واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدپژوهش راهبرديترين پايه آموزش
پژوهش يكي از اركان اصلي پيشرفت و توسعه هر جامعه است كه در هر زمان و مقطعي از تاريخ، بايد به آن توجه ويژه داشت.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، با پيشرفت علم و تكنولوژي علايق انسانها و صاحبان علم به پژوهش و تحقيق و تفحص هر روز بيشتر ميشود اما در كنار اين تحقيق و پژوهش بايد لوازم و امكاناتي نيز در اختيار افراد باشد تا بتوانند به بهترين شكل و با آسودگي خاطر به پژوهش بپردازند.
در همين راستا آموزش و پرورش يكي از نهادهاي اصلي در زمينه پژوهش است چرا كه با اجراي برنامههاي مطلوب در مدارس ميتواند دانشآموزان را بيشتر به سوي تحقيق و تفحص هدايت كند.
با توجه به برنامههاي سند تحول بنيادين آموزش و پرورش، پژوهش يكي از اركان اصلي در سيستم آموزشي است كه بايد بيش از پيش به آن توجه شود در اين خصوص با معاون پژوهش اداره كل آموزش و پرورش استان همدان به گفتوگو نشستيم:
*پشتوانه آموزش و پرورش تحقيق و تفحص است
عباس بهرامي مشعوف در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار داشت: آموزش و پرورش، در هفته پژوهش برنامههاي مختلفي را براي تقدير از فرهنگيان و دانشآموزان پژوهنده برگزار ميكند.
وي با بيان اينكه پژوهش يكي از اركان مهم و پايه و اساس آموزش و پرورش است عنوان كرد: هر قدمي كه در آموزش و پرورش برداريم پشتوانه آن تحقيق و پژوهش است.
معاون پژوهش اداره كل آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: در سند تحول بنيادين آموزش و پرورش نيز پژوهش به عنوان يكي از اصول اساسي سند تحول مطرح شده كه در واقع آموزش و پرورش پسوندي به نام آموزش و پرورش پژوهشمدار پيدا ميكند.
وي تصريح كرد: معلم پژوهنده يكي از طرحهايي است كه فرهنگيان را نسبت به مشاركت در امر پژوهش ترغيب ميكند به طوري كه در حال حاضر 10 درصد از معلمان استان همدان در طرح معلم پژوهنده شركت كردند.
بهرامي مشعوف ابراز داشت: طرح معلم پژوهنده امسال براي شانزدهمين سال در كشور اجرا ميشود امسال نيز در سطح كشوري نفر برگزيده و در سطح استاني 13 نفر و در سطح منطقه نيز 15 معلم پژوهنده برتر را داشتيم.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه در عرصه تحقيق و پژوهش علاقمندي و توانمندي پيشنياز حركت است اما آموزش و پرورش نيز به دنبال ايجاد زمينه و امكاناتي است تا بتواند عرصه تحقيق و پژوهش را در سطح مدارس پياده كند.
معاون پژوهش اداره كل آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: در همين راستا هر ساله دورههاي خاصي در زمينه اقدام پژوهي انجام ميپذيرد كه به صورت دورههاي ضمن خدمت خواهد بود.
وي گفت: پيشنياز چرخش كار در حوزه پژوهش و تحقيق و تفحص تلنگر به نياز معلمان است كه اين نياز در دل كارشان وجود دارد و بعد آموزش و كار عملي انجام ميگيرد.
هدف آموزش و پرورش حركت به سمت تفكرمحوري است
معاون پرورشي و تربيت بدني اداره كل آموزش و پرورش استان همدان نيز در اين زمينه اظهار داشت: بر اساس آنچه كه در سند تحول بنيادين آموزش و پرورش آمده حركت دادن دانشآموزان از حافظهمحوري به سمت تفكرمحوري است.
حسن مظاهري تصريح كرد: ما به دنبال ايجاد زمينههاي تحقيق و پژوهش در مدارس هستيم تا بتوانيم دانشآموزان و معلمان را به سمت كارهاي پژوهشي هدايت كنيم.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه در حال حاضر سيستم آموزش ما به دنبال فضاي يادگيري عملي دانشآموزان است اما فراهمسازي زمينه تحقيق و تفحص در سيستم آموزش كشور نياز به زمان دارد.
معاون پرورشي و تربيت بدني اداره كل آموزش و پرورش همدان يادآور شد: در حال حاضر براي دانشآموزان پايه هفتم نيز كتابي به نام «تفكر و سبك زندگي» گنجانده شده كه دانشآموز با انديشه كردن در مباحث به دنبال تحقيق و پژوهش رود.
وي گفت: اميدواريم آموزش و پرورش در سطح دانشآموزي و دانشگاهها نيز به صورت يك كار ادامهدار تحقيق و پژوهش را در بين دانشآموزان و دانشجويان نهادينه كنند.
======
فاطمه جاني
======
انتهاي پيام/89007/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]