تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803245889




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مخاطبان غيرتخصصي نمايشگاه چاپ در پي گرفتن كيسه و بروشور/ امسال چه جور سررسيدي «مُد» است؟


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مخاطبان غيرتخصصي نمايشگاه چاپ در پي گرفتن كيسه و بروشور/ امسال چه جور سررسيدي «مُد» است؟
نمايشگاه بين‌المللي چاپ و بسته‌بندي، بستري است براي نمايش داشته‌هاي اين صنعت كه البته در جاي خودش بسيار قابل احترام است، اما افقي از آنچه بايد در اين صنعت داشت را نمي‌شود در آن ديد و ردي از نمايش و بروز خلاقيت‌هاي سازنده صنعتي در آن ديده نمي‌شود؛ به عبارت ساده‌‌تر حاصل دو به اضافه دو در آن هميشه انگار قرار است چهار بماند.

خبرگزاري مهر ـ گروه فرهنگ و ادب: زن بساطش را پهن كرده بود روي سنگفرش سرد پياده‌رو؛ كنار اتوبان. چيز زيادي نداشت؛ مشتي عكس برگردان و تصاوير چاپي كه مي‌گفت مي‌شود روي ديوار و در يخچال و غيره چسباند. مرد مقابل بساطش ايستاده بود. ظاهري معمولي داشت. خودش مي‌گفت از اراك آمده و به زن مي‌گفت: يه چيزي بده من دست خالي برنگردم شهرم. دست‌هايش البته خالي نبود. انبوه كيسه‌هاي رنگارنگي را در ميان انگشتانش مي‌فشرد كه اگر سري مي‌چرخاندي، مي‌شد در دست خيلي‌ها ديد؛ سوغاتي يك روز سرد در نمايشگاه بين‌المللي چاپ، بسته‌بندي و ماشين‌آلات وابسته، برايشان چيزي بيشتر از اين نبوده است. نمايشگاهي كه با بوق و كرناي زياد و با لفظ محاوره‌اي «نمايشگاه چاپ» سه روزي است ميهمان محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران شده و البته اگر از محاورات بيرون بروي و دل به آن بسپاري؛ ماجرايش كمتر رنگي از صنعتي به نام چاپ دارد.

بيستمين نمايشگاه بين‌المللي چاپ، بسته‌بندي و ماشين‌آلات وابسته را شايد بهتر بود از همان نخست نمايشگاه ماشين‌آلات وابسته بدانيم. نمايشگاهي كه حتي برگزاركنندگانش نيز ابايي از اين ندارند تا بيان كنند 30 درصد از آن تنها در اختيار ماشين‌آلات بسته‌بندي و 35 درصد آن در اختيار ماشين‌آلات چاپ است و وقتي به طور طبيعي سراغي از اين دستگاه‌هاي چاپ گرفته مي‌شود، چيزي جز دستگاه‌هاي چاپ بنر‌هاي تبليغاتي دستگيرت نمي‌شود. علت را هم كه جويا مي‌شوي، چيزي بيشتر از اين گفته جليل غفاري رهبر رئيس هيئت مديره شركت صنوف تهران و خدمات فني ايران ـ كه مجري اين نمايشگاه نيز هست ـ تحويلت نمي‌دهند كه ماشين‌آلات چاپ بسيار گرانقيمت هستند و چندان مقرون به صرفه نيست كه اين دستگاه‌ها در نمايشگاه به نمايش گذاشته شود. علاوه بر آن نصب آن‌ها گاهي 10 روز به طول مي‌انجامد و دوباره جمع كردن آن‌ها نيز 10 روز زمان مي‌برد. براي 4 روز نمايشگاه هيچ شركتي حاضر نيست‌، چنين زحمتي را تحمل كرده و ماشين‌آلات خود را به نمايش بگذارد.

اين اما همه ماجرا نيست. نمايشگاه چاپ امسال مجري و متولي غير از صنف خود را پيش رويش مي‌بيند. گرچه عنوان اين نمايشگاه با چاپ آغاز و با ماشن‌آلات وابسته به پايان مي‌رسد، اما شركت صنوف تهران و خدمات فني ايران پيشاپيش همه به عنوان باني اين نمايشگاه پيشاپيش همه صنوف ديگر براي برپايي اين نمايشگاه دست به جيب شده و البته همكاري اتحاديه صنف چاپخانه‌داران، اتحاديه ليتوگرافان، صحافان و انجمن كارتن ورق ايران را هم در كنار خود دارد و به همين خاطر همگان پذيرفته‌اند كه سهم بيشتري از نمايشگاه به سليقه اين شركت طراحي شده و به همين خاطر نمايشگاه را بيشتر از آنكه بتوان نمايشگاه صنعت چاپ ناميد، نمايشگاهي است براي نمايش ماشين‌آلات بسته‌بندي و صنايع وابسته به آن.

زير پوست نمايشگاه

نمايشگاه بين‌المللي چاپ پيش از برگزاري و به منظور دعوت از اهالي رسانه براي مراسم افتتاحيه نشان داده بود كه درصدد برپايي با استانداردهاي مدنظر خود است. به عنوان مثال اعلام شده بود كه براي شركت در اين نمايشگاه از حضار وروديه گرفته خواهد شد و مشاهدات خبرنگاران در مراسم افتتاحيه روز پنجشنبه نيز حاكي از فروش بليت هزار توماني براي ورود به اين نمايشگاه بود، اما به هر دليل در دومين روز برگزاري اين نمايشگاه اين وروديه دريافت نمي‌شد و همين عامل، سيل جمعيت نسبتا زيادي را روانه نمايشگاه كرده بود. در همين حال، كتاب نمايشگاه كه حاصل چكيده فعاليت تمام حاضران در نمايشگاه است و بايد رايگان توزيع شود با قيمتي معادل 20 هزار تومان در سطح نمايشگاه به فروش مي‌رسيد!

نمايشگاه امسال پرزرق و برق است و شلوغ و البته بيش از همه ‌اينها تبليغاتي. كمتر آدمي را مي‌توان در آن پيدا كرد كه در دستش كيسه‌، بروشور، كاتالوگ و يا اقلام تبليغاتي نباشد، اما با اين همه شلوغي و زرق و برق به نظر مي‌رسد بزرگ‌ترين مشكل نمايشگاه همين جمعيت باشد؛ جمعيتي انبوه كه نماد يك مخاطب غيرتخصصي براي نمايشگاهي است كه به طور مشخص مخاطب خاص دارد. با اين حال صاحبان غرفه‌ها نيز انگار به اين مسئله رضايت داده‌اند و دوست مي‌دارند خود و فعاليت خود را به هر فردي كه در ورودي غرفه آنها مي‌ايستد، ارائه دهند؛ لبخندي و كاتالوگي و چيزهايي از اين دست.

چاپ در ايران يعني ....

بدون شك در حوزه چاپ، نمايشگاه بيستم نمايشگاهي تسخيرشده توسط توليد‌كنندگان و فروشندگان سررسيد و انواع و اقسام تقويم‌هاست. نمايشگاهي كه در سالن‌هاي زيادي از آن كه قرار است مرتبط با صنعت چاپ در ايران باشد، موسسات عظيم و در عين حال پرزرق و برقي كه گاه عنوان كانون تبليغاتي دارند و گاه موسسه چاپ؛ در حال معرفي و به نمايش گذاشتن سررسيد‌هاي متنوع و البته لوكس خود براي حاضرين هستند تا آنها را به پيش خريد كالاهايشان و سفارش درج نامشان روي آن براي هديه در شب سال نو، ترغيب كنند. جالب‌تر اينكه امسال گويا، سال سررسيد‌هايي با جلد چرمي و كاغذ نخودي رنگ است كه تقريبا تمام توليد‌كنندگان چند مدلي از آن را در توليدات خود گنجانده‌اند.

در كنار اين اما كم نيستند صاحبان خلاقيت‌هاي كوچكتر كه در نمايشگاه به دنبال عرض اندام هستند؛ از توليدكنندگان كارت ويزيت تا توليد‌كنندگان كاغذهاي بوگير كه آنها را براساس شكل لوگوي شركت سفارش‌دهنده برش مي‌دهند و عرضه مي‌كنند.

صنعت وطني چاپ در داخل در حالي در نمايشگاه بيشتر با سررسيد و كارت ويزيت و چند نوع چاپ طرح روي كارتن و جعبه‌هاي مختلف نشان داده ‌مي‌شود كه گويا براي شركت‌كنندگان غيرايراني نمايشگاه جلوه و بويي ديگر دارد.

در مراسم افتتاحيه نمايشگاه از حضور شركت‌هايي از 15 كشور چين،‌ كره جنوبي‌، اسپانيا،‌ آلمان، اتريش، هند، امارات، ايتاليا، كانادا، ژاپن، سوئد، سوئيس، انگليس، فرانسه و تركيه در نمايشگاه خبر داده شد، اما بيشتر از همه نمايشگاه امسال در تسلط چيني‌هاست. چيني‌ها امسال با غرفه‌هايي كوتاه اما پرتعداد كه در آنها بيشتر به سخت افزار و ابزار توليد در صنعت چاپ تمركز شده است به ايراني‌ها سلام مي‌كنند. چيني‌ها به بازار ايران از منظر بستري براي فروش كالاهايي كه استفاده از آنها دائمي و تنوع‌ناپذير است، چشم دوخته‌اند و نه محلي براي فروش محصولاتي كه بروز يك خلاقيت هنري بتواند بر فروشش تاثير بگذارد و اين هم ناشي از شم اقتصادي‌شان است لابد!

به عبارت ساده‌تر اگر چين مي‌خواست كالايي در حوزه صنعت چاپ را در ايران بفروشد، اين ريسك وجود داشت كه خلاقيت و نبوغ ايراني‌ها و نيز ذوق هنري آنها بتواند كالايي جذاب‌تر توليد كرده و بازار آنها را كساد كند. هرچند اين ريسك را هم گاهي مي‌پذيرند. به همين خاطر آنها به سراغ توليد و فروش سخت‌افزار صنعت چاپ رفته‌اند كه شامل توليد و فروش انواع رنگ و ماشين‌آلات و مواد مورد نياز براي چاپ مي‌شود و جالب‌تر اينكه اين همه سخت‌افزار را در غرفه‌هايي كوچك و ساده و بي‌زرق و برق ارائه مي‌كنند و البته بايد اذعان داشت كه به يمن نداشتن رقيب، آهسته و در عين حال به شدت پيوسته راه خود را هموار كرده‌اند.

نمايشگاه و يك جمع و تفريق ساده

دستاورد برپايي و ايجاد نمايشگاه بين‌المللي چاپ، بسته‌بندي و ماشين‌آلات وابسته را نمي‌توان يك هم‌‌افزايي صنعتي و فرهنگي دانست. اين روزها از گوشه و كنار دستگاه‌هاي دولتي، صحبت‌هاي زيادي از لزوم حمايت‌هاي دولتي از صنعت چاپ مي‌شود؛ در حالي كه نمي‌توان از حيث صنعتي و نيز حتي خلاقيت‌هاي فردي هنري در نمايشگاه بيستم نشاني از يك رخداد تازه سراغ گرفت.

در يك جمع‌بندي ساده اين نمايشگاه بستري است براي نمايش داشته‌ها كه البته در جاي خودش بسيار قابل احترام است، اما افقي از آنچه بايد داشت را نمي‌شود در آن ديد، ردي از نمايش و بروز خلاقيت‌هاي سازنده صنعتي در آن ديده نمي‌شود و به عبارت ساده‌‌تر حاصل دو به اضافه دو در آن هميشه انگار قرار است چهار بماند!

-------------------------------

گزارش از: حميد نورشمسي

كد خبر: 2199757

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۳۰ - ۱۱:۰۵

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن