تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826185028




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عصر جديد صادرات گاز به همسايگان آغاز مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عصر جديد صادرات گاز به همسايگان آغاز مي‌شود
موسسه جهاني انرژي فكتس (FGE) در لندن اعلام كرد:‌ انتخاب وزير جديد نفت و كاهش تحريم‌ها، چشم‌انداز خوبي را براي آينده‌ي صادرات گاز ايران از طريق خطوط لوله فراهم كرده است.

وزير نفت ايران، افراد با سابقه‌اي را در مناسب اجرايي قرار داده و تكميل فازهاي فراساحل ميدان گازي پارس جنوبي را در اولويت قرار داده است.

در صورتي‌كه مسائل ايران در ارتباط با موضوع هسته‌اي حل‌وفصل شود، ايران قادر خواهد بود روزانه 3 الي 4 ميليارد فوت مكعب گاز به همسايگان خود از جمله عمان، امارات، كويت، پاكستان وعراق صادر كند. اين درحالي است كه چشم‌انداز چندان روشني براي صادرات گاز طبيعي مايع (LNG) وجود ندارد.

پيشرفت‌هاي پارس جنوبي

ميدان گازي بزرگ پارس جنوبي هم‌اكنون قادر به توليد حدود 9 ميليارد فوت مكعب گاز از 10 فاز است و 14 فاز آن در حال توسعه است. همه اين فازها غير از پنج مورد، در مراحل اوليه‌ي خود قرار دارند و بعيد به نظر مي‌رسد كه تا پيش از 2020 به مدار توليد وارد شوند. احتمالا فازهاي 12 و 15 تا 18 تا سه الي چهار سال آينده در مدار توليد قرار مي‌گيرند. اين فاز‌ها قادر خواهند بود توليد روزانه گاز ايران را هفت ميليارد فوت مكعب و 280 هزار بشكه ميعانات گازي افزايش دهند.

براساس گزارش موسسه جهاني انرژي فكتس،‌ فاز 12 كه توسعه يافته‌ترين فاز از پنج فاز مورد اشاره است، نهايتا قادر به توليد روزانه سه ميليارد فوت مكعب گاز و 120 هزار بشكه ميعانات گازي خواهد بود.

براساس اين گزارش، اولين مرحله از شش مرحله‌ي شيرين‌سازي گاز فاز 12 در اواسط سال 2014 با توليد 500 ميليون فوت‌مكعب آغاز مي‌شود. باقي مراحل تا سال 2015 اجرايي خواهند شد.

شركت ملي نفت ايران، اولين بستر‌هاي لازم به منظور توليد گاز از فاز 12 را فراهم كرده و حفاري شش چاه را آغاز كرده است.

براساس گزارش سازمان انرژي جهاني فكتس، فاز 15 و 16 كه 74 ماه است در حال توسعه هستند، به منظور شروع توليد گاز حداقل به دو سال زمان بيشتر نياز دارند. انتظار مي‌رود كه اين فاز‌ها روزانه دو ميليارد فوت‌مكعب گاز و 80 هزار بشكه ميعانات گازي توليد كنند.

فاز 17 و 18 در مجموع داراي 11چاه از 44 چاه طراحي شده هستند. حفاري باقي اين چاه‌ها سال‌ها زمان نياز دارد. يكي از واحدهاي شيرين‌سازي گاز در اين فاز احتمالا سال آينده كامل مي‌شود، ولي ساخت باقي واحدها به دو الي سه سال زمان نياز دارد. انتظار مي‌رود اين فازها روزانه دو ميليارد فوت مكعب گاز و 80 هزار بشكه ميعانات گازي توليد كند.

عمان و عراق

ايران طي تفاهم‌نامه‌ اي با عمان در نظر دارد، طي دو سال آينده صادرات حدود يك ميليارد فوت مكعب گاز در روز را با استفاده از خطوط لوله به اين كشور آغاز كند كه از اين ميزان 70 درصد براي مصرف داخلي عمان به استفاده مي‌رسد و باقي آن براي مايع‌سازي به واحدي در حال ساخت در شهر سور انتقال داده مي‌شود.

سازمان انرژي جهاني فكتس معتقد است كه ايران قادر به تكميل اقدامات زيربنايي لازم براي صادرات به عمان تا اوايل 2018 و 2019 نخواهد بود. اين سازمان همچنين معتقد است، اين دو كشور هنوز بر سر قيمت گاز صادراتي به توافق نرسيده‌اند، چرا كه قيمت درخواستي ايران 11 تا 14 دلار براي هر ميليون BTU و قيمت مورد نظر عمان شش تا هفت دلار براي اين مقدار است.

ايران هم‌چنين با عراق قرار‌دادي براي تحويل گاز از طريق خطوط لوله با ظرفيت 850 ميليون فوت مكعب گاز در روز امضا كرده است و اين دو كشور در حال مذاكره براي دومين قرار‌داد به منظور افزايش صادرات به سطح 1.6 ميليارد فوت مكعب تا سال آينده هستند. ايران در حال ساخت خط لوله‌اي 227 كيلومتري است كه از ايلام تا مرز خسروي را شامل مي‌شود، عراق نيز در حال ساخت 220 كيلومتر خطوط لوله است كه به منظور استفاده از گاز در نيروگاه‌هاي برق در نزديك بغداد به كار گرفته مي‌شود، ولي تكميل اين طرح به دلايل امنيتي به تاخير افتاده است.

ايران هم‌چنين در حال مذاكره با عراق به منظور ساخت خط لوله‌اي از خرمشهر تا بصره در جنوب عراق براي تحويل 700 ميليون فوت مكعب گاز در روز است.

هزينه‌ي گاز فروخته شده به عراق هم‌چنان مورد اختلاف دو كشور است.

تقاضا و صادرات

موسسه جهاني فكتس از كاهش رشد مصرف گاز در ايران خبر داده است كه بخشي از آن به دليل اصلاح قيمت‌ها در دسامبر 2010 و بخشي از آن به دليل مشكلات اقتصادي است.

وزارت نفت از كمبود يك ميليارد فوت مكعبي گاز در زمستان سال جاري خبر داده است، اما قرار‌داد‌هاي اخير، موجب افزايش تعهدات صادرات گاز ايران به بيش از 2.7 ميليارد فوت مكعب در سال‌هاي 2014 تا 2015 مي‌شود.

اين سازمان گزارش مي‌دهد كه با توجه به تاخيرات پروژه‌هاي پارس جنوبي، بعيد به نظر مي‌رسد كه ايران به اين سطح از صادرات در كوتاه‌مدت برسد.

طرح‌هاي صادرات گاز طبيعي مايع به دليل تحريم‌ها و عدم مشاركت شركاي بين‌المللي و شركت‌هاي ارائه‌دهنده‌ي خدمات تكنولوژي با تاخير مواجه شده است. اين موسسه انتظار ندارد ايران صادرات گاز طبيعي مايع را در دستور كار قرار دهد، ولي اعلام مي‌كند كه حذف همه‌ي تحريم‌ها احتمالا ايران را وارد پروژه‌ي بزرگ ايران LNG مي‌كند كه ساخت دو واحد مايع‌سازي گاز را در دستور كار دارد و از مجموع ظرفيت توليدي معادل 10.8 ميليون تن در هر سال برخوردار است.

انتهاي پيام

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن