تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843236497




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حذف نگاه سياسي از جايزه‌ «كتاب سال»


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: حذف نگاه سياسي از جايزه‌ «كتاب سال»
دبير علمي جايزه‌ كتاب سال گفت: اگر در دوره‌هاي گذشته در معرفي برگزيده‌هاي جايزه‌ كتاب سال احتمالا ملاحظات سياسي وجود داشته، در دوره جديد قرار نيست اين اتفاق رخ دهد و خط و خطوط سياسي در برگزيده شدن يا نشدن آثار دخالت كند.

نجفقلي حبيبي همچنين از نويسندگاني كه در دوره‌هاي گذشته آثارشان با نگاه سياسي بررسي شده است، خواست بزرگواري كنند و آن را ناديده بگيرند.

نجفقلي حبيبي كه به تازگي طي حكمي از سوي علي جنتي - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - به عنوان دبير علمي جايزه كتاب سال معرفي شده است، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ادبيات و نشر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره برنامه‌هاي خود براي دوره‌هاي پيش روي جايزه كتاب سال و كتاب فصل، گفت: چون از قبل براي دوره‌هاي پيش رو برنامه‌ريزي شده كه هم‌اكنون نيز در حال انجام است، فعلا غير از مواردي جزيي، خيلي نمي‌توانيم تغيير زيادي در اين برنامه‌ها و رويكردها ايجاد كنيم.

او در ادامه در رابطه با برنامه‌هاي جزيي كه احتمال تغيير آن‌ها مي‌رود، توضيح داد: با برخي از داوراني كه براي داوري آثار حضور پيدا نمي‌كنند، صحبت خواهيم كرد و اگر حضور پيدا نكردن آن‌ها براي داوري كتاب‌ها همچنان ادامه داشته باشد، افراد ديگري را به جاي آن‌ها جايگزين مي‌كنيم؛ اما در هر حال براي دوره در حال برگزاري خيلي فرصت تغيير وجود ندارد.

حبيبي سپس در پاسخ به اين سؤال كه در دوره‌هاي آينده جايزه كتاب سال چه تغييراتي انجام خواهد شد، اظهار كرد:در حال حاضر پيشنهادهايي در زمينه اضافه كردن برخي از بخش‌ها و موضوعات ديگر مطرح شده است. موضوع فلسطين، كتاب‌هاي درسي دانشگاه‌ها بخصوص دوره ليسانس كه در حال حاضر به آن توجه نمي‌شود، هوش ايراني و هويت ايراني و اسلامي از جمله اين موارد پيشنهادي هستند و در اين مقولات ما از استادان صاحب فضيلت مي‌خواهيم كه آثار جدي‌تري خلق كنند. همچنين از آن‌ها مي‌خواهيم پيشنهادهاي خود را براي بهتر شدن جوايز كتاب سال و فصل ارائه دهند، چرا كه در اين دوره بنا داريم به منظور افزايش كيفيت داوري‌ها در حوزه‌هاي مختلف، بيش‌تر به اهل فضيلت و علم و متخصصان گوش دهيم.

دبير علمي جايزه‌ كتاب سال همچنين گفت: پيشنهاد مي‌دهم دانشمندان و فضلا در حوزه‌هايي كه جاي خالي كتاب‌ها ديده مي‌شود، شروع به نوشتن كنند تا در سال‌هاي بعدي فرصت فراهم شود و در حوزه‌هاي مختلف اعم از كودك و نوجوان، مسائل سياسي، اجتماعي، تخصصي، علمي و دانشگاهي، آثار خوبي مورد داوري قرار گيرند.

او يكي ديگر از پيشنهادهاي مطرح‌شده براي اضافه شدن به جايزه كتاب سال را بخش كتاب‌هاي عامه‌پسند عنوان كرد و در اين زمينه توضيح داد: در حال حاضر كتاب‌هايي كه انتخاب مي‌شود، بيش‌تر براساس ذائقه متخصصان است، اما بخشي براي داوري كتاب‌هاي خوبي كه براي عامه مردم نوشته مي‌شود، در جايزه‌ كتاب سال وجود ندارد؛ به همين خاطر هم‌اكنون در حال بحث كردن درباره اين موضوع هستيم تا ببينيم امكان اضافه شدن اين بخش به جايزه وجود دارد يا خير.

حبيبي افزود: همچنين پيشنهادهايي براي اضافه شدن بخش «اسلام معاصر» به جايزه كتاب سال مطرح شده است كه آثاري در اين حوزه مي‌تواند با توجه به مسائل سياسي كشورهاي اسلامي به عنوان يك باب و مقوله جديد مورد بررسي قرار گيرد.

او در بخش ديگري از گفت‌وگو با ايسنا درباره اين‌كه چرا در بسياري مواقع در جايزه كتاب سال در بخش ادبيات داستاني و شعر اثري به عنوان برگزيده معرفي نشده است، گفت: ادبيات و داستان و رمان و شعر با توجه به ريشه‌هاي تاريخي كه در فرهنگ ما دارند، حتما لازم است مورد توجه قرار گيرند و به آن‌ها پرداخته شود. البته داستان‌نويسي به سبك جديد در ايران ريشه كم‌تري دارد، ولي در حال حاضر بالأخره جزو لوازم فرهنگي ايرانيان محسوب مي‌شود. شعر هم از گذشته در فرهنگ و انديشه ايراني ريشه داشته است.

حبيبي در همين زمينه توضيح داد: از دلايل معرفي نشدن برگزيده حوزه ادبيات داستاني و شعر در دوره‌هاي گذشته جايزه‌ كتاب سال مي‌تواند خلق نشدن آثاري قوي در حد برگزيده شدن باشد. خود من هم تا آن‌جايي كه در كتاب‌ها جست‌وجو كردم، كتابي را كه شايسته برگزيده شدن باشد، نيافتم. البته اين اين موضوع ممكن است به خاطر نرسيدن برخي از آثار به جايزه باشد، چون به هر حال اطلاعيه ارسال آثار از سوي جايزه و خانه‌ كتاب اعلام مي‌شود، ولي ناشران و مؤلفان ممكن است به دلايلي از آن مطلع نشده باشند و كتاب‌هاي‌شان را براي داوري به جايزه نفرستاده باشند، با اين حال من همين‌جا عرض مي‌كنم اگر كساني فكر مي‌كنند كتاب‌شان به اين جايزه نرسيده است، لطف كنند و كتاب‌شان را سريع براي ما بفرستند و در اين زمينه كوتاهي نكنند.

او در ادامه گفت: ظاهرا اين امكان وجود ندارد كه جايزه براي همه ناشران به صورت خصوصي اطلاعيه بدهد؛ بنابراين لازم است در اين‌جا خود ناشران و مؤلفان كمي براي اين موضوع اهميت قائل شوند و پيگير ارسال كتاب‌هاي‌شان به جايزه باشند.

حبيبي همچنين درباره وجود رويكرد و نگاه سياسي به آثار در داوري‌هاي دوره‌هاي گذشته جايزه‌ كتاب سال به ايسنا گفت: به هر حال اگر احتمالا در دوره‌هاي گذشته در معرفي برگزيده‌هاي جايزه‌ كتاب سال ملاحظات سياسي وجود داشته است، در دوره جديد قرار نيست اين اتفاق رخ دهد و خط و خطوط سياسي در برگزيده شدن يا نشدن آثار دخالت كند.

او افزود: همين‌جا اعلام مي‌كنم كه در دور جديد هر اثري كه در قالب فرهنگ جمهوري اسلامي منتشر شود، بدون نگاه سياسي، داوري خواهد شد. از نويسندگاني هم كه قبلا آثارشان با اين رويكرد داوري شده است، مي‌خواهم بزرگواري كنند و آن را ناديده بگيرند، چون ديگر قرار نيست از اين اتفاقات رخ دهد.

دبير علمي جايزه كتاب سال در ادامه توضيح داد: در نظر نگرفتن مسائل سياسي براي داوري كتاب‌ها اولين بحثي است كه خود مقامات وزارت ارشاد نيز در دوره جديد به آن اشاره كرده‌اند و ما هم به شدت دنبال اين هستيم كه ديگر اين اتفاق نيافتد و آثار فقط بايد صلاحيت علمي‌شان احراز شود.

او درباره علت معرفي نشدن داورهاي جايزه كتاب سال و فصل نيز اظهار كرد: بحث داوري‌ها موضوعي جدي است؛ در فرهنگ ما معرفي كردن داورها محاسني دارد كه از جمله آن اين است كه مؤلفان و مردم از ميزان اعتبار آنان آگاه مي‌شوند، اما از آن طرف يك سلسله توقعات به وجود مي‌آورد كه ممكن است موجب تحت فشار قرار گرفتن آن‌ها شود. مثلا ممكن است كساني كه آثارشان به عنوان برگزيده معرفي نشده است، مسائل مختلفي را پيش بكشند كه شايد درست و وافعي نباشد، اما من همين‌جا پيشنهاد مي‌دهم اگر كساني با دليلي قانع‌كننده اعلام كنند كه مي‌توان با معرفي داوران باعث شد كه به كيفيت جايزه اضافه شود، پيشنهاد خود را اعلام كنند تا مورد بررسي قرار گيرد كه آيا مي‌توان نام داوران را معرفي كرد يا خير؟

او در همين‌باره اضافه كرد: ممكن است افرادي كه آثارشان برگزيده نمي‌شود، عليه داور يا داوران شروع به سم‌پاشي كنند و اين موضوع باعث تزلزل داوران در رأي دادن به آثار شود، بنابراين اين مشكل وجود دارد، اما ما از جامعه علمي مي‌خواهيم كه اگر نظرات قانع‌كننده‌اي براي ما دارند كه به واسطه آن مي‌توان داوران را معرفي كرد و از آسيب‌هاي اين معرفي دور ماند، آن‌ها را به ما پيشنهاد دهند. اگر اين اطمينان خاطر حاصل شود كه آسيبي به جايزه نخواهد خورد، ما داورها را معرفي خواهيم كرد، البته اين منوط به تصويب در آيين‌نامه جايزه است.

حبيبي در پايان درباره دوره‌هاي پيش روي جايزه كتاب فصل نيز گفت: هفته آينده دوره پاييز كتاب فصل برگزار خواهد شد و جوايز به برگزيدگان اهدا خواهد شد. براي دوره زمستان نيز مقدمات آن را شروع كرده‌ايم. همچنين براي برگزاري كتاب سال كارهايي انجام شده و تنها يكي دو جلسه ديگر بايد با حضور هيأت علمي عالي برنامه برگزار شود، تا نتايج مشخص شود و برگزيدگان در دهه فجر اعلام شود.

انتهاي پيام

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن