واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 80 درصد نوجوانان ايراني از راههاي انتقال ايدز بياطلاعند
رييس دفتر يونيسف در ايران گفت: بر اساس مقالهاي كه وزارت بهداشت در سال 2010 انجام داده است، 16 درصد نوجوانان دختر و 20 درصد نوجوانان پسر، راه انتقال HIV / ايدز را ميدانند. بنابراين 80 درصد نوجوانان كشور ايران از راههاي انتقال HIV / ايدز بياطلاع هستند.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد منير صفيالدين در نشست تخصصي پيشرفتهاي ايران در زمينه آموزش پايه كه با حضور رييس سازمان نهضت سوادآموزي و پوركيت، رييس دفتر منطقهاي يونسكو در تهران برگزار شد، گفت: ايران در حوزه آموزش و پرورش به دستاوردهاي قابل تحسين و ارزشمندي رسيده است.
وي افزود: با توجه به اينكه قانون اساسي ايران در ماده 30 متعهد كرده كه آموزش رايگان تا مقطع متوسطه در سراسر كشور برقرار باشد و حتي براي آموزش عالي نيز آموزش رايگان را تا مقاطع بالاتر ارائه كرده است، اين تعهد منجر به اقدامات مثبت ايران در حوزه دسترسي به آموزش شده است.
رييس دفتر يونيسف در ايران گفت: بر اساس آماري كه از آموزش و پرورش ايران در سال 1990 دريافت كرديم، در ايران 84 هزار مدرسه وجود داشت كه در سال 2010 اين ميزان به 120 هزار مدرسه افزايش يافته بود و در حال حاضر بيش از 120 هزار مدرسه در سراسر ايران مشغول فعاليت هستند، لذا اين افزايش 42 درصدي مدارس، اقدام موثري در پيشرفت ايران در حوزه ارائه آموزش محسوب ميشود.
صفيالدين تصريح كرد: آمار آموزش و پرورش نشان ميدهد نرخ ثبتنام خالص در دوره ابتدايي در حدود 99 درصد و نرخ حضور دانشآموزان در اين مقطع در حدود 97 درصد است كه دستاورد قابل توجهي براي رسيدن به اهداف توسعه هزاره است.
به گفته وي ايران توانسته برابري جنسيتي را در مقطع ابتدايي متوسطه به هم نزديك كند و اين يكي از موفقيتهاي اين كشور محسوب ميشود.
رييس دفتر يونيسف در ايران ادامه داد: در 10 سال گذشته جمهوري اسلامي ايران توانسته در مطالعات تيمز و بلز موقعيت خوبي داشته باشد، اما چالشهايي هم وجود دارد كه ضمن ارج نهادن به اين دستاوردها، بايد راهكارهايي براي چالشهاي پيشروي آموزش و پرورش خود پيدا كند.
صفيالدين تصريح كرد: براي مثال در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا ايران جزو بهترين كشور در زمينه آموزش كودكان محسوب ميشود، اما خود اين منطقه در سطح جهاني جزو دومين منطقه از لحاظ آموزش است و يونيسف اميدوار است ايران نه تنها در خاورميانه و شمال آفريقا كه در كل جهان به يك كشور موفق در ارائه آموزشها و يك الگو براي ساير كشورها در حوزه ارائه آموزش با كيفيت باشد و در اين زمينه يونيسف آماده هر گونه همكاري براي رسيدن به اهداف ايران است.
وي با اشاره به چالشهايي كه در حوزه آموزش ايران وجود دارد، گفت: اميدواريم با تدابيري كه ايران براي اين چالشها اتخاذ خواهد كرد، بتواند اين مشكلات را از سر راه مشكلات كودكان و نوجوانان بردارد. چرا كه بر اساس مقالهاي كه وزارت بهداشت در سال 2010 انجام داده است، 16 درصد نوجوانان دختر و 20 درصد نوجوانان پسر، راه انتقال HIV / ايدز را ميدانند. بنابراين 80 درصد نوجوانان كشور ايران از راههاي انتقال HIV / ايدز بياطلاع هستند.
رييس دفتر يونيسف در ايران در ادامه خاطر نشان كرد: چالش ديگري كه ايران و كل منطقه با آن مواجه است، مسئله اعتياد است و چالش بعدي، حوادث و سوانح رانندگي و ترافيكي است كه به عنوان دومين عامل مرگ و مير در ايران و مهمترين عامل مرگ و مير در خاورميانه به شمار ميرود كه بايد براي اين امر تدابيري اتخاذ شود.
صفيالدين گفت: ايران بايد اقداماتي انجام دهد كه كودكان و نوجوانان با عوامل پيشگيري از ابتلا به HIV / ايدز، اعتياد و آسيبهاي آن و همچنين جلوگيري از حوادث رانندگي آشنا شده و بتوانند در مقابل اين سه چالش مهم از خود مراقبت كنند.
وي ادامه داد: چه كسي بهتر از معلمان و مربيان مدارس ميتوانند چنين آموزشهايي را به كودكان بدهند و ما معتقديم فضاي مدرسه بهترين فرصت براي ارائه اين آموزشها است.
رييس دفتر يونيسف در ايران ادامه داد: يكي ديگر از چالشهايي كه نه تنها ايران بلكه ساير كشورها نيز با آن مواجهند، بيكاري فارغالتحصيلان دانشگاهي است و اين نشان ميدهد كه بين آموزش عالي و بازار كار هماهنگي مناسبي وجود ندارد. لذا دانشگاهها در رشتههايي دانشجو ميپذيرند كه بازار كار به آن نيازي ندارد.
صفيالدين گفت: معتقديم بازار كار نه در ايران كه در تمام جهان نتوانسته موفق عمل كند، چرا كه نيازهاي خود را در دو دهه آينده مشخص نميكند و نوجوانان نميدانند كه در سالهاي آينده جامعه به چه تخصصي نياز خواهد داشت.
وي ادامه داد: هر فارغالتحصيلي كه نتواند كار پيدا كند، به معناي هدر رفت سرمايه دولت، خانواده و خود فرد است. چرا كه سالهاي زيادي را صرف تحصيل كرده و اين به عنوان يك چالش جهاني مطرح است كه اميدواريم ايران بتواند در اين زمينه و متناسبسازي اشتغال و بازار كار با فارغالتحصيلان به عنوان يك الگو براي ساير كشورها تبديل شود.
رييس دفتر يونيسف در ايران بار ديگر تاكيد كرد: يونيسف آماده هر گونه همكاري با جمهوري اسلامي ايران براي پيشبرد اهداف آموزشي است.
انتهاي پيام
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]