واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون اسبق پژوهش وزارت علوم:مسئولان طي سالهاي گذشته درك عقبافتادهاي از پژوهش داشتند
معاون اسبق پژوهشي وزارت علوم گفت: از رئيسجمهور گرفته تا وزرا در سالهاي گذشته درك عقبافتادهاي از پژوهش داشتند به همين دليل نميتوانيم به آمارها استناد كنيم. پاياننامهها را ميفروشند و كسي هم جلويشان را نميگيرد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، رضا منصوري در جشنواره پژوهش دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: تعريف واقعي و درستي از پژوهش نداريم به همين دليل نميتوان به آمار ارائه شده استناد كرد، همچنين تحقيقات به دليل تحريمها به سمتي رفت كه نيازهاي روز را برطرف كند.
وي افزود: طبق آمارها بايد 7 درصد از اعتبارات پژوهشي كشور صرف تحقيقات بنيادين و ساير اعتبارات صرف تحقيقات توسعهاي به جاي كاربردي شود.
استاد فيزيك دانشگاه صنعتي شريف گفت: آماري كه در سالهاي مختلف در مورد پژوهش اعلام شده مخدوش است و در حال حاضر فقط تمرين روي مقالهنويسي است و با تحقيقات علمي دنيا فاصله داريم.
معاون اسبق پژوهش وزارت علوم گفت: اعتبارات پژوهشي طي سالهاي 83 و 84 به 0.7 درصد از توليد ناخالص ملي رسيد اما در دولتهاي نهم و دهم به زير 0.5 درصد كاهش يافت در حالي كه بر اساس مصوبه مجلس بايد به 3 درصد ميرسيد.
منصوري گفت: به طور قطع در بودجه سال آينده نيز سهم تحقيقات به كمتر از 0.5 درصد خواهد رسيد بدون اينكه كسي آن را بررسي كند.
وي گفت: در سال 65 سهم پژوهش 0.6 درصد بود اما اكنون پس از گذشت سالها به كمتر از 0.5 درصد رسيده اين نشان ميدهد كه كشور ما عزم ملي و درك مناسب از پژوهش ندارد و با وزير و مسئولان نميتوان آن را حل كرد.
منصوري تصريح كرد: از رئيس جمهور گرفته تا وزرا درك عقبافتادهاي از پژوهش طي سالهاي گذشته داشتهاند و درك درستي از علم نداشتهاند علم مدرن آن چيزي نيست كه در كشور وجود دارد.
معاون اسبق پژوهش وزارت علوم افزود: علم مدرن داراي اجتماع و گفتمان علمي است در حالي كه اجتماع علمي كه بر پايه كار انجمنهاي علمي است در كشور قوت ندارد و گفتمان علمي نيز نداريم چرا كه در خيلي از ميادين شهر ميبينيم كه پاياننامهها را ميفروشند و كسي هم جلويشان را نميگيرد.
منصوري ادامه داد: گاهي ميبينيم اساتيد حتي 5 دقيقه هم پاياننامه دكترا را نميخوانند و معلوم نيست چگونه به آن نمره ميدهد اين در حالي است كه فقط به دنبال اعتباردهي سياسي و برگزاري چهرههاي ماندگار در صدا و سيما رفتهايم و اين از آسيبهاي نبود اجتماع علمي در جامعه است.
انتهاي پيام/
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]