واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: توصيههاي بهزاد فراهاني به وزير ارشاد و گله از شهردار تهران
اين هنرمند تئاتر خطاب به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: آقاي جنتي بايد در نظر داشته باشيد كه اگر تكليف بعضي از مسائل روشن نشود، وضعيت ما همان آش و كاسه خواهد بود. البته از همين جا از شهردار تهران نيز گله ميكنم، نه به خاطر كار خودم بلكه به خاطر ريزش عروسكهاي سينما به درون تئاتر كه مستقيما به وسيله مدير تماشاخانه ايرانشهر شكل گرفته است.
به گزارش ايسنا وي خطاب به وزير ارشاد تصريح كرد: در وهله اول بايد تكليف تفاوت بين خودي و غير خودي را معلوم كنيد. نمايشهاي نامناسب در تالار وحدت با 200 ميليون بودجه روي صحنه نبريد كه 200 تماشاگر هم ندارند و از سوي ديگر خبرگان تئاتر ما را خانهنشين نكنيد، استاد جمشيد مشايخي هنوز بازيگر قدرتمندي است، جاي استاد بهمن مفيد روي صحنه تئاتر ما خالي است.
اين نمايشنامهنويس و كارگردان تئاتر درباره ديگر اولويتي كه وزير ارشاد بايد مدنظر قرار بدهد، خطاب به او توضيح داد: دستاوردهاي خانواده تئاتر را زير تيغ ناداني نبريد! قرارداد تيپ و تعيين دستمزدها براي تئاتر حرفهاي بزرگترين دستاورد ما بوده است اما زير ضرب بردن آن فرصت ميدهد كه افرادي از ينگه دنيا بيايند و هنوز وارد نشده، بهترين سالنهاي حرفهاي ما را با پول خوب در اختيارشان بگذارند. اين نوع مديريت به هنر شريف اين مملكت لطمه ميزند.
فراهاني كه به زودي نمايش «خون و گل سرخ» را به صحنه ميبرد، در نشست خبري اين نمايش كه روز 27 آذرماه برگزار شد، با اشاره به مشكلات و معضلات تئاتر در سالهاي اخير گفت: بسياري مسائل از جمله مديران در نظام هنري مملكت ما بازدارنده است. پرسنل عظيمي كه براي تئاتر تدارك ديده ميشود، روي دوش تئاتر اين مملكت قرار ميگيرد. جالب اينجاست در تمام سالنهاي تمرين دوربين كار گذاشتهاند. در برابر عدم اعتماد مديران به هنرمندان فقط ميتوانيم بگوييم متأسفيم.
سرپرست گروه تئاتر «كوچ» كه در خانه تئاتر سخن ميگفت، با ارائه توضيحاتي درباره گروه اجرايي نمايش« خون و گل سرخ» ادامه داد: گروه ما در اين نمايش تلاش كرد فقط از بچههاي تئاتر استفاده كند. حتي دخترم را هم براي حضور در اين كار دعوت نكردم. اميدوارم به حرفي كه زدهام وفادار باشم.
فراهاني كه نمايشاش را در تالار «حافظ» به صحنه ميبرد، درباره اجرا در اين سالن نمايشي گفت: تئاتر من براي اجرا در ايرانشهر ساخته شده بود اما رفتار نامناسب مديرعامل اين تماشاخانه باعث شد كه بنده به رغم 13 سال كار در اين مجموعه، امكان اجرا در ايرانشهر را نداشته باشم و از همين جا از شهردار تهران گله ميكنم، نه به خاطر كار خودم بلكه به خاطر ريزش عروسكهاي سينما به درون تئاتر كه مستقيما به وسيله مدير تماشاخانه ايرانشهر شكل گرفته است.رئيس پيشين انجمن بازيگران خانه تئاتر افزود: تماشاخانه ايرانشهر را به من ندادند. مولوي و تئاتر شهر را هم ندادند. تماشاخانه سنگلج نيز با ساختار اجرايي ما هماهنگ نبود. بنابراين فقط امكان اجرا در تالار «حافظ» را داشتم كه امكانات اجرايي لازم را براي نمايش من داشت.
نويسنده و كارگردان نمايشهايي همچون «گل و قداره» و «مريم و مرداويج» با اظهار تأسف از دوري پنج سالهاش از صحنه تئاتر يادآور شد: از اجراي آخرين نمايشام «فيروزه» پنج سال ميگذرد. در اين مدت سه بار تئاتر شهر را به من دادند و هر بار با تمهيدي اين اجراي كاغذي منتفي شد.
در اين مدت، پنج نمايشنامه پيشنهاد كردم اما متأسفانه با تمهيداتي كه شايد هيچكس مسووليتش را نپذيرد، گروه ما پنج سال حسرتمند به اجرا فكر كرد و از صحنه دور بود.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]