واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي بوشهر:150 طرح تحقيقاتي در دانشگاه علوم پزشكي بوشهر تصويب شده است
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي بوشهر گفت: از ابتداي امسال حدود 150 طرح تحقيقاتي در شوراي پژوهشي دانشگاه به تصويب رسيده است و پيش بيني ما اين است كه بالغ بر 200 طرح تا پايان سال به تصويب برسد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر، افشين استوار پيش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به فعاليتهاي حوزه پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي بوشهر اظهار داشت: پژوهش به ويژه در بخش علوم پزشكي نقش تاثيرگذاري در پيشبرد اهداف علم پزشكي دارد.
وي بيان كرد: پژوهش درا ين بخش كاربردي بوده و ميتواند الگويي براي ساير بخشها باشد.
استوار با بيان اينكه دو دسته فعاليتهاي پژوهشي در دانشگاه علوم پزشكي بوشهر انجام ميشود، تصريح كرد: دسته اول پژوهشهاي بنيادي هستند كه هدف آنها توسعه علم است و نتيجه آنها براي ساير محققين قابل استفاده است، دسته دوم تحقيقات كاربردي هستند، تحقيقات كاربردي مستقيماً به آن چه كه به سلامت مردم مرتبط است ميپردازند و نتيجه آنها نيز ميتواند توسط ارايه دهندگان خدمات سلامت مانند پزشكان و پرستاران و يا توسط تصميم گيران و سياست گزاران در حوزه سلامت مورد استفاده قرار گيرد.
استوار ادامه داد: پژوهشهاي اپيدميولوژيك كه بر روي جمعيتهاي انساني انجام ميشوند، تحقيقات باليني كه بر روي بيماران و در مراكز بهداشتي و درماني انجام ميگردند و پژوهشهاي نظام سلامت كه با هدف بهبود خدمات سلامت انجام ميگردند از نوع تحقيقات كاربردي ميباشند.
وي تصريح كرد: در دانشگاه علوم پزشكي بوشهر نمونههايي از همه اين نوع تحقيقات در حال انجام است به عنوان نمونه مطالعه سلامت سالمندان بوشهر يكي از انواع تحقيقات اپيدميولوژيك است كه با هدف بررسي شيوع بيماريها و عوامل خطر تهديد كننده سلامت در سنين سالمندي در شهر بوشهر در حال انجام است.
معاون دانشگاه علوم پزشكي بوشهر افزود: تحقيقات متعددي در آزمايشگاههاي ميكروب شناسي، بهداشت محيط، انگلشناسي و قارچ شناسي، خون شناسي و سلولهاي بنيادي و نيز تحقيقات باليني در مورد تاثير درمانهاي مختلف در بيمارستانهاي آموزشي در حال انجام است.
وي گفت: علاوه بر طرحهايي كه از سالهاي گذشته در حال انجام است، تنها از ابتداي امسال حدود 150 طرح تحقيقاتي در شوراي پژوهشي دانشگاه به تصويب رسيده است و پيش بيني ما اين است كه بالغ بر 200 طرح تا پايان سال به تصويب برسد.
استوار بر نقش اعتبارات پژوهشي هم تاكيد كرد و گفت: واقعيت اين است كه در دو سال اخير بودجه دانشگاه با تنگناهايي روبرو بوده است، بودجههاي پژوهشي هم از اين قاعده مستثني نبوده است.
استوار ادامه داد: از طرف ديگر هزينه پژوهش نيز به ميزان زيادي افزايش يافته است، به عنوان مثال هزينه مواد، تجهيزات و كيتهاي پژوهشي افزايش زيادي داشته است، همچنين به دليل افزايش نرخ ارز هزينه چاپ مقالات در مجلات علوم پزشكي معتبر نيز افزايش يافته است.
معاون دانشگاه علوم پزشكي بوشهر اظهار داشت: پژوهش در همهجا گران است و به شدت تحت تاثير بودجههاي پژوهشي است، در سال جاري با اعمال نوعي سياست انقباضي و رعايت انضباط مالي تلاش كردهايم كه تعداد طرحهاي پژوهشي را افزايش دهيم به اين معني كه با همكاري پژوهشگران هزينههاي طرحها را كاهش دادهايم و در نتيجه متوسط هزينه هر طرح، كاهش و تعداد طرحها افزايش يافته است. وي تصريح كرد: به هر حال اميدواريم كه تنگناهاي مالي هر چه زودتر برطرف شود در غير اين صورت جبران اُفت محصولات پژوهشي ساده نيست و به زمان و تلاش بيشتري نياز دارد.
انتهاي پيام/66006/خ30
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]