تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804452287




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوباما چگونه مي‌تواند طرح تحريم‌هاي ايران را «وتو» كند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اوباما چگونه مي‌تواند طرح تحريم‌هاي ايران را «وتو» كند؟
در پي اصرار برخي از نمايندگان كنگره آمريكا بر تصويب تحريم هاي جديد عليه ايران و تشديد فشارها، كاخ سفيد تهديد كرد كه در صورت تصويب چنين تحريم هايي، اوباما آن را وتو خواهد كرد. اما منظور از وتوي رياست جمهوري در آمريكا چيست و سابقه استفاده از اين اختيار، به ويژه در دولت اوباما چگونه بوده است؟
در پي اصرار برخي از نمايندگان كنگره آمريكا بر تصويب تحريم هاي جديد عليه ايران و تشديد فشارها، كاخ سفيد تهديد كرد كه در صورت تصويب چنين تحريم هايي، اوباما آن را وتو خواهد كرد. اما منظور از وتوي رياست جمهوري در آمريكا چيست و سابقه استفاده از اين اختيار، به ويژه در دولت اوباما چگونه بوده است؟

به گزارش «تابناك»، تهديد شب گذشته كاخ سفيد مبني بر استفاده از حق وتوي رياست جمهوري در صورت تصويب تحريم هاي جديد عليه ايران، اين سوال را به وجود آورد كه منظور از وتو چيست و ساز و كار آن در ساختار سياسي ايالات متحده به چه صورتي است.

به طور كلي، بايد اشاره كرد كه واژه «وتوي رياست جمهوري» در قانون اساسي ايالات متحده مورد اشاره قرار نگرفته؛ اما بند نخست اين قانون بيان مي كند كه همه اسناد، فرامين، قطعنامه ها و يا ديگر مواردي كه به تصويب كنگره مي رسد، بايد براي تأييد به رئيس جمهور ايالات متحده ارائه شود.

زماني كه سندي به رئيس جمهور ارائه مي شود، وي مي تواند آن را امضا نموده و به قانون تبديل كند؛ ضمن اعلام مخالفت، آن را به كنگره بازگرداند (وتو)؛ و يا از امضا و يا اعلام مخالفت با آن خودداري كند (در اين صورت و با گذشت 10 روز، اگر كنگره هنوز داير باشد، سند خود به خود به قانون تبديل مي شود. در غير اين صورت، سند حالت قانوني به خود نمي گيرد. از اين اقدام با عنوان «وتوي جيبي» يا «وتوي تأخيري» ياد مي شود).

درباره منطق اختيار وتوي رئيس جمهور در آمريكا گفته مي شود كه هرچند علت يگانه اي براي استفاده از اين اختيار وجود ندارد، اما اصولاً روساي جمهور زماني كه مصوبه اي با ديدگاه يا دستور كار آن ها همخوان نباشد، اقدام به وتوي آن مي كنند. افزون بر اين، ممكن است مصوبه مذكور از نظر آن ها ناصحيح يا خلاف قانون اساسي بوده و يا با ايدئولوژي رياست جمهوري درتضاد باشد.

در همين زمينه، بحث «تهديد وتو» نيز مطرح مي شود. در مواقعي، رئيس جمهور آمريكا با بيان چنين تهديدي به صورت علني يا خصوصي، تلاش مي كند تا بر محتواي يك مصوبه تأثير بگذارد. آمار دقيقي از تعداد دفعات استفاده از اين تهديد در سال هاي مختلف وجود ندارد، اما به هر حال از اين تهديد به عنوان راه موثري براي شكل دادن به سياست هاي مورد نظر ياد مي شود.

با اين وجود بايد اشاره كرد كه اصل موضوع استفاده از حق وتو، طي سال هاي اخير امر مرسوم و متداولي نبوده و به عبارت ديگر، اين گونه نبوده كه در موارد مكرري از اين حق استفاده شده باشد و موارد تنها به مسائل ضروري و حياتي محدود شده است. هرچند، در سال هاي دور و به ويژه نيمه نخست قرن بيستم، روساي جمهور آمريكا از اين حق به كرات استفاده مي كردند.

به عبارت ديگر، ميزان استفاده از اين اختيار طي سال هاي اخير همواره در حال كاهش بوده و اندك اندك به امري با مرسوميت اندك تبديل شده است. در اين راستا، جرج بوش در طول دو دوره رياست جمهوري خود 12 بار از اين اختيار استفاده كرد، اما باراك اوباما تاكنون تنها دو بار از چنين اختياري استفاده كرده است.

مورد نخست، به 30 دسامبر 2009 مربوط مي شود كه طرحي الحاقي مربوط به تخصيص بودجه سال 2010 از سوي اوباما وتو شد. مورد دوم نيز در تاريخ هفتم اكتبر 2010 و مربوط به طرحي درباره رسميت يافتن گواهي هاي رسمي در ميان ايالات مختلف آمريكا بود.

به اين ترتيب، مي توان گفت به همين دليل بود كه تهديد شب گذشته كاخ سفيد مبني بر وتوي طرح تحريم هاي ايران، به شدت مورد توجه رسانه هاي آمريكايي قرار گرفت و از آن با عنوان امري ويژه و كم سابقه ياد كردند.

گفتني است در صورتي كه طرحي از سوي رئيس جمهور آمريكا وتو شود، كنگره تنها در صورتي مي تواند با رئيس جمهور مخالفت كرده و بار ديگر طرح مذكور را احيا كند كه اين طرح، بار ديگر هم در مجلس نمايندگان و هم در سنا به رأي گذاشته شود و بتواند دو سوم آراي نمايندگان هر دو مجلس را كسب كند. امري كه در طول تاريخ ايالات متحده اقدام به آن با موفقيت چنداني مواجه نبوده و موارد موفقيت آن انگشت شمار است.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن