واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آمار وزير ارشاد از استفاده از ماهواره در تهران
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: اگر امروزه شرايط حجاب وعفاف در جامعه بدتر شده، ريشه آن در روشهاي اجرايي و ريشه يابي نكردن مشكلات است.
به گزارش ايرنا، علي جنتي روز سه شنبه در مراسم روز پژوهش كه در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار شد، اظهار داشت: بيش از سه دهه در كشور در زمينه حجاب و عفاف تلاش شده است تا براي جامعه مصونيت ايجاد كنند با اين وجود بايد بررسي كنيم كه از اين نظر در چه شرايطي نسبت به 10 سال قبل قرار داريم.
وي افزود: بايد دلايل رواج دروغ گويي، رياكاري و خيانت در امانت را در جامعه بررسي كنيم و راهكارهاي مقابله با آنها و جايگزيني راستگويي، امانت داري و وفاي به عهد را بيابيم.
به گفته جنتي، جامعه ما به تدريج دچار سقوط اخلاقي مي شود و بسياري از ارزشهاي مهم جامعه اسلامي به سوي كمرنگ شدن مي رود.
وي با بيان اينكه در گذشته برخي اقدامات در كشور انجام مي شد كه امروز خنده دار بنظرمي رسد؛ افزود: كاري نكنيم كه 5 سال ديگر به اقدامات خود بخنديم.
وزير ارشاد گفت: امروز در حوزه فرهنگ و هنر سوالات زيادي قابل طرح است كه از آغاز كارم در وزارت ارشاد با بسياري از اين پرسش ها روبرو شدم.
جنتي گفت: سوالاتي نظير، اساسي ترين مسائل ما در حوزه فرهنگ چيست؟ نقش حكومت در حوزه فرهنگ عمومي چه اندازه است؟ حوزه ي دخالت حكومت و دولت در فرهنگ كجاست ؟ و مهمترين آسيب هاي فرهنگي ما چيست ؟ دراين مدت براي من مطرح شد.
* 10 هزار نفر در كشو درگير جلسات شوراي فرهنگ عمومي هستند
جنتي به برگزاري جلسات مختلف شوراي فرهنگ عمومي اشاره كرد و گفت: در اين شورا 31 نفر عضو هستند و نظير چنين جلساتي در تمام استانها هم برگزارمي شود كه در مجموع حدود 10 هزار نفر درگير آن هستند.
وي اضافه كرد: بايد ببينيم خروجي اين جلسات چه بوده است و تا چه حد در راستاي اهداف و راهبردهاي ما و كشور تاثير گذار بوده است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي به جلسه اعضاي اين شورا با رهبر معظم انقلاب اسلامي در هفته گذشته اشاره كرد و گفت: در ابن جلسه ايشان بر حراست از هويت فرهنگ ملي تاكيد داشتند.
جنتي گفت: در وزارت ارشاد به اين موضوع فكر مي كنيم كه مسائل حوزه فرهنگ را نيازسنجي كرده و آن را به پژوهشگران ارايه كنيم.
* 71 درصد مردم تهران از ماهواره استفاده مي كنند
وي با اشاره به معرفي يكي از طرحهاي پژوهشي در اين مراسم و ذكر اين نكته كه ضريب استفاده از ماهواره 71درصد مردم تهران را شامل مي شود، گفت: رسيدگي به اين موضوع ضرورت عرصه علم و فناوري روز است كه بايد ببينيم كه با آسيب هاي اين شبكه ها چگونه مقابله كنيم.
جنتي از دريافت 2هزار شبكه ماهواره اي روي تلفن هاي همراه در آينده نزديك خبرداد كه براحتي توسط تلفن هاي همراه قابل دريافت خواهد بود.
وي با ذكر اين سووال كه آيا براي مقابله با اين پيشرفت ها هم از پارازيت استفاده خواهيم كرد يا راهكاري هاي ديگري داريم؟ گفت: براي مقابله با اين آسيب ها نياز به روشهاي عملي و صحيحي داريم كه پژوهشگران بايد اين روشها را در قالبي كه هم براي مردم و هم براي دولت قابل پذيرش باشد تدوين كنند.
جنتي در ادامه به آسيب هاي ناشي از گسترش ارتباطات رايانه اي و شبكه هاي اجتماعي اشاره كرد و گفت: اين ارتباطات اجتناب ناپذير است و نمي توانيم آنها را دور بزنيم.
به گفته وي در گذشته اقداماتي مانند ممنوعيت استفاده از ويدئو در كشور انجام مي شد كه امروز به نظر كارهاي خنده دارد به حساب مي آيد و شايد 5 سال ديگر هم با بررسي اقدامات امروز خود همين احساس را داشته و به آن بخنديم.
جنتي در پايان با اشاره به اهميت موضوع فرهنگ در ديپلماسي عمومي گفت: بايد با شيوه ها ي صحيح فرهنگ و تمدن ايراني را به ساير ملتها معرفي كنيم كه اين امر تاثير زيادي در بهبود روابط كشورمان با جهان خواهد داشت و از سوي ديگر بايد شيوه هاي تعامل با فرهنگ ديگر كشورها و تقابل با فرهنگهاي وارداتي را هم بررسي كنيم .
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]