واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
80 درصد نوجوانان ایرانی از راههای انتقال ایدز بیاطلاعند
رییس دفتر یونیسف در ایران گفت: بر اساس مقالهای که وزارت بهداشت در سال 2010 انجام داده است، 16 درصد نوجوانان دختر و 20 درصد نوجوانان پسر، راه انتقال HIV / ایدز را میدانند. بنابراین 80 درصد نوجوانان کشور ایران از راههای انتقال HIV / ایدز بیاطلاع هستند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا، محمد منیر صفیالدین در نشست تخصصی پیشرفتهای ایران در زمینه آموزش پایه که با حضور رییس سازمان نهضت سوادآموزی و پورکیت، رییس دفتر منطقهای یونسکو در تهران برگزار شد، گفت: ایران در حوزه آموزش و پرورش به دستاوردهای قابل تحسین و ارزشمندی رسیده است.
وی افزود: با توجه به اینکه قانون اساسی ایران در ماده 30 متعهد کرده که آموزش رایگان تا مقطع متوسطه در سراسر کشور برقرار باشد و حتی برای آموزش عالی نیز آموزش رایگان را تا مقاطع بالاتر ارائه کرده است، این تعهد منجر به اقدامات مثبت ایران در حوزه دسترسی به آموزش شده است.
رییس دفتر یونیسف در ایران گفت: بر اساس آماری که از آموزش و پرورش ایران در سال 1990 دریافت کردیم، در ایران 84 هزار مدرسه وجود داشت که در سال 2010 این میزان به 120 هزار مدرسه افزایش یافته بود و در حال حاضر بیش از 120 هزار مدرسه در سراسر ایران مشغول فعالیت هستند، لذا این افزایش 42 درصدی مدارس، اقدام موثری در پیشرفت ایران در حوزه ارائه آموزش محسوب میشود.
صفیالدین تصریح کرد: آمار آموزش و پرورش نشان میدهد نرخ ثبتنام خالص در دوره ابتدایی در حدود 99 درصد و نرخ حضور دانشآموزان در این مقطع در حدود 97 درصد است که دستاورد قابل توجهی برای رسیدن به اهداف توسعه هزاره است.
به گفته وی ایران توانسته برابری جنسیتی را در مقطع ابتدایی متوسطه به هم نزدیک کند و این یکی از موفقیتهای این کشور محسوب میشود.
رییس دفتر یونیسف در ایران ادامه داد: در 10 سال گذشته جمهوری اسلامی ایران توانسته در مطالعات تیمز و بلز موقعیت خوبی داشته باشد، اما چالشهایی هم وجود دارد که ضمن ارج نهادن به این دستاوردها، باید راهکارهایی برای چالشهای پیشروی آموزش و پرورش خود پیدا کند.
صفیالدین تصریح کرد: برای مثال در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ایران جزو بهترین کشور در زمینه آموزش کودکان محسوب میشود، اما خود این منطقه در سطح جهانی جزو دومین منطقه از لحاظ آموزش است و یونیسف امیدوار است ایران نه تنها در خاورمیانه و شمال آفریقا که در کل جهان به یک کشور موفق در ارائه آموزشها و یک الگو برای سایر کشورها در حوزه ارائه آموزش با کیفیت باشد و در این زمینه یونیسف آماده هر گونه همکاری برای رسیدن به اهداف ایران است.
وی با اشاره به چالشهایی که در حوزه آموزش ایران وجود دارد، گفت: امیدواریم با تدابیری که ایران برای این چالشها اتخاذ خواهد کرد، بتواند این مشکلات را از سر راه مشکلات کودکان و نوجوانان بردارد. چرا که بر اساس مقالهای که وزارت بهداشت در سال 2010 انجام داده است، 16 درصد نوجوانان دختر و 20 درصد نوجوانان پسر، راه انتقال HIV / ایدز را میدانند. بنابراین 80 درصد نوجوانان کشور ایران از راههای انتقال HIV / ایدز بیاطلاع هستند.
رییس دفتر یونیسف در ایران در ادامه خاطر نشان کرد: چالش دیگری که ایران و کل منطقه با آن مواجه است، مسئله اعتیاد است و چالش بعدی، حوادث و سوانح رانندگی و ترافیکی است که به عنوان دومین عامل مرگ و میر در ایران و مهمترین عامل مرگ و میر در خاورمیانه به شمار میرود که باید برای این امر تدابیری اتخاذ شود.
صفیالدین گفت: ایران باید اقداماتی انجام دهد که کودکان و نوجوانان با عوامل پیشگیری از ابتلا به HIV / ایدز، اعتیاد و آسیبهای آن و همچنین جلوگیری از حوادث رانندگی آشنا شده و بتوانند در مقابل این سه چالش مهم از خود مراقبت کنند.
وی ادامه داد: چه کسی بهتر از معلمان و مربیان مدارس میتوانند چنین آموزشهایی را به کودکان بدهند و ما معتقدیم فضای مدرسه بهترین فرصت برای ارائه این آموزشها است.
رییس دفتر یونیسف در ایران ادامه داد: یکی دیگر از چالشهایی که نه تنها ایران بلکه سایر کشورها نیز با آن مواجهند، بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی است و این نشان میدهد که بین آموزش عالی و بازار کار هماهنگی مناسبی وجود ندارد. لذا دانشگاهها در رشتههایی دانشجو میپذیرند که بازار کار به آن نیازی ندارد.
صفیالدین گفت: معتقدیم بازار کار نه در ایران که در تمام جهان نتوانسته موفق عمل کند، چرا که نیازهای خود را در دو دهه آینده مشخص نمیکند و نوجوانان نمیدانند که در سالهای آینده جامعه به چه تخصصی نیاز خواهد داشت.
وی ادامه داد: هر فارغالتحصیلی که نتواند کار پیدا کند، به معنای هدر رفت سرمایه دولت، خانواده و خود فرد است. چرا که سالهای زیادی را صرف تحصیل کرده و این به عنوان یک چالش جهانی مطرح است که امیدواریم ایران بتواند در این زمینه و متناسبسازی اشتغال و بازار کار با فارغالتحصیلان به عنوان یک الگو برای سایر کشورها تبدیل شود.
رییس دفتر یونیسف در ایران بار دیگر تاکید کرد: یونیسف آماده هر گونه همکاری با جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد اهداف آموزشی است.
1392/9/26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]