تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834251078
«بيوههاي جوان» معضل روز جامعه ايراني
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: «بيوههاي جوان» معضل روز جامعه ايراني
سرعت افزايش نرخ طلاق نسبت به ازدواج، كاهش دوام و بقاي خانوادهها به كمتر از يك ماه و اينكه نيمي از طلاقهاي ثبت شده مربوط به كمتر از 5 سال زندگي مشترك بوده است، ثبت حدود 2 طلاق به ازاي هر هزار نفر جمعيت و افزايش 9.1 درصدي طلاق در سال 92 نسبت به سال گذشته و تمام آمار و ارقامهاي مستند در سازمان ثبت احوال تنها يك آمار و ارقام نيست و بايد ساير سازمانها در مورد آسيبهاي ناشي از افزايش اين پديده در كشور گزارشات جامعي ارائه دهند.
دكتر مجيد ابهري، آسيب شناس اجتماعي در گفت و گو با «قانون» از رشد صعودي طلاق و آسيبهاي آن سخن مىگويد:
آقاي دكتر، بعد از جدايي زوجها از يكديگر، يك زندگي به طور كامل متلاشي مىشود؟ يا پس لرزه هايي هم به همراه دارد؟
ببينيد، طلاق به عنوان يكي از بسترهاي آشكار ساز و سازنده آسيبهاي اجتماعي است، اگر طلاق را نتوان يك آسيب تلقي كرد به طور حتم عوارض آن در لايه بعدي آسيبهاي اجتماعي اثر گزارخواهد بود، طلاق به عنوان پايان اختياري يك زندگي زناشويي است كه زن و شوهر با طلاق از يكديگر جدا مىشوند و اگر در اين ميان فرزنداني هم داشته باشند مشكلات آنها پس از طلاق شروع مىشود. پس مىبينيد كه با جدايي، يك زندگي به صورت كامل سرنگون نشده و تا سالها بعد و حتي تا پايان عمر، دو طرف را درگير و گرفتار مىسازد.پس به عبارتي پس لرزههاي طلاق همچنان دامنگير است.
اين آسيبها براي زنان بيشتر است يا مردان؟
آسيبها براي فرزندان حاصل از طلاق بيشتراست كه البته در اين مورد به صورت كامل توضيح مىدهم. اما از آنجا كه در مقابل هر 6 ازدواج يك طلاق در كشور و ازهر 3 ازدواج، يك طلاق در تهران ثبت مىشود، پس مشكلات زيادي هم با رشد طلاق ايجاد مىشود. اولين و مهمترين آسيب آن، وجود حدود دو ميليون و 500 هزار زن سرپرست خانوار در كشور است كه سالانه به طور متوسط، 60 هزار نفر به آنها افزوده مىشود. زنان سرپرست خانوار اولين عارضه ناشي از طلاق هستند. پس بيوگي مهمترين ثمره طلاق است.
اما تمام زنان سرپرست خانوار بهدليل طلاق بي سرپرست نشده اند؟
بله همين طور است، از ميان دو ميليون و 500 هزار زن سرپرست خانوار در كشور، حدود 60 درصد از آنها حاصل طلاق هستند و 40 درصد ديگر نيز همسرشان فوت شده، معلقه، از كارافتاده، زمين گير، بلاتكليف، زنداني، فراري يا مشكلات ديگري دارند. پس به هر حال سرپرستي ندارند.
