واضح آرشیو وب فارسی:مهر: لزوم شناسايي جوانان مستعد از سوي دولت/ صنعت و دانشگاه همديگر را تقويت كنند
تهران – خبرگزاري مهر: رئيس هيات موسس و عضو هيئت علمي موسسه آموزش عالي مازيار رويان با تاكيد بر اينكه سياست گذاري دولت بايد به سمت شناسايي جوانان مستعد برود، خواستار افزايش تعامل بين صنعت و دانشگاه شد.
به گزارش خبرنگار مهر، رضا سالاريان عصر امروز در حاشيه اختتاميه چهاردهمين نمايشگاه بزرگ دستاوردهاي پژوهشي و فناوري در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دانشگاه مازيار از سال 84 با دو رشته تاسيس شد و با تجهيز و توسعه امكانات در حال حاضر اين دانشگاه در 34 رشته مقطع شامل برق، معماري، معماري داخلي، شهرسازي، عمران، مهندسي پزشكي، گرافيك، نقاشي، حسابداري، كامپيوتر و ... پذيراي سه هزار و 600 دانشجو است.
رضا سالاريان عنوان كرد: تلاش ما بر اين بود كه از ابتداي راه انداززي دانشگاه با نگاه و رويكردي كيفي پيش رويم و در واقع با پرداختن به حوزه هاي پژوهشي و تحقيقاتي، كارنامه اي متفاوت ارائه دهيم كه در اين راستا طي دو سال گذشته نمايشگاهي از دستاوردهاي پژوهشي دانشجويان، اساتيد و محققان اين واحد دانشگاهي برگزار شد كه طي آن11 گروه آموزشي با اختصاص غرفه هاي مجزا به ارائه دستاوردهاي خود پرداختند.
اين مسئول گفت: در سال جاري نيز به منظور ترغيب محققان و پژوهشگران و برقراري ارتباط بيشتر بين دانشگاه و صنايع مختلف تصميم به شركت در نمايشگاه بين المللي گرفتيم، البته دانشگاه مازيار تنها مركز غيرانتفاعي كل كشور است كه در اين نمايشگاه حضور دارد و با توجه به نظرات بازديدكنندگان، طرحهاي ارائه شده را نسبت به ساير غرفه ها متفاوت اعلام كردند.
ارائه آخرين دستاوردهاي پژوهشي جوانان را ترغيب به علم اندوزي مي كند
سالاريان ادامه داد: طي سالهاي گذشته پژوهشگران و محققان دانشگاه در فضايي هزار متري به ارائه دستاوردهاي خود مي پرداختند كه امسال با حضور در نمايشگاه امسال اين فضا در غرفه 24 متري خلاصه شد كه موجب محدوديت در ارائه طرحها و حذف بخشي از آنها شد.
وي يادآور شد: اما با اين وجود طرحهاي برتر در حوزه هاي نرم افزاري، انتشارت و مقالات، رباتيك، آثار حجمي و ... در اين غرفه ارائه شده كه از آن جمله مي توان به 100 مقاله، 12 كتاب، 4 ربات، 20 اثر حجمي و ... اشاره كرد كه در مسابقات بين المللي موفق به كسب مقامهاي برتر شدند.
اين مسئول اظهار داشت: در اين نمايشگاه 4 ربات از جمله ربات كاملا هوشمند كشاورز كه مراحل آبياري، سم پاشي، تنظيم درجه حرارت، ميزان رطوبت و ... را به صورت خودكار انجام مي دهد، همچنين روبات فوتباليست و آتش نشان ارائه شده كه يكي از اين ربات ها در مسابقات ربوكاپ كشوري به مقام چهارم دست يافت، در رشته صنايع چوپ نيز طرحهايي ارائه شده كه داراي رتبه هاي اول و دوم در مسابقات جهاني هستند.
سالاريان گفت: در واقع ارائه آخرين دستاوردهاي پژوهشي و علمي در چنين نمايشگاه هايي، زمينه هاي ترغيب جوانان براي علم اندوزي را دو چندان مي كند، در اين زمينه دانشجويان اين دانشگاه موفق به كسب رتبه نخست كشوري در رشته عكاسي و كسب رتبه برتر در مسابقات 2011 لهستان در رشته گرافيك شده اند.
سياست گذاريهاي دولت به سوي شناسايي جوانان مستعد رود
رئيس هيات موسس و عضو هيئت علمي موسسه آموزش عالي مازيار رويان عنوان كرد: با توجه به ظرفيتهاي مطلوب دانشجويان رشته معماري دانشگاه، به دليل كمبود فضا دانشجويان به جاي ارائه ماكت، ايده هاي خود را در طراحي غرفه اجرا كردند كه به شهادت بازديدكنندگان نسبت به ديگر غرفه ها بسيار متفاوت بود.
وي با اشاره به ظرفيت ويژه كشور در حوزه نيروي انساني و دانشمندان جوان تاكيد كرد: اگر به جوانان بها داده شود، در تمام حوزه هاي فناوري، پژوهشي، علمي، ورزشي، فرهنگي، توليدي و ... شاهد ابداعات نابي خواهيم بود، در اين زمينه بايد سياست گذاري هاي دولت به سمتي رود كه جوانان مستعد شناسايي شده و نتيجه خلاقيت آنان در صنايع مختلف، حوزه هاي انساني، هنري، فرهنگي به كار گرفته شود.
از هم گسيختگي دانشگاه، صنعت، دولت مجلس مشكل ساز است
اين مسئول بيان كرد: در حال حاضر يكي از مشكلات اساسي كشور از هم گسيختگي دانشگاه، صنعت، دولت، مجلس و ... است كه به اين دليل موازي كاريهاي بسياري صورت مي گيرد لذا دولت بايد به كمك مجلس و ساير ارگانها ستادي راهبردي تنظيم كند تا ميان صنايع، چرخ اقتصاد و دانشگاه در حوزه هاي پژوهش و نوآوري ارتباط نزديك تري برقرار شود.
سالاريان گفت: اين اقدام مي تواند منشا كارايي و ثمربخشي بيشتري در حوزه هاي مذكور شود چرا كه در حال حاضر دانشجويان و دانش آموزان كشورمان در المپيادها و عرصه هاي بين المللي موفق به كسب رتبه هاي برتر مي شوند اما متاسفانه اين مسئله در صنعت تاثيري ندارد زيرا به اين پتانسيل توجهي نشده و مورد استفاده قرار نمي گيرد.
صنعت و دانشگاه همديگر را تقويت كنند
اين مسئول پيشنهاد داد: صنعت و دانشگاه بايد همديگر را تقويت كنند و متولي اين تقويت نيز دولت است كه مي تواند با مشخص كردن اولويتهاي كشور، پژوهش و تحقيقات دانشگاه ها، فعالان علمي، صنعتي و اقتصادي را بر اين اولويتها متمركز كند تا به پيشرفت هرچه بهتر و بيشتر دست يابيم.
رئيس هيات موسس و عضو هيئت علمي موسسه آموزش عالي مازيار رويان بر ضرورت اعتمادسازي ميان حوزه دانشگاهي و صنايع تاكيد كرد و گفت: اگر صنايع، اقتصاد و دولت به حوزه دانشگاهي اعتماد كرده و ساز و كارهاي حمايتي در اين زمينه در نظر بگيرند، به طور قطع موجب رشد و توسعه هرچه بيشتر كشور خواهد شد.
موسسه آموزش عالي مازيار رويان غرفه برتر چهاردهمين نمايشگاه پژوهش شد
وي در پاسخ به اين سئوال كه برگزاري چنين نمايشگاه هايي چه تاثيري در يجاد ارتباط بين صنعت و دانشگاه خواهد داشت، اعلام كرد: حضور در اين نمايشگاه ها علاوه بر ترغيب و تشويق پژوهشگران، با در معرض نمايش گذاشتن توانمندي جوانان مستعد، زمينه اي براي پيوند بين صنعت و دانشگاه و شناخت استعدادهاي نهفته دانش آموزان و دانشجويان خواهد بود.
سالاريان اذعان داشت: در اين راستا تلاش بر اين است كه در سال آينده نيز با توان مضاعف و طرح هاي پژوهشي و تحقيقاتي كيفي تر در اين نمايشگاه شركت كنيم.
لازم به ذكر است كه عصر امروز در آيين اختتاميه چهاردهمين نمايشگاه بزرگ دستاوردهاي پژوهشي و فناوري، از بين 250 غرفه موجود، غرفه موسسه آموزش عالي مازيار رويان به عنوان غرفه برتر شناخته شد.
كد خبر: 2198731
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۲۱:۵۳
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]