تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداوند روزه را واجب كرد تا به وسيله آن اخلاص خلق را بيازمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804070537




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

يلدا در افغانستان/ سنت ديرينه و تلاش براي زندگي بهتر


واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: يلدا در افغانستان/ سنت ديرينه و تلاش براي زندگي بهتر
يلدا در افغانستان با سفره هاي رنگين از سرخي رنگ انار و هندوانه و كاسه هاي خشكبارو آجيل، بچه ها را به گرد پدر بزرگها و مادربزرگها كه در گذر زمان موي سفيد كرده اند و كوله باري از تجربه بر دوش دارند، جمع مي كند تا قصه هاي آنان را از ايام دور بشنوند و براي مقابله با سرماي زمستاني كه در پيش دارند، عزم خود را جزم كنند.

به گزارش ايرنا، افغان ها نيز همچون ايرانيان كه نزديك به چند هزار سال، شب يلدا آخرين شب پاييز كه طولاني ترين و تاريكترين شب در طول سال است، تا سپيده دم بيدار مي مانند و با استفاده از ميوه هايي مانند انار و هندوانه و همچنين خشكبار و تنقلات تلاش مي كنند تا اندوه غيبت خورشيد را از دل بزدايند و بر تاريكي و سردي غلبه كنند.

در اين شب افغانها به دور هيزم افروخته، بخاريهاي چوبي و ذغال سنگي گرد مي آيند تا سپيده دم بشارت شكست تاريكي و ظلمت و آمدن روشنايي و گرمي را بدهد، زيرا كه در اين شب، تاريكي و سياهي در اوج خود است.

ˈنظر مراديˈ كارشناس مسائل فرهنگي افغانستان در گفت وگو با ايرنا شب يلدا را از اجزاي جدايي ناپذير فرهنگ افغانستان دانست و گفت اين فرهنگ از دوران آريايي ها در اين سرزمين بر جاي مانده و مردم تجليل از يلدا را تلاش براي زندگي بهتر مي دانند.

مرادي آيين شب يلدا را در افغانستان از آيينهاي كهن در تاريخ اين سرزمين دانست و گفت مردم هر ساله از يلدا به عنوان بلندترين شب سال تجليل مي كنند و در اين شب اعضاي خانواده كه در افغانستان همچنان به طور سنتي زندگي مي كنند، گرد هم جمع مي شوند و از گذشته هاي دور سخن مي گويند.

اين كارشناس فرهنگي افغانستان گفت: سنت شب نشيني در شب يلدا نماد مبارزه با جهل، تاريكي و بي خردي است و همچنين نماد تلاش كشاورزان براي بهبود و افزايش محصولات اين قشر زحمت كش جامعه است.

مرادي افزود: افغانها در شب يلدا سفره ها را به هندوانه ، ميوه، آجيل و خشكبار و همينطور به بهترين غذاهاي خود مزين مي كنند تا شب زنده داري كنند و به مقابله با تاريكي بپردازند.

اين كارشناس فرهنگي با تاكيد بر اينكه در فرهنگ اين سرزمين، افغانها هندوانه را براي در امان ماندن از سرماي زمستان و مقابله با گرماي سوزان تابستان مصرف مي كنند، گفت: اين فرهنگ توسط مهاجران آريايي به اين سرزمين انتقال يافته است زيرا، شب يلدا در فرهنگهاي باستاني آشوريها، بابلي ها، بين النهرين و ايران نيز رواج گسترده داشته است.

وي گفت: در كشورهاي خاورميانه هم از اين شب به عنوان يك فرهنگ با ارزش تجليل مي شود.

مرادي، بد اخلاقي سياستمداران و حاكمان را در دوره هاي مختلف تاريخ ناتوانتر از آن دانست كه بتواند فرهنگ ديرينه اين مردم را تغيير دهد و گفت:در افغانستان زماني به مقابله با فرهنگ عمومي مردم پرداختند و خواستند آيينهاي مردم ازجمله نوروز و يلدا را نابود كنند اما نتوانستند.

اين كارشناس فرهنگي گفت: طالبان با تصاحب قدرت در افغانستان، نوروز را ممنوع اعلام كرد اما مردم هرگز از تجليل نوروز دست برنداشتند كه اين قابل تقدير است.

مرادي افزود: شب يلدا نوعي تلاش براي كشاورزان پنداشته مي شود كه طي سال آينده براي افزودن محصولات كشاورزي خود تلاش بيتشري انجام دهند، انسان هدفمند با ارزش است، اين نوع فرهنگ را بايد پاس داشت و توسعه داد و براي غني سازي چنين فرهنگي كه مردم را به سعي و تلاش در زندگي دعوت مي كند، بايد بيش از اين كار كرد.

وي گفت: شب نشيني در شب يلدا، بيداري و آمادگي براي كار و تلاش در مقابل تاريكي، تنبلي و غفلت زدگي است.

مرادي پيام شب يلدا را مبارزه با جهل، تاريكي بي خردي دانست كه در مقابل آن، مردم براي تلاش و بهبود زندگي تشويق مي شوند.

جلال نوراني مشاور وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان نيز شب يلدا را جزو فرهنگ ديرينه اين كشور خواند و گفت: مردم افغانستان از اين شب بعنوان يك فرهنگ قديمي تجليل مي كنند.

نوراني افزود: تعدادي از افغان در شب يلدا گردهم جمع شده و با گفتن افسانه هاي كهن بر لزوم مبارزه با تاريكي تاكيد مي كنند و شب زنده داري را در مقابل غفلت بجا مي آورند.
نظر شما:
------------

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[مشاهده در: www.baztabonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن