوم بهزيستى و توانبخشى در مطلب خود نوشته است اين قضيه از چند جهت جاي تامل دارد درست است كه هركس مسئول رفتار خودش است اما اين را هم بايد در نظر گرفت كه در رسانههاي ما در صداپیروزی نوریل با درخشش ایرانی هایش
پیروزی نوریل با درخشش ایرانی هایش تیم فوتسال نوریل نیکل روسیه در حالی که مصطفی نظری را در ترکیب نداشت با درخشش سایر لژیونرهای ایرانیاش به برتری رسید ایسنا تیم فوتسال نوریل نیکل روسیه در دومین بازی خود از هفته نهم لیگ حرفهای روسیه دیشب یکشنبه مقابل یکاترینبورگ به برتری پر گلمهمترين اخبار امروز رسانههاي مجازي و مكتوب كشورمخالفت اطرافيان كروبي با اغتشاش/ «مرورگر ايراني» كپي از آب در
مهمترين اخبار امروز رسانههاي مجازي و مكتوب كشورمخالفت اطرافيان كروبي با اغتشاش مرورگر ايراني كپي از آب درآمد دانشجونماهاي فاسد اسامي مهمترين اخبار امروز رسانههاي مجازي و مكتوب كشور از پيش روي شما ميگذرد سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس به منظور سهولت در ارائه مهمترين اخدر روز دوم ليگ برتر واليبال نوجوانان باشگاههاي كشور«پيكان» و «باريج اسانس» مدعيان صعود لقب گرفتند
در روز دوم ليگ برتر واليبال نوجوانان باشگاههاي كشور پيكان و باريج اسانس مدعيان صعود لقب گرفتند روز دوم مسابقات ليگ برتر نوجوانان باشگاههاي كشور با پيروزي باريج اسانس كاشان ميزان مشهد و پيكان تهران و پررنگتر شدن شانس صعود خودروسازان و تيم ميزبان به پايان رسيد به گزارش خبرگ-