واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: «دستگاههاي اجرايي بايد موظف به خريد آثار هنري شوند»
جمشيد حقيقتشناس معتقد است، تكليف موسسات دولتي و دستگاههاي اجرايي، در خريد آثار هنري بايد پيگيري و به درستي اجرا شود.
اين هنرمند در گفتوگو با خبرنگار بخش تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي تبصره بودجه 93 مبني بر اختصاص يك درصد از اعتبارات دستگاههاي اجرايي براي خريد آثار هنري، اظهار كرد: درصد زيادي از دستگاههاي اجرايي، موسسات و ادارهها فاقد آثار هنري هستند كه با موسسات خارجي اصلا قابل مقايسه نيست. در كشورهاي ديگر از آثار هنري در معماري و تزيين ساختمانها استفاده ميكنند كه در واقع گنجينهاي از اين آثار را براي آيندگان حفظ ميكنند. اين كار باعث رونق گردش اقتصادي در بخش هنر نيز ميشود.
او افزود: اينكه چگونه اين يك درصد به درستي به خريد آثار هنري تعلق بگيرد نيازمند تشكيل جلسات متعدد، شامل كارگروههاي مختلف است. اگر كار به كاردان سپرده شود در درازمدت شاهد اتفاقات خوبي خواهيم بود.
اين هنرمند همچنين دربارهي چگونگي اجراي اين تبصره نيز اظهار كرد: مهمترين مسئله در خريد آثار هنري توسط موسسات و دستگاههاي اجرايي، علاقه است.
اگر علاقه وجود داشته باشد و خريد آثار تنها يك تكليف اجباري نباشد قطعا تاثير بيشتري خواهد داشت. تبليغات و توجه به جنبههاي ديگر هم از اهميت زيادي برخوردار است به نحوي كه معمولا براي برپايي يك نمايشگاه در خارج از كشور، پيش از آغاز آن گفتوگوها، گزارشها و نقدهايي صورت ميگيرد كه به اين طرق آن رويداد توجه زيادي را جلب ميكند.
حقيقتشناس در ادامه دربارهي لزوم اجرايي شدن اين تبصره گفت: در متن تبصره موسسات مكلف به خريد آثار هستند، اما به اعتقاد من اگر اين به الزام و اجبار اين تكليف، بيشتر تاكيد ميشد خيلي بهتر بود، چون فرهنگ و هنر امري است كه بايد به آن توجه شود. ما هنوز فرهنگ ديواري درست و كاملي نداريم و بسياري از آلودگيهاي تصويري اطرافمان با همين هنرهاي تجسمي از بين ميروند.
او ادامه داد: علاوه بر اين، استفاده از هنر هنرمندان در ساختمانها و معماريها و ديوارها، آدمهاي مستعد و هنرمند زيادي را وارد كار ميكند و باعث ميشود هنرمندان از اين راه زندگي خود را تامين و بهتر كار كنند. يكي از آرزوهاي من اين است كه زنگ نقاشي هم مثل زنگ ورزش در مدارس اصلاح شود و آموزش هنر در مجتمعهاي آموزشي به يكي از درسهاي مهم براي يادگيري تبديل شود.
اين هنرمند در پايان خاطر نشان كرد: ديوارهاي ساختمانها و معابر عمومي ما، پتانسيل ويژهاي براي استفاده از هنرهاي تجسمي دارند و در تربيت و آموزش نگاه ايراني موثرند. همانطور كه امروز به فرش ايراني تنها به عنوان يك زيرانداز نگاه نميشود و تبديل به يك هنر منحصربهفرد شده، هنرهاي تجسمي نيز اين ظرفيت را دارند كه شناخته و ديده شوند. اجرايي كردن اين مصوبه بيشتر از اين كه به نفع هنرهاي تجسمي باشد به نفع جامعه و مردم اين سرزمين است.
جمشيد حقيقتشناس، نقاش ايراني متولد سال 1341 در تهران است. او فارغالتحصيل نقاشي از دانشكده هنرهاي زيبا دانشگاه تهران است و تاكنون نمايشگاههاي متعددي را از آثارش در داخل و خارج از كشور به نمايش گذاشته است.
عضويت در خانه هنرمندان، عضويت در نقاشان گروه ۳۰+، عضويت رسمي انجمن هنرمندان نقاش ايران و رياست اين انجمن و همچنين تدريس در دانشگاه آزاد معماري تبريز در كارنامه فعاليتهاي هنري اين هنرمند به چشم ميخورد.
انتهاي پيام
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]