تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه دارى (در حكم) دهانى است كه جز به خير سخن نگويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804307678




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سري كه درد نمي‌كند...


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سري كه درد نمي‌كند...
در ماه اخير و در حالي كه بتدريج آثار راه يافته به بخش‌هاي مختلف جشنواره بين‌المللي تئاترفجر از سوي دبيرخانه اين رويداد معرفي مي‌شوند، كمتر هفته‌اي بوده كه اثر يا آثاري از حضور در اين رويداد انصراف ندهد.


در واقع با آن كه انتظار مي رود در ماه هاي نزديك به برگزاري مهم ترين رويداد هنرهاي نمايشي، بر شور و شوق و تلاش گروه ها براي حضور هر چه پرشورتر در اين آوردگاه بين المللي افزوده شود، مسيري خلاف اين ديده مي شود و روند آماده شدن گروه ها بعضا به توقف فعاليت دست اندركاران منجر شده است.

افزون براين كه كاهش اشتياق هنرمندان براي حضور موثر در اين جشنواره ملي نگران كننده و جاي تامل و بررسي دارد، نكته نگران كننده ديگر اين كه در بين گروه هايي كه تاكنون ازمشاركت در جشنواره منصرف شده اند، از اغلب نسل هاي تئاتر ديده مي شوند.

در واقع برخلاف آن كه تلاش مي شود كناره گيري اهالي تئاتر به مسائل داخلي هر گروه ارتباط داده شود، اما توجه بيشتر، خلاف اين موضوع را نشان مي دهد. به عبارت ديگر به نظر مي رسد تئاتر كشور از مشكلاتي رنج مي برد كه بين تمام نسل ها معتنابه است؛ به طوري كه همچون موانعي بر طرف نشدني سدُّ راه اغلب قريب به اتفاق هنرمندان اين عرصه شده و متاسفانه تجربه نشان مي دهد اراده اي براي رفع آن نيز ديده نمي شود.

با دقت در دلايلي كه از سوي گروه هاي انصرافي اعلام شده برخي مشكلات گروه ها را مي توان چنين برشمرد:

1ـ نبود مكان مناسب براي تمرين و آماده سازي نمايش

در واقع برخلاف روند رو به رشد كميت گروه هاي نمايشي، نه فقط مكاني براي اين كارافزوده نشده، بلكه بعضا با كاهش چنين الزامي روبه رو شده ايم.

در حالي كه مسئولان اداره كل هنرهاي نمايشي و بخصوص دبيرخانه جشنواره بين المللي تئاتر فجر كه در طول سال نيز فعاليت دارد، مي توانند و به نوعي بايد، با رصد دقيق امكانات مراكزي همچون فرهنگسراها، خانه هاي فرهنگ، مناطق آموزش و پرورش، دانشگاه ها و... با گسترش دامنه تعاملات بين دستگاهي، فضايي به وجود بياورند كه به اراده اي ملي در برگزاري هر چه باشكوه تر مهم ترين رويداد بين المللي تئاتر در كشورمان منجر شود، متاسفانه پس از سي و چند دوره برگزاري جشنواره همچنان غفلت مي كنند و موجب شده اند كه اغلب متقاضيان براي تهيه مكان تمرين و آماده سازي با مشكلات عديده مواجه شوند.

2ـ افق نامعلوم حضور در جشنواره

از ديگر موضوعاتي كه بعضا موجب دلسردي گروه هاي تئاتري متقاضي شركت در جشنواره شده و مي شود، نامشخص بودن پيامد حضور و اجراي آثارشان است. در واقع اغلب شركت كنندگاني كه با گذر از انواع و اقسام مرارت ها امكان حضور در جشنواره را يافته و خواهند يافت، به وضوح نمي دانند پس از يك يا دو اجرا در اين رويداد چه سرانجامي خواهند داشت و مثلا نمي دانند پس از جشنواره امكان اجراي عمومي خواهند داشت يا بايد ماه ها و بعضا سال ها در بلاتكليفي بمانند؟

بويژه بارها پيش آمده كه مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با وجود وعده ها و اعلاميه هاي مكرر، از ايجاد امكان براي اجراي عمومي آثار سرباز زده اند.

3ـ نبود حمايت هاي مادي

اغلب قريب به اتفاق نمايش هاي متقاضي حضور در جشنواره فجر، براي تهيه ملزومات ضروري، همچون دكور، لباس، نور، گريم و... نياز به بودجه دارند، اما متاسفانه با وجود اين كه برخي كارها در روند گذار از مراحل مختلف انتخاب، بارها كارشناسي مي شوند، اما بعضا كمك هزينه هايي به اين نمايش ها اختصاص داده مي شود كه به هيچ وجه تامين كننده هزينه هاي ضروري آثار نيست.با اين مشكلات بديهي است كه گروه هاي نمايشي، از نسل هاي مختلف، عطاي حضور در جشنواره بين المللي تئاتر فجر را به لقايش ببخشند تا در مرحله قبل از اجرا، يا در حين آن و همين طور پس از آن دچار مشكلات عديده نشوند. به قول معروف سري كه درد نمي كند دستمال نمي بندند.اينها در حالي است كه مسئولان اداره كل هنرهاي نمايشي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد براي برگزاري هر چه باشكوه تر رويدادي كه مزين به نام متبرك فجر است، نهايت تلاش را مبذول كنند تا رويدادي به فراخور «دهه مبارك فجر» به مردم ارائه شود.

عليرضا غنچي - نمايشنامه نويس و كارگردان

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن