واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از فراز و نشيبهاي ميراث فرهنگي گزارش ميدهدآمدن و رفتنهاي مديران و عاقبت ميراث فرهنگي زنجان
طي سالهاي گذشته آمدن و رفتن مديران مختلف ميراثفرهنگي استان زنجان را دچار فراز و نشيبهاي زيادي كرده است و تا قبل از دولت يازدهم چهار مدير كل را به خود ديده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از زنجان، اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يكي از اداراتي است كه در طول سالهاي گذشته با تغييراتت زيادي در زمينه آمدن و رفت مديران مواجه بوده است.
استان زنجان داراي جاذبههاي تاريخي، طبيعي و گردشگري بسيار زيادي است كه معرفي و حفاظت از اين جاذبهها از اهميت بالايي برخوردار است و البته بخش عمدهاي از اين امر نيز توسط اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان صورت ميگيرد.
متاسفانه اين اداره كل در سالهاي گذشته با تغيير مديريت مواجه بوده و اين امر شايد در انجام وظايف و پيشبرد اهداف توسط مديران وقفه و مشكلاتي ايجاد ميكند.
پس از رفتن يحيي رحمتي و بعد از روي كار آمدن دولت نهم مديراني چون فرهنگ فرخي با سه و نيم سال خدمت، امير الهي با دو سال، يحيي نقيزاده با يك و نيم سال و مسعود بيات با كمتر از يك سال خدمت به عنوان مدير كل ميراث فرهنگي استان فعاليت داشتند، كه هر يك از اين افراد در طول خدمت خود اقداماتي داشتهاند كه به نفع و يا به ضرر ميراث فرهنگي استان بوده است.
اين روزها هر مدير يا مسئول جديدي كه معرفي ميشود از عملكرد مسئول دولت گذشته انتقاد كرده و برنامهها و راهكارهاي خود را اعلام ميكند، اما آيا اين مدير امروزي به عنوان يك شهروند در دوران مدير سابق نميتوانست عملكرد وي را به باد انتقاد گيرد و از وي پاسخ بخواهد؟
*طي دوره مديريتم در زنجان آجري از بناي تاريخي برداشته نميشود
اميدواريم مدير كل جديد ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان همواره به ياد قول خود در مراسم معارفهاش بوده و بر اساس آن عمل كند.
رحمتي در اين مراسم گفته بود كه قول ميدهم در دوران مديريت من، هيچ آجري از بناي تاريخي در استان زنجان برداشته نشود.
* اجازه تعرض به حريم آثار تاريخي را ندادم
البته شايان ذكر است، مسعود بيات نيز بر اساس گفته خود در مراسم توديع در طول خدمت خود، هيچ قراردادي كه اجازه تعرض به حرايم را بدهد را امضا نكرده است.
مدير كل سابق ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان زنجان در مراسم توديع خود اذعان داشت: تعرض به حرايم آثار تاريخي در زمان فعاليت ساير مديران در استان زنجان از جمله در بناهايي چون ساختمان دارايي و ذوالفقاري رخ داده است.
اما در سالهاي گذشته حريم برخي از بناهاي تاريخي استان زنجان مورد تجاوز قرار گرفت از جمله سر در كارخانه كبريت با وجود تاريخي بودن آن، تخريب شد و اين موضوع هنوز براي مردم استان جاي سوال است؟
شايد حضور مديران بومي خود دليلي باشد بر اينكه آنها اجازه تجاوز به حرايم آثار تاريخي شهر و استان خود را نداده و نخواهند داد.
اما با همه اين حرفها متاسفانه تجاوز به حرايم آثار تاريخي فقط بخشي از مشكلات اداره كل ميراث فرهنگي استان زنجان طي اين سالها بوده است.
*قاچاق اشيا تاريخي
قاچاق اشياي تاريخي يكي از بزرگترين معضلاتي است كه شايد بسياري از مديراني كه آمدند و رفتند نيز در اين زمينه برنامه و راهكاري ارائه نكردهاند.
وقتي يك شهروند خبر دستگيري قاچاقچيان اتباع بيگانه را در حين تجاوز به آثار تاريخي و طبيعي استان خود ميشنود همواره سوالهاي زيادي در ذهن او پيش ميآيد و جز تاسف پاسخي نميشنود.
سايتهاي تاريخي كاوش نشدهاي كه چشم طمع بسياري از قاچاقچيان ميراث فرهنگي به دنبال آنهاست بايد مورد توجه مسئولان قرار گيرد تا در آينده افسوس نخورده و با نگاه حسرتانگيز به دليل نبود اعتبار اين اشيا را در موزههاي كشورهاي مختلف نبينيم.
اميدواريم مسئولان امروز براي حفاظت از آثار و اشياي تاريخي همه توان خود را به كار گرفته و برنامههاي خوب و كاربردي در اين راستا داشته باشند.
مناطق گردشگري از جمله قابليتهاي استان زنجان به شمار ميرود كه متاسفانه برخي از اين مناطق در گذشته مورد غفلت قرار گرفته و نياز به سرمايهگذاري و توجه دارند.
اميدواريم در اين زمينه نيز راهكارهاي مناسبي ارائه و عملياتي شود و فقط شاهد از بين رفتن جاذبههاي استان نباشيم.
---------------------------
گزارش از فاطمه حيدري
--------------------------
انتهاي پيام/73006/ق40
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]