در مورد علت اين آسيب بيشتر توضيح مىدهيد؟
70 درصد از زناني كه از همسرانشان جدا شده اند، از آنجا كه روي بازگشت به خانواده را نداشته (كه البته 30 درصد از آنها به زندگي باز مىگردند) و نمي خواهند كه از كمك مالي ديگران برخوردار باشند، مديريت اقتصادي خانواده را عهده دار مىشوند. زني كه قبل از جدايي بيكار بوده، حالا پس از جدايي مجبور است كار كند و خرج فرزندان را تامين كرده و يا مخارج خودش را به تنهايي تامين كند، نقش پدرو مادر را به صورت همزمان براي فرزند ايفا كرده و يا خودش به تنهايي بدون فرزند، به زندگي مجردي ادامه دهد. دغدغه براي تامين معاش، ممكن است زنان را به سمت آسيبهايي كه در كمين اشتغال بانوان است مثل سوءاستفاده يا بيگاري كشيدن از زنان مطلقه سوق دهد.
نگاه بد و منفي جامعه نسبت به زنان مطلقه به اين قبيل سوء استفادهها ختم مىشود؟
بله، به همين دليل سومين آسيب ناشي از طلاق به بيوهگي جوانان باز مىگردد. در جامعه ما متاسفانه به بيوهها به چشم بد نگاه كنند.ممكن است در جامعه ما بيوه هايي هم وجود داشته باشند كه با برخي مشكلات رفتاري همراه باشند اما اين درست نيست كه در جامعه وقتي با يك خانم بيوه روبهرو مىشوند، ديد و نگاهشان نسبت به اوتغيير كرده و مزاحمتهايي داشته باشند در حالي كه در حال حاضر به دليل ضعف و خلاهاي فرهنگي با اين مسائل روبه رو هستيم و حتي نگاه خانوادهها مثل خواهر نيز، به خواهر مطلقه خود عوض شده و رفت و آمدهايشان كم مىشود.
حدود 65 درصد الي 70 درصد بيوهها بين 19 تا 25 سال سن دارند، يعني در يك تا 5 سال اول زندگي مشترك جدا شدهاند. در حال حاضر نيز جامعه با حضور بيوههاي جواني روبهروست كه از حمايتهاي مادي، معنوي و فرهنگي لازم بي بهره هستند واغلب روي بازگشت به كانون خانواده خود را ندارند به همين دليل يا مجبور هستند كه ازدواج مجدد كنند يا براي امرار معاش سر كار بروند. پس حضور بيوههاي جوان نيز يكي از آسيبهاي ناشي از طلاق است. از سوي ديگر برخي از زنان بيوه نيز به دليل داشتن مشكلات عديده مالي، جذب باندهاي توزيع مواد مخدر مىشوند. در بين زنان معتاد، 67 تا 70 درصداز آنها زنان بيوهاي هستند كه به هر دليلي از حمايت همسر محروم بوده و تنها زندگي مىكنند.
در حالي كه اين نگاه در مورد مردان طلاق گرفته و جدا شده وجود ندارد، چرا؟
بيوه شدن براي مردان چندان بار و نگاه منفي به همراه ندارد چرا كه مرد در آينده مىتواند ازدواج كند اما زن بعد از طلاق در هر سن و سالي كه باشد اسم بيوه رويش مانده وبا اين اسم، سرنوشت آيندهاش نيز تحت تاثير قرار مىگيرد. زن مطلقه، يا بايد نقش «نامادري» يا «همسر در سايه» به صورت مخفيانه با مردان متاهل ازدواج موقت يا پنهاني داشته يا به خاطر ضعف ايمان، ارزشهاي اخلاقي و فشارهاي رواني به خواستههاي ناروا تن دهد. پس زنان بزرگترين و مظلومترين قربانيان طلاق در كشور هستند. آسيب ديگري كه متوجه زنان مطلقه است، افسردگي و انزواست كه مرد و زن هر دو دچار آن مىشوند. البته بر اساس يك پايش و تحقيق صورت گرفته، به دليل نگاه مردسالارانه و فرهنگي حاكم، افسردگي زنان در طلاق سه برابر بيشتر از مردان است چرا كه طلاق چندان براي مردان مهم نيست و همين مرد در آينده مىتواند ازدواج مناسبي داشته باشد.
فرزندان هم قربانيان مظلومي هستند كه آسيبهاي زيادي مىبينند، آسيبهاي اجتماعي بيشماري در كمين كودكان طلاق است، ارزيابي شما چيست؟اصلا در حال حاضر در اين زمينه چه تعداد كودك و با چه شرايطي قرباني نزاع و طلاقهاي خانوادگي شده اند؟
فراموش نكنيد كه با طلاق والدين، بچهها و فرزندان روي دست جامعه مىمانند، اين فرزندان اگر براي خانواده مهم بودند كه «فرزندان طلاق» نشده و اين انگ و نشان به روي آنها نمي ماند؛ در حال حاضر سرپرستي برخي از كودكان بعد از طلاق به عهده مادر گذاشته مىشود كه در اين شرايط مادر بدون داشتن شغل، توانايي اداره اقتصادي فرزند را نداشته و به طور حتم مشغول به كار مىشود، در مواردي هم كه فرزند به عهده و تحت سرپرستي پدر قرار مىگيرد، پدر نيز توانايي اداره و نگهداري فرزند را ندارد و مسئوليت پذير نيست، آسيب ديگر و مهم در اثر طلاق، فرزندان اين جدايي هستند.چرا كه كه آنها چه نزد پدر بزرگ شوند و چه در كنار مادر، از نظر روحي و عاطفي ضربه و آسيب جدي مىبينند. پسران طلاق در دوران بلوغ، نياز حياتي به الگوي مردانه دارند، اما پدر بالاي سرشان نيست و دختران طلاق هم نياز شديدي به الگوي زنانه دارند در حاليكه مادرو الگوي زنانه در كنارشان نيست. در واقع فرزندان طلاق قربانيان ناسازگاري روابط زناشويي هستند چرا كه با وقوع يك طلاق، تنها يك نفر بعد از طلاق آسيب نمي بيند، فرزندان نيز از نظر عصبي، عاطفي و رواني آسيب مىبينند.در پاسخ به بخش دوم سوالتان بايد بگويم كه 76 درصد از نوجوانان بزهكار، خانوادههاي متشنج داشته و فرزند طلاق هستند؛افرادي كه در سنين نوجواني درگير ناهنجاريهاي رفتاري مثل اعتياد، دله دزدي، فرار از منزل، افت تحصيلي، ترك تحصيل و انحرافات جنسي شده اند، همه را در پرانتزي كه براي فززندان طلاق باز مىشود قلمداد مىكنيم.
يعني تاثير و نقش خانواده در تربيت كودكان كمرنگ مىشود واين خلأها باعث قرباني شدن كودكان طلاق مىشود؟
بله؛ اين كودكان به دليل خللأ حمايت عاطفي از والدين خود، اين كمبود را در جاي ديگري جستوجو كرده و آنرا به دست مىآورند، بخش ديگري از اين معضل به گرايش اين افراد به انجام بزه ختم مىشود؛ كودكان خياباني و كارنيز آسيب ديگر نشات گرفته از طلاق هستند. برخي از كودكان طلاق، در سنين 16 – 15 سالگي به خاطر مشكلات مالي - خانوادگي وارد چرخه كار مىشوند و در مواردي هم به خاطر تاثير همسالان و دوستان خود به اعتياد يا خرده فروشي مواد مخدر و ... كشيده مىشوند. تمام اين ظلمها در حق كودكي شده است كه از كانون گرم خانواده محروم بوده و دست محبت روي سرش احساس نكرده است.
تمام آسيب هايي كه در مورد آنها بحث شد، در گذشته و حال مورد تاكيد و هشدار صاحب نظران، برنامه ريزان و برخي از مسئولان به ظاهر و باطن دلسوز جامعه بوده است، چرا آمارهاي طلاق رو به افزايش است؟ راهكارهايي كه هميشه درمورد آن صحبت مىشود چرا جواب نمي دهند؟
بنده همچنان بعد از سي سال فعاليت، كار اجتماعي، فعاليت ميداني و ... مىگويم كه بايد براي كاهش طلاق از راهكارهاي پيشگيرانه بهره مند شد. راهكارهايي كه جوانان با مهارتهاي زندگي آشنا شده، مهارتهاي برقراري ارتباط را بشناسند و در زمان مواجه با مشكلات بتوانند بهترين و كم هزينهترين راه را انتخاب كنند. يكي از دلايل اصلي وقوع طلاق، انتخاب نادرست، عجولانه واحساسي در زمان ازدواج است.در حاليكه تحقيقات نشان داده است كه 85 درصد از ازدواجهاي خودگزين كه بر اساس معيارهاي نادرست و ظاهري صورت گرفته است، منجر به طلاق مىشوند؛ درصد بالايي ازدواجهاي خياباني، تلفني، اينترنتي مكاتبه اي و ... كه با گزينش و انتخاب نادرست انجام مىشود به جدايي يا شكست و طلاق عاطفي منجر شده و 95 درصد از ازدواج هايي كه با راهنمايي مشاور و والدين صورت مىگيرد به شادكامي و موفقيت ميرسد.
در كنار انتخابهاي نادرستي كه به طلاق ختم مىشود، چه عوامل ديگري را در افزايش آمار طلاق سهيم مىدانيد؟
مشورت نگرفتن از بزرگسالان در زمان انتخاب همسر و حتي يك مشاور قابل اعتماد و حرفه اي، انتخاب بر اساس ظاهر، مال و اموال، همسنگ نبودن فرهنگي با فرد مورد نظر براي ازدواج، همگي از دلايل افزايش روز افزون طلاق در كشور هستند. در حاليكه داشتن صداقت، يك رنگي، روراستي و تفاهم جنسي، همگي در انتخاب مهم هستند. اما متاسفانه درحال حاضر 70 درصد از طلاق جدايي دركشور به دليل نداشتن تفاهم جنسي است.
چرا جوانان و زوجها براي حل اين مشكلات و حتي رسيدن به تفاهمات جنسي و موفقيت در امور زنا شويي به مشاور مراجعه نمي كنند؟
چون هنوز فرهنگ رفتن پيش مشاوران وجود ندارد، اين موضوع كه هزينههاي مراجعه به مشاوران بالاست، تنها يك بهانه است چرا كه در حال حاضر مراكزي در نيروي انتظامي و بهزيستي فعال هستند كه با كمترين هزينه، خدمات راهنمايي و مشاوره را ارائه مىدهند. لازم است رسانهها فرهنگ مشاوره را در كشور احيا كرده و در اين زمينه بيشتر اطلاع رساني كنند در بسياري از كشورهاي پيشرفته خانوادهها همانطور كه هر 6 ماه يكبار به دندانپزشك مراجعه مىكنند، به مشاور و روانشناس نيز مراجعه كرده وبراي گرفتن مشورت، مشكلات خانوادگي و شخصي خود را با آنها در ميان مىگذارند.
