تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832290000




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوباما چگونه مي‌تواند طرح تحريم‌هاي عليه ايران را «وتو» كند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اوباما چگونه مي‌تواند طرح تحريم‌هاي عليه ايران را «وتو» كند؟
در پي پافشاري برخي از نمايندگان كنگره آمريكا بر تصويب تحريم‌هاي جديد عليه ايران و تشديد فشار‌ها، كاخ سفيد تهديد كرد ‌در صورت تصويب چنين تحريم‌هايي، اوباما آن را وتو خواهد كرد. اما منظور از وتوي رياست جمهوري در آمريكا چيست و سابقه استفاده از اين اختيار، به ويژه در دولت اوباما چگونه بوده است؟
در پي پافشاري برخي از نمايندگان كنگره آمريكا بر تصويب تحريم‌هاي جديد عليه ايران و تشديد فشار‌ها، كاخ سفيد تهديد كرد ‌در صورت تصويب چنين تحريم‌هايي، اوباما آن را وتو خواهد كرد. اما منظور از وتوي رياست جمهوري در آمريكا چيست و سابقه استفاده از اين اختيار، به ويژه در دولت اوباما چگونه بوده است؟

به گزارش «تابناك»، تهديد شب گذشته كاخ سفيد، مبني بر استفاده از حق وتوي رياست جمهوري در صورت تصويب تحريم‌هاي جديد عليه ايران، اين پرسش را به وجود آورد كه منظور از وتو چيست و ساز و كار آن در ساختار سياسي ايالات متحده چگونه است؟

به طور كل، بايد اشاره كرد كه واژه «وتوي رياست جمهوري» در قانون اساسي ايالات متحده مورد اشاره قرار نگرفته؛ اما بند نخست اين قانون مي‌گويد كه همه اسناد، فرامين، قطعنامه‌ها و يا ديگر مواردي كه به تصويب كنگره مي‌رسد، بايد براي تأييد به رئيس‌جمهور ايالات متحده ارائه شود.

بنا بر اين گزارش، هنگامي كه سندي به رئيس‌جمهور ارائه مي‌شود، وي مي‌تواند آن را امضا كرده ‌و به قانون تبديل كند؛ افزون بر اعلام مخالفت، آن را به كنگره بازگرداند (وتو)‌ و يا از امضا و يا اعلام مخالفت با آن خودداري كند. در اين صورت و با گذشت ده روز، اگر كنگره هنوز داير باشد، سند خود به خود به قانون تبديل مي‌شود. در غير اين صورت، ‌حالت قانوني به خود نمي‌گيرد؛ از اين كار به «وتوي جيبي» يا «وتوي تأخيري» ياد مي‌شود.

اما درباره منطق اختيار وتوي رئيس جمهور در آمريكا، گفته مي‌شود كه هرچند علت يگانه‌اي براي استفاده از اين اختيار وجود ندارد، ‌اصولاً رؤساي جمهور هنگامي كه مصوبه‌اي با ديدگاه يا دستور كار آن‌ها همخواني نداشته باشد،‌ آن را وتو‌ مي‌كنند؛ افزون بر اين، شايد اين مصوبه ‌از نظر آن‌ها نادرست يا خلاف قانون اساسي بوده و يا با ايدئولوژي رياست جمهوري در تضاد باشد.

در همين زمينه، بحث «تهديد وتو» نيز مطرح مي‌شود. در مواقعي، رئيس جمهور آمريكا با بيان چنين تهديدي به صورت علني يا خصوصي، تلاش مي‌كند تا بر محتواي يك مصوبه تأثير بگذارد. آمار دقيقي از ‌دفعات استفاده از اين تهديد در سال‌هاي مختلف در دست نيست، ولي به هر حال از اين تهديد به عنوان راه مؤثري براي شكل دادن به سياست‌هاي مورد نظر ياد مي‌شود.

با‌ وجود اين، بايد اشاره كرد كه اصل موضوع استفاده از حق وتو در سال‌هاي اخير، ‌مرسوم و متداول‌ نبوده و به عبارت ديگر، اين گونه نبوده كه در موارد مكرري از اين حق استفاده شده باشد و موارد تنها به مسائل ضروري و حياتي محدود شده است؛ هرچند‌ در سال‌هاي دور و به ويژه نيمه نخست قرن بيستم، رؤساي جمهور آمريكا بارها از اين حق ‌استفاده مي‌كردند.

به عبارت ديگر، ميزان استفاده از اين اختيار در سال‌هاي اخير، همواره در حال كاهش بوده و اندك اندك به امري با مرسوميت اندك تبديل شده است. در اين راستا، جورج بوش در‌ دو دوره رياست جمهوري خود، دوازده بار، حال آنكه ‌باراك اوباما تاكنون ‌دو بار از چنين اختياري استفاده كرده است؛ مورد نخست‌ به سي‌ام دسامبر ۲۰۰۹ مربوط مي‌شود كه طرحي الحاقي مربوط به تخصيص بودجه سال ۲۰۱۰ از سوي اوباما وتو شد. مورد دوم نيز در ‌هفتم اكتبر ۲۰۱۰ و مربوط به طرحي درباره رسميت يافتن گواهي‌هاي رسمي در ميان ايالات گوناگون آمريكا بود.

به اين ترتيب، مي‌توان گفت به همين دليل بود كه تهديد شب گذشته كاخ سفيد، مبني بر وتوي طرح تحريم‌هاي ايران، به شدت مورد توجه رسانه‌هاي آمريكايي قرار گرفت و از آن با عنوان امري ويژه و كم سابقه ياد كردند.

گفتني است، در صورتي كه طرحي از سوي رئيس جمهور آمريكا وتو شود، كنگره تنها در صورتي مي‌تواند با رئيس جمهور مخالفت كرده و بار ديگر اين طرح ‌را احيا كند كه اين طرح، بار ديگر هم در مجلس نمايندگان و هم در سنا به رأي گذاشته شود و بتواند دو سوم آراي نمايندگان هر دو مجلس را كسب كند؛ امري كه در ‌تاريخ ايالات متحده، انجام آن موفقيت چنداني نداشته و موارد موفقيت آن انگشت‌شمار است.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن