تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمندان نيكوتر؛...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843104907




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رجز‌خواني كاخ سفيد عليه كارشكني سنا اوباما مصوبه‌ احتمالي تحريم عليه ايران را وتو مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: رجز‌خواني كاخ سفيد عليه كارشكني سنا اوباما مصوبه‌ احتمالي تحريم عليه ايران را وتو مي‌كند
گروه سياسي: ‌در ايالات متحده، موضوع ايران به سوژه جنگ داخلي تبديل شده است. كاخ سفيد به همراه اتحاديه اروپا با چنگ و دندان از تفاهم‌نامه ژنو دفاع مي‌كند و مخالفان به همراه رژيم صهيونيستي با تمام وجود براي كارشكني به ميدان آمده‌اند. در همين حال برخي در تهران جنگ‌طلبان را همراهي مي‌كنند. پس از رايزني‌هاي ديپلماتيك بين وزيرخارجه ايران، كاترين اشتون و جان كري در مورد اقدام تحريك‌آميز وزارت خزانه داري آمريكا برسر اضافه كردن برخي موسسات ايراني به ليست سياه تحريم‌ها در واقع تاكيدي بر ادامه راه ديپلماتيك و تعهد همه اعضاي 1+5 و ايران بود كه گام نخستين آن در توافقنامه ژنو پايه‌ريزي شد.

قطع موقت مذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 كه با هدف بحث بر سر چگونگي اجرايي شدن توافقنامه ژنو تاكتيك و واكنشي به اقدام وزارت خزانه داري آمريكا بود كه طي يك هفته اخير رايزني‌هاي فشرده و مهمي بين ايران با 1+5 صورت گرفت به طوري كه سفر عراقچي به اروپا و رايزني با كاترين اشتون مطلوب و نتيجه‌بخش بود به طوري كه قبل از ديدار با مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا، وزيران اين اتحاديه طرح تعليق تحريمها را به تصويب رساندند كه اين اقدام تاكيدي بر رضايت از توافقنامه ژنو و تاييدي بر ادامه مذاكرات براي حل مسائل مانده است. تاكيد اشتون درديدار با عراقچي بر تعهد اعضاي 1+5 به اجراي توافقنامه ژنو هم پاسخي به اقدامات تحريك‌آميز بود و آنچه از آن به عنوان خدشه‌دار شدن روح توافقات بود را ترميم كرد و همين امر سبب شد نقطه اعتمادي در روند ديپلماتيك به سطح قابل قبولي ارتقا يابد و درنهايت مذاكرات كارشناسي هم از روز پنجشنبه و پس از توقف موقت مذاكرات از سرگرفته شد.

اما تندروهاي حاضر در سناي آمريكا در دو حزب دموكرات و جمهوريخواه همچنان در تلاشند كه با مانع‌تراشي فضاي عمومي در عرصه بين‌المللي را دوباره با نگراني و ترديد همراه سازند و دولت اوباما را نيز تحت فشارهاي داخلي قرار دهند كه به اين طيف تندرو نيز امتيازاتي بدهد چراكه بدون شك منافع گروهي زيادي در اين سال‌ها و پس از تصويب تحريم‌ها نصيب جريان‌هاي داخل وخارج آمريكا شده است و البته فشار لابي صهيونيسم در آمريكا را نبايد ناديده گرفت و تلاش ايران براي حل و فصل پرونده هسته‌اي در يك فاصله زماني مشخص شايد خواست مقامات آمريكايي نباشد آنها طولاني شدن مذاكرات را ترجيح مي‌دهند زيرا تصور مي‌كنند قدرت چانه‌زني در اين بين افزايش خواهد يافت و بتوانند از اين تاكتيك با محوريت آنها مسائل حل و فصل شود اما واقعيت موجود نشان مي‌دهد كه پذيرش ايران به عنوان يكي از كشورهاي آژانس كه مي‌تواند تحت قوانين بين‌المللي فعاليت داشته باشد نگراني‌ها و برخي ترديدها را به گونه‌اي برطرف كند كه گام‌هاي اعتمادساز مي‌تواند به خوبي از انحراف در مذاكرات را كنترل و در نهايت از بين ببرد.

ادعاي نگراني از نظامي‌شدن فعاليت هسته‌اي‌آميز نكته‌اي است كه ديگر نمي‌تواند از سوي غربي‌ها مطرح باشد چراكه گام‌هاي اعتماد‌ساز ايران از مسير اجراي قوانين بين‌المللي و نظارت آن اجرايي شده است و جوسازي صهيونيست‌ها، تندروان آمريكايي و فرانسوي‌ها تنها براي جوسازي است و مصرف داخلي دارد.

واكنش دولت اوباما

پس از آنكه سناي آمريكا از طرح جديد خود براي اعمال تحريم‌هاي بيشتر عليه تهران خبر داد، كاخ سفيد در واكنش اعلام كرد، چنانچه تحريم‌هاي جديدي عليه ايران در كنگره به تصويب برسد، اوباما مصوبه‌ مربوطه را وتو خواهد كرد. به گزارش خبرگزاري فرانسه، جي كارني، سخنگوي كاخ سفيد اعلام كرد، باراك اوباما طرح كنگره براي اعمال تحريم‌هاي جديد عليه ايران را در صورت تصويب، وتو خواهد كرد. او يادآور شد كه دولت آمريكا بارها به كنگره گفته است كه مقطع كنوني وقت مناسبي براي وضع تحريم‌هاي جديد نيست. وي تصريح كرد: پرهيز از هر اقدامي كه به طور بالقوه فرصت كنوني براي حل اين چالش به صورت ديپلماتيك را از بين مي‌برد، بسيار مهم است. كارني گفت، ايجاد اختلال در مسير ديپلماسي كاملا غيرضروري است زيرا اگر ايران به تعهدات خود عمل نكند، دولت و كنگره مي‌توانند براي تصويب تحريم‌هاي جديد و موثر عليه تهران به سرعت اقدام كنند.

پيش‌نويس طرح تحريم جديد

اما طرح جديد تحريم ايران از حمايت رابرت منندز، رييس كميته روابط خارجي سنا برخوردارست.

منندز مدعي است: تحريم‌هاي كنوني ايران را به پاي ميز مذاكره آورده و تهديد براي تحريم‌هاي آتي ايران را براي همكاري و اقدام با حسن نيت ملزم مي‌سازد. زمان به رأي گذاشتن اين طرح در سنا هنوز مشخص نشده است اما احتمال رأي‌گيري در اين مورد در روزهاي آتي با توجه به آغاز تعطيلات سنا بعيد به نظر مي‌رسد. هري ريد، از سناتورهاي ارشد آمريكايي اعلام كرده كه با مطرح شدن اين طرح در سنا مخالف است؛ طرحي كه شامل تحريم‌هاي جديد عليه صنعت نفت و معدن كشورمان مي‌شود.

بر‌اساس قانون اساسي آمريكا (Article I, Section 7, Clause 2)، رييس‌جمهور اين حق را دارد كه طرح مصوب كنگره را وتو كند كه در اين صورت، مصوبه وتو شده لازم‌الاجرا نخواهد بود. در صورتي كه كنگره نسبت به وتو شدن طرح مصوب اعتراض داشته باشد، طرح بار ديگر به رأي گذاشته مي‌شود و اگر حداقل دو سوم نمايندگان هم در سنا و هم در مجلس نمايندگان به آن رأي دهند، طرح مصوب بدون نياز به تأييد رييس‌جمهور لازم‌الاجرا مي‌شود.

انتقاد كميته‌هاي سنا از اقدام تحريك‌آميز

در اين بين 10 نفر از رييسان كميته‌هاي سناي آمريكا در انتقاد از اقدامات رييس كميته روابط خارجي سنا كه اعمال تحريم‌هاي جديد عليه ايران را خواستار است، در نامه مشتركي به رهبر اكثريت سنا، از وي خواستند تلاش‌هاي اين كميته براي تشديد تحريم‌ها را رد كند و هشدار دادند كه اين طرح مي‌تواند به مذاكرات هسته‌اي با ايران آسيب بزند.

در نامه رييسان 10 كميته سناي آمريكا به هري ريد، رهبر اكثريت سنا آمده است كه در مرحله كنوني و در حالي كه مذاكرات ادامه دارد، ما معتقديم كه تحريم‌هاي جديد به نفع كساني در ايران خواهد بود كه بيشتر از همه مشتاق شكست مذاكرات هستند.

به گزارش روزنامه‌هافينگتن پست، رابرت منندز، رييس كميته روابط خارجي سناي آمريكا يكي از حاميان اصلي طرح تحريم‌هاي جديد عليه ايران است. 10 سناتوري كه نامه اعتراضي را امضا كرده‌اند، تيم جانسون رييس كميته بانكداري، دايان فاينشتاين رييس كميته اطلاعاتي، كارل لوين رييس كميته خدمات مسلح، باربارا ميكولسكي رييس كميته تخصيص بودجه، جان راكفلر رييس كميته تجاري، باربارا باكسر رييس كميته كارهاي محيط زيست و عمومي، توماس كارپر رييس كميته امور دولتي و امنيت داخلي، پاتريك ليهي رييس كميته قضايي، ران وايدن رييس كميته منابع طبيعي و انرژي و تام‌هاركين رييس كميته بهداشت، آموزش، كار و مستمري هستند. آنا گالاند، مدير اجرايي سازمان «موو آن» نيز از منندز و شومر انتقاد كرده است.

وي در بيانيه‌اي اعلام كرد: دموكرات‌هايي مانند سناتور شومر و منندز بايد از حمايت از تلاش‌هاي جمهوريخواهان براي مختل كردن ديپلماسي اوباما خودداري كنند. آخرين چيزي كه كشور ما به آن نياز دارد، يك جنگ ديگر است. درست نيست سناتورها تعمدا پتانسيل يك راه‌حل ديپلماتيك را مختل كنند. ما از همه سناتورها مي‌خواهيم از اقدامي كه خطر درگيري را بالا مي‌برد، خودداري كنند.

تاكيد چين به اجراي تكليف طرفين مذاكره

اما وزير امور خارجه چين از كشورهاي دخيل در گفت‌وگوهاي هسته‌اي با ايران خواست كه به وظايف و مسووليت‌هاي‌شان عمل كنند تا صلح در منطقه برقرار شود. ونگ يي، وزير امور خارجه چين پس از ديدار با شيمون پرز، رييس رژيم صهيونيستي در اراضي اشغالي گفت: من به پرز گفتم كه تلاش‌هاي مشترك طرف‌هاي مختلف، گروه 1+5 و ايران، به رسيدن به يك توافق موقتي مهم كمك كرده است و اين توافق اولين گام به سمت حل موضوع هسته‌اي ايران است. وي افزود: آنچه مهم است اين است كه همه كشورهاي دخيل از جمله ايران، به وظايف و مسووليت‌هاي مربوطه‌شان كه در اين توافق شرح داده شده است، عمل كنند. همه طرف‌هاي دخيل بايد با يكديگر همكاري كنند تا رژيم منع اشاعه بين‌المللي پايدار بماند و علاوه بر آن صلح را در منطقه خاورميانه ارتقا دهند.

بازي دوگانه جديد فرانسوي‌ها

وزير امور خارجه فرانسه با بي‌توجهي به صلح‌آميز بودن برنامه هسته‌اي ايران، مدعي شد كه ايران ممكن است هرگز حاضر به كنار گذاشتن توانايي‌هاي هسته‌اي تسليحاتي‌اش نشود؛ وي همچنين نسبت به شانس رسيدن به يك توافق نهايي با تهران در زمينه برنامه هسته‌اي‌اش ابراز ترديد كرد.

لوران فابيوس، در گفت‌وگو با روزنامه وال استريت ژورنال مدعي شد كه نگراني‌هايي دارد درباره اين كه ايران در زمينه محدود كردن برنامه هسته‌اي‌اش تا چه حد پيش خواهد رفت.

به گزارش شبكه خبري فرانس 24، فابيوس با تكرار اتهامات غرب مبني بر نظامي بودن برنامه هسته‌اي ايران مدعي شد كه مشخص نيست كه آيا ايرانيان حاضر مي‌شوند براي هميشه هرگونه ظرفيت دستيابي به سلاح را كنار بگذارند يا تنها با ايجاد وقفه در برنامه هسته‌اي‌شان موافقت خواهند كرد.

درخواست پرز براي حل مسالمت‌آميز
مساله هسته‌اي

اما رييس رژيم صهيونيستي در ديدار با وزير امور خارجه چين تاكيد كرد كه اين رژيم نيز مانند كشورهاي جامعه بين‌المللي خواستار يك راه‌حل ديپلماتيك براي موضوع هسته‌اي ايران است.

به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه اورشليم پست، شيمون پرز، رييس رژيم صهيونيستي در ديدار با ونگ يي، وزير امور خارجه چين مدعي شد كه اين رژيم با تهديدهاي جدي و فرصت‌هايي بزرگ مواجه است و با ادعاي اينكه يكي از اين تهديدها ايران هسته‌اي است، در عين حال گفت كه فرصت برقراري صلح نبايد ناديده گرفته شود.

رييس رژيم صهيونيستي كه تنها دارنده تسليحات هسته‌اي در خاورميانه محسوب مي‌شود، مدعي شد كه برقراري صلح بزرگترين خواسته اين رژيم است و «ايران بزرگترين مشكل» است.

پرز در بخش ديگري از اظهاراتش با بيان اين‌ اعتقاد كه «جهان كه چين يكي از بازيكنان اصلي آن است بايد به مردم ايران كمك كند كه از سياست تهديد فاصله بگيرند»، افزود كه اين رژيم مانند چين يك راه‌حل ديپلماتيك را براي حل موضوع هسته‌اي ايران ترجيح مي‌دهد.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن