تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):درباره ما غلو نکنید، ما را بندگان پرورش یافته (حق تعالی) بدانید آنگاه در فضلیت ما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826210681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تأسيس رشته سندشناسي در دانشگاه‌ها وزير ارشاد تاكيد كرد:


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تأسيس رشته سندشناسي در دانشگاه‌ها وزير ارشاد تاكيد كرد:
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در همايش بين‌المللي اسناد ايراني كه همزمان با چهارمين جشنواره هفته پژوهش برگزار شد، بر تأسيس رشته سندشناسي در دانشگاه ها تأكيد كرد.


به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارشاد ،علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در همايش بين الللي اسناد ايراني كه همزمان با چهارمين جشنواره هفته پژوهش در مركز همايش هاي كتابخانه ملي برگزار شد ضمن تبريك به مناسبت هفت پژوهش عنوان كرد: تاريخ هر ملت مجموعه اي از تجربيات گران سنگ يك ملت است و فراز و فرودهايي را به همراه داشته كه با گردآوري اسناد مي توان گنجينه اي بزرگ براي نسل هاي بعدي فراهم كرد.

وي با بيان اينكه بي تجربگي و از بين رفتن سرمايه ها مي تواند باعث گسستگي نسل امروز و آينده شود، افزود: اين تجارب بايد از نسلي به نسلي ديگر انتقال يابد و با همين هدف سازمان اسناد ملي اين وظيفه را به دوش مي كشد و چون پل ارتباطي بين نسل امروز و آينده عمل مي كند.

جنتي در ادامه اظهار كرد: ميراث مستند حافظه ملي ملتي است كه درمي يابد پيشينيان ما به چه مي انديشند، از اين روست كه ايرانيان از ديرباز به نگهداري اسناد خود اهتمام مي ورزند چنانكه ما شاهد نگهداري اسناد از دوره مادها، هخامنشيان تا عصر صفويه و همچنين گردآوري اسناد در دوره قاجار مي باشيم كه در دوره قاجار اداره بيوتات تشكيل شد و در سال 1348 به منظور پاسداشت فرهنگ، مقدمات تشكيل آرشيو ملي فراهم گرديد، بنابراين ايرانيان همواره به توصيه پيامبر اعظم (ص) جامه عمل پوشانيدند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه با اشاره به كوشش هاي شايسته اي كه براي جمع آوري اسناد صورت مي گيرد، يادآور شد: براي رسيدن به جايگاه شايسته و آرماني راه زيادي مانده است، بايد اسناد ملي را از غربت درآوريم و جامعه را با آن آشنا كنيم، اگر سده بيستم را عصر اطلاعات دانسته اند بايد سده بيست و يكم را عصر شكوفايي سايبري و ديجيتال خواند، بنابراين ما نيز با تاكيد بر مقوله پژوهش تلاش مي كنيم نامي شايسته به مثابه نام ايران زمين داشته باشيم.

وي با بيان اينكه امروزه بايد با نهضت ديجيتال سازي اسناد را در اختيار همه پژوهشگران قرار دهيم، عنوان كرد: بايد ميراث فرنگي خودمان را به زبان امروز تبديل كنيم و دنيا بداند فهرست نسخ فارسي چه ارزشي دارد و چه اسنادي در آن نهفته است. امروز نزديك به يك و نيم ميليون كتاب و بسياري از اسناد از طريق ديجيتال قابل جست وجوست اما بايد همه اسناد از اين طريق در اختيار پژوهشگران قرار گيرد.

جنتي اسناد مكتوب را ميراث معنوي هر كشور خواند و اظهار كرد: طبق اين اسناد اصالت و استحكام مي آورد و گستردگي مرزهاي تاريخي و جغرافيايي و سياسي ايران زمين به پراكندگي اين اسناد انجاميده است و همايش هايي كه از اين رهگذر برگزار مي شود فرصت مناسبي براي پژوهندگان اسناد فارسي ايراني و حتي كساني كه با آنها مبادله فرهنگي داشته ايم، خواهد بود.

وي تصريح كرد: امروز سندپژوهي به عنوان شاخصه علمي است كه سندها را به وسيله آن طبقه بندي مي كند. سندپژوهي موجود زنده اي است كه بايد حركت كند، بالنده شود و زايا باشد و از برخي از حوزه هاي دانش تاثير بپذيرد.

وي خاطرنشان كرد: اگر سندپژوهي نتواند اين ويژگي ها را داشته باشد ايستا مي شود و مي پژمرد؛ سند پژوهشي حوزه اي ميان رشته اي است كه از نظر زبان با باستا ن شناسي، تاريخ و از نظر شكل با كتابداري در ارتباط است. امروز جاي خالي رشته اي با عنوان سندشناسي در دانشگاه ها به شدت احساس مي شود.

وي تصريح كرد: سندپژوهي افزون بر ويژگي هاي تاريخي و جغرافيايي در هفت سند به مسايل مختلف توجه دارد، از اين رو براي درستي و نادرستي هر سند نيازمند پژوهش هستيم. پيوند بين اسناد ملي و مقوله پژوهش در اين زمينه رخ مي نمايد.

وي تصريح كرد: هدف از مستندسازي مصرف اطلاعات و هدف از پژوهش توليد اطلاعات است كه افق هاي تازه اي را پيش روي ما مي گشايد.

وي با بيان اينكه دسترسي به منابع اسناد موجب افزايش دانش بشري مي شود، عنوان كرد: پژوهش گشودن افق هاي تازه اي براي آيندگان است و ما را به مسايل ملي و بومي خودمان رهنمون مي كند، بنابراين به جاي اينكه چشم به دانش ديگران بدوزيم بهتر است خودمان آستين بالا بزنيم و دريابيم كه بر نياكان ما چه گذشته و در حال حاضر در كجا ايستاده ايم و مسير آينده را چگونه بايد طي كنيم و اينها تنها از رهگذر پژوهش اسناد ملي و بيرون كشيدن آنها و ارايه آنها امكان پذير مي باشد كه در اين زمينه ديجيتال سازي مي تواند كمك ارزنده اي به ما كند.

وي سپس عنوان كرد: پژوهش نقشه علمي بنيان گذاري شده است و ما با تأكيد ويژه بر اين امر مي كوشيم كه در اين زمينه به جايگاه شايسته اي دست يابيم و در اين باره مهم ترين وظيفه بر دوش مسئولان امر مي باشد.

وي به فرمايشات مقام معظم رهبري با تأكيد بر اينكه اگر پژوهش نباشد در جا زدن و بيگانه شدن اتفاق مي افتد، اضافه كرد: بايد گام هايي در اين باره برداشته شود و مسئوليت اصلي و ويژه متوجه مراكز پژوهشي و دانشگاه هاست.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي سپس خاطرنشان كرد: دولت تدبير و اميد توجه ويژه اي به امر پژوهش داشته است و در بودجه سال 93 تنها در حوزه فناوري اعتبارات را 20 برابر سال 92 قرار داده است.

در ادامه، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به ضرورت ارتباط بيشتر سازمان اسناد و كتابخانه ملي با سازمان اسناد كشورهاي همسايه اشاره كرد و گفت: كشورهايي كه در حوزه فرهنگ و تمدن ايران قرار دارند كشورهايي هستند كه ما مي توانيم با آنها ارتباط نزديك داشته باشيم، اينها كشورهايي هستند كه گنجينه هاي عظيمي از ادب فارسي را در خود دارند و ما با استفاده از تجربيات نسخه برداري آنها مي توانيم به اسناد خودمان غنا ببخشيم.

وي همچنين به همكاري بين كتابخانه ها و مراكز اسناد داخلي تأكيد كرد و يادآور شد: كتابخانه هاي بزرگي مثل آستان قدس رضوي، كتابخانه آيت الله مرعشي مي توانند با ساير نهادها مانند كتابخانه ها و نهادهاي عمومي همكاري داشته باشد و وزارت فرهنگ نيز براي هرگونه همكاري در اين زمينه با سازمان اسناد و كتابخانه ملي اعلام آمادگي بيشتر مي كند.

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن