تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خداوند عزيز و جليل نقل كرده است كه فرمود: هر كار ارزشمندى كه در آن بسم ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842131636




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احترام فرهنگي به معلولين را جايگزين ترحم كنيم/ نبود مكاني دايمي براي تئاتر معلولين


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: احترام فرهنگي به معلولين را جايگزين ترحم كنيم/ نبود مكاني دايمي براي تئاتر معلولين
قطب‌الدين صادقي نماينده هيأت داوران پنجمين جشنواره تئاتر معلولين در نشست رسانه اي اين جشنواره با تاكيد بر لزوم در اختيار داشتن مكاني دايمي براي تئاتر معلولين اظهار اميدواري كرد احترام فرهنگي جايگزين ترحم به معلولين در جامعه ما شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه اي پنجمين جشنواره تئاتر معلولين صبح امروز دوشنبه 25 آذرماه با حضور زهرا نوپرست دبير، يحيي سخنگويي رئيس ستاد جشنواره، قطب‌الدين صادقي و پريوش نظريه داوران اين جشنواره در سازمان بهزيستي برگزار شد.

در ابتداي برنامه نوپرست دبير جشنواره با اشاره به اين كه 22 گروه از مناطق مختلف تهران و همچنين شهرهاي ديگر ايران براي حضور در جشنواره انتخاب شدند، عنوان كرد: اين رويداد هنري از 21 تا 25 دي ماه در حوزه هنري برگزار مي شود و امسال براي اولين بار است كه ما از يك هنرمند زن براي داوري دعوت به همكاري كرديم.

وي با اشاره به اينكه تلاش مي شود در اين جشنواره افراد كم توان ذهني و توانايي هايشان به عموم مردم معرفي شوند، يادآور شد: خلاقيت خواسته روان و جسم سالم است اما نوآوري هاي فراواني را مي توانيم در افراد توان خواه شاهد باشيم. دو سوم افرادي كه در جشنواره حضور مي يابند معلول هستند و يك سوم باقي مانده را بازيگران سالم تشكيل مي دهند كه به شكل بازيگر همراه در تعامل با معلولين قرار مي گيرند. نقش ارتباطات مردمي در اين جشنواره از اهميت بالايي برخوردار است بنابراين اميدواريم كه بتوانيم با برگزاري اين رويداد به آگاهي‌سازي مردم جامعه بيافزاييم.

دبير جشنواره با اشاره به رونمايي از سايت جشنواره گفت: همزمان با برگزاري پنجمين جشنواره تئاتر معلولين سايت جشنواره نيز رونمايي مي شود. اين سايت قرار است به صورت يك فرآيند دايمي در بهزيستي شكل بگيرد تا هنرمندان بتوانند آثار خود را در آن معرفي كرده و همچنين اطلاع رساني كنند. همچنين خلاقيت، توانمندي، توسعه فراگير شعار اين دوره از جشنواره تئاتر معلولين است.

وي ادامه داد: همچنين همزمان با برگزاري اين جشنواره در تهران قرار است در سه استان كهگيلويه و بويراحمد، بوشهر و كردستان نيز دوره هاي آموزشي برگزار شود و برنامه‌هاي اجراي تئاتر نيز تا آخر سال در اين سه استان برپا باشد. در واقع آموزش و يادگيري براي ما ركن اصلي به حساب مي آيد.

در ادامه قطب الدين صادقي نماينده هيات داوران متذكر شد: براي من جاي خوشبختي است كه بعد از 10 سال بتوانم از توسعه جشنواره بگويم، توسعه اي كه هم از لحاظ كمي و هم كيفي ارتقا يافته است. از اوايل دهه 80 كه تئاتر معلولين آغاز به كار كرد تنها 22 گروه فعال وجود داشت اما در حال حاضر ما 338 گروه تئاتري داريم. بعضي از نمايش هايي كه در شهرستان ها ديده ام از لحاظ تسلط فني بازيگران و قدرت تاثيرگذري و انسجام زباني هنرمندان توانخواه بسيار بهتر از آثاري بوده كه در تئاتر حرفه اي ايران ديده ام. در واقع اين هنرمندان حضوري كم نظير روي صحنه دارند.

اين مدرس دانشگاه يادآور شد: حضور در تئاتر اين شانس بزرگ را به هنرمندان توانخواه ما مي دهد كه خودشان را در دل يك كار مشترك و گروهي نشان دهند و اعتماد به نفس از دست رفته را باز گردانند و بتوانند با تصحيح نگاه جمع جايگاه از دست رفته خود را به دست بياورند. معتقدم تئاتر كار كردن ممكن است نتواند جاي دارو را براي اين عزيزان بگيرد اما از جنبه ارتباطات اجتماعي و تاثيري كه بر روحيه آنها دارد بسيار مثمر ثمر خواهد بود.

وي با اشاره به اين كه در اولين دوره اين جشنواره يكي از معلولان از هيجاني از بازي در يك نمايش به او وارد شده است بعد از 18 سال توانسته از روي ويلچيرش بلند شود، گفت: تاثير هيجانات انساني و هنري و ميداني كه اين افراد در بروز خلاقيت هاي خود به دست مي آورند، كارساز و تعيين كننده است و باعث مي شود بقيه نيروهاي نهفته در اين افراد اجازه بروز پيدا كند. جشنواره تئاتر معلولين امر مبارك و سازنده اي است كه اميدوارم در سال هاي آينده نيز ادامه پيدا كند.

در بخش ديگري از اين نشست رسانه اي نعمتي مدير اجرايي برنامه با اشاره به برگزاري جشنواره در سالن هاي حوزه هنري متذكر شد: چون اين مجموعه 4 سالن براي اجراي تئاتر دارد و همچنين مراحل ايمن سازي براي حضور معلولين در اين سالن ها براي ما بيشتر وجود داشت اين مكان را براي برگزاري جشنواره انتخاب كرديم. برگزيدگان جشنواره نيز همگي از معلولين خواهند بود و تنها از درصد كمي از بازيگران سالم كه به عنوان بازيگران همراه از آنها نام مي بريم، تقدير خواهد شد.

يحيي سخنگوي رئيس ستاد جشنواره نيز در بخش ديگري از اين نشست رسانه اي با اشاره به اينكه توانمندسازي فرهنگي از اهداف بهزيستي است، گفت: امسال با پيشنهاد داوران جشنواره مخصوصاً دكتر صادقي كه در همه دوره‌ها در كنار ما بوده است، بحث آموزش را به شكل جدي مطرح كرديم و بودجه اي نيز براي برگزاري كارگاه هاي استاني اختصاص داده ايم. برگزاري جشنواره تئاتر از آرزوهاي ديرينه بهزيستي بوده كه در سال هاي اخير تحقق پيدا كرده است. رويكرد ما اين است كه معلولان هم بايد از شرايط يكساني در جامعه برخوردار باشند.

وي ادامه داد: در حال حاضر در ادبيات ما تغيير نگرشي اتفاق افتاده و به جاي به كار بردن واژه هاي كور، كر و چلاق واژه هاي ديگري جايگزين شده اند. حتي سازمان بهداشت جهاني به تازگي كلمه معلول را از دايره لغات خود حذف كرده است. بنابراين در سطح دنيا نگرش به معلولين و توانمندي آنها تغيير يافته كه اميدوارم ما نيز بتوانيم اين فرهنگسازي را با برگزاري اين جشنواره و نشان دادن توانايي هاي افراد كم توان انجام دهيم.

قطب الدين صادقي در بخش ديگري از اين نشست رسانه اي با اشاره به اينكه تا به حال از طرف بهزيستي هيچ كلاس آموزشي براي آموزش تئاتر به معلولان برگزار نشده گفت: مي توانم بگويم كه طي 10 سال گذشته بهترين تحصيل كرده هاي تئائر ما با معلولان پيوند خورده و دانش كارشان را به شكل تخصصي وارد اين نوع تئاتر مي كنند. سازمان بهزيستي نيازمند ويتريني است كه به شكل پيوسته فعاليت داشته باشد. بنابراين من معتقدم كه اين سازمان نيازمند مكاني دايمي براي اجراي تئاتر و برگزاري كارگاه هاي آموزشي است.

اين كارگردان تئاتر يادآور شد: اين اتفاق هم به تداوم كار تئاتر معلولين كمك مي كند و هم مي توان در آنجا به شكل دايمي كلاس هاي آموزشي برگزار كرد. همچنين بايد اساتيدي را به شهرستان ها اعزام كنيم تا بتوانند به عنوان مكمل آموزشي با افراد كم توان ذهني و توانخواه كار كنند.

پريوش نظريه كه در اين دوره براي اولين بار به عنوان داور زن حضور دارد، متذكر شد: خوشحالم كه به عنوان اولين داور زن در اين جشنواره انتخاب شدم. البته خود من هم سوال هاي بسياري دارم كه اميدوارم با ديدن آثار برطرف شود.

وي درباره مساله آموزش تئاتر در سازمان بهزيستي گفت: در واقع سازمان بهزيستي فقط برگزار كننده اين رويداد است و مكان و اساتيدي براي آموزش در اختيار ندارد. با توجه به اين كه لزوم آموزش قبل از برگزاري چنين جشنواره هايي احساس مي شود و چون من سفير بهزيستي هستم و بنياد خيريه بركت مهر را به منظور كمك به زنان سرپرست خانوار و افراد كم بضاعت راه اندازي كرده ام، اعلام مي كنم كه اين بنياد آمادگي برگزاري كارگاه هاي آموزشي براي معلولين را دارد.

اين بازيگر سينما و تئاتر متذكر شد: براي اجراي نمايشنامه خواني‌ها بنياد خيريه بركت مهر فرهنگسراها را اجاره مي كند. در واقع ما مكان دايمي نداريم اما هنرمندان بسياري در حوزه سينما و تئاتر در اين برنامه ها شركت مي كنند كه مي توانيم از حضورشان براي آموزش تئاتر و برگزاري كارگاه هاي آموزشي بهره ببريم.

نظريه ادامه داد: متاسفانه نبايد جشنواره تئاتر فجر آمال و آرزوي همه باشد و تلاش كنيم كه تحت هر شرايطي نمايش مان در اين جشنواره روي صحنه برود. توانمند كردن همين جشنواره پيش رو و شناساندن آن به خود مسئولين اهميت بسيار بالاتري از حضور در جشنواره تئاتر فجر دارد.

قطب الدين صادقي نيز در اين زمينه عنوان كرد: متاسفانه مسئولين ما با اين پديده هيچ آشنايي ندارند و اصلاً تئاتر معلولين را نمي شناسند. اين پديده بايد آگاه سازي شود تا تبديل به يك مقوله جمعي و قابل شناسايي براي هنرمندان و عموم مردم بشود. براي خود من احترام فرهنگي به اين عزيزان جايگزين ترحم شده است. بايد اين اتفاق در همه جامعه ما فرهنگسازي شود.

در پايان اين نشست رسانه اي سايت و پوستر جشنواره با حضور سيد حسن هاشمي وزير بهداشت و درمان كه به صورت سرزده با همراهانش در سازمان بهزيستي حضور پيدا كرده بود رونمايي شد.

همچنين اين نشست به دليل حضور وزير با 45 دقيقه تاخير آغاز شد و در ميانه مراسم نيز مدتي برق سالن قطع شد و اهالي رسانه و مديران حاضر در سالن در تاريكي نشست را ادامه دادند.

كد خبر: 2196743

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۴:۵۳

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن