واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي: در دو سال گذشته علوم پزشكي دچار افت پژوهش شده است
افت پژوهش در حوزه علوم پزشكي به دليل نمايه شدن نشريات علمي در نمايههاي بين المللي طي سالهاي اخير، كمتر از ساير حوزهها بوده است. وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي: در دو سال گذشته علوم پزشكي دچار افت پژوهش شده است
ايلنا: وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: علوم پزشكي۴۰ درصد توليد علمي كشور را با دريافت كمتر از ۱۲ درصدي اعتبارات پژوهشي انجام ميدهد.
به گزارش ايلنا، "سيد حسن هاشمي" در چهاردهمين جشنواره پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، اظهار داشت: خوشبختانه پژوهش در علوم پزشكي طي دو دهه گذشته پيشرفت چشمگير و افتخار آميزي داشته است ولي با توجه به اينكه آثار اين پژوهشها در زندگي مردم چندان نمايان نيست پس بايد محور پژوهشها كاربردي بودن آن باشد و در اين راه نيازمنديم كه تغييراتي در شكل پژوهشها به وجود بياوريم.
وي افزود: در برخي زمينهها همچون اعتياد، تصادفات، بيوتكنولوژي و نانو، پژوهشهاي كاربردي خوبي انجام شده است كه بايد الگوي زمينههاي ديگر پژوهش علوم پزشكي قرار گيرد.
به تحقيقات فناورانه در علوم پزشكي نيازمنديم
وزير بهداشت اهميت پژوهشهاي فناورانه را مورد اشاره قرار داد و گفت: بايد به مرحلهاي برسيم كه احساس كنيم پژوهش، نيازهاي امروز ما را مرتفع ميكند. عرصه دارو و تجهيزات پزشكي بيش از ساير حوزهها به تحقيقات فناورانه نيازمند است.
هاشمي ادامه داد: در كشورهاي توسعه يافته بودجههاي پژوهش صرف پژوهشهاي كاربردي در عرصه سلامت ميشود و اين الگو در كشور ما نيز بايد اجرا شود.
وي خاطرنشان كرد: پژوهشها همچنين پاسخگوي سئوالات و نيازهاي سياستگزاران و مديران عرصه سلامت باشند. امروزه در عرصه بالين و بيمارستانها و حتي كميسيونهاي دولت، مجلس و ساير نهادهاي تصميم ساز سئوالات زيادي وجود دارد كه حوزه پژوهش بايد به آنها پاسخ بدهد.
وزير بهداشت بيان داشت: گاهي ميبينيم قانون و مقرراتي وضع ميشود كه بعد از گذشت چند سال نواقص خود را نشان ميدهد كه اين امر نشانگر ضعف در پژوهش نسبت به آن موضوع بوده است.
هاشمي گفت: اگر دستگاه اجرايي كشور در عرصه سلامت بخواهد براي سالهاي آينده نيز در همان ريل قبلي حركت كند سالهاي آينده با بحرانهاي جدي مواجه خواهد شد.
وي بيان داشت: امروزه بايد به عمق و محتواي پژوهشها بيش از كميت تكيه كنيم هرچند نيم نگاهي به كميت نيز بايد داشته باشيم زيرا ارائه آمار و ارقام در اين زمينه و كسب رتبههاي بالا در بين كشورها روحيه خوداتكايي و غرور را در مردم تقويت ميكند.
ضرورت تجهيز مديران سلامت به اطلاعات حاصل از نتايج پژوهشها
وزير بهداشت با اظهار تاسف از اينكه كشور در دو سال گذشته دچار افت پژوهش شده است، گفت: البته اين افت در حوزه علوم پزشكي به دليل نمايه شدن نشريات علمي در نمايههاي بين المللي طي سالهاي اخير، كمتر از ساير حوزهها بوده است.
وي در توضيح دلايل اين افت، گفت: اين افت ناشي از سياستهايي است كه در ۵ سال گذشته اتخاذ شده است و نشان ميدهد كه در تصميم سازيها بايد دقت بيشتري كنيم زيرا نتايج سياستگزاريهاي ما در بازه زماني ۳ تا ۵ سال آينده خود را نشان خواهد داد.
هاشمي در جمع بندي سخنانش گفت: پژوهش در علوم پزشكي دو محور دارد يكي اينكه نتايج ان در زندگي روزمره مردم نمايان شود و ديگر اينكه هزينههاي اين عرصه بايد از قالب فعلي خارج شده و نظم و نسق پيدا كند.
وي در پايان گفت: مديران ما بايد تحت تاثير پژوهشهاي سامان يافته هميشه ذخيرهاي از آمار و ارقام و مشاهدات پژوهشي پيش روي خود داشته باشند تا در تصميم گيريها دچار اشتباه نشوند زيرا نتايج اشتباهات آنان در سلامت مردم اثر منفي خواهد داشت.
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]