واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آموزش روشهاي پژوهش از سال 93 در دستور كار آموزش و پرورش
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اهميت پژوهشمحوري در تمام حوزههاي تعليم و تربيت، گفت: در برنامه سال آينده وزارتخانه آموزش روشهاي پژوهشي در اولويت كار قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار«آموزش و پرورش» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، علياصغر فاني در مراسم تقدير از معلمان و دانشآموزان پژوهشگر نمونه كه به مناسبت هفته پژوهش در سالن سينما فلسطين برگزار شد، گفت: زماني كه در حوزه كارشناسي و ستادي وارد امر پژوهش ميشويم، بايد به مسائل و چالشهاي امروز توجه كرده و براي رفع اين مشكل و مسائل راهكارهايي اتخاذ شود.
وي افزود: در چند سال اخير نظر شخصي مديران را براي مسائل مورد توجه قرار ميدادند؛ اما اينكه نظرمدير تا چه اندازه كارساز و منطبق با اصول است، خود يك سئوال بزرگي است. يا در مواردي از كارشناسان نظرخواهي ميكردند، ضمن آنكه پژوهش و تحقيق در مورد مسئله نيز يكي از مواردي است كه در مسائل و چالشها مطرح ميشود كه به نظر ميرسد پژوهش و تحقيق امري كارساز، اثربخش و منطقي است.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: در حوزه كارشناسي و تصميمگيري هيچ راهي جز پژوهش قابل اتكا نيست، بنابراين در حوزه ستادي و تصميمگيري كارشناسي بايد پژوهش به عنوان محور اصلي برنامهها قلمداد شود. البته بايد اين پژوهشها منطبق با اصول صحيح پژوهشي صورت بگيرد.
فاني با تاكيد بر اينكه روش استفاده از پژوهش بايد روش مناسبي باشد، خاطرنشان كرد: در روششناسي كار ممكن است پژوهش منطبق با موضوع نباشد. لذا خروجي آن نيز بيفايده خواهد بود، بنابراين بايد روشهاي مختلف و متناسب با مسئله مورد بهرهبرداري قرار بگيرد و نتيجه اينكه برخي از پژوهشها كارساز نيست و كاربستها را با مشكل مواجه ميكند، به علت منطبق نبودن روشهاي پژوهش با موضوع است.
وي با بيان اينكه در برنامه سال آينده آموزش روشهاي پژوهش در اولويت كاري آموزش و پرورش قرار خواهد گرفت، گفت: پژوهش در حوزه دانشآموزي يكي ديگر از برنامههاي جدي است.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: در حوزه پژوهش دانشآموزي چند سالي است كه بر اساس آييننامه شوراي عالي آموزش و پرورش بخشي از نمره ارزشيابي به پژوهش اختصاص يافته است؛ اما خلائي در اين بخش احساس ميشود كه در حوزه دانشآموزي منابع قابل اتكا وجود ندارد.
فاني تصريح كرد: بايد آموزش و پرورش با كمك معاونت متوسطه و سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي، منابع قابل اتكايي را در حوزه دانشآموزي تدوين كند تا بتواند به عنوان منابع مستند در اختيار دانشآموزان باشد.
وي مشكلات فعلي دانشجوياني كه نميتوانند به درستي تحقيق و پژوهش كنند را ريشه در نبود منابع قابل اتكا در مدارس عنوان كرد كه دانشآموز صرفا در حوزه پژوهش مطالب را كپي ميكند و تحقيق به معناي دقيق صورت نميگيرد.
وزير آموزش و پرورش تاكيد كرد: در حوزه پژوهشهاي معلمي نيز بايد روشهاي پژوهشي در اختيار آنها قرار بگيرد و قبل از پرداختن به موضوعي، بحث پژوهش مورد توجه ويژه باشد.
فاني در پايان با تاكيد بر اينكه پژوهش بايد تقاضامحورباشد نه عرضه محور، تصريح كرد: متاسفانه شاهد هستيم كه فردي كه در يك حوزه ميتواند پژوهشي را انجام دهد، اعتباري را دريافت و پژوهشي را نيز ارائه ميدهد، در حالي كه ممكن است اين پژوهش هيچ كارايي براي ما نداشته باشد، بنابراين تقاضامحور بودن پژوهش بسيار مهم است.
انتهاي پيام
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]