و كلام آخر؟
متاسفانه به دليل تغيير سبك زندگي و انحراف از سبك زندگي اسلامي، ايراني و تاثير منفي شبكههاي ماهواره اي، شاهد شكلگيري روابط فرا زناشويي، عشقهاي مثلثي و مربعي هستيم كه ممكن است موج ديگري از آسيبهاي اجتماعي را با خود به همراه آورد، در اين زمينه نگراني هايي نيز از سوي برخي كارشناسان مطرح شده است، در حالي كه اگر هشدارهاي مقام معظم رهبري در سال 1368 در مورد تهاجم فرهنگي در كشور و نيز زنگ خطرهاي اعلام شده توسط نخبگان، مسئولان، نظريه پردازان و دانشگاهيان جدي گرفته شده بود، در حال حاضر شاهد رواج اين قبيل روابط در كشور و تاثير شبكههاي اجتماعي روي جوانان نبوديم. اما آنچه كه مىتواند موثرواقع شود، آماده سازي و واكسينه كردن جوانان در برابر آسيبهاي اجتماعي در كمين است، چرا كه در حال حاضر شاهد ضعف آموزش مهارتهاي زندگي در كشورهستيم متاسفانه پسران و دختران ما ازاين قبيل آموزشها بيبهره هستند. آموزش و پرورش و دانشگاهها هم راهكارهاي مربوط به افزايش تفاهم با خانواده وهمسر و روابط فردي يا زناشويي را آموزش نمي دهند. در حاليكه با گنجاندن واحدهاي درسي مربوط به مهارتهاي زندگي و فردي مىتوان بزرگترين خدمت را به مردم وجوانان كرده ايم. دانشگاه ها، مدارس و مراكز علمي بايد آموزش اين مهارتها را هر چه سريعتر در دستور كار قرار دهند چرا كه زنگ خطرها به صدا درآمده است.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
بیوه های جوان معضل روز جامعه ایرانی
بیوه های جوان معضل روز جامعه ایرانی سرعت افزایش نرخ طلاق نسبت به ازدواج کاهش دوام و بقای خانوادهها به کمتر از یک ماه و اینکه نیمی از طلاقهاي ثبت شده مربوط به کمتر از 5 سال زندگی مشترک بوده است ثبت حدود 2 طلاق به ازای هر هزار نفر جمعیت و افزایش 9 1 درصدی طلاق دردلايل بروز خشونت در ميان جوانان ایرانی
دلايل بروز خشونت در ميان جوانان ایرانی اينجا ايران است از در يك مدرسه پسرانه كه رد ميشوي با اصطلاحاتي رو بهرو ميشوي كه تابه حال به گوشت نخورده است رضا بپر بالا سه سوت ميرسيم اون ماشين را نگاه كن جنوني روي زمين است علي فهميدي چي ميگم بگو خب زن ميانسال سر تكان ميدهدبامپوش گنبد و آق قلا تيم هاي پيروز هفته سوم ليگ واليبال نونهالان و نوجوانان گلستان
بامپوش گنبد و آق قلا تيم هاي پيروز هفته سوم ليگ واليبال نونهالان و نوجوانان گلستان گرگان ـ خبرگزاري مهر در هفته سوم رقابت هاي واليبال ليگ نونهالان و نوجوانان استان گلستان دو ديدار برگزار شد و دو ديدار به تعويق افتاد كه بامپوش گنبد و آق قلا پيروز هفته سوم اين مسابقات بودند به گزامروز، آغاز مسابقات شمشيربازي جوانان جهان در تهران
امروز آغاز مسابقات شمشيربازي جوانان جهان در تهران يازدهمين دوره مسابقات شمشيربازي جام جهاني كلاس A جوانان از امروز شنبه 23 آذر ماه با حضور 108 بازيكن داخلي و خارجي در تهران آغاز مي شود به گزارش خبرگزاري ورزش ايران ايپنا يازدهمين دوره مسابقات شمشيربازي جام جهاني كلاس A جوانانپرسپوليس مقابل تيم فوتبال جوانان پيروز شد/ رويارويي مهدويكيا و دايي
پرسپوليس مقابل تيم فوتبال جوانان پيروز شد رويارويي مهدويكيا و دايي تيم فوتبال پرسپوليس در ديداري تداركاتي برابر تيم زير 19 سال ايران به تساوي دست يافت به گزارش خبرنگار مهر تيم هاي فوتبال پرسپوليس و تيم زير 19 سال ايران عصر امروز شنبه در ديداري تداركاتي به مصاف هم رفتند كه اينرئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان:۱۰ ميليون جوان آسيبپذير در جامعه وجود دارد
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان ۱۰ ميليون جوان آسيبپذير در جامعه وجود دارد رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان گفت با توجه به آخرين آمارهاي به دست آمده هماكنون ۱۰ ميليون جوان آسيبپذير در جامعه وجود دارد كه نيازمند كار اورژانسي وحرکت جوانمردانه کودک ایرانی/ عکس
حرکت جوانمردانه کودک ایرانی عکسدانش آموز اندیمشکی هنگام مانور زلزله در مدرسه در حرکتی زیبا به جای اینکه به زیر صندلی پناه ببرد به مرام پهلوانی پدرانش پناه برد و همکلاسی معلولش را نیز پناه داد شنبه 23 آذر 1392 ساعت 22 49سفارش نه، دانش روز و جواني!
