محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832405714
فارس گزارش ميدهدادعاي بازگشت به دوران طلايي خودروسازي با پژوي فرانسه/ وقتي پژو تطهير ميشود
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدادعاي بازگشت به دوران طلايي خودروسازي با پژوي فرانسه/ وقتي پژو تطهير ميشود
يك روزنامه اقتصادي در حالي با استناد به صحبت برخي دستاندركاران صنعت خودرو، بازگشت دوران طلايي خودروسازي ايران را منوط به بازگشت پژو به ايران دانسته است كه عملكرد ۲۰ ساله پژو در ايران با اين آرمان صنعت خودروسازي در تضاد است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، يك روزنامه اقتصادي در گزارشي تحت عنوان « انتقاد به بازگشت دوباره پژو شدت گرفته است، سود و زيان بازگشت پژو»، با استناد به صحبت برخي دستاندركاران صنعت خودرو، بازگشت دوران طلايي صنعت خودروسازي ايران را منوط به بازگشت پژو به ايران دانست.
هرچند در ابتداي اين گزارش عنوان شده كه «قصد ما حمايت از عملكرد خودروسازان فرانسوي طي چندين دهه فعاليت در ايران نيست»، ولي پيامي كه از طريق اين گزارش به خواننده القا مي شود اين است كه رشد صنعت خودروسازي ايران نيازمند بازگشت پژو به ايران است.
علاوه بر اين، در اين گزارش با ربط دادن عملكرد شركت پژو به رنو، سعي شده تا حدي كارنامه پژو با عملكرد رنو تطهير شود. اين در حالي است كه كارنامه عملكردي اين دو شركت فرانسوي و نحوه برخورد آنها با صنعت خودروي ايران هيچ ارتباطي با يكديگر ندارد و تا حدود زيادي نيز متفاوت است.
در بخشي از اين گزارش كه 27 آذرماه منتشر شده، آمده است: «شركت پژو طبق قراردادي كه در سال 2003 بين روساي جمهور ايران و فرانسه امضا و از سال 2004 اجرايي شد، فعاليت خود را در ايران آغاز كرد، حال آنكه اين قرارداد تا سال 2014 اعتبار داشت، اما مسئولان اين شركت به دليل تحريمهاي اعمالي از سوي كشورهاي غربي به خصوص آمريكا مجبور به ترك ايران شد، اما يكي از دلايلي كه اين شركت فرانسوي را مجبور به ترك كشورمان كرد خريد سهام آن توسط شركت جنرال موتورز بود.
جنرال موتورز در فوريه سال 2012 معادل 7 درصد از سهام پژو را به ارزش 400 ميليون دلار خريداري كرد. در اصل آنچه به عنوان هدف اصلي از خريد اين سهام ذكر شد، توليد محصولات مشترك و صرفهجويي دو ميليارد دلاري در هزينههاي دو شركت فرانسوي و آمريكايي بود.»
بنابراين در گزارش اين روزنامه اقتصادي يكي از دلايل ترك ايران توسط شركت پژو، خريد 7 درصد از سهام اين شركت توسط جنرال موتورز عنوان شده در حالي كه شركت پژو حدود يك ماه و نيم بعد از خريد اين سهام يعني بهمن سال 90 ، ايران را ترك كرد. در آن زمان شركت جنرال موتورز 7 درصد از سهام شركت پژو را خريده بود كه در واقع اين خريد از نظر قانوني نميتوانست عاملي براي اعمال مديريت شركت جنرال موتورز در سياستهاي شركت پژو باشد.
علاوه بر اين، شركت پژو به دليل مشكلات مديريتي و سياست نادرست در عرضه محصولاتش به بازار اروپا با خطر ورشكستگي روبرو شد، به طوري كه درآمد پژو در سه سال اخير رو به كاهش بوده است. در عين حال، دليل اصلي خريد 7 درصد سهم اين شركت توسط جنرال موتورز نيز همانطور كه هميشه اعلام شده است، نجات پژو از ورشكستگي بوده و اين مسئله هيچ ارتباطي به همكاري پژو با ايران نداشته است.
در عين حال، تحريم صنعت خودروسازي از تيرماه امسال يعني ابتداي جولاي اتفاق افتاد كه فاصله زماني قابل توجهي را با زمان خريد سهام پژو توسط جنرال موتورز دارد.
همچنين در حال حاضر نيز بحثهايي در مورد خريد 30 درصد سهام شركت پژو توسط شركت دانگ فنگ چين نيز مطرح است كه دليل آن، هم قرار گرفتن پژو در آستانه ورشكستگي قطعي است.
در بخش ديگري از گزارش روزنامه اقتصادي عنوان شده كه « اولين ثمره شراكت جنرال موتورز و پژو، قطع همكاري شركت فرانسوي با خودروساز ايراني بود و هدف اصلي اين شركت آمريكايي نيز در همين راستا قرار داشت، به دنبال اين فشارها، شركت پژو از ابتداي سال 91 همكاري خود را با ايران قطع و به دنبال آن متحمل ضرر و زيان سنگيني از ناحيه توقف ارسال قطعات به ايران شد، هر چند كه طرف ايراني نيز با افت شديد توليد روبهرو و عرضه خودرو به بازار ايران به شكل قابل توجهي كاهش يافت.»
ارائه چنين كدهايي اين تصور را به وجود ميآورد كه نويسنده گزارش بيشتر از آنكه به فكر زيان وارد شده به ايران باشد، به فكر ضرر شركت پژو بوده و بيشتر نگران خسارتهاي وارد شده به اين شركت فرانسوي بوده است.
در اين گزارش همچنين اشاره شده است: «ايران در سال 2011 از نظر حجم پس از فرانسه، دومين بازار بزرگ پژو بوده است. پس از اينكه پژو در فوريه سال 2012 ارسال محمولههاي خود را به ايران متوقف كرد، فروش اين خودروساز در ايران 68 درصد كاهش يافت و به 145 هزار دستگاه خودرو رسيد. در اين زمينه يكي از مقامات پژو چندي پيش اذعان كرده بود كه درآمد اين شركت به علت تحريمهاي ايران ماهانه 10 ميليون يورو كاهش يافته است.»
اين در حالي است كه در اين گزارش هيچ اشارهاي به خسارتهاي وارد شده به طرف ايراني از محل خروج ناگهاني شركت پژو از ايران نشده است.
در اين گزارش، به نقل از برخي دست اندركاران صنعت خودرو، شركت پژو به عنوان كليد موفقيت صنعت خودروسازي ايران قلمداد شده است، در حالي كه پژو با وجود عرضه حدود 20 درصد از محصولاتش به بازار ايران، هيچگاه برنامه مشخصي براي طراحي محصولات جديد قابل عرضه به ايران ارائه نكرده و ايران در طراحي محصولات جديد پژو جايگاهي نداشته است.
همچنين در بخش ديگري از گزارش اين روزنامه عنوان شده كه « تحريم صنعت خودرو موضوعي نبود كه شركتهايي همچون پژو قادر به تبعيت از آن نباشند.»
اين در حالي است كه اين مطلب در واقع خط بطلان كشيدن بر روي واقعيت است، زيرا زماني كه شركت پژو با ايران قطع رابطه كرد، يكي از مسئولان دولت فرانسه در اين مورد اعلام كرد كه « هيچگونه كنترلي بر تصميمات پژو نداريم، پژو يك شركت خصوصي است و قطع رابطه با ايران تصميمي است كه رأسا توسط اين شركت گرفته شده است.» اين پاسخ يك مقام مسئول فرانسوي بود.
در اين خصوص بايد گفت كه قطع رابطه پژو با ايران در حالي صورت گرفت كه شركت رنو نيز يك خودروساز فرانسوي حتضر در ايران است، ولي در برخورد با تحريمها رابطهاش را به طور كامل با ايران قطع نكرد. حال چطور ميشود كه دو شركت فرانسوي در برخورد با تحريمها به دو شكل مختلف عمل كنند به طوري كه يك شركت از سوي دولت ملزم به قطع رابطه با ايران باشد ولي شركت ديگر نه؟
اگر دولت فرانسه، خودروسازان اين كشور را مجبور به قطع رابطه با ايران كرده است، پس چرا شركت رنو رابطهاش را با ايران قطع نكرد؟
درست است كه ارسال قطعات رنو به ايران نيز محدود شد، ولي اين شركت همواره حضور در ايران را جزء استراتژيهاي خود مطرح كرده است.
از سويي، شركت پژو يك شركت كاملاً خصوصي است، ولي دولت فرانسه در شركت رنو سهم دارد. اگر قرار بود اين شركتها تابع تصميم دولت باشند، ابتدا بايد رابطه رنو با ايران قطع ميشد. ظاهراً قصد نويسنده گزارش در واقع وارونه جلوه دادن حقايق بوده است.
در ادامه گزارش اين روزنامه عنوان شده كه «پس از خروج پژو از ايران يا تعليق فعاليتهاي رنو، هيچ شركتي حاضر به همكاري با صنعت خودرو ايران نشد كما اينكه تنها چند شركت چيني پيشنهاد مونتاژ خودرو را دادند.»
با خواندن اين مطلب به نظر نميرسد كشتي صنعت خودرو كشور با خروج فرانسويها به گِل نشسته باشد! در حالي كه اينطور نيست و اگر در حال حاضر قيمت تمام شده توليد خودرو در كشور بالا است، يكي از دلايل آن تلاش شركتهايي مانند پژو براي وابسته نگه داشتن ايران به قطعات خود و جلوگيري از خودكفايي در توليد قطعات و كاهش قيمت تمام شده آن است.
در بخش ديگري از گزارش اين روزنامه در مورد اخبار منتشر شده در خصوص عهدشكني پژو و سنگ اندازي آن مقابل داخلي سازي قطعات در ايران، آمده است: «در شرايط فعلي كه با توافقات هستهاي وعده لغو تحريمها داده شده و اميد به بازگشت صنعت خودرو به روزهاي طلايي اوج گرفته، چنين اظهارنظرهايي نميتواند بدون قصد و غرض باشد.»
در اين مورد بايد گفت آيا بازگشت دوران طلايي صنعت خودرو فقط منوط به بازگشت پژو به ايران است؟
اين در حالي است كه حتي مدير عامل ايران خودرو نيز در اين مورد معتقد است مشاركت با طرفهاي خارجي نبايد فقط به پژو و رنو محدود باشد.
همچنين در واكنش به اين صحبت نويسنده گزارش روزنامه مذكور مبني بر اينكه «پس از خروج پژو از ايران يا تعليق فعاليتهاي رنو، هيچ شركتي حاضر به همكاري با صنعت خودرو ايران نشد» بايد گفت كه نويسنده سعي كرده عملكرد شركت پژو و رنو را با يكديگر مخلوط كند، در حالي كه اين دو شركت، دو عملكرد مختلف در دوران تحريم و حتي قبل از آن داشتهاند، به طوري كه شركت رنو رابطهاش را با ايران قطع نكرد و همواره اعلام كرد كه ايران يك بازار استراتژيك براي ما است.
در اين گزارش نجفي منش، عضو هيأت مديره انجمن قطعهسازان ميگويد كه شركت رنو با وجود تحريمها تنها فعاليتهاي خود را تعليق كرد و از ايران خارج نشد، حال آنكه شركت پژو نيز با آگاهي از ضرر و زيانهاي ناشي از ترك ايران به خواست خود نرفت، بلكه مجبور به اينكار شد.
اين در حالي است كه كارنامه شركت رنو با عملكرد شركت پژو در طول سالهاي گذشته بسيار متفاوت بوده است، به طوري كه شركت پژو با حضور 20 ساله در ايران حتي يك ريال هم براي توليد محصولاتش در ايران سرمايهگذاري نكرد، ولي شركت رنو اين كار را انجام داد و حتي حق استفاده از پلتفرم را براي خودروسازان ايراني قائل شد.
از سويي شركت رنو همواره محصولات مختلفي را براي عرضه به بازار ايران در دست داشته است كه رونمايي از 8 محصول جديد در سالهاي اخير از آن جمله است، ولي شركت پژو هيچ محصول جديدي را براي عرضه به ايران معرفي نكرده و در عين حال، به دنبال عرضه و توليد محصولات گران قيمت خود در ايران بوده است.
علاوه بر اين، همكاري شركت رنو با ايران در شرايطي ادامه داشته كه اين شركت حتي از ايرانخودرو و پارسخودرو نيز طلب دارد و كارنامه عملياتي رنو و پژو كاملاً با يكديگر متفاوت است.
در ادامه اين گزارش، نجفيمنش عنوان ميكند كه تصميمگير اصلي در مورد حضور پژو در ايران، ايرانخودرو است.
وي در پاسخ به اين سوال كه با ايجاد جو بدبيني نسبت به حضور فرانسويها واكنش مشتريان چه خواهد بود، ميگويد: به اعتقاد من، مشتريان به دنبال يك خودرو باكيفيت هستند، هر چند كه بايد مراقب جوسازيهاي اخير نيز باشيم.
بايد ديد آيا از نظر نجفيمنش، كيفيت فقط با محصول پژو تعريف ميشود؟ و چرا برخي سعي دارند عنوان كنند كه فقط محصولات پژو داراي كيفيت بالايي است؟
در گزارش اين روزنامه در حالي بر لزوم حضور دوباره پژو در ايران تأكيد شده كه براي اين كار بايد سابقه همكاري اين شركت را مدنظر قرار داد.
در چنين شرايطي به نظر ميرسد مسئولان و رسانهها بايد به دور از هر نوع ديدگاه شخصي به دنبال انعكاس واقعيت باشند و از اتفاقاتي كه به نفع مصالح ملي است، حمايت كنند.
انتهاي پيام/م
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]
صفحات پیشنهادی
يك مقام آگاه در گفتوگو با فارس تشريح كردصنعت خودرو با پژو به دوران مونتاژكاري بازگشت/ سنگاندازي فرانسويها د
يك مقام آگاه در گفتوگو با فارس تشريح كردصنعت خودرو با پژو به دوران مونتاژكاري بازگشت سنگاندازي فرانسويها در صادرات يك مقام آگاه با تشريح زيانهاي ناشي از حضور شركت پژو در صنعت خودرو ايران گفت با وجود شركتي مانند پژو در ايران صنعت خودرو كشور به شرايط قبل از انقلاب و مونتاژك«جان لنت» پژوهشگر آمريكايي و داور جشنواره هنر مقاومت در گفتوگو با فارس:بيشترين جوايز كاريكاتور دنيا نصيب هنرم
جان لنت پژوهشگر آمريكايي و داور جشنواره هنر مقاومت در گفتوگو با فارس بيشترين جوايز كاريكاتور دنيا نصيب هنرمندان ايراني ميشود جان لنت پژوهشگر آمريكايي و داور آثار كاريكاتور در سومين جشنواره هنر مقاومت معتقد است هنرمندان ايراني هميشه برنده برترين و بيشترين جوايز جشنوارههاي كارفارس گزارش ميدهداحتمال گرم شدن خانه احزاب در زمستان/ آمادگي «احزاب» براي بازگشت به «خانه»
فارس گزارش ميدهداحتمال گرم شدن خانه احزاب در زمستان آمادگي احزاب براي بازگشت به خانه قائم مقام وزير كشور درباره جزئيات نشست با 48 حزب و بازگشايي خانه احزاب از اميدواري اين وزارتخانه براي بازگشايي خانه احزاب در زمستان خبر داد به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاري فارس خبرفارس گزارش ميدهدتقدير از دانشآموزان پژوهنده/ ورود عملي پژوهش به مدارس
فارس گزارش ميدهدتقدير از دانشآموزان پژوهنده ورود عملي پژوهش به مدارس در سالهاي اخير موضوع پژوهش و پژوهش محوري دانشآموزان معلمان و مسئولان مدارس باعث شده تا تكاپوي خاصي در عرصههاي مختلف علمي در مدارس انجام شود به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس هفته پژوهش از 25 آذرماگزارش مشروح فارس از اختتاميه هفتمين جشنواره «سينما حقيقت»ايوبي: گذشت دوراني كه تقواييها نتوانند فيلم بسازند/ت
گزارش مشروح فارس از اختتاميه هفتمين جشنواره سينما حقيقت ايوبي گذشت دوراني كه تقواييها نتوانند فيلم بسازند تقوايي بعد از انقلاب حتي يك فريم از فيلمهاي من سانسور نشده است رئيس سازمان سينمايي گفت به همه كساني كه نگران سينماي ايران هستند ميگويم كه دوراني كه تقواييها نتوانند دفارس گزارش ميدهدبلاتكليفي بيمه كارگزاران مخابرات روستايي / حقي كه پاسكاري ميشود
فارس گزارش ميدهدبلاتكليفي بيمه كارگزاران مخابرات روستايي حقي كه پاسكاري ميشود موضوع بيمه كارگزاران دفاتر ارتباطي و مخابراتي روستايي از مدتها قبل مطرح و محل مناقشه بوده است اما شايد متوليان اين امر تمايلي به اجراي قانون مصرح ندارند و اين حق عملاً پاسكاري ميشود به گزارش خبرفارس گزارش ميدهدبازگشت برادران دستنشان به نساجي مازندران
فارس گزارش ميدهدبازگشت برادران دستنشان به نساجي مازندران برادران دستنشان بار ديگر به تيم نساجي بازگشتند تا مديريت فني و سرمربيگري تيم نساجي را عهدهدار باشند به گزارش خبرنگار ورزشي فارس از قائمشهر عصر امروز برادران دستنشان به عنوان مدير فني و سرمربي اين تيم معارفه شدند تيمفارس از تلاش كارگران شهرداري در فصل سرد گزارش ميدهدنارنجيپوشها؛ نقش بارزي كه كمرنگ ديده ميشود
فارس از تلاش كارگران شهرداري در فصل سرد گزارش ميدهدنارنجيپوشها نقش بارزي كه كمرنگ ديده ميشود كارگران شهرداري در سرما و گرما و شب روز در خيابانها حضور دارند و ضمن نظافت و پاكيزگي شهر نقش مهمي در سلامت جامعه دارند كه اين نقش آنها در جامعه ديده ميشود به گزارش خبرگزاري فارس امعاون دانشپژوهان جوان در گفتوگو با فارس:مرحله اول المپيادهاي علمي كشور دهه سوم بهمن برگزار ميشود
معاون دانشپژوهان جوان در گفتوگو با فارس مرحله اول المپيادهاي علمي كشور دهه سوم بهمن برگزار ميشود معاون دانشپژوهان جوان مركز ملي استعدادهاي درخشان گفت مرحله اول المپيادهاي علمي دهه سوم بهمن امسال و مرحله دوم آن ارديبهشتماه سال آينده برگزار ميشود حسن ساعي دهقان معاون دانشفارس گزارش ميدهدبازگشت شادي و نشاط در منطقه زلزلهزده چاهقنبر ريگان
فارس گزارش ميدهدبازگشت شادي و نشاط در منطقه زلزلهزده چاهقنبر ريگان با گذشت 3 سال از زلزله چاه قنبر ريگان شادي و نشاط به اين منطقه باز گشته است به گزارش خبرگزاري فارس از ريگان با گذشت سه سال از زلزله منطقه چاهقنبر شهرستان ريگان شادي و نشاط در اين منطقه به دليل خدمات نظام مفارس گزارش ميدهدعلت ترديد فرانسه درباره موفقيت ژنو ۲ چيست؟
فارس گزارش ميدهدعلت ترديد فرانسه درباره موفقيت ژنو ۲ چيست حدود يك ماه به برگزاري كنفرانس ژنو 2 زمان باقي مانده و زمزمههاي برخي مقامات غربي نشان از تلاش آنها براي به شكست كشاندن مذاكرات دارد كه شايد علت اين كار در دستان خالي آنها و چنددستگي ميان شورشيان سوري ريشه دارد به گزارشفارس گزارش ميدهدپژوهش راهبرديترين پايه آموزش
فارس گزارش ميدهدپژوهش راهبرديترين پايه آموزش پژوهش يكي از اركان اصلي پيشرفت و توسعه هر جامعه است كه در هر زمان و مقطعي از تاريخ بايد به آن توجه ويژه داشت به گزارش خبرگزاري فارس از همدان با پيشرفت علم و تكنولوژي علايق انسانها و صاحبان علم به پژوهش و تحقيق و تفحص هر روز بيشترفارس گزارش ميدهدبي اعتنايي پژو به درخواست خودروسازان ايراني
فارس گزارش ميدهدبي اعتنايي پژو به درخواست خودروسازان ايراني وزارت صنعت و برخي مديران خودروساز كشور در حالي اين روزها براي حضور دوباره پژو در ايران فرش قرمز پهن ميكنند كه پس از حضور اين شركت در ايران به دعوت رسمي مسئولان ايراني هنوز مسئولان پژو پاسخي به دعوت طرف ايراني ندادها-
گوناگون
پربازدیدترینها