واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گردهمايي معاونان پژوهشي دانشگاهها مطرح شدتأكيد وزير علوم بر اجراي استادمحوري در دانشگاهها
وزير علوم با اشاره به ضرورت اصلاح آئيننامهها در حوزه پژوهش كشور گفت: نگاه دانشگاهها به حوزه پژوهش بايد استادمحور باشد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، رضا فرجي دانا وزير علوم، تحقيقات و فناوري در گردهمايي معاونان پژوهشي دانشگاهها و پاركهاي علم و فناوري گفت: انبوه گرفتاريها در دانشگاهها در حوزه اجرا توجه به فعاليتهاي پژوهشي را كمرنگ ميكند در صورتي كه فعاليتهاي پژوهشي به اندازهاي مهم است كه تمام صفات خروجي دانشگاهها مانند دانشگاه انسانساز از فرآيند پژوهش نشأت ميگيرد.
وي افزود: بودجه پژوهش آنطور كه بايد اختصاص نمييابد، بودجه پژوهشي دانشگاهها با اصرار به 10 درصد ميرسد در حاليكه دانشگاه بدون پژوهش مفهوم دانشگاه ندارد.
وزير علوم ادامه داد: يكي از راهكارهايي كه تدبير دولت است و حتماً پيگيري ميشود اين است كه رديف مستقل ملي براي پژوهش در دانشگاهها در نظر گرفته شود.
فرجي دانا اظهار داشت: در حال حاضر به بحث تغذيه در دانشگاهها اهميت بيشتري نسبت به پژوهش داده ميشود به طوري كه كمر دانشگاهها در بحث تغذيه دانشجويان شكسته است.
وي عنوان كرد: كمتر ديدهام كه رئيس دانشگاهها از قرض و بدهي گلايه نداشته باشند ولي آنچه در زمان ما رخ ميدهد اين است كه قضاوتي صورت ميگيرد تا پرداختن به تغذيه نقشي در آن ندارد.
وي گفت: پژوهش مغز دانشگاه است و اگر در اين زمينه كوتاهي كنيم آيندگان قضاوت ميكنند كه به پژوهش اهميت ندادهايم.
وزير علوم عنوان كرد: مديريت يعني تخصيص منابع محدود به درخواستهاي نامحدود و ما بايد در بودجهها اولويتبندي كنيم در حاليكه متأسفانه پژوهش در اولويت قرار نميگيرد.
فرجي دانا گفت: تلاش كردم تا در اين مدت از سرفصلهاي پژوهشي صيانت كنم.
وي نيروي انساني پژوهشگر و دانشجوي دكترا را از مهمترين منابع دانست و گفت: اين قشر بايد تأمين شود، بايد فكري براي دانشجوي دكترا بكنيم.
وزير علوم با طرح اين سؤال كه چرا نيروي پژوهشگر راه خارج از كشور را در پيش ميگيرد، عنوان كرد: پژوهانه دانشجوي دكتري ما در حد 5 ميليون تومان است و از دانشجويان نيز ميخواهيم كه كار نكنند بنابراين مشكلات مالي آنها را بايد تأمين كنيم.
وي افزود: در سال 84، 12هزار دانشجوي دكتري در كشور وجود داشت كه در حال حاضر اين ميزان به بيش از 25هزار نفر رسيده است، اين دانشجويان بايد آسودگي نسبي معيشتي داشته باشند و حتي از محل قرارداد پژوهشي تقاضامحور دريافتي داشته باشند.
وي با اشاره به ضرورت اصلاح آئيننامههاي پژوهشي گفت: بايد آئيننامهها اصلاح شود تا پژوهش جايگاه خود را به عنوان ضرورت اصلي پيدا كند.
وزير علوم خاطرنشان كرد: مقاله نبايد به عنوان يكي از شاخصهاي توليد علم حقير شود زيرا مقام معظم رهبري نيز فرمودهاند توليد علم كاهش نيابد ولي در كنار آن بايد حلقه گم شده فناوري را نيز پيدا كنيم.
وي با بيان اينكه بايد تشويقها به سمت توليد فناوري برود، گفت: براي ثبت اختراع بينالمللي بايد جايزه بگذاريم.
وزير علوم با اشاره به ضرورت استادمحوري در دانشگاهها اظهار داشت: بايد به جايي برسيم كه امضاي استاد امضاي اول و آخر باشد، از اين نترسيم كه سوءاستفاده ميشود بايد اعتماد كنيم و مكانيزمهاي نظارتي را نيز داشته باشيم.
وي افزود: گاهي در پائين يك فرم شش امضاء وجود دارد اينها بايد حذف شود و اختيارات به اساتيد دانشگاه واگذار شود.
وزير علوم گفت: پژوهش بايد بر اساس نياز مناطق انجام شود و مبادلات بينالمللي نيز بايد افزايش يابد.
وي افزود: بايد با دانشگاههاي مشهور جهان ارتباط برقرار كنيم و به مبادلات جهاني توجه داشته باشيم.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]