واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تفاوت دولت تدبير و اميد با دولت قبل به روايت ربيعي
وزير تعاون، كار و رفاه با بيان اينكه از تفاوتهاي دولتي تدبير و اميد با دولت 8 سال گذشته پرهيز از تصميمسازيهاي عجولانه و يكنفره است، گفت: شوراي راهبردي و سياستگذاري در وزارتخانه با 4 كانون تفكر تشكيل شد.
به گزارش خبرنگار مهر، علي ربيعي از تشكيل شوراي راهبردي و سياستگذاري در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي خبر داد و گفت: شناسايي جامع ابعاد مشكلات و مسائل موجود و پيش بيني روندها در آينده و به كار گرفتن ايده هاي كاربردي در حوزه فعاليت هاي وزارت تعاون، كار و رفاه از جمله ايده اوليه تشكيل اين شورا بود.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي همچنين از تشكيل 4 كانون تفكر در ذيل اين شورا خبر داد و افزود: كانون هاي فكر اقتصاد و سرمايه گذاري، مديريت بازار كار، توسعه تعاون و رفاه اجتماعي از كانون هاي اصلي اين شورا به شمار مي روند كه مسئوليت انجام پژوهش هاي راهبردي و ارائه ايده براي تصميم سازي را بر عهده دارند.
تفاوت دولت تدبير و اميد با 8 سال گذشته
وي ادامه داد: رقابت در جهان فعلي به وادي انديشه ها و ايده ها كشيده شده و امروز دامنه و عمق ايده ها است كه از شاخص هاي موثر بر موفقيت محسوب مي شود. ربيعي با اشاره به تفاوت مهم دولت تدبير و اميد و با دولت در 8 سال گذشته گفت: دولت يازدهم با مبناي تصميم گيري حركت مي كند و تصميم سازي ها عجولانه و يكنفره نيست.
ربيعي معتقد است: هيچ كشوري رشد و توسعه نمي يابد مگر اينكه تفكر حاكم مبتني بر پژوهش باشد. به گفته وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي بايد زمينه خلاقيت و نقد مبتني بر شالوده شكني افزايش يابد. متاسفانه عادت هايي كه از گذشته مانده سخت است و بايد تلاش كنيم اين عادات را بشكنيم.
وزير تعاون، كار و رفاه با اشاره به اهداف سند چشم انداز گفت: اهداف به جا تنظيم شده اند اما در نظام هايي كه مي خواهند ما را در تحقق اين اهداف ياري كنند با مشكل مواجه هستيم. وي با اشاره به اينكه هم اكنون پول زيادي در اختيار نداريم گفت: پژوهش ها بايد موثر انجام شوند و محور كار قرار گيرد.
به گفته ربيعي، ايجاد اتاق فكر در مجموعه وزارتخانه بايد به 2 خروجي منجر شود كه از يكسو موضوعات داخلي وزارتخانه است و از سوي ديگر بايد بتوانيم به برنامه هاي كلان اقتصاد پاسخ دهيم. ربيعي با اشاره به اينكه در 8 سال گذشته نظير بيماران قطع نخاع بوده ايم گفت: بايد به افراد فرصت دهيم تا ديدگاه هاي خود را توسعه دهند به طوري كه افراد در اتاق هاي فكر بدانند كه ديدگاه هاي كارشناسي آنها مورد توجه و به كار گرفته مي شود.
تصميمات يكنفره نداريم
وي خاطرنشان كرد: داشتن رويكرد سيستمي نسبت به پديده ها مي تواند اثربخشي تصميم سازي ها را ضمانت كند و ساماندهي اين مهم تنها توسط فرد امكانپذير نيست، بلكه خرد جمعي در اين ميان راهگشا خواهد بود و خرد جمعي در قالب همكاري گروهي صاحبان انديشه و تجربه مي تواند مفيد و موثر باشد.
اين عضو كابينه دولت يازدهم افزود: به نظر من تفاوت عمده دولت تدبير و اميد با گذشته تصميم گيري بر اساس تفكر است و اين وجه تمايز اين دولت است كه بر اساس فكر و به دور از شتاب تصميم گيري مي كند و امروزه مبناي توسعه كشورها توليد فكر و ايده است.
وي يادآور شد: ايده پردازي همراه با نقد زمينه خلاقيت را فراهم مي سازد و ما بايد ابتدا در برخورد با پديده هاي مختلف نقد آن را در دستور كار قرار دهيم و اگرچه اين كار سخت است اما مي توانيم با تحول در نظام اجرايي و ايجاد نظام خلاقيت پروري به اهداف سند چشم انداز و تحقق منويات مقام معظم رهبري دست يابيم.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي بر لزوم انجام پژوهش هاي موثر متناسب با شرح وظايف وزارت تعاون، كار و رفاه و تكاليف حاكميتي اين وزارتخانه تاكيد كرد و گفت: اتاق هاي فكر بايد ايده ارايئه دهند تا اين ايده ها در فرايند مناسب به تصميم گيري و سياستگذاري تبديل شوند.
ربيعي تبديل پژوهش ها به سياست ها را نيازمند ايجاد 3 ضلع ايده، نهاد و فرهنگ دانست و افزود: بايد در اتاق هاي فكر ايجاد اين 3 ضلع براي بهبود روش ها و ايجاد تحولات ساختاري و بهبود كيفيت ارائه خدمات پيگيري شود.
وي خاطر نشان كرد: تحليل و شناسايي مسائل و مشكلات موجود و پيش بيني روندهاي آينده و ارائه توصيه ها و ايده هاي كاربردي در جهت برخورد مناسب و پيشگيري در عرصه تعامل با مشكلات حوزه فعاليت وزارتخانه بر اساس برنامه عملياتي نظام جامع تدبير تعاون، كار و رفاه اجتماعي از اهميت بسياري برخوردار است.
كد خبر: 2197848
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۳۰ - ۱۰:۰۵
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]