واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
دفتر اول مجموعه 72 جلدی «قصه عاشورا» رونمایی شد خبرگزاری رسا ـ حجتالاسلام زائری در مراسم رونمایی از مجموعه «قصه عاشورا» اظهار کرد: توجه به ظاهر نباید بر متن غلبه کند و محتوا را تحتالشعاع قرار دهد، برای تولید آثاری مشابه «قصه عاشورا» در حوزه ادبیات دینی کودک و نوجوان، نیاز به برگزاری کارگاههای تجربی احساس میشود.
به گزارش خبرگزاری رسا، آیین رونمایی از دفتر اول مجموعه 72 جلدی «قصه عاشورا» نوشته پرویز امینی امروز (26آذرماه) به همت انتشارات وزیر و با همکاری شرکت توزیع کتاب ترنج، مجمع ناشرانانقلاب اسلامی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در موزه امام علی علیه اسلام برگزارشد.
حجتالاسلام محمدرضا زائری در این مراسم اظهار داشت: بهتر است در مراسمهایی نظیر معرفی و رونمایی کتاب بهجای تعارفهای متداول از عملیاتی شدن برخی از فعالیتها در حوزه نشر کشور صحبت کنیم.
وی گفت: مجموعه «قصه عاشورا» با طراحی جلد و فرمی که در آن لحاظ شده در ردیف آثاری ماندگار قرار خواهد گرفت که امیدوارم این قبیل کارها را جدیتر گرفته شود.
حجتالاسلام محمدرضا زائری تصریح کرد: این مجموعه از لحاظ فرم و تصویرگری در سطح بالایی قرار دارد اما توجه به ظاهر آن نباید بر متن غلبه کند و محتوا را تحتالشعاع قرار دهد. برای تولید آثاری مشابه «قصه عاشورا» در حوزه ادبیات دینی کودک و نوجوان، نیاز به برگزاری کارگاههای تجربی احساس میشود.
وی ادامه داد: در سال 1372 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برنامههایی را با موضوع نقدر و بررسی ادبیات کودک برگزار میکردیم که متاسفانه ناتمام ماند. اگر آن جلسات تداوم پیدا میکرد امروز آثار فاخر بیشتری در حوزه ادبیات دینی کودک وجود داشت.
حجتالاسلام محمدرضا زائری افزود: از مجمع ناشران انقلاب اسلامی انتظار داریم، اکنون که وارد این عرصه شده است، کارهای جدیتری انجام دهد. به مجمع پیشنهاد میکنم تا سالانه جایزهای برای کارهای مذهبی کودک در نظر بگیرد تا بهصورت جدی به نیاز این گروه سنی پرداخته شود.
نوجوانان در برابر پیامهای تکراری دینی مقاومت میکنند
در ادامه این مراسم، سیدعلی کاشفی خوانساری، شناخت و توجه به مخاطب را مهمترین مسئله در حوزه ادبیات دینی کودک و نوجوان توصیف کرد و گفت: بسیاری از کارهایی که برای این گروه انجام میشود برای مخاطبی است که همراه و باورمند بوده و در محیطی همسو با فرهنگ اسلامی رشد کرده است در حالیکه دستهای از مخاطبان از این آموزشهای دینی مناسب بهرهمند نشدهاند و متاسفانه آثار تولید شده برای این گروه کم است.
وی افزود: در بسیاری از مراسمهای عزاداری، مداحان و سخنرانان با نکتهای از واقعه عاشورا مردم را به گریه میاندازند. اگر این مخاطبهای بیاطلاع با مطالعه آثار خوب دینی در جریان اصلی ماجرا قرار بگیرند، مفهوم سخنان را بهتر درک میکنند.
کاشفی ادامه داد: برای جذب مخاطب به آثار دینی باید از مسیری متفاوت وارد شویم. مخاطبان نوجوان ما در برابر اخبار و مسائل دینی احساس بینیازی و اشباع شدن میکنند که این احساس کاذب است. از آنجایی که در کتابها، رسانهها و مطبوعات پیوسته به مسائل مختلف دینی پرداخته میشود، نگاه نوجوان ما این است که پیگیری و مطالعه درباره این مسائل امری تکراری است.
او تصریح کرد: نوجوانان به این باور رسیدهاند که این ماجراها را میدانند و در برابر پیام تکراری مقاومت نشان میدهند. به عبارت دیگر مخاطب ایرانی در برابر محتوای مذهبی واکسینه شده است بنابراین باید بهدنبال راه جدیدی برای انتقال مفاهیم باشیم.
این مترجم و نویسنده در ادامه به ویژگیهای تصویری مجموعه «قصه عاشورا» اشاره کرد و توضیح داد: رویکرد مجموعه «قصه عاشوار» ادامه جریانات «کمیک استریپ» و «فوتو رمان» است؛ تصاویر به کمک متن آمده و شاهد نوآوری در این اثر هستیم. افراد شاخص و سرآمدی در تصویرگری و طراحی این کتاب فعالیت داشتهاند.
وی گفت: کتابهایی از این دست نشان میدهند که کتاب محصولی فرهنگی و جدا از ارزشهای معنوی آن است. برگزاری مراسمهایی همچون رونمایی و جلسات نقد و بررسی در راستای توجه به کتاب در قالب عنصری فرهنگی، به رشد و رونق بازار نشر کمک میکند.
«قصه عاشورا» نگاهی ویژه به نوجوانان دارد
محمود حکیمی نیز در بخشی از این مراسم درباره وضعیت گرایش به دین اسلام خصوصا مذهب شیعه در جهان، گفت: در دنیا گرایش به دین رو به افزایش است. بنده در کتاب «تاریخ تمدن» درباره کمونیسم و مارکسیم نوشتهام که مردم جهان برخلاف نظر «مارکس»، «لنین»و «استالین» از چند دهه قبل به سمت دین روی آورده بودند.
وی افزود: تمایل مردم جهان بهسمت دین اسلام خصوصا مذهب شیعه افزایشی چشمگیر دارد. بهعنوان مثال با وجود تبلیغات گسترده شبکههای وهابی و فعالیتهای ضد شیعی کشور عربستان، گرایش مردم آفریقا به مذهب تشیع شگفتانگیز است. براساس آمار، 200 هزار نفر از مردم نیجریه نیز در شهریورماه شیعه شدند.
این نویسنده ادامه داد: گروههای مختلفی در ماهواره، شبکههایی را راهاندازی کردهاند که هدف آنها تبلیغ عهد عتیق و عهد جدید است. این گروهها مسیحیت را دینی مهرانگیز و اسلام را دین خشونت معرفی میکنند در حالیکه همه میدانند به قولآنها این دین مهرانگیز در جنگ جهانی اول و دوم چه بلایی برسر پیروان خود آورد.
حکیمی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: بنده شخصا بر روی قشر نوجوان حساسیت خاصی دارم. مجموعه «قصه عاشورا» را از آن جهت دوست دارم که اثری فاخر و قابلقبول است و با نگاهی ویژه به نوجوانان تهیه و آماده شده است.
وی در ادامه به مقایسه میزان علاقهمندی نوجوانان به کتاب در قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و توضیح داد: در دوران قبل از انقلاب اسلامی بهخاطر شرایطی که بر کشور حاکم بود، نوجوانان اگر کتابی به دستشان میرسید حتما آن را مطالعه میکردند اما در حالحاضر این گروه سنی بهسختی مجذوب خواندن یک کتاب میشوند.
او افزود: مجموعه «قصه عاشورا» بهدلیل تصویرسازیهای خاص و قطع کوچکی که دارد قطعا مورد پسند نوجوانان قرار خواهد گرفت.
حکیمی در پایان گفت: توصیه من به فعالان فرهنگی و کسانی که برای نوجوانان فعالیت میکنند این است؛ بیشتر در این حوزه کار کنند. اگر نهضت عاشورا و امام حسین علیه السلام نبود، اسلامی در جهان باقی نمیماند.
گفتنی است مراسم رونمایی از دفتر اول مجموعه «قصه عاشورا» نوشته پرویز امینی امروز، 25 آذرماه، در موزه هنرهای دینی امام علی علیه السلام با حضور چهرههای شاخص فرهنگی برگزار شد./998/د101/ق
۱۳۹۲/۹/۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]