سفارش نه دانش روز و جواني دردكليه دردكمر و هزار و يك دليل ديگر باعث شد تا قصه بوناچيچ- ذوبآهن به پايان برسد لوكا ديگر قادر به ادامه همكاري با ذوبآهن نبود البته ذوبآهن هم چنين ديدگاهي درباره لوكا و نيمكت مربيگرياش داشت طرفين اما به نتيجه رسيدند كه ادامه همكاري براي ه يچمهمترين اخبار امروز رسانههاي مجازي و مكتوب كشورمخالفت اطرافيان كروبي با اغتشاش/ «مرورگر ايراني» كپي از آب در
مهمترين اخبار امروز رسانههاي مجازي و مكتوب كشورمخالفت اطرافيان كروبي با اغتشاش مرورگر ايراني كپي از آب درآمد دانشجونماهاي فاسد اسامي مهمترين اخبار امروز رسانههاي مجازي و مكتوب كشور از پيش روي شما ميگذرد سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس به منظور سهولت در ارائه مهمترين اخامام جمعه تنكابن:برترين الگوي انساني امروز جامعه شهدا هستند
امام جمعه تنكابن برترين الگوي انساني امروز جامعه شهدا هستند امام جمعه تنكابن گفت برترين و بهترين الگوي انساني امروز جامعه شهدا هستند به گزارش خبرگزاري فارس از تنكابن سيد داوود شاهچراغي امروز در نخستين كنگره بزرگداشت شهداي اصناف مازندران بيان داشت امروزه بهترين الگوي انساني جا33 سال پيش در چنين روزيآزاد كردن سپرده هاي ايراني بزرگترين مشكل ما است!
33 سال پيش در چنين روزيآزاد كردن سپرده هاي ايراني بزرگترين مشكل ما است نظرهاي مقدماتي مقامات آمريكايي در باره آخرين نامه ايران حاكيست آن چه را كه آمريكايي هاي مشكل قلمداد مي كنند شرايطي است كه به آزادي سپرده هاي توقيف شده ايران در آمريكا مربوط مي شود دولت آمريكا مدعي است كه كاخبار كوتاه از استقلالپيروزي پرگل جوانان استقلال مقابل تيمملي نوجوانان/ آبيپوشان پنجشنبه در قم
اخبار كوتاه از استقلالپيروزي پرگل جوانان استقلال مقابل تيمملي نوجوانان آبيپوشان پنجشنبه در قم تيم فوتبال جوانان استقلال در ديداري تداركاتي مقابل تيم ملي نوجوانان به برتري پرگل دست يافت به گزارش خبرگزاري فارس و به نقل از سايت باشگاه استقلال تيم فوتبال جوانان استقلال در يك ديدجوانان امروزي و مقوله ازدواج
جوانان امروزي و مقوله ازدواج در گذشته بيشتر افراد سالها بعد از تشكيل زندگي متوجه ميشدند كه خانواده جديد دارند اين زمان همان زمان از دست دادن والدين بود وقتي پدر و مادر كه بزرگان خانواده بودند فوت ميكردند افراد ازدواجكرده احساس ميكردند كه خودشان زندگي مستقل دارند بيشتر كس-
گوناگون
پربازدیدترینها