واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از رونمايي مجموعه كتابهاي قصه عاشورا/2زائري: جايزهاي سالانه براي كتابهاي ديني كودك تاسيس شود
محمدرضا زائري گفت: آرزوي من اين است كه اين جلسات استمرار داشته باشد و مجمع ناشران روي اين موضوع سرمايهگذاري كرده و جايزهاي سالانه براي كتابهاي ديني كودك تعريف شود.
به گزارش خبرنگار كتاب و ادبيات خبرگزاري فارس، مراسم رونمايي از دفتر اول قصه عاشورا با سخنراني سيدعلي كاشفيخوانساري از نويسندگان و پژوهشگران كتاب كودك ادامه يافت.
اين نويسنده در اين مراسم گفت: كساني كه دغدغه رساندن معارف ديني را به مخاطبان كودك و نوجوان دارند هميشه با اين سوال روبرو هستند كه چگونه با اين مخاطب صحبت شود كه تأثيرگذار باشد چون ارتباط جرياني دو سويه است و تا زماني كه از مخاطب بازخور مناسب نگيريم مسير ناتمام ميماند.
وي با اشاره به پيچيدگيهاي كتاب نوشتن براي كودكان آن هم در حوزه معارف ديني، اظهار داشت: بيشتر كتابهاي امروز براي مخاطبيني نوشته شده است كه آموزشهاي لازم را ديده و در محيط اسلامي تربيت شده است و ما ميخواهيم اطلاعات جديدي به او بدهيم اما دسته دومي از مخاطبان نوجوان وجود دارد كه از پيشينه اطلاعاتي كمتري برخوردارند و ما براي اين بخش از مخاطبان كمتر كار كردهايم.
وي افزود: براي مخاطبان كودك و نوجوان احساسي وجود دارد كه درباره ادبيات ديني بسيار گفته شده است و اين احساس اشباع كه احساسي كاذب است مظلوميت ادبيات ديني ما را دو چندان ميكند و همه با وجود فراواني تبليغات ديني براي مخاطب كودك و نوجوان و برنامههاي صدا و سيما با آموزشهاي مدرسه بر اين باورند كه آنها همه چيز را ميدانند. خودشان هم به قدري با تكرار اين معلومات مواجه شدهاند كه گمان ميكنند همه چيز را ميدانند. اما اگر از همين مخاطب بخواهيم درباره رفتار و اخلاق ائمه چيزي بگويد نميتواند چون ما آنها را با اطلاعاتي مورد هجوم قرار دادهايم كه چندان به كارش نميآيد در حالي كه بحثهاي اخلاقي، اجتماعي و انساني بيشتر مدنظر است و به كار مخاطب ميآيد.
كاشفيخوانساري اظهار داشت: با توجه به اين موضوعات كار نويسنده ادبيات ديني دشوار ميشود او بايد به گونهاي براي مخاطبش از اهل بيت بگويد كه از ابتدا راه مشخص نباشد و مخاطب نوجوان فكر كند كه قبلا اين مطالب را نشنيده است و فضاي جديدي در اين حوزه براي آنها به وجود بيايد و با همه اين تفاسير اهميت مجموعه قصه عاشورا روشن ميشود كه در آن تلاش شده است با فضاي بصري شاخص و متفاوت مخاطب را به اين باور برساند كه با كتاب متفاوتي روبرو است.
اين نويسنده با اشاره به مشكلاتي كه در بازار نشر وجود دارد، همكاري يك ناشر و توزيعكننده كتاب را بسيار خوب ارزيابي كرد و گفت: پيش از اين با افراط در متن كتابها مواجه بوديم و به تصوير و كتاب آرايي هيچ توجهي نميشد اما امروز اين ضرورت مورد توجه قرار گرفته است اما در عين پرداختن به زيبايي كتاب باز هم بايد روي بناي متنها حساس باشيم.
سخنران پاياني اين مراسم حجتالاسلام و المسلمين محمدرضا زائري بود.
او با ارزشمند و اثرگذارخواندن اين مجموعه كتابها گفت: اين كتابها قطعا در سالهاي آينده خودش را نشان ميدهد همانطور كه من و همنسلان من كتابها و مجلاتي را كه در سالهاي كودكي براي ما منتشر مي شد هرگز فراموش نكردهايم و اين كتابها هم كتابهايي نيستند كه فراموش شود و با طراحي، فرم و گرافيك منحصر به فرد در ذهنها ميماند و خيلي خوشايند است.
وي افزود: اما نگراني من درباره غلبه فرم و محتوا البته اين معنايش آن نيست كه ما به فرم توجه نكنيم بلكه بايد روي محتوا نيز به همين شدت حساس باشيم. ما به كارگاههاي تجربي توليد براي كتابهاي ديني كودكان نياز جدي داريم و بالاخره بايد جايي به پرسشهايي از اين دست پاسخ دهيم كه آيا پرده كشيدن روي صورت معصوم(ع) دليل دارد يا نه و در درسهاي تخصصي اين پرسشها پاسخ داده شوند و تعريف كنند كه تصويرگري صورت معصوم چگونه باشد. بحث محتواي كتابها هم به كارگاههاي جدي نياز دارد.
زائري اظهار داشت: اميدوارم اين جلسات فضايي را به وجود آورد كه به چنين بحثهاي تخصصي منجر شود و آرزوي من استمرار اين جلسات است و توقع ميرود كه مجمع ناشران روي اين حوزه سرمايهگذاري كند كه با برگزاري جايزههايي مثل جايزه سالانه براي كتابهاي ديني كودك به غناي اين حوزه كمك شود.
در پايان اين مراسم از دفتر اول مجموعه كتابهاي قصه عاشورا كه شامل 15 جلد كتاب تصويرگري شده درباره وقايع عاشورا رونمايي شد.
انتهاي پيام/و
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]