تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به صداى قارى‏اى كه بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت مى‏كند گوش دهد، براى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819548387




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مصباحي مقدم: چالش اصلي بودجه 93 هدفمند كردن يارانه هاست


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مصباحي مقدم: چالش اصلي بودجه 93 هدفمند كردن يارانه هاست
زماني كه قيمت بنزين در تركيه هشت هزار تومان و در داخل كشور هفتصد تومان است قاچاق بنزين و گازوئيل شيرين و باصرفه مي شود و به همين دليل است كه آمارهاي شركت مصرف انرژي در كشور بالا رفته است. مصباحي مقدم: چالش اصلي بودجه 93 هدفمند كردن يارانه هاست


رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي‌گفت:چالش اصلي بودجه 93 هدفمند كردن يارانه هاست

به گزارش خبرنگار ايلنا، غلامرضا مصباحي مقدم، رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي در سي‌امين نشست هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران كه به بررسي لايحه بودجه سال ۹۳ مربوط بود، اظهارداشت: بودجه پيشنهادي دولت براي سال آينده ۷۸۳ هزار ميليارد تومان است كه دو سوم آن بودجه شركت‌هاي دولتي است و سهم بودجه عمومي ۲۱۸ هزار ميليارد تومان است كه تركيبي از دو منبع درآمدي يعني ۱۹۵ هزار ميليارد تومان درآمد عمومي و ۲۳۸۰۰ ميليارد تومان درآمد اختصاصي دستگاه‌ها است.

وي با بيان اينكه بودجه 93 انبساطي است افزود: اگر بخواهيم اعداد و ارقام بودجه 93 را با هم مقايسه كنيم بايد بودجه عمومي را مبنا قرار دهيم لذا نسبت به عملكرد و پيش‌بيني عملكرد بودجه عمومي سال جاري تا پايان سال در حالت خوشبينانه ۱۴۰ هزار ميليارد تومان خواهد شد و نسبت به ۲۱۸ هزار ميليارد تومان روشن است كه لايحه بودجه سال ۹۳ انبساطي است.

مصباحي مقدم خاطر نشان كرد: ۳۷ هزار ميليارد تومان براي بودجه عمراني در نظر گرفته شده و بقيه مربوط به بودجه جاري است، اما بايد توجه داشته باشيم كه همواره بودجه عمراني تحقق پيدا نكرده است و از ۳۵ هزار ميليارد تومان بودجه عمراني سال جاري تاكنون ۶ هزار ميليارد تومان تحق پيدا كرده و تا پايان سال در بهترين حالت ۱۰ هزار ميليارد تومان خواهد شد. بايد از درآمدهاي نفتي براي عمران كشور و ساخت و سازها استفاده مي شد اما آنچه تحقق يافت افزايش هزينه هاي جاري بود.

۶۰۰ ميليارد دلار درآمد نفتي در سال‌هاي گذشته كجا صرف شده است؟

وي ادامه داد: در سال‌هاي قبل دولت با ارائه متمم بودجه در واقع بودجه بخش تملك دارايي‌ها را جابجا و سهم آن را در بودجه جاري ديده است. از همين‌جا پس ۶۰۰ ميليارد دلار درآمد نفتي در اين سال‌ها كجا صرف شده است؟

وي تصريح كرد: چالش اصلي بودجه سال ۹۳ هدفمند كردن يارانه‌ها است و دولت براي ادامه وضع موجود يعني پرداخت ماهانه ۴۵۵۰۰ ميليارد تومان يارانه نقدي به مصرف‌كنندگان، ۳۸ هزار ميليارد تومان در بودجه پيش‌بيني كرده است و سود ۸ هزار ميليارد تومان يارانه نان و حامل‌هاي انرژي ديده شده است و همچنين ۱۸ هزار ميليارد تومان يارانه كالاهاي اساسي، دارو و بخش كشاورزي ديده شده است لذا آنچه ديده نشده است ادامه اجراي هدفمندسازي يارانه‌ها است و اينكه دولت گفته است در لايحه جداگانه‌اي بحث قانون هدفمند كردن يارانه‌ها را مطرح مي‌كند، اين است كه فاز دوم در سال ۹۳ اجرا نمي‌شود.

قاچاق حامل‌هاي انرژي به شدت افزايش يافته است

مصباحي مقدم ادامه داد: طي ۳ سال گذشته فقط يك بار اصلاح قيمت‌ها صورت گرفته است و اين در حالي است كه قيمت حامل‌هاي انرژي با توجه به افزايش قيمت ارز به نقطه صفر قيمت‌گذاري در فوب خليج فارس بازگشته و اين به معناي آن است كه قاچاق حامل‌هاي انرژي به شدت افزايش يافته است.

رئيس كميسيون برنامه و بودجه گفت: زماني كه قيمت بنزين در تركيه هشت هزار تومان و در داخل كشور هفتصد تومان است قاچاق بنزين و گازوئيل شيرين و باصرفه مي شود و به همين دليل است كه آمارهاي شركت مصرف انرژي در كشور بالا رفته است.

قانون هدفمند كردن يارانه‌ها مثل ساختماني است كه زير برف مانده است

وي افزود: اگر وضعيتي كه وجود دارد استمرار پيدا كند، قانون هدفمند كردن يارانه‌ها مثل ساختماني است كه زير برف مانده است و برف آن را نابود كرده است.

رئيس كميسيون برنامه و بودجه گفت: اگر دولت لايحه بودجه جداگانه‌اي براي هدفمندي ارايه كند معنا و مفهوم آن اين است كه احتمال تحقق فاز دوم در سال ۹۳ امكان‌پذير نيست لذا با اين شرايط قيمت‌ها راهنماي غلطي به توليد كنندگان و سرمايه گذاران مي‌دهد و شايد شدت افزايش مصرف انرژي در كشور خواهيم بود.

مصباحي مقدم گفت: از دولت مي‌خواهيم قبل از تشكيل تلفيق پيشنهادات خود را براي اجراي فاز دوم و يا اصلاح قانون هدفمند كردن يارانه‌ها ارائه كند.

وي افزود: اينكه قانون هدفمند كردن يارانه‌ها بخواهد در لايحه جداگانه‌اي ارائه شود خلاف اصل ۵۳ قانون اساسي است چرا كه بودجه بايد وحدت داشته باشد.

عدم اجراي فاز دو نيز مسئله‌ساز است

رئيس كميسيون برنامه و بودجه گفت: اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها بر روي شاخص‌هاي كلان اقتصادي يعني تورم، اشتغال، رشد اقتصادي، سرمايه‌گذاري و بهره‌وري تاثير مستقيم مي‌گذارد و عدم اجراي فاز دو نيز مسئله‌ساز است به نحوي كه گاهي احتياط خلاف احتياط است چرا كه باعث مي‌شود حكم متزلزل شود.

مصباحي مقدم گفت: در مجلس طرحي آماده شده است در خصوص اجراي فاز دوم هدفمند كردن يارانه‌ها به نحوي كه انگيزه مردم براي اجراي اين قانون افزايش پيدا كند و همچنين قيمت‌ حامل‌هاي انرژي در بخش مصرف خانگي افزايش پيدا كند.

رئيس كميسيون برنامه و بودجه خاطر نشان كرد: سهم صندوق توسعه ملي از فروش نفت در سال ۹۳، ۲۹ درصد است و ۲ درصد بازپرداخت بدهي دولت درخصوص پررداخت عيدانه از محل صندوق نيز است.

وي افزود: بودجه‌اي را كه دولت براي طرح‌هاي نيمه‌تمام تزريق مي‌كند بايد با اين شرط باشد كه تا سال ۹۳ اين طرح‌ها به اتمام برسد، چرا كه نمي‌شود ۴۰۰ هزار ميليارد تومان را به طرح‌هاي نيمه تمام تزريق كرد.

مخالف انتشار ايران چك هستم

رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس در خاتمه افزود: دولت انتشار ايران‌چك‌ها را در دستور كار خود قرار داده است ولي من مخالف اين هستم و معتقدم بجاي انتشار ايران‌چك بايد پول درشت منتشر شود.

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن