واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: وزير آموزش و پرورش در آيين تجليل از پژوهشگران برتر؛ خروجي برخي پژوهشها بي فايده است/آموزش روشهاي پژوهشي از اولويتهاي آموزش و پرورش در سال 93
فاني گفت:در حال حاضر بسياري از پژوهشها در آموزش و پرورش توصيفي است، به طوري كه خروجي بسياري از پژوهشها بيفايده است وما با مشكلات كار بست تحقيقات مواجه شديم.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا، علي اصغر فاني وزير آموزش و پرورش صبح امروز در مراسم هفته پژوهش با طرح چند سوال سخنان خود را اين طور بيان كرد: در ابتدا بايد ببينيم كه چالشهاي ما در حوزه پژوهشگري چيست و براي رفع مشكلات چه بايد كرد؟ در بعضي مواقع شاهد بوديم كه در چند سال گذشته افراد نظر شخصي مدير را ميگيرند و آن را انجام ميدهند اين كه نظر مدير چقدر منطبق با اصول است جاي سوال دارد.
وي با اشاره به اين مطلب كه در حوزه كارشناسي و تصميمگيري جز پژوهش راه حلهاي قابل اتكاي ديگري نداريم، گفت: ما در حوزه ستاد و تصميم گيري بايد پژوهش را بهعنوان محور اصلي كار قرار دهيم به شرطي كه پژوهش منطبق بر اصول صحيح آن صورت گيرد. در بعضي مواقع شاهد هستيم پژوهش منطبق با موضوع صورت نميگيرند بنابراين نبايد انتظار خروجي مناسبي را داشته باشيم.
فاني يكي از اولويتهاي آموزش و پرورش را در سال آينده آموزش روشهاي پژوهش به معلمان عنوان كرد و گفت: ما بايد از روشهاي مختلف براي پژوهش بهره ببريم كه متاسفانه با خلاء اين موضوع در آموزش و پرورش مواجه هستيم.
وي با بيان اين مطلب كه در حوزه پژوهش دانش آموزي با يك خلاء روبهرو هستيم، تصريح كرد: منابع قابل اتكا و عملي خوبي در حوزه پژوهش دانش آموزي نداريم معلمان بايد توجه كنند پژوهش دانش آموزي چيست؟ هدف و روش هاي اين پژوهش به چه صورت است؟
وزير آموزش و پرورش در ادامه اظهار كرد: سازمان پژوهش، معاونت آموزش ابتدايي و متوسطه بايد مطالعاتي را در زمينه پژوهش آغاز كنند و حاصل اين مطالعات بايد به اين صورت باشد كه منابع قابل اتكايي را در پژوهش در اختيار معلمان قرار دهيم.
فاني با اشاره به اينكه معلمان ما بايد روحيه پرسشگري و پژهشگري را در ذات ذهن دانش آموزان نهاينه كنند گفت: علاوه بر اين موضوع خود معلمان نيز بايد سطح مطالعات خود را بالا ببرند و بدون تحقيق و طرح و بررسي اظهار نظر كنند.
وي در ادامه تاكيد كرد: آموزش هاي ضمن خدمت آموزش و پرورش بايد تلاش كنند روش هاي پژوهش و در هم تنيدگي پژوهش را در وجود معلمان نهادينه كنند.
وزيرآموزش و پرورش با بيان اين مطلب كه پژوهش بايد تقاضا محور باشد نه عرضه محور، اذعان كرد: اين رويكرد بايد در پژوهش گاه هاي تعليم و تربيت به عنوان رويكرد قالب در آينده مورد توجه همگان قرار گيرد.
فاني با بيان اينكه در حال حاضر، عمده پژوهشهاي آموزش و پرورش "توصيفي" است كه اين مسأله كارساز نيست و ما را با مشكل كاربست مواجه كرده است، گفت: در سال آينده، آموزش روشهاي پژوهش را به عنوان اولويت كارهايمان قرار ميدهيم.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]