واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: «دولت براي خريد آثار هنري فراخوان بدهد»
يك هنرمند مجسمهساز معتقد است، قانون خريد آثار هنري در صورت همسو نبودن با جريانات سياسي و اجرا، بر اساس يك فراخوان با شرايط خاص، در كمك به حوزه هنرهاي تجسمي موثر خواهد بود.
پريسا خضابي در گفتوگو با خبرنگار بخش تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در باره اختصاص بودجه براي خريد آثار هنري اظهار كرد: قطعا اختصاص بخشي از بودجه دستگاههاي هنري به خريد آثار هنري بيفايده نخواهد بود و هنرمندان به همين روند رو به جلو هم اميدوار هستند. به هر حال در حوزه هنرهاي تجسمي آنقدر حمايت نياز است كه چنين طرحهايي به بهتر شدن اوضاع كمك ميكند، اما اينكه اجراي آن دچار فراز و نشيب شود و تابع جريانات سياسي باشد، نميتواند آنطور كه بايد موثر باشد.
او افزود: بخشي از روند انتخاب آثار براي خريد توسط دولت ميتواند بر عهدهي انجمنها و اكسپوها باشد. ايجاد گروههاي كارشناسي و شوراهايي كه از طريق انجمنهاي هنري تشكيل ميشوند، ميتوانند در انتخاب صحيح آثار هنري موثر باشند. در دورههاي قبلي شاهد بوديم كه آثاري از هنرمندان مختلف در اكسپوها خريداري شد، اما بعدها به دليل مشكلات مالي آنها را پس فرستادند. خود من جزو كساني بودم كه يك كار مجسمه از طرف يك دستگاه اجرايي از من خريده شد، اما قبل از دادن پولش آن را پس فرستادند و گفتند توانايي خريد و نگهداري آن را ندارند.
خضابي همچنين درباره راه مناسب براي انتخاب اين آثار گفت: به اعتقاد من بهترين كار اين است كه براي رسيدن به اثر هنرياي كه هم ارزش هنري داشته باشد و هم با معيارهاي تعريف شده از سوي ادارهها و دستگاههاي دولتي مطابق باشد، نياز به يك فراخوان داريم. اگر قرار است، آثاري از طرف دستگاههاي دولتي خريداري شود و شرايط خاصي تعيين شود، هنرمند هم ميداند كه بايد چه طور كار كند، از چه موادي استفاده كند و اثر را به سرانجام برساند.
او در ادامه به فايده بودن اين كار اشاره و اظهار كرد: به هر حال خريد آثار از هنرمندان خيلي ميتواند موثر باشد. اين كار آنها را اقناع ميكند كه كارهاي جديد خلق كنند. در حيطهي هنر مجسمهسازي وضعيت به گونهاي است كه هنرمند براي ساخت يك اثر با جنس برنز مجبور است هزينهي زيادي را بپردازد تا به سرانجام برسد، در حالي كه از به فروش رفتن و بازگشت سرمايهاش اطمينان ندارد. اگر هنرمند بتواند جدا از كارهاي سفارشي، كارهايي با ابعاد كوچكتر بسازد مخاطب هم در فضايي بازتر از هنر او تاثير ميپذيرد و آثار هنري از حالت خشك و بيروح درميآيند.
اين مجسمه ساز همچنين عنوان كرد: اعتماد به جوانان و توجه به هنر و استعداد آنها اهميت دارد. اگر فضا را براي حضور هنرمندان جوان باز نگذارند، آنها از جريانات هنري خارج از كشور سفارش ميگيرند و كارهايشان به قيمتهاي بالا خريداري ميشود. به نظرم اگر در خريد آثار رويه ميانه را در دستور كار خود قرار بدهند و به جوانان فرصت حضور بدهند بهتر است. چون جريان هنر جرياني است كه مدام در حال زايش است و هنرمندان پيشكسوت هم از تعداد معدودي بيشتر نيستند.
خضابي در پايان خاطر نشان كرد: علاوه بر خريد آثار هنري، برگزاري و شكلگيري كارگاههاي آموزشي و وركشاپها به خصوص در شهرستانها كه امكانات كمتري دارند، به رونق اقتصاد هنر كمك ميكنند. برآيند چنين كارگاهها و وركشاپها طيف وسيعي از هنرمندان را وارد كار ميكند و بر روحيه جامعه هم تاثير مثبت خواهد داشت. مثلا اگر چند هنرمند را در حال كار در خيابان ببينيم چقدر در تلطيف روحيه جامعه و از بين بردن تنشها موثر است.
پريسا خضابي، داراي مدرك كارشناسي مجسمهسازي از دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران است. از اين هنرمند تاكنون چندين نمايشگاه انفرادي و گروهي برگزار شده است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]