واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: در نشست خبري دومين اكسپوي عكس تهران مطرح شد: متاسفانه آثار هنري ما دچار بازار زدگي شده است
برخي از هنرمندان فكر ميكنند كه بايد آثار خود را به قيمت بالايي عرضه كنند رفتارهاي غلط در حوزه هنر بايد اصلاح شوند تا جريانهاي صحيح در اين حوزه شكل بگيرند. در نشست خبري دومين اكسپوي عكس تهران مطرح شد: متاسفانه آثار هنري ما دچار بازار زدگي شده است
ايلنا: نشست خبري دومين اكسپوي عكس تهران شنبه اول دي ماه با حضور جمشيد حقيقتشناس(مدير نگارخانههاي خانه هنرمندان ايران) و علي جمشيدي(مدير دومين اكسپوي عكس تهران) در تالار استاد اميرخاني خانه هنرمندان ايران برگزار شد.
به گزارش ايلنا، علي جمشيدي مدير دومين اكسپوي عكس تهران به نكاتي درباره اكسپو اين دوره اشاره كرد و گفت: آنچه كه در اكسپوي امسال اهميت دارد، حضور هنرمندان جوان است. در اين دوره ۴۵۰ هنرمندان شركت كردند كه پس از مدت ۵ ماه، از اين ميان، آثار ۲۳۸ هنرمند براي شركت در اين اكسپو انتخاب شدند. در اين دوره هنرمندان جوان و ناشناخته بيشتر حضور داشتند و پذيراي آثار با ژانرهاي مختلف هستيم. در اين دوره زياد به تكنيك تاكيد نداشتيم و تلاش كرديم آثاري را به نمايش بگذاريم كه مخاطبان بتوانند با آنها ارتباط برقرار كنند.
جمشيدي در بخش ديگري از صحبتهاي خود به نحوه قيمت گذاري آثار دومين اكسپوي عكس تهران اشاره كرد و گفت: نحوه قيمت گذاري در اين اكسپو به اين صورت بوده است كه پيشنهاد قيمت از سوي هنرمند داده شده است و ما نيز درباره قيمت با هنرمند مذاكره كردهايم. البته آثاري در اين اكسپو حضور دارند كه قيمت آنها مشخص نيست، اين آثار آثاري هستند كه ما نتوانستيم درباره قيمت آنها با صاحب اثر به توافق دست پيدا كنيم. به طور كلي مسئله قيمت گذاري آثار هنري آن چنان كه بايد باشد، هنوز در ايران به طور دقيق مشخص نشده است. گالري شمس براي فروش آثار اين دوره اقداماتي انجام داده است كه نيازمند اطلاع رساني دقيق است.
علي جمشيدي با اشاره به فروش غير واقعي آثار هنري در نمايشگاهها گفت: متاسفانه آثار هنري ما دچار بازار زدگي شده است، فروش غير واقعي در نمايشگاههاي ما به شدت افزايش پيدا كرده است و همين امر فضاي نادرستي را ايجاد كرده است. در اين شرايط برخي از هنرمندان فكر ميكنند كه بايد آثار خود را به قيمت بالايي عرضه كنند. ما در اين اكسپو تلاش كرديم آثاري از هنرمندان را به نمايش بگذاريم كه آثار آنها امكان به نمايش گذاشته شدند را نداشتهاند. هدف اصلي اين اكسپو كشف هنرمندان تازه و فروش آثار آنها است. رفتارهاي غلط در حوزه هنر بايد اصلاح شوند تا جريانهاي صحيح در اين حوزه شكل بگيرند.
جمشيدي در ادامه صحبتهاي خود گفت: امروز بازار آثار هنري در ايران بسيار جوان است. آنچه كه اهميت دارد تلاش هنرمندان و البته مسئله زمان است تا از اين طريق بتوانيم به يك بازار هنري صحيح دست پيدا كنيم. در هيچ كجاي دنيا براي خريد و فروش آثار هنري هيچ تئوري و يا كتاب خاصي وجود ندارد، ما نيز هم چون كشورهاي ديگر بايد در زمينه خريد و فروش آثار هنري از روش آزمون و خطا استفاده كنيم.
مدير نگارخانههاي خانه هنرمندان ايران نيز درباره نحوه قيمت گذاري آثار دومين اكسپوي عكس تهران گفت: اكسپو مجموعهاي از رويكرد هنرمندان و خريدان آثار هنري است. اكسپوي اين دوره هيچ يك از آثار را به دليل قيمت حذف نكرده است. اگر سقف قيمت از آنچه اكسپو در نظر داشت، بالاتر بود، در دومين اكسپوي عكس تهران به نمايش گذاشته شده است، اما براي فروش قيمت آن مشخص نشده است، به همين دليل هيچ عكسي به دليل قيمت بالا حذف نشده است.
حقيقتشناس نيز با اشاره به فعاليت خانه هنرمندان ايران در به نمايش گذاشتن آثار و به فروش رسيدن آنها گفت: در چند سال گذشته، هيچ مكانيزم مشخصي براي فروش آثار در خانه هنرمندان ايران وجود نداشت، ما تلاش كرديم فضايي را در خانه هنرمندان ايران به وجود آوريم تا آثار هنرمندان به راحتي در نگارخانههاي خانه هنرمندان به نمايش گذاشته شود، و هنرمندان به راحتي بتوانند آثار خود را به فروش بگذارند، ما امروز در خانه هنرمندان ايران فضايي را به وجود آوردهايم كه هم براي بازديد و هم براي فروش آثار مهيا شده است. خانه هنرمندان ايران تلاش ميكند تا در فروش آثار هنري حضور داشته باشد و شرايطي را ايجاد كند كه براي فروش آثار هنري چندين خريدار وجود داشته باشد.
علي جمشيدي در بخش ديگري از صحبتهاي خود به تفاوت دومين اكسپوي عكس تهران با دوره گذشته اشاره كرد و گفت: سال گذشته حركت ما بيشتر آزمايشي و مقدماتي بوده است، در دوره گذشته از حضور هنرمندان شناخته شده استفاده كرديم اما در اين دوره تصميم گرفتيم از هنرمندان جوان و ناشناخته استفاده كنيم، امسال توجه ما بيشتر معطوف به عكس و حضور هنرمندان جوان بوده است، تا بتوانيم آنها را به جامعه هنري خود معرفي كنيم.
جمشيدي در ادامه صحبتهاي خود به حضور «ناصر تقوايي» و «ابراهيم حقيقي» در دومين اكسپوي عكس تهران اشاره كرد.
حقيقتشناس در پاسخ به پرسشي درباره به نمايش درنيامدن برخي از آثار گفت: امروز ايدهها به نگارخانهها ميآيند، برخي از آنها به نمايش گذاشته ميشوند و برخي ديگر در دورهاي ديگر به نمايش در خواهند آمد. خانه هنرمندان ايران هيچگاه به طور مستقيم تحت نظارت وزارت ارشاد نبوده است، اگر آثاري هم تاكنون در خانه هنرمندان ايران به نمايش درنيامده، اين مسئله با توجه به سياستهاي خانه هنرمندان بوده است. البته تعداد اين موارد بسيار اندك بوده است.
دومين اكسپوي عكس تهران ۲۹ آذر تا ۹ دي از ساعت ۱۳ تا ۲۰ در تمامي نگارخانههاي خانه هنرمندان ايران پذيراي بازديدكنندگان و خريداران است.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]