واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: افزايش 14 درصدي بودجه سلامت دردي از حوزه بهداشت دوا نميكند/ بدهي 8 هزار ميلياردي، باري بر دوش وزارت بهداشت
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با يادآوري بودجه 20هزار ميليارد توماني حوزه سلامت در لايحه 93، گفت: اگر بدهي 8 هزار ميليارد توماني وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي را از اين رقم كم كنيم متوجه مي شويم كه اعتبار بخش سلامت در سال آينده تنها 12 هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.
حميدرضا عزيزيفارساني در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري خانه ملت، درباره بودجه سلامت در لايحه بودجه سال 93، افزود: حدود 20هزار ميليارد تومان از منابع عمومي دولت در سال آينده به بحث سلامت اختصاص پيدا كرده است كه بايد اذعان داشت اين ميزان بودجه كفاف بخش سلامت را نميدهد.
نماينده مردم اردل، فارسان، كيار و كوهرنگ در مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: اكنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و دانشگاههاي علوم پزشكي 8 هزار ميليارد تومان بدهي دارند بنابراين با كمي تامل ميتوان متوجه شد كه اعتبار بخش سلامت تنها 12 هزار ميليارد تومان است.
اين نماينده مردم در مجلس نهم، تصريح كرد: از 20 هزار ميليارد توماني كه به بخش سلامت در حوزه بهداشت و درمان پيشبيني شده است حدود 6 هزار ميليارد تومان سهم بيمهها، 500 ميليارد تومان به دستگاههايي مثل مسكن- شهرسازي براي ساخت بيمارستانها و 13.5 ميليارد تومان نيز سهم وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي است.
پرداخت حقوق 400هزار نفر در دانشگاه علوم پزشكي هزينهبر است
عزيزيفارساني، با يادآوري مشكلات پيرامون دانشگاه علوم پزشكي، تصريح كرد: يكي از اين مشكلات، استخدام 400 هزار نفر در اين دانشگاه است كه بار مالي زيادي را به بخش سلامت در دانشگاه علوم پزشكي ايجاد كرده است؛ ما از نمايندگان تقاضا كرديم تا در كميسيون تلفيق و در جريان بررسي لايحه بودجه رديفي خاص براي اين افراد در نظر گيرند به گونهاي كه با اخذ مجوز از سوي معاونت نظارت راهبردي بتوانند استخدام شده تا حقوق آنها به طور مستقل پرداخت شود.
وي، با بيان اينكه بيمهها در لايحه بودجه 93 با رشد 66 درصدي روبرو است، تاكيد كرد: با توجه به نگاهي كه دولت به بخش بيمه داشته است بايد بتوان يكسانسازي دفترچههاي بيمه را به صورت كارت الكترونيك با عنوان بيمه سلامت ايرانيان داشته باشيم و عدالت در سلامت را عملياتي كنيم.
نماينده مردم اردل، فارسان، كيار و كوهرنگ در مجلس نهم، با تاكيد بر اينكه در مجموع سهم بودجه حوزه سلامت با سهم كل بيمهها حددود 325 هزار و 120ميليارد تومان است، يادآور شد: بايد به اين نكته توجه داشت كه اين سهم بودجه براي دستگاهها مناسب نيست و براي حل اين معضل لازم است دولت و مجلس به كمك بودجه سلامت بشتابد.
فرسودگي ناوگان آمبولانس هزينهاي بر دوش حوزه سلامت
اين نماينده مردم در مجلس نهم، تصريح كرد: اكنون يكي از مشكلات حوزه سلامت، فرسودگي ناوگان آمبولانس كشور است زيرا حدود 50 درصد اين ناوگانها بالاي 7 سال قدمت دارند در حالي كه زمان استفاده از آنها حدود 5 سال است بنابراين در سطح كشور به ويژه مناطق صعبالعبور 50 دستگاه آمبولانس نياز است.
وي، افزود: در گذشته بودجهاي براي ماندگاري متخصصان در مناطق محروم پيشبيني شد كه متاسفانه در سال اخير به دليل نبود حمايتهاي مالي متخصصان در مناطق محروم يا جذب نميشدند يا به مدت طولاني در اين مناطق نميماندند كه متاسفانه اين موضوع نيز در بودجه امسال ناديده گرفته شد و با كاهش 19 درصدي بودجه براي اين مهم روبرو بودهايم.
كاهش يك درصدي بودجه بيماران خاص
عزيزيفارساني، تاكيد كرد: بودجه بيماران خاص نيز با كاهش يك درصدي مواجه شده كه ما تقاضا داريم نسبت به تامين بودجه براي مشكلات ضروري در حوزه سلامت تمهيداتي انديشيده شود.
وي، با انتقاد از اينكه در لايحه بودجه سال 93 به موضوع جمعيت توجه زيادي نشده است، تصريح كرد: اين مهم مورد تاكيد مقام معظم رهبري بود ولي متاسفانه شاهد آن هستيم كه روي اين بحث سرمايهگذاري نشده كه اميد است بودجه بخش جمعيت را با نگاه تقويت بنيان خانواده بيشاز پيش مورد توجه قرار گيرد.
پيشبيني نشدن درآمد حاصل از هدفمندي يارانهها در حوزه سلامت
نماينده مردم اردل، فارسان، كيار و كوهرنگ در مجلس نهم، با يادآوري افزايش 14درصدي بودجه سلامت، تصريح كرد: به طور حتم اگر اين 14 درصد به طور كامل به حوزه سلامت اختصاص پيدا كند باز هم با انبوهي از مشكلات روبرو هستيم؛ در سال گذشته از جمع بودجه حوزه سلامت تنها 56 درصد اختصاص يافت و اگر ما فرض را بر اين بگيريم كه امسال 70 درصد به اين بخش تخصيص يابد باز هم نميتوان باري از دوش بخش درمان برداشت.
اين نماينده مردم در مجلس نهم، با بيان اينكه نگاه دولت به بحث مثبت بوده است، تاكيد كرد: البته دولت تمام تلاش خود را براي توجه به اين حوزه به كار گرفته و اميد است با تخصيص 100درصدي بودجه به حوزه سلامت بتوان بخشي از معضلات آن را كاهش داد.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلسشوراي اسلامي، با تاكيد بر اينكه اختصاص درآمد حاصل از هدفمندي يارانهها به حوزه سلامت در بودجه پيشبيني نشده است، گفت: دولت هنوز برنامه روشني براي بحث هدفمند سازي يارانهها ندارد به گونهاي كه يكي از ابهامات موجود در بودجه نيز به اين بحث اختصاص دارد بنابراين لازم است دولت با برنامهاي مدون تكليف اجراي اين طرح و سهم سلامت از آن را مشخص كند./
پايان پيام
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]