واضح آرشیو وب فارسی:الف: شناسايي خانوارهاي مرفه توسط دولت
رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس از ادامه شناسايي خانوارهاي مرفه توسط دولت خبر داد و گفت كه لايحه بودجه۹۳ بدون لايحه هدفمندي براي فاز دوم "ناقص" است.
به گزارش تسنيم، حجتالاسلام غلامرضا مصباحيمقدم رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي كه صبح امروز از خبرگزاري تسنيم بازديد كرد، در گفتوگويي با خبرنگاران تسنيم به سوالات مختلف پاسخ داد. وي در بخشي از سخنان خود با اشاره به تصميم دولت براي تقديم لايحه هدفمندي يارانهها در سال آينده گفت: آقاي دژپسند (معاون نوبخت) در جلسهاي كه با اعضاي كميسيون داشت، گفته كه تلاش خواهيم كرد تا لايحه هدفمندي يارانهها در سال ۹۳ را به كميسيون تلفيق برسانيم و ما نيز دولت را براي انجام اين كار تاكيد و تشويق كرديم.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس با بيان اينكه لايحه بودجه بدون لايحه هدفمندي براي فاز دوم "ناقص" است، خاطرنشان كرد: به آقاي دژپسند گفتيم كه اگر بنا باشد لايحه جداگانهاي براي فاز دوم هدفمندكردن يارانهها به مجلس ارائه شود، بودجه به دو بودجه تبديل ميشود و از وحدت و يكپارچگي بودجه كه اقتضاي اصل ۵۳ قانون اساسي است، فاصله ميگيريم لذا بايد دولت پيشنهادات خود را ارائه دهد تا در كميسيون تلفيق آن را بررسي كنيم و انتظار داريم كه دولت لايحه هدفمندي يارانهها را قبل از بررسي لايحه بودجه سال ۹۳ در كميسيون تلفيق آغاز شود، به مجلس ارائه كند و اين يك خبر نيست بلكه يك انتظار است.
مصباحيمقدم در خصوص اينكه آيا يارانهاي براي توليد و صنعت در سال ۹۳ نيز در نظر گرفته شده يا خير؟ گفت: اگر امسال مطابق اقدامي كه مجلس آغاز كرد، ولي ناكام ماند بنا را بر اين ميگذاشتيم كه بعضي دهكها از دريافت يارانه حذف شوند، شايد يكي دو مشكل را حل ميكرد و براي سال آينده زمينه را براي اقدام بعدي فراهم ميكرد.
وي ادامه داد: يك مشكل اين بود كه ماهانه با كسري هزار ميليارد توماني روبهرو هستيم و از اين طريق ميشد آن را جبران كرد. مشكل ديگر نيز اين بود كه از اين منبع هيچ كمكي را نميتوانيم در اختيار صنعت و توليد قرار دهيم اما اگر بعضي دهكها حذف ميشدند، منابعي را پيدا ميكرديم تا به توليد نيز كمك كنيم.
جلسه علني طوري مديريت شد كه حذف دهكها در صحن راي نياورد
رئيس كميسيون برنامه و بودجه با بيان اينكه اين كميسيون حذف دهكها را در اصلاحيه بودجه ۹۲ به تصويب رسانده بود، افزود: كميسيون برنامه و بودجه حذف برخي دهكها را در پيشنهادات الحاقيه خود در بودجه سال ۹۲ آورده بود اما جلسه علني طوري مديريت شد كه اين مورد راي نياورد.
مصباحي مقدم تصريح كرد: خبرها حاكي از آن است كه دولت ماجراي شناسايي خانوارهاي مرفه را ادامه ميدهد و اگر اين مساله را جدي بگيرند و اين كار انجام شود، بستر براي كاهش يارانهبگيران در سال ۹۳ فراهم ميشود و ميتوانيم شاهد اين اقدام باشيم و اگر اين اتفاق بيفتد، خيلي خوب است.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا دولت چنين بنايي را دارد تا دهكهايي را حذف كند، گفت: نميخواهم بگويم به صورت قاطع و جدي چنين بنايي را دارد، اما نگاه اينطور است و حركتي كه انجام ميدهد اينچنين است و نشان ميدهد كه دولت اين موضوع را رها نكرده است و اين نكته مثبتي است و ما نيز دولت را تشويق ميكنيم تا سراغ شناسايي خانوراهاي مرفه برود كه يا به صورت داوطلبانه و يا به صورت غيرداوطلبانه يارانه نگيرند چرا كه در شأن آنها هم نيست و در طرف مقابل بايد فاز دوم هدفمندي يارانهها به نظر ما اجرا شود تا امكان حمايت از توليد به صورت جدي ناشي از منابع درآمدي يارانهها فراهم شود.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه در پاسخ به اين سوال كه آيا امكان دارد حذف دهكها در لايحه هدفمندي يارانهها توسط دولت ارائه شود، خاطرنشان كرد: همانطور كه عرض كردم اگر دولت پيشنهاد خود را ارائه كند، چنين كاري را خواهيم كرد و حتي شايد اقدام ديگري انجام شود.
مصباحيمقدم در اينباره كه با توجه به بناي مجلس براي آماده كردن بودجه تا ۲۲ بهمن، اگر دولت حذف دهكها را در لايحه هدفمندي يارانهها ارائه ندهد، كميسيون چه اقدامي در اين باره انجام ميدهد، تاكيد كرد: ما به دنبال اين هستيم كه اين نقيصه را جبران كنيم و اگر با توافق دولت باشد، خيلي بهتر است. وي در پاسخ به اين سوال كه اگر دولت حذف دهكها را ارائه نكند، مجلس اقدامي انجام خواهد داد، گفت: احتمال اين مورد را شما بدهيد.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]