تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين اعمال، خداشناسى است، زيرا با وجود علم و معرفت، عمل، كم يا زياد تو را سود مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805096254




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تناقض‌هايي كه حل نمي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:الف: تناقض‌هايي كه حل نمي‌شود
در اثر برخورد يك دستگاه ميني‌بوس با يك دستگاه تريلي در محور دزفول – شوشتر در حوالي صالح‌شهر در يك كيلومتري شهر دزفول، دست‌كم ۱۰ نفر كشته و ۱۲ نفر ديگر مجروح شدند. هرچند در ساعت‌هاي اوليه وقوع سانحه، برخي خبرگزاري‌ها از كشته‌شدن دانش‌آموزان و برخي ديگر ازمرگ تعدادي دانشجو در ميني‌بوس خبر داده بودند اما، معاون عمليات اورژانس كشور گفت كه در اين سانحه هيچ يك از مسافران آسيب‌ديده دانش‌آموز نبوده‌اند بلكه افراد در رده سني ۲۰ تا ۵۰ سال بوده‌اند.

محمد سرور گفته است همه ۱۲ مجروح اين حادثه تصادف به بيمارستان گنجوي دزفول منتقل شده‌اند اما حال ۵ نفر آنها به شدت وخيم است كه به دستگاه ICU متصل هستند كه از اين تعداد هشت نفر مرد و پنج نفر ديگر زن هستند ضمن اينكه از ۱۰ كشته اين حادثه نيز پنج تن زن و پنج تن ديگر مرد هستند. فرماندار گتوند نيز از شدت وخامت حال سه نفر از مصدومان اين حادثه خبر داده و گفته است كه اين افراد در بيمارستان‌هاي اهواز در اتاق عمل هستند و مابقي نيز به مراكز درماني ديگر منتقل شده‌اند.

هوشنگ محمدپور برخلاف اعلام معاون عمليات اورِژانس كشور بيان كرد: بيشتر مسافران ميني‌بوس دانش‌آموزان دختر بودند كه از صالح‌شهر به سمت شوشتر در حركت بود. رئيس اداره تصادفات پليس‌راه كشور در اين خصوص با ارائه اطلاعات جديدي مي‌گويد: اين سانحه در ساعت هفت و ۵۰ دقيقه بامداد دوشنبه به وقوع پيوسته و كارشناسان راهنمايي و رانندگي علت وقوع اين سانحه را انحراف به چپ راننده ميني‌بوس و برخورد آن با تريلي كه از سمت مقابل در حال حركت بوده است اعلام كرده‌اند. سرهنگ همايون اسفندي‌نظر، معاون عمليات اورژانس و فرماندار گتوند را تائيد نمي‌كند و در آمار خود اظهار مي‌كند اكثر سانحه‌ديدگان دانشجوي دانشگاه شوشتر بوده‌اند. وي مي‌گويد: در اين سانحه راننده ميني‌بوس كشته شده ولي راننده تريلي مجروح و به بيمارستان اعزام شده است.

اسامي مجروحان حادثه
اورژانس كشور اسامي مجروحان اين حادثه كه توسط اين مركز به بيمارستان دكتر گنجويان دزفول منتقل شده‌اند را اعلام كرد. بر اين اساس، از ۱۰ مصدوم انتقالي به بيمارستان گنجويان دزفول، هويت هفت نفر شناسايي شده است و هويت سه نفر ديگر مشخص نيست كه يكي از آنها نيز در بيمارستان جان باخت. اسامي مصدومان شناسايي شده اين حادثه به شرح زير است: محمد نبوتي، معصومه عباس‌زاده، گل‌افروز مختاري، پرگل جمال‌پور، مريم علي‌محمدي، بهروز يوسفي، مهدي مختاري و امير شريف‌زاده.

حادثه پس از حادثه
و اين بار نيز مسئولان هر يك با اظهارنظرهاي خود تلاش مي‌كنند ضمن همدردي با خانواده‌هاي كشته‌ها و آسيب‌ديده‌هاي اين سانحه به كالبدشكافي از منظر خود بپردازند و كميته‌هاي تحقيق و تفحص به راه افتاده و درنهايت مقصري اعلام و سپس همه چيز تمام مي‌شود ولي، آنچه تمام‌شدني نيست غم و اندوه بازماندگان سوانحي از اين دست است كه هرازچند گاهي وقوعش خبري مي‌شود براي خواندن و اظهارنظرهاي پس از آن. با فروكش‌كردن احساسات در اين خصوص، همه آنچه گفته و نوشته شده است به فراموشي سپرده مي‌شود و ديگر خبري از اظهارنظرها نمي‌شود و اين دور تسلسل همچنان ادامه مي‌يابد.

جاي خالي مديريت بحران در آمارها
از سوي ديگر، تناقض‌ها در ارائه آمارها سبب مي‌شود مردمي كه داراي بستگاني در محل حادثه هستند هر يك با شنيدن اخبار متفاوت سراسيمه و نگران خود را به شهري كه عزيزش در آن است برساند يا با نگراني جوياي حال قوم و خويشش شود و اين براي نخستين‌بار نيست كه رسانه‌ها با اين آمارهاي متفاوت از مسئولان گوناگون به اين موضوع دامن مي‌زنند. در اين ميان اما رسانه‌ها نيز خود قرباني تناقض‌ها مي‌شوند و همواره در چنين مواردي سردرگم مي‌مانند كه كدام آمار مستند و واقعي‌تر است؟ در اغلب سوانح و حوادث رخ داده در كشور مسئولان امر به دليل نبود ساختارهاي مناسب در اطلاع‌رساني هر يك با دادن آمارهايي كه به نظر درست مي‌رسد، رسانه‌ها را در كم و كيف خبر قرار مي‌دهند ولي به واقع مركز رسمي ارائه آمارها كه خبرنگاران بايد به آن مراجعه كنند در چنين سوانح و موقعيت‌هايي كجاست؟

محمود مظفر، رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال‌احمر با منطقي دانستن آمارهاي ارائه شده از مراكز مختلف درمورد تعداد كشته‌ها و مجروحان سوانح در ساعات اوليه بروز هر حادثه‌اي مي‌گويد: در چند ساعت بروز هر حادثه و موضوع غيرمترقبه‌اي، تناقض در آمارهاي ارائه‌شده درمورد تعداد كشته‌ها و مجروحان موضوعي طبيعي است چراكه ممكن است فردي در محل حادثه زنده مانده باشد و پس از انتقال به بيمارستان جان خود را از دست بدهد يا اينكه در محل حادثه فرد در كماي شديد بوده و براي او گزارش فوت نوشته شده باشد ولي پس از انتقال به بيمارستان از كما خارج شود به همين دليل آمارهاي مرگ و تعداد مجروحان و تناقض آن در اين ساعت‌ها معمول است. وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مسئولان حاضر در صحنه مجازند از ظن خود يا آمارهايي كه در اختيار دارند، اطلاع‌رساني به رسانه‌ها داشته باشند، گفت: اطلاع‌رساني در هر حادثه‌اي نيازمند يك مرجع واحد با آمارهاي دقيق است و اين موضوع بايد در حوادث مورد توجه مسئولان قرار گيرد ولي، رسانه‌ها و خبرنگاران به‌دليل اينكه تشنه دريافت اطلاعات در صحنه و انتقال آن به مراكز خبري خود هستند مسئولان حاضر در صحنه را مجبور به پاسخگويي مي‌كنند كه به اين دليل تناقضاتي در ارائه آمارها و مباحث ديگر به‌وجود مي‌آيد.

رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال‌احمر با اشاره به اينكه ايران جزو پنج كشور پرحادثه جهان است بر ضرورت ايجاد وزارتخانه بحران يا ارتقاي سازمان مديريت بحران به‌عنوان يكي از معاونت‌هاي رياست‌جمهوري تاكيد كرد و افزود: درصورتي كه چنين وزارتخانه‌اي ايجاد يا سازمان مديريت بحران به معاونت تبديل شود، اشراف بيشتري بر حوادث و مديريت بر آن ايجاد و درنهايت مي‌توان با توجه به اختيارات وسيع چنين مجموعه‌اي خدمات بيشتر و هدايت‌شده‌اي را ارائه كرد. مظفر با تاكيد بر اينكه عده‌اي گمان مي‌كنند مديريت بحران صرفا هنگام بروز مشكل بايد به انجام برسد با رد اين موضوع گفت: بايد قبل و بعد از بروز بحران نيز برنامه‌هايي براي مقابله داشته باشيم.

شبكه بحران در صدا و سيما راه‌اندازي شود
وي بر ضرورت ايجاد شبكه‌اي تلويزيوني مستقل با نام «بحران» تاكيد كرد و گفت: در برخي كشورها كه يك‌دهم ايران نيز بحران در آنها وجود ندارد، چنين شبكه‌اي با هدف اطلاع‌رساني و فرهنگ‌سازي براي پيشگيري و مقابله با حوادث مختلف راه‌اندازي شده و توليد كافي نيز داشته است بنابراين مي‌طلبد، در كشوري كه در رده كشورهاي بلاخيز جهان است اين موضوع با حمايت دستگاه‌هاي مختلف مورد توجه قرار گيرد.

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن