واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: كرزاي: كابل با تهديد و زور توافقنامه امنيتي با آمريكا را امضا نميكند
رئيسجمهوري افغانستان در حالي كه به دنبال دستيابي به تسليحات و سختافزارهاي نظامي از سوي هند است، اعلام كرد كه كابل با زور و تهديد توافق امنيتي با آمريكا را امضا نميكند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، به نقل از خبرگزاري فرانسه، حامد كرزاي، رئيسجمهوري افغانستان با مانموهان سينگ، نخستوزير و سلمان خورشيد، وزير امور خارجه هند ديدار كرد. اين ديدار در حالي انجام شد كه آمريكا اميدوار است دهلينو بتواند كرزاي را براي امضاي اين معاهده متقاعد كند.
كرزاي كه خود دانشآموخته هند است، روابط نزديكي با اين كشور دارد. هند نيز به كابل اطمينان داده كه خروج 75 هزار نيروي نظامي ناتو تحت رهبري آمريكا در پايان سال آتي ميلادي از افغانستان باعث بازگشت طالبان به قدرت نخواهد شد.
كرزاي در مصاحبهاي تلويزيوني گفت كه با زور و تهديد به امضاي توافقنامه امنيتي با واشنگتن نميپردازد؛ توافقنامهاي كه به آمريكا اجازه ميدهد تا 12 هزار سرباز خود را پس از 2014 ميلادي (1393) در افغانستان باقي بگذارد.
وي افزود: لفاظيهاي خصمانه راه به جايي نميبرد. ما ملتي نيستيم كه با اين تهديدها و اجبارها كاري انجام دهيم. ما تنها زماني اين توافق را امضا ميكنيم كه مطمئن شويم اين معاهده، امنيت و صلح را به افغانستان ميآورد.
كرزاي كه در انتخابات رياست جمهوري سال آتي شركت نميكند، در ابتداي امر از اين توافقنامه امنيتي با آمريكا حمايت كرد اما بعدا گفت كه اين توافقنامه تنها پس از برگزاري انتخابات آوريل 2014 ميلادي (فروردين 1393) امضا ميشود و هشدار داد كه حضور ناتو تنها باعث كشتار بمباران بيشتر ميشود.
موضع وي باعث خشم مقامها و قانونگذاران آمريكايي شده و آنها تهديد كردند كه اگر كرزاي اين توافقنامه را تا پايان سال جاري ميلادي امضا نكند، تمام نيروها را از افغانستان خارج ميكنند.
سخنگوي وزارت امور خارجه هند با تاييد اين مساله كه معاهده نظامي مورد بحث قرار گرفته، گفت: دهلينو و كابل اين توافق را براي امنيت و ثبات پر اهميت ميدانند.
وي با رد اعمال فشار از سوي هند براي امضاي اين توافق افزود: روابط بين دو كشور بر مبناي سه عنصر است. ما در امور كابل مداخله نميكنيم. چيزي را برايشان تجويز نميكنيم و تصميمگيري وجود ندارد و در نهايت در هيچ مسالهاي قضاوت نميكنيم.
هند به دنبال برقراري ثبات در افغانستان است و تلاش فراواني براي اين كار انجام ميدهد تا از بازگشت طالبان جلوگيري كند.
سفير سابق هند در كابل با اشاره به اين مساله كه كرزاي نبايد انتظار داشته باشد تمام آرزوها و تمايلاتش محقق شود، گفت: رئيسجمهوري افغانستان نميتواند با فهرستي از تمايلات به هند بيايد و اين فهرست را به نخستوزير تحويل دهد و انتظار داشته باشد به تمام اين خواسته جامه عمل پوشانده شود.
از سوي ديگر، حامد كرزاي روز گذشته در جمع خبرنگاران ابراز اميدواري كرد كه آمريكا در موضع خود در خصوص توافقنامه امنيتي تجديد نظر كند.
وي با بيان مجدد مواضع خود گفت: مردم افغانستان نميتوانند پيش از آنكه آمريكا به حملات هوايي و حملات شبانه خود پايان داده و در روند مذاكرات صلح با طالبان ميانجيگري كند، معاهده دوجانبه امضا كنند.
كرزاي در جمع خبرنگاران در دهلي نو گفت كه افغانها عواقب رو در رو شدن با آمريكا را درك ميكنند و ميدانند كه اين اقدام ميلياردها دلار براي آنها هزينه خواهد داشت